מדריך חובשים

א ר י ק ט

New member
../images/Emo101.gifמדריך חובשים

האם יש מישהו שיודע איך מגיעים להיות מדריך חובשים בבה"ד 10?

vivariola

New member
נראה לי ש...

א. עושים קורס חובשים בסיסי במשך שלושה חודשים, ואם מצטיינים בו אז נשלחים, או ליתר דיוק, מוצע למצטיינים ללכת לקורס הדרכת חובשים. ב. הולכים לפני הצבא למיונים של הדרכת חובשים, ואם עוברים אותם, עושים מסלול זהה למסלול שמתואר בסעיף א´, רק שרמת ההצטיינות הנדרשת בקורס חובשים היא פחותה. קורס הדרכת חובשים עצמו יכול להיארך בין כמה שבועות לבין חמישה חודשים, תלוי באיזה מסלול בוחרים בהדרכה. אני לא סגור על שום דבר שכתבתי במאת האחוזים, ככה שקח את המידע הזה בערבון מוגבל.

לא ממש נכון

אפשר לעשות מיונים קדם צבאיים במידה ועוברים אותם נשלחים לקורס שבו כמובון מוסמכים כחובשים ולומדים את יסודות ההדרכה וכל מה שקשור בזה.

radiogaga

New member
פספסת את העלה של הקדצ...

המיונים של קד"צ מדריכי חובשים היה לפני חודשיים בערך... לא יודע מתי נעשה שוב... בעיקרון אם אתה ממש ממש ממש ממש רוצה את היכול ליצור קשר עם מרכזי המידע בלשכות ודרכם להגיע למדורי מיון (בנים), אם זה לא עוזר תנסה ליצור קשר עם מדור מיון (בנים) במנהל גיוס, ביעקרון אני יודע שהם מנסים למצוא אנשים בנרות אבל צריך לעבור מיונים וכ´ו... גאגא

radiogaga

New member
סליחה, רגע של חוסר ריכוז

מה שכתבתי נכון וקיים ושריר אבל תופס לגבי גיוס נובמבר 02 (עד אמצע ינואר) לגבי מרץ 03 יהיה בעתיד הלא ממש רחוק (אני מניח) איתור נוסף. ואל תשכח, תאריך גיוס לא חקוק באבן, הוא מודפס בטלי! גאגא

../images/Emo150.gif../images/Emo104.gifאדם שהיה שם

שלום. כאדם שעד לפני יומיים היה אחראי על איתור פוטנצייל כ"א להדרכה בבה"ד וכמפקד קורס חובשים בעבר הרשו לי להסביר את הליך איתור כ"א להדרכה בבה"ד. א. מסלול יעודי להדרכה. לשכת גיוס מאתרת פוטנצייל של מס´ מאות מלש"בים אשדר עונים על הקריטריונים (קב"א, התאמה לקצונה, דפ"ר, רמת עברית ועוד) ומזמנת אותם ליום מיון בביה"ס לרפואה צבאית. המלש"בים עוברים יום מיון דומה אך לא זהה ליום המיון בקורס חובשים (על כך בהמשך) ומתוך מאות המלש"ב נבחרים פחות מ 20 חיילים אשר ייעדו מראש להיות מדריכי חובשים. המסלול הוא- טר´ 03, קורס חובשים, קורס מדריכים. משך המסלול כ- שנה. אין זה נכון שמקומם של חברי המסלול מובטח בהדרכה אלא הם צריכים להוכיח את עצמם בדיוק כמו כל אחד אחר פרט לעובדה שמבחינתינו פוטנצייל ההצלחה שלהם בדרכם להיוית מדריכים גבוה יותר עקב האיתור המוקדם. א. מקורס חובשים. ע"מ להגיע להדרכה כחניך בקורס חובשים עליך להביע רצון ולעבור סינון ראשוני (אותם נתונים כמו המלש"ב). לאחר הסינון הראשוני תיגש ליום מיונים למדריכי חובשים. ישנם מס´ נתונים נוספים (סוציומטרי,חו"ד סגל הקורס וכו´) עליהם לא ארחיב את הדיבור. בהצלחה.

FooFighter

New member
היתה מפקד של קורס?

אני יוצא לקורס חובשים קרביים ... אני חייב לשאול אותך שאלה אני יכול ליצור איתך קשר דרך האי סי קיו או אי-מאייל? באמת שאלה חשובה

שאלה...

בתור אדם שלפני כמה חודשים עבר את זה, הייתי רוצה לשאול: לפי מה משבצים בנות אחרי הקורס?ומה מידת ההשפעה של הסגל על השיבוץ הסופי?מה הקריטריונים שעל פיהם משבצים? הייתי רוצה לקבל תשובה על המצב האמיתי ולא על המצב הרצוי או המיוחל... תודה בכל אופן החובשת

תשובה

בתור אדם שעד לפני מס´ שבועות עסק הזה... כן לסגל הקורס השפעה לא קטנה על המשך דרכו של החובש אנו מעוניינים לקבל את חו"ד הסגל לגבי תפקודו של החייל ביום יום, מעבר למה שאנו רואים ביום המבדק (לעניין הדרכה). לגבי שאלת השיבוץ, בעבר הייתי מפקד קורס חובשים. מנסיוני אני יכול לומר שלסגל השפעה מסויימת מאוד על מקום השיבוץ (הדבר נכון לעניין יחידות רגילות ולא חובשות ההולכות ליחידות מיוחדות כמו שלדג/מטכ"ל וכו´).

vivariola

New member
משום מה....

שום דבר שכתבו אחריי לא סתר את מה שכתבתי, או ליתר דיוק, מה שהתכוונתי לכתוב. מה שכן, אולי הניסוח שלי היה לקוי ולכן דבריי לא הובנו כהלכה. פם פם פם בכל מקרה, לכל מי הולך לקורס חובשים, שיהיה בהצלחה :)

דוד דב

New member
מה שאני לא מבין אבל זה ...

למה אתה רוצה להיות לעזאזל מדריך חובשים ?!?! האנשים שמדרכים שמה הם האנשים הכי מגעילים ומרימי האף הכי גדולים בצה"ל איייייכס

למעלה