help me´please

../images/Emo101.gifhelp me´please../images/Emo70.gif

טוב אז ככה אני צריך עזרה דחוף!בבקשה,תעזרו לי! אני צריך שתסבירו לי (בבקשה בצורה הפשוטה ביותר)מהן מגזרות(ואם אפשר תוסיפו גם דוגמאות ותרגילים)! אם באפשרותכם לעזור בבקשה תעזרו! תודה,תודה ושוב תודה, מאור

אוילר

New member
נגזרת

נגזרת של פונק´ בנקודה מתארת את קצב השינוי בערכי הפונק´ בסביבת הנקודה. מה שהיא נותנת זה את שיפוע המשיק לגרף הפונקציה בנקודה. תיקח איזשהי נקודה- איקס אפס, אל איזשהי פונקציה - אף. בהינתן נקודה לידה-איקס תסתכל שיפוע הקו המחבר בינהן... הוא נתון על ידי: אף של איקס פחות אף של איקס אפס ______________________________ איקפס פחו תאיקס אפס כאשר הנקודה איקס מתקרבת לאיקס אפס שיפוע הקו מתקרב לשיפוע המשיק בנקודה....ולכן הערך שאליה המנה שרשמי מתקרבת נקרא הנגזרת של הפונקציה באיקס אפס. לדוגמא: הפונקציה הקבועה: שיפוע המשיק הוא תמיד אפס ולכן הנגזרת בכל נקודה היא אפס הפונקציה אף של איקס שווה לאיקס: בכל נקודה השיפוע הוא אחד ולכן הנגזרת בכל נקודה היא אחד..... על מנת לחשב פונק´ קצת יותר מסובכות יש להשתמש בהגדרה: נניח איקס בריבוע: במקום לאמר שאיס בסביבת איקס אפס אני אמר שאיקס שווה לאיקס אפס ועוד אייץ´ ולכן איקס מינוס איקס אפס שווה לאיץ´. נראה מה קורה כאשר איץ´ מתקרב לאפס. (איקס אפס ועד אייץ´)בריבוע פחות איקס בריבוע חלקי אייץ´= שתי איקס אייץ´ ועוד אייץ´ בריבוע כל זה חלקי אייץ´= שתי איקס אפס פלוס אייץ´ וכאשר אייץ´ מתקרב לאפס זה מתקרב לפעמיים איקס אפס. ועוד ועוד.........

לאוילר

אוילר, תודה ושוב תודה על העזרה אבל לא הבנתי,תוכל להסביר לי בצורה פשוטה יותר ואם אפשר בקובץ וורד?

למעלה