help us

giraffeeeee

New member
../images/Emo101.gifhelp us ../images/Emo101.gif

קודם כל למי שלא יודע אני ראש"גדית ד'. אז ככה, אני ותת צוות בנים לא יודעים מה לעשות יותר עם החניכים. שומדבר שניסינו לא עוזר. למשל, היום לקחתי אותם באמצע יומעבודה הצידה לרבע שעה שיחה איתי, אמרתי להם ששנה שעברה את החניכים שלי חינכתי לא לקלל/להרביץ/לדחוף לא משנה מי, פשוט מי שמציק לבוא ולדבר איתנו. חפרתי להם על היום, הרגשתי כבר כמו תדיסק שבור, אפילו חניך אחד הסביר להם על זה. ונכון שעמדתי מולם וצחקתי קצת מהצחוקים שלהם, אבל ידעתי מתי לשים ת'גבול ולהגיד להם די מעכשיו מקשיבים לי והם הסכימו לכל מילה שלי אבל אחרי חמש דקות באמצע שיחה דומה עם הבנות הם עשו ערימת ילדים מצוד לבנזטים, דפקתי ריצה וצעקתי עליהם שיקומו כי משהו יכול ליפול על בזנט. סיימתי את השיחה עם הבנות ובא אליי חניך ואמר לי שא' בוכה כי י' הרביץ לו, "איך י' הגיע פתאום? הוא לא היה פה" חשבתי, לקחתי את א' למחסן שיטפלו בו ודיברתי עם י' אבל הוא אמר שא' התחיל. טוב שיחקתי עם כמה ילדים, פתאום אמרו לי שמ' בוכה כי י' בעט בו. י' הלך למדרגות לחכות לאמא שלו, הקמתי את מ' והכל עבר לו. הלכתי לי' כדי לדבר איתו, אבל הוא זילזל בי "מה? אבל הוא קרא לי מטורף ובלה בלה בלה" ואמרתי לו "אבל י' על מה דיברתי איתך ביום שישי? ברגע שמישהו מציק לך אתה בא אליי או למדריכים שלך נכון?" "כן אבל את שיחקת עם הבנות והמדריכים עבדו" "אז זאת סיבה להרביץ?" ואמרתי לו שאני רוצה שהוא ידבר עם המרכזת הדרכה, הלכתי אליה והיא אמרה "אז תדברי איתו שוב ושוב ושוב" "נראה לך שזה עוזר? אני רוצה לעשות משהו" אז אני וי' הלכנו לחכות לאמא שלו ליד המחסן, ושוב חפרתי לו על זה שזה לא בסדר שהוא פתר את זה באלימות והוא היה צריך לבוא אליי. כשאמא שלו באה, סיפרתי לה הכל וזה שבאמת הצוות לא שם לב אבל אני באמת צריכה לדבר איתם כי היו פאשלות שלא היינו מאורגנים מספיק, אבל היא רגילה שהבן שלה מרביץ. אחר כך הלכתי לדבר עם המדריכים שלו, והם הסבירו לי פשוט שהם רוצים להעיף אותו מהצופים או משהו כי הוא ילד מחורפן שמרביץ לכולם אז חשבנו מה לעשות, האם לדבר עם ההורים שלו לבד או עם כל ההורים של קבוצת הבנים?

YogevLevi

New member
המממ

הייתי מנסה שוב לדבר עם הילד....לראות אולי משהו גורם לכל זה.... אני אישית לא הייתי מעיף חניך כ"כ מהר... בקשר להורים....בנים בדרך כלל נסחפים אחד אחרי השני ויש תמיד את אלו שמתחילים הכל... אולי לתפוס את ההורים שלהם לשיחה (כל הורה בנפרד ולבוא עם חיוך ולא בגישה תוקפנית
) אף פעם לא יצא לי ליהיות במצב כזה אז אני לא יכול להביא לך את הפתרון המושלם... אבל נו אני מנסה -_-"

laccepte

New member
אמממ...

להעיף ילד מהצופים זה צעד מאוד דרסטי שכדאי לעשות כאופציה אחרונה. אני חושבת שישחה עם ההורים יכולה לשפר את המצב מאוד- המדריכים יחד איתך יכולים לעשות ביקור בית. להסביר לילד יחד עם ההורים שלו מה המצב ומהם האופציות שלו כרגע- לשפר את ההתנהגות ולהישאר בצופים, או שהוא לא יוכל להגיע יותר לפעולות. אני חושבת שזה ישפיע על הילד, אם תפגינו רצינות ותעמדו מאוחרי מה שאתם אומרים. בהצלחה =]

noname202

New member
הממ

אני אישית נגד להעיף מהצופים כ"כ מהר, וגם בתכלס - נגד לפנות להורים כ"כ מהר, רק בתור מוצא אחרון. צריך לנסות להסביר להם למה הדברים שהם עושים גורמים, להראות להם שמתייחסים אליהם כמו גדולים ומדברים איתם בגובה העיניים. לכתוב איתם חוקים ולא להציב להם חוקים - אמנה קבוצתית יכולה לעבוד. אם כל זה לא עובד, באמת הייתי מנסה לדבר עם ההורים, אבל עדיף באחד על אחד, בביקורי בית. קודם כל - לא צריך להראות להם שזה מצב קבוצתי, צריך למקד את תשומת הלב בילד, ובבעיית האלימות הספציפית שלו, ומעבר לזה - יחס אישי זה גם להורים, לא רק לחניכים. בכל אופן...שיהיה בהצלחה

nogarosenberg

New member
פעולה פעולה פעולה

הדרך הכי טובה להשפיע על חניכים היא לגעת בנקודות רגישות להם בפעולה, מכיוון שקשה להעביר פעולות לחניכים האלה תצטרכו להשיג מספיק גיבוי מפעילים, מרכזים וכו'. תעבירו את פעולת ה"בולים" - מתודה ידועה מאוד. בהתחלה נותנים כל פעם לילד אחר להעביר משחק - מכרטיסיות מוכנות/ משחק שהוא אוהב וכו' ורואים כמה זה קשה. לאחר מכן החלק המרכזי של הפעולה הוא כזה: מספרים לחניכים שיש תחרות בולים הנהגתית, ושכל חניכי ד' צריכים לצייר בול ולשלוח לתחרות - משהו בנושא הצופים, השבט הקבוצה וכו', נותנים לחניכים להשקיע בזה שעה שלמה ואז מושיבים אותם וצריך לבחור את הבול הכי יפה שייצג את הקבוצה, ואז ציור ציור המדריך קורע לחניכים בפנים. הם בשוק הם הרי השקיעו בזה שעה שלמה.. ואז הם מבינים כמה זה קשה להשקיע במשהו ואז שיהרסו אותו. בנוסף הם מתעצבנים וכאלה ואז מראים להם שאם הם היו מדברים הם היו מבינים את הכל בדרך נעימה.. *חשוב להכין מכתב אמין במעטפה של השבט וכאלה **כמובן שניתן להחליף את התחרות בולים במשהו שיותר קשור לחניכים בכיתה ד'.. המתודה אמורה לעזור.. אם פיספסתי קצת את המטרה אז תגידי ואני אנסה לדייק יותר.. בהצלחה :) נגה

nogarosenberg

New member
אה שחכתי משהו

ובטח שלערב הורים.. לעשות אפילו ביקורי בית אצל כולם.. אבל בעיקר ללחוץ על ההורים של המופרע

למעלה