רק שאלה קטנה...

icetea

New member
כנסו

סורי שאני לא משרשרת פשוט ההודעה שלי כבר ממש למטה ואף אחד לא שם לב אליה... יש לי שאלה... וסורי על הבורות.. מה זה אומר? The movement you need is on your shoulder. ולא מהבחינה המילולית (התנועה שאתה צריך היא על כתפייך)... כאילו מהבחינה היותר ספרותית או איך שלא קוראים לזה... תודה...

orbiti

New member
Child of nature

יצא לי להשיג בוטלג עם סקיצות של הביטלס שכנראה הוקלטו לפני (או בזמן) הסשנים של האלבום הלבן. בין הסקיצות, הופיע שיר בשם Child of nature שהוא למעשה הלחן של השיר המפורסם Jealous guy (הופיע אחרי זה רק בImagine של ג'ון, אם אני לא טועה), רק עם טקסט אחר לחלוטין. מישהו יודע למה השיר הזה לא נכנס לאלבום הלבן בסופו של דבר, ומה היה הסיפור שלו בכלל?

דקלה9

New member
היי, אורביטי

זה באמת ביצוע נפלא (מלבד קולות הרקע של יוקו)- תתחדש. ולשאלתך: השיר הזה, כמו שירים רבים של הביטלס (כאינדיבידואלים) באותה התקופה, לא נכנס לאלבום הלבן מכיוון שלא היה כ"כ גמור (המילים היו די מחורבנות, לדעתו של ג'ון לנון- ניתן להבין למה חשב ככה כשמשווים את השיר עם גירסתו הסופית). מלבד זאת, זאת היתה תקופה לא נעימה בתולדות הלהקה וג'ון החליט בסופו של דבר לגנוז את השיר ו"שלף" אותו כשהתעסק עם Imagine. מקווה שעניתי לך.

מה?

לא הבנתי! מהבחינה הספרותית? מה זאת אומרת? נ.ב- יכולת לשרשר ואז כל השרשרת של אותה הודעה הייתה מגיעה לתחילת העמוד. ככה זה.

100police

New member
אני חושב שאני מבין...

הוא רוצה לדעת מה הפירוש של המשפט בצורה של מטפורה- כלומר, המשפט הוא מטפורה והוא מעוניין לדעת מה הפירוש של המטפורה. אני חושב.

אוקיי ../images/Emo13.gif

"the movement you need is on your shoulder" ניתן לראות כאן שיש שימוש במילה "movement" ובמילה "shoulder". כתף היא סימן ליציבות, לעמידות, לחוסר תנועה ולתמיכה, ולעומת זאת המילה "תנועה" סותרת אותה. ניתן לראות זאת כחוסר ההחלטיות שבשורה ובכל השיר Hey jude, וחוסר הידיעה שכרוכה במצב הגירושין (בין סינתיה לג'ון) יש שימוש כפול בתוך משפט אחד במילה "you" במשפט אחד, שמראה על פנייה ישירה לאדם. זהו אמצעי רטורי שמטרתו להטיל אחריות ולדחוק את המאזין (ובמקרה הזה, המאזין המיועד הוא ג'וליאן) לעשות מעשה. השימוש הוא במילה "need" (צריך), ולא במילה "יכול" או "רוצה". זה מראה על חיוניות המהלך והדחיפות בעשייתו. (תתעלמי מכל מה שכתבתי. סתם משפט פשוט שאומר שהאחריות היא עליך, בחורצ'יק) כמובן שאת יכולה להשתמש במה שכתבתי לעבודה/מה שזה לא יהיה שלך, אבל אל תאשימי אותי כשיירד לך ציון

דקלה9

New member
הממ...

האמת היא שגם הכותב עצמו (פול) לא ידע מה זה אומר. הוא התכוון בכלל להוריד את השורה וג'ון אהב אותה וביקש להשאיר אותה. אבל ההסבר של מקה נשמע מאוד משכנע ואמין.

דקלה9

New member
יותמי...

"מקה" הוא כינוי החיבה האהוב והנפוץ של פולי. אם קראתי לך מקה, הרי זו מחמאה שמימית, אל תיפגע. חוצמזה- אם תרצה, אקרא לך יותם, כי אני אוהבת את השם הזה.

ואז אני אסרב בנימוס ../images/Emo13.gif

ואבקש ממך ללכת בשבילי לביטוח לאומי להביא לי את קצבת הזקנה

פיתרון (?)

כתלמידת ספרות באוניברסיטה (
), אני יכולה לומר, שלפי הבנתי המשפט "התנועה שאתה צריך היא על כתפיך", מרמז על כך שהפיתרון (= "התנועה" שאתה צריך), נמצא אצלך, מעבר לראשך, ואין צורך ללכת לחפש אותו במחוזות רחוקים. ג'וליאן הצעיר, צריך לדעת שאת הכוחות הדרושים לו, כדי להתמודד עם סיטואצית הגירושים- הוא יכול למצוא *בתוכו*.

icetea

New member
וואו, ממש תודה

חח, אתם ממש טובים בזה... תודה רבה... בא לכן לנתח לי גם את שאר השיר ואת הערכים שבו... אני לא טובה בזה.. חחח באמת באמת תודה... ועכישו ברצינות, אם מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא ניתוח של השיר וא יודע אותו... שבבקשה ירשום לי או איפה אני יכולה למצוא אותו... ובאמת תודה רבה רבה רבה

icetea

New member
תיקון טעות

שכתבתי לכן.. התכוונתי ל- לכם... זה לפעמים קורה שכותבים מהר... חח

למעלה