שלוםםםםםםם

Breaking Wave

New member
../images/Emo101.gif שלוםםםםםםם

HELP !! אני מקווה שזה המקום הנכון.. בכל מקרה אני בת 16 ובימים האחרונים(שבוע, שבועיים) אני מתעוררת בשעות לא נורמליות ( 6 בבוקר!!) ומרגישה בחילות נוראיות, עוד לא עוברות מספר דקות ואני כבר מוצאת את עצמי בשירותים מקיאה כאילו אין מחר.. זה קרה לי בערך לפני שנה שהייתי מתעוררת בבוקר מתוך שינה ומתחילה להקיא זה נמשך כמה שבועות(לא, לא הייתי בהריון!) ואז כשראיתי שזה לא עובר הלכתי לרופאת משפחה שלי והיא עשתה לי מלא בדיקות(עיניים, דבר כזה שמרדימים אותך ומכניסים לך איזה דבר כזה לגרון
ועוד כל מיני) ולא נמצא שום דבר לא תקין, ואמרה שזה הכל פסיכולוגי
לא הבנתי מה הקשר אבל לא משנה... ואז היא ביקשה מימני לעשות בדיקות דם, עשיתי.. ואחרי שעשיתי את הבדיקה התברר שיש לי אנמיה או משו כזה וחוסר ויטמנים ומשהו עם מוגלובין(?) נמוך והיא נתנה לי כאלה כדורים מפחידים שלא לקחתי(אגב היו לי גם סחרחורות)איכשהו ההקאות עברו לי בלי לקחת את הכדורים(חוץ מפעם בכמה שבועות שהם היו חוזרות..לא רצוף), ועכשיו הם חזרו שוב
יש קשר בין האנמיה וכל זה להקאות ? וצריך ללכת שוב עכשיו לרופאה? ואם לא אז ממה ההקאות יכולות להיות? זה מעיק כל בוקר להקיא וזה כואב!! איך מטפלים בזה בלי ללכת לרופאה! או פשוט לחכות שזה יעבור מעצמו?

צימעס

New member
צר לי, אבל זה לא ענין לאינטרנט

לדעתי, עליך לפנות לרופא. אם הרופאה שלך גורמת לך לא לסמות עליה - לכי לרןפא שיסביר לך מה הקשר, איך הכדורים עוזרים וכו' איפה הוריך בסיפור? מסבירים לך? הולכים אתך לרופאה? יש מישהו אחר שיכול לעזור לך להבין מה הרופאה אומרת, או לבקש מהרופאה הסברים טובים בשבילך?

Rinaty

New member
ועל זה נאמר, להקאות ביי!

קודם כל מחסור בהמוגלובין (ברזל) והסחרחורות אכן יכולים להעיד על אנמיה. ההקאות הן אות שהגוף מראה לך שהוא במצוקה והוא דוחה את מה שאת מכניסה אליו. הייתי מציעה לך כמו שצימעס אמר ללכת לרופא, ואכן הקאות זה עניין לא נעים ולא סובל דיחוי. בנתיים עד שתגיעי אל הרופא תשתדלי לשתות הרבה! ההקאות מייבשים את הגול ונוצר מחסור בנוזלים אז שלא תתעלפי לשתות הרבה זה חיוני! יכול להיות שאת בדיאטה?, יש לך קרובי משפחה אנמים? הייתי מציעה לפנות לרופא ולקבל תשובות מוסמכות! תרגישי טוב, ופורים שמח

Breaking Wave

New member
תשובות :)

אני לא צמחונית אבל גם לא אוכלת בשר..חוץ משניצל! צמיעס! זה לא שאני לא סומכת על הרופאה היא פשוט שואלת יותר מידי שאלות מביכות ומוציאה אותי מדעתי ומכריחה אותי לשתות כל מיני כדורים ולעשות בדיקות לא נעימות
אני לא רוצה להגיד להורים שלי שאני מקיאה שוב, כי פעם שעברה הם ממש הציקו לי והכריחו אותי לשתות את הכדורים האלה חח בדרכים מעצבנות! ("לא שותה כדורים - לא יוצאת")! rinaty! אני לא בדיאטה אבל אני גם לא אוכלת הרבה...פשוט לא בא לי... יכול להיות שזה קשור?! אני לא יודעת אם יש לי קרובי משפחה אנמים, אני רק יודעת שאני כזאת.. זה קשור אנמיה וההקאות?? אם אני אתחיל לקחת את הכדורים(בעע
) זה יעבור??
גם פורים שמח גם לכם
תודה לשניכם על התגובות..
אם אני אראה שבשבועות הבאים זה לא עובר.. אגש לרופאה

Breaking Wave

New member
מגעילים../images/Emo5.gif

נתנו לי שניי סוגים של ויטמנים כשלאחד מהם קוראים פוליוט(?) 30 פלוס משהו כזה..ועוד סוג אחד שאני לא יודעת איך קוראים לו אבל זה כדורים חומים כאלה וגדולים.. ועוד שניי סוגים של כדורים ששכחתי בשביל מה הם נועדו בכלל פרוקל ועוד כדורים אדומים כאלה אני לא יודעת איך קוראים להם אבל על האריזה רשום FERRO GRADUMET או GRADUMF (?)..

האחרונים

הם ברזל. לא כל כך מגעילים, הטעם שלהם הוא טעם של דבש שרוף. בכל מקרה אמורים לבלוע אותם, ואת הטעם מרגישים רק אם לא מצליחים לבלוע במכה הראשונה. הם מיועדים לבעיית האנמיה.

צימעס

New member
כמעט לכל כדור מגעיל, יש חלופה נסבלת

למשל - אני קיבלתי כדורי ברזל למציצה, בטעם דובדבן. זה קיים, אבל, ניתן יהיה למצוא לך פתרונות רק בתנאי שתסבירי לרופאה מה *באמת* מפריע לך (הטעם? את לא יודעת לבלוע? הריח? [אולי תבלעי עם אף סתום?] את לא מצליחה לזכור?). בנוסף, את זכאית להבין לגבי כל כדור למה הוא טוב לך. כך, למשל, תוכלי לדעת באילו כדורים לא נורא אם תחפפי, ואילו חשוב שתקפידי כמו שעון. אם הרופאה לא מתיחסת ברצינות להעדפותיך, החליפי רופאה. זכותך שיקשיבו לך! עוד אפשרות: אולי תפגשי עם תזונאית, שתבדוק מה את נוהגת לאכול, תקבל אבחנה מהרופאה, ותציע לך מה וכמה לאכול ואילו תוספים לקחת? בקשי מהרופאה הפניה לדיאטנית.

מוּסקט

New member
נסי להבין משהו

הגוף שלך זקוק לטיפול יותר מסור מצידך. או שתתחילי לאכול מסודר ותתני לו את ההזנה שהוא צריך על ידי אכילת מזון נכון ובריא (גם אם לא ממש בא לך), או שתתחילי לעשות השלמות לתזונה הלקוייה שלך על ידי 'כדורים מגעילים' (גם אם ממש לא בא לך). בהנחה שאת מסוג האנשים שאוכלים כדי לחיות (ולא חיים כדי לאכול), ולא ממש נהנית מהמזון, את צריכה להבין שעבורך אכילה מסודרת זו משימת חיים כמו ספורט או דיאטה רזון אצל אחרים. יש לך 3 אופציות: לאכול מעט ובריא גם כשלא בא לך, בלי לקחת כדורים; להמשיך לאכול גרוע + לבלוע כדורים; או להמשיך להתעלל בגוף שלך מתוך בחירה: לאכול גרוע, לא לקחת כדורים, להיות אנמית, להקיא, לסבול כאבים שונים ומשונים, סחרחורות, חולשה ומה לא. את חייבת להבין שאי אפשר גם להמשיך לא לאכול וגם לא לבלוע כדורים ולהרגיש טוב. האופציה הזו אינה קיימת גם אם תתלונני עד אין קץ.

Rinaty

New member
מסקנות ../images/Emo150.gif

המחסור בויטמינים כפי שאמרת, יכול להיות מאוד שהוא נובע מתזונה לקויה.. מדוע את אומרת שלא בא לך לאכול? האם זה נובע מהרגשה נפשית כלשהי או מחוסר תיאבון? את צריכה לבדוק איך כל הדברים האלה מתקשרים ולהביא את כל העובדות האלה בפני הרופא שלך.. לא הייתי ממליצה לחכות עוד כמה שבועות אם לא בא לך להקיא כל בוקר, אבל זאת כבר החלטה שלך וגוף שלך. רק אל תשכחי לשתות הרבה

צימעס

New member
אני חושבת כמו רינתי

ראשית - תזונתך לקויה! את מדווחת על "אין חשק לאכול", וגם על כך שהרופאה המליצה לך על תוספי תזונה. את צריכה לטפל בזה. "אין חשק לאכול" - גם פה אני חוזרת על דבריה של רינתי - אם זה ענין פסיכולוגי, יש לטפל גם בו, במה שגורם את זה. יועצת בי"ס, או פסיכולוג (פרטי, או דרך העיריה, או דרך קופ"ח - אותה רופאת משפחה תוכל להפנותך). השאלות המביכות הן חלק מתפקידה של הרופאה. מכירה את המונח "סודיות רפואית"? הרופאה שומרת את כל המידע לעצמה (האמת? סביר שהיא פשוט תשכח...). אם מה שמביך אותך הם הוריך שבאים אתך, לכי בלעדיהם. בדיקות לא נעימות? חשבי איך את מתגברת. אולי תלכי עם חברה טובה. אולי תפצי את עצמך ביום-חופשי-מבית-ספר, אולי תבקשי לעשות לך בדיקה כמו לילדים קטנים (בטח יש אחות שמומחית יותר, אולי במעבדה, אולי עם מחט שמכאיבה פחות). לגבי הוריך - באמת נשמע שהם מהזן המעצבן
נסי בכ"ז להפיק מהם את המירב: הסבירי להם שאת אחראית (הזכירי שאת בת 16), ובקשי מהם את העזרה שאת צריכה. למשל - את רוצה הסעה למרפאה, אבל שלא יכנסו אתך פנימה. את רוצה שיזכירו לך לקחת כדור, אבל רק פעם אחת. את רוצה שאמך תבשל לך דברים עתירי ויטמינים שאת אוהבת, אבל שלא תסתכל לך בצלחת. זכרי שהם מאוד אוהבים, דואגים, ומנסים לעזור, בדרכם. אבל! אם את מחליטה להיות אחראית על בריאותך, ו"לנשל" את הוריך מתפקיד זה, את צריכה באמת להתחיל לדאוג לעצמך. נראה שאת לא כל כך עושה את זה... עוד אפשרות: לבקש ליווי (לא דווקא פיזי - אפילו כדי לחלוק בשיחת טלפון מדי פעם) של אח/אחות גדולים, דודה, שכנה, כל אדם מבוגר שאת מרגישה אתו בנוח. והכי חשוב - אל תדחי! חבל... את סובלת, וכל יום של אי אכילה מספקת ומערכת עיכול מקולקלת רק מחמירים את מצבך.

צימעס

New member
רגע, יש עוד משהו:

הרבה פעמים באנמיה, יש גם חוסר תאבון, ולכן אוכלים פחות, ואז אנמיים יותר. כדי לצאת מהמעגל, חשוב לקחת ויטמינים/ברזל, שיעזרו לשפר את התיאבון.

Breaking Wave

New member
וואו חח לא ידעתי שזה כ"כ חשוב

לאכול נכון.. צימעס! לא ידעתי שיש כדורים בטעמים
ובקשר לכדורים שאני לוקחת אני לא יודעת לבלוע(כל כדור זה פרוייקט בשבילי) הטעם זוועה והריח דוחה ובנוסף לכל יש לכדורים האלה תופעות לוואי שאי אפשר לסבול! מוּסקט! זה לא שאני לא אוכלת, אני אוכלת אולי לא הרבה..ואולי לא אוכל בריא חח אבל אני אוכלת!! אני חושבת שאני פשוט אתחיל לאכול *בריא*(למרות שאני לא רעבה:( ) בלי כל הכדורים האלה... RINATY וצימעס! אני לא חושבת שזה מהרגשה נפשית, הכל בסדר איתי וטוב לי בחיים..! פשוט לא בא לי לאכול, אין לי תאבון ואני יכולה לא לאכול יום שלם.. אבל אני אוכלת כדי שלא יהיה סחרחורות :) ובקשר לרופאה גרר היא שואלת שאלות כאלה פרטיות שלא פעם אני חושבת לעצמי למה היא שואלת אותם בכלל.. והבדיקות... כואבות, מעייפות בכלל סיוט בשבילי.. ההורים שלי שוב ראו אותי מקיאה(ניסיתי לאכול מקודם - הקאתי הכל)והחליטו שמחר או אחרי פורים אני ישר הולכת לעשות שוב את אותן בדיקות
נראה שאין ברירה ואצטרך לעשות אותן.. בטח שוב יתנו לי את אותם כדורים ושוב לא אקח אותם אבל חשבתי שאם אבקש מההורים שלי או מהרופאת משפחה שיפנו אותי לתזונאית לא אצטרך לקחת את הכדורים וככה יפתרו לי כל הבעיות ואני אפסיק להקיא?? תודה רבה לכולכם
עכשיו אני יודעת מה לעשות ומקווה שההקאות יעברו:)) עזרתם אין ספק!

מוּסקט

New member
לא מספיק ההפנייה

לתזונאית - את גם צריכה לעשות מה שאומרים לך... באמת את יכולה עם תזונה נכונה לפטור את עצמך מנטילת כדורים, כי ברזל וויטמינים מצויים במזון. קחי אחריות על גופך וטפלי בו, אין לך עוד אחד.

0 אור 0

New member
המלצה מאמא

הבת שלי, אמנם קצת צעירה ממך, גם לא ידעה לבלוע כדורים, אז נתתי לה את אותם הויטמינים אבל בסירופ של תינוקות או בכדורי מציצה שיש לילדים קטנים. אם האנמיה שלך לא במצב קשה, אז אפשר להתגבר על ידי תזונה (כפי שאכן המליצו לך כאן), אבל לפי התגובות שלך יכול מאד להיות שתצטרכי בכל זאת תקופה מסויימת עם כדורים - ואת יכולה להציע מה שכתבתי לך כאן. נדמה לי שמה שרשמו לך זה מולטיויטמין בתוספת ברזל - ואפשר לבנות תזונה שתחליף את החוסרים האלו.

Breaking Wave

New member
כששאלתי אם יש תחלופה אחרת לכדורים

היא אמרה שאם לא אקח אותם התחלופה היחידה תהיה זריקות. תודה, אבל אסתדר גם בלעדיהם! בקשר לסירופ - אברר! זה עובד כמו הכדורים? תודה

צימעס

New member
אז עכשיו יש לך מידע חדש:

את רוצה תרופות כמו של ילדים קטנים - סירופים, טיפות (לא טעים, אבל זה ממש טיפות ספורות, ואח"כ שותים או אכלים משהו) או כדורי מציצה (לילדים או למבוגרים, טעים, אולי לקנות באופן פרטי). ושוב - אם הרופאה מזלזלת בחוסר יכולתך לבלוע כדורים - מגיעה לך רופאה שמכבדת אותך! ד"א - יש עוד משהו: אפשר ללמוד לבלוע. הורים מספרים שהם מלמדים את ילדיהם לבלוע כדורים בעזרת עדשים. אולי אם תתאמני תצליחי? הנה דף שעוסק בחוסר ברזל, יש שם הרבה עצות תזונתיות, כמה שמות של תכשירים ונשים שמספרות מנסיונן (הריון הוא דוגמה למצב בו רמת הברזל תמיד יורדת, וחשוב לשמור עליה גבוהה, כי חוששים מאיבוד דם בלידה).

0 אור 0

New member
בדיוק אותו דבר

רק שצריך התאים את המינון (נגיד אם לילד קטן זה כפית אז את אולי תצטרכי כף וחצי על פי המינון המתאים לך). כמובן שאם הרופאה שלך לא פתוחה לפתרונות של התאמת המינון בכדורים של ילדים ושל השלמה תזונתית, אז באמת כדאי לחפש רופא שכן פתוח לנושא, או שמסכים לעבוד בשיתוף פעולה עם דיאטטיקאית. כדאי לנסות אולי ברפואה משלימה - רופא נטורופת למשל, שיכול להמליץ לך על פתרונות טבעיים.

למעלה