למה זה לא עובד?

כרמית.

New member
../images/Emo101.gif למה זה לא עובד?

אמנם עוד לא בוקר, אבל אני לא מצליחה לישון, אז הנה דיון ראשון באתיקה של המאגיה: למה זה לא עובד? סיפור: מכשפולה מכשפוביץ שמעה בפינת העישון של בית הספר שני נערים שמדברים על ספרים מאגיים, מעגלים, כישופים, זימוני שדים ועוד שאר דברים מרגשים שכאלו. היא ניסתה קצת לחקור אותם, אבל הם צחקו עליה. היא חיפשה קצת באינטרנט ומצאה מידע על הטלת מעגל, לחשים וסיאנסים. היא החליטה: אני רוצה להיות מכשפה. הפעולה הראשונה שהחליטה מכשפולה לעשות היא לזמן איזה שד ולראות מה יקרה, אך באף מקום לא מצאה הוראות מפורטות. במשך שלושה שבועות היא הציקה לאחד הנערים מפינת העישון, מאגי מאגובסקי, שילמד אותה מה עושים. ובינתיים, המשיכה לקרוא בכל מיני אתרים על מאגיה וכישוף. בסופו של דבר הוא נתן לה נוסחת זימון שהוציא מהספר "מפתח שלמה" שהוריד מהאינטרנט. מאגי היה כבר ותיק בעסקי הכשפנות והכיר את הספר על בוריו. מכשפולה מצידה ניגשה ישר למלאכה. ערב אחד, כשההורים לא היו בבית, היא נעלה את הדלת של החדר, ציירה מעגל על הרצפה, קראה בקול רם למלאכים ולישויות, דקלמה לחשים, שפכה מלח, שתתה יין, נפנפה בחרב קטנה שקנתה בחנות המיסטיקה המקומית. בתום הטקס השתררה דממה. מכשפולה היתה במרכז המעגל והיא מאוד התפלאה. איפה השד? למה הוא לא הופיע? למה שום דבר לא קורה? שאלות ליושבי הפורום: 1. למה שום דבר לא קרה? 2. בהנחה שמאגי ידע ששום דבר לא יקרה, האם פעל בצורה מוסרית?

jbu

New member
אני עדין כאן ../images/Emo24.gif

אני עדין כאן
(כמו
לנעל). 1.לא עוסק בגואטיה וכנראה שאף פעם לא, אבל היא התחילה כבר על משהוא גדול והיא עברה מתאוריה בסיסית ולא אמינה למשהוא שהיה גדול עליה (בכללי). 2.לא, הוא לקח סיכון הוא אפילו לא הסביר לה על למה לא גדי לה להתעסק בזה(מאגי המסומם הזה).

כרמית.

New member
לדעתך,

הוא היה צריך להסביר למה לא כדאי לה "להתעסק בזה"? למה באמת לפי דעתך לא כדאי לה?

jbu

New member
כי נזק עלול להיגרם

כן,כי נזק עלול להיגרם על ידי המידע הזה, ובתור מי שמביא לה את הידע הזה הוא צריך לקחת אחריות על ההצלחה והכישלון שלה שהיו עלולים להזיק לה.

כרמית.

New member
אבל יצאנו מנקודת הנחה

שהוא יודע ששום דבר לא יקרה, כי היא בסך הכל משחקת לה איזה תפקיד בתיאטרון ולא מבצעת את הפעולות מתוך הבנה של מה עליה לעשות ולמה. אז אם הוא יודע שכלום לא יקרה, גם כלום לא יכול להזיק לה. רמז: הבעיה המוסרית במה שעשה מאגי קשורה לא בתוצאות של הטקס הקטן של מכשפולה, אלא בעצם זה שהוא טרח לדבר איתה. ולא רק jbu פה, איפה כל השאר, שלא תתחמקו לי מלהשתתף! אם אני ערה ברבע לשלוש, אז גם אתם.
:- 0

ToryMaster

New member
ובכן

תמיד יש יוצאים מן הכלל ותמיד יכול לקרות שהמכשפולה שלנו היא בעלת כושר ריכוז וכו' וכו' מדהימים מעבר לכל דבר שנראה אי פעם - וזה יצליח לה לא, הוא לא היה צריך להגיד לה מה לעשות סתם ככה, כן, במחינה מוסרית הוא היה חייב להסביר לה... גם אם זה משחק קטן והכל, זה עניין של משהו שצריך לעשות, לדעתי אסור לברור - לחדשים בעסק שזה לא יצליח להם לא להסביר ולוותיקים יותר שזה כן יצליח להם כן להסביר. וחוצמזה, מסכימה עם JBU בנוגע ללמה זה לא הצליח לה

jbu

New member
מתוך ארבעת המוסכמות:

מתוך ארבעת המוסכמות: "אל תניחו הנחות." מה אם השד כן היה בא? או מה אם היא כן הייתה הולכת לבית חולים פסיכיטרי בגלל זה? הוא לימד -> הוא צריך לקבל אחריות.

שום דבר לא קרה

אמירת מילים ונפנוף ידיים באויר, במקרה הרע, יביא לאשפוז במחלקה הפסיכיאטרית. אין למכשפולה את הכלים ה"פנימיים" לזמן שד. זה אולי כמו לתת לילד בן 6 להרים מזוודה של 20 ק"ג. האם הוא פעם בצורה מוסרית? המממ... הוא יכול לדעת, לפי זה שהיא הציקה לו, שההתלהבות שלה והתנהגותה בנושא בכלל מצביעים על חוסר בשלות ואי-מוכנות לעיסוק במאגיה בכלל (ולא רק זימון שדים). אולי היה טוב יותר אם היה עושה לה קצת "סדר בראש", אחרי כל הדברים שהיא קראה באינטרנט, או מחכה שהיא תרגע. כל מה שקורה עכשיו הוא, שלה יש מושגים לא נכונים לגבי מאגיה, מה שבודאי יפגע בהתפתחות מאגית כלשהי (אם היא בכלל תמשיך בתחום...).

RainBird

New member
למה השד לא הגיע? אולי באמת היה עדיף שהוא היה מגיע יוצא מכלל שליטה וטורף את מכשפולה או לפחות היה גורם לה להיות עבד אנרגטי שלו עד סוף ימיה? המתלהבת שחושבת ששד יבוא אחרי קיראה של 2 אתרי רשת, שבטוח אחד מהם הוא האתר של גוסט, ואם רק אם מכשפולה הייתה גם יודעת אנגלית ברמה בסיסית אז גם ספלס אנג מאג'יק, ט ו ע ה. בואו נראה את זה דווקא מנקודת מפתיעה למדי: של השד. שדון קטונטון התעורר אחרי שנרדם לאיזה נימנום של עשרים שנה במקום הגדול של הספריה האקאשית, כשהוא שמע את הזימון שלו. אותו שד פתח את הספר (או הבועה לצורך העיניין) של מכשפופה וראה מה כתוב שם... "הממ מתלהבת, משעמם לה, אין לה מה לרצות ממני..." והוא סגר את הספר בטריקה והתכסה שוב בשמיכה שאמא סרגה לו (לילית, אם כל השדים לפי היהדות) ונרדם שוב כעבור רגע. וזו רק סיבה אחת. מאגי ב-ט-ח ידע שזה לא יעבוד לה. אבל בעצם הוא נתן לה את הדבר ה-"קולי" הזה כדי שהיא תרד לו מהגב, או פשוט לראות אם זה יעבוד ל-ה כי לא זה גם לא עבד, או כמה סיבות אנוכיות נוספות שאין לי כוח לשים עליהן אצבע עכשיו שלכם ארדן

nubis

New member
נניח כי

בתוך התת מודע של מכשפולה היקרה ששמע על "מאגיה" התעורר זיכרון רחוק מתוך גלגולי העבר של מכשפולה. היא הופכת לאחוזת אובססיה בקשר למאגיה משום שהאישיות המאגית שלה הרדומה חזקה מהטיח הדקיק שמכסה עליו בגלגוג זה. היא עורכת טקס שכמובן כושל משום שהאישיות שלה לא ממוקדת מספיק אך התת מודע שלה אכן פותח שער כל שהוא ובלילה היא מתעוררת אחוזת בעטה ומלאת זיעה מתוך סיוט אמיתי על שדים נוראיים ומגלה שהחדר שלה מבולגן לגמרי. בו במקום היא נודרת לא להתעסק במאגיה עד שארית חייה או בכול עיסוק אחר הפותח שערים אל התת מודע. 1) הטקס לא צלח משום שהרדיו (האישיות) מכוון על רעש לבן ואין לה מושג איך מתכוונים לתדר הנכון (Intentions are everything). 2) מאגי פעל בצורה שגויה ולקח עליו אחראיות (קארמה) לבחירה הכפויה (משום שהאשיות שלה לא ערוכה לעשות בחירה כזו עדיין) של מכשפולה. 3) למה את חושבת על קושיות כאלו בשעות כאלו של הלילה
בברכה אלמוג

אמממ

1. אני חושב שצריך לתרגל כל מיני תרגילים בסיסיים של ריכוז, מיקוד מחשבה וכל הדברים האילו.. וללמוד בכלל את הנושא ואז אולי היו רואים תוצאות.. וחוצמזה - רוב הפעמים אין תוצאות בפעמים הראשונות
2. אני חושב שהוא פעל בצורה לא מוסרית
דבר ראשון - הוא לא מכיר אותה אז איך הוא נותן לה לעשות דבר כזה
דבר שני - בגלל שהוא לא מכיר אותה הוא לא יודע אם יש לה ניסיון ואם היא לוקחת ת'נושא ברצינות ואם היא לא רצינית והיא סתם רוצה "לנסות" אז או שמה שהיא עשתה לא יפעל, או שהוא יפעל והיא תפגע - וחבל
וגם לא מחלקים ככה דברים כאלו..

אני מצטרף לדיון....

א) למה שום דבר לא קרה? היא פשוט לא מוכנה. מהרבה בחינות, נפשית, לא שולטת באנרגיות, לא כלום. היא לא יודעת לפתוח מעגל. היא התחילה יש בחומר של מתקדמים ביותר. גם ההתלהבות היתרה שלה לא הוסיפה,היא בוואדי התעלמה מהרבה הזהרות וכדומה באתרים שהיא גלשה. היא נמצאת באותו מצב של האנשים שנכנסים לפורום ומבקשים לחש ליצירת כדור אש.(לא שאני מזלזל בהם..אני הייתי בעבר הרחוק בדיוק כמוהם..). ב) מאגי גם פעל בצורה לא מוסרית וגם לא פעל בשום דרך. 1.הוא לא חייב לקחת אחריות על אף אחד,הוא גם ידע ששום דבר לא יקרה. הוא הסתמך על הידע האישי והרב שלו שביצוע מספר פעולות פשוטות לא יביאו לזימון שד. הוא יודע שדרוש יותר מזה. 2. הוא לא פעל בצורה מוסרית בגלל שייתכן שבגללו היא לא תרצה להתפתח בתחום המאגיה וזה חבל...אולי היה יוצא ממנו משהו טוב מאוד ומוכשר... חביב הקסם

למעלה