שלוםםםםםםם

שלום לשואלת וכולם

קראתי את השאלה ואת כל ההתכתבות ואני רוצה להגיד לכם: וואו! אילו תשובת מעולות, ממש אין לי מלים! אני חושבת שעזרו לך פה בצורה מעולה - גם הסבירו לך את חשיבות העניין וגם נתנו לך רעיונות איך לפתור את הבעיה. אין לי הרבה מה להוסיף מלבד זה: 1. להדגיש לך שוב את חשיבות הטיפול באנמיה שלך. אם לא תטפלי בה, את תגיעי למצב שבקושי תוכלי ללכת מרוב תשישות, הבחילות הקאות וסחרחורות יימשכו וגם יחמירו, את תסבלי מכאבי ראש, השיער שלך ינשור, הציפורניים יישברו...ועוד ועוד אם לא תקבלי את הטיפול עכשיו, את תקבלי אותו באשפוז בבית חולים - שם זה עוד הרבה פחות כייף. בחדר עם עוד 5 אנשים חולים (רובם זקנים), את הברזל לא תקבלי בכדורים אלא בזריקות או אינפוזיה ישר לתוך הווריד. לא תוכלי ללכת לשירותים השתן ייצא ממך דרך צינור שמחובר לך לגוף. אז - קחי את עצמך בידיים. 2. כל הרעיונות שנתנו לך בקשר להתמודדות עם הרופאה ושאר אנשי המקצוע מצוינים. ללכת בלי ההורים, חבקש אחות מיומנת שלא מכאיבה, והכי חשוב: לדאוג שתרגישי בנוח עם הרופאה. אנשים שמטפלים בך תמיד ישאלו אותך שאלות אישיות - כי הם צריכים את כל המידע שיעזור להם לעזור לך. אם אין שום סיכוי שתרגישי בנוח לענות לרופאה הזאת על השאלות שהיא שואלת, את יכולה ללכת לרופא/ה אחר/ת, או, אם את מעדיפה, אז לדיאטנית. 3. כפי שאמרו לך, יש הרבה תרופות שאפשר לקבל ביותר מצורה אחת. למשל תרופה שהיא בכדורים אשפר לקבל גם בסירופ ולפעמים גם בכל מיני טעמים. אולי כדאי לך לשאול לגבי צורות נוחות וטעימות יותר של התרופה שאת צריכה אצל רופא ילדים דווקא. כן, אני יודעת שאת כבר בת 16, אבל רופאי הילידם יותר מומחים מרופאי משפחה בתן טיפולים בצורה פחות כואבת ויותר נעימה / טעימה. את יכולה למשל להעתיק מהמרשם שהרופאה נתנה או מקופסאות התרופות את שמותיהן, לרשום מה הייתה הבעיה שלך עם כל תרופה ולשאול בפורום של רפואת ילדים אילו צורות אחרות יש שיפתרו את הבעיה. אנחנו נוכל לעזור לך. 4 הדיאטנית זה רעיון טוב גם כי את אומרת שאת לא אוכלת טוב - וזה בוודאי מחמיר את האנמיה שלך וגם עושה לך עוד בעיות. בקיצור: את חייבת לקחת על עצמך אחריות, למצוא מישהו שיטפל בך - אם לא רופא אז דיאטנית, ולדאוג שתקבלי יחס טוב וטיפול בצורה שאת יכולה לעמוד בו. תודה לכולם על העצות הנפלאות
שמרי על עצמך
, עפרה

Breaking Wave

New member
תודה לכולם שוב../images/Emo140.gif

אכן עזרתם לי מאד
אפנה לרופאה שתחליף את הכדורים ואראה אם יש תחליף אחר. ואז אפנה לדיאטנית ואתחיל לאכול יותר מסודר ונראה לאן זה מתקדם מקווה שזה יפתור את הבעיה חחח כי עכשיווו חזרתי מההופעה של היהודים ולא אכלתי כל היוםם ולא שתיתי והרגשתי סחרחורות מזעזעות אגב באמת יש לי נשירה וציפורניים שנשברות מהר
אז כנראה שאין ברירה אלא להתחיל לטפל בעצמי תודה על העצות אשתמש בהם. פורים שמח ושמרו על עצמכם גם אתם

למעלה