חרוז באף...

talia 2

New member
../images/Emo101.gifחרוז באף...

היום בשעה 8:15 הזעיקו אותי מהגן של בני בן ה-3 וחצי ואמרו שהילד בוכה ואומר שיש לו חרוז באף!!! כבר בטלפון התגוננה הגננת (שגידלה דגן בגן- סתאאאאם!) ואמרה שהם עוד לא הספיקו לפתוח שום משחק עדיין ושיכול להיות שהוא הגיע עם החרוז מהבית (ברור! כל בוקר אנחנו קמים מאוד מוקדם ומשחקים משחקי קופסה, יוצרים תכשיטים לרוב ולעיתים גם דוחפים חרוזים לאוזניים, לפופיק ו...לאף). טסתי מן העבודה לגן וסרתי לקופת חולים מאוחדת שם נתקלתי ביחס אדיש למדי. הרופאה הודיעה שהיא לא מתעסקת בדברים מסוג אילו עוד בטרם ראתה את הילד. היא הפנתה אותי אל המזכירות שימצאו לי רופא אף אוזן גרון בדחיפות. האחרונות בישרו לי כי אין רופא אאג הבוקר בכל מודיעין והציעו שאקח הפנייה למיון. בשלב זה כבר נכנסתי להיסטריה טוטאלית. אז בדקה אותו הרופאה והציעה למזכירות לנסות ברמלה, לוד, שוהם, קריית ספר. "אה! או. קיי!" ענו גדולות הראש. ורופא ...אין. "סעי לרחובות". הציעו החביבות. ואז חשבתי שכמה שהיום ACCESSORIES זה IN , אין ברירה, צריך לצאת למסע. אז נסענו. וכל דקה כנצח. שמחתי לראות שאין אף אחד בתור (לא שזה היה מונע מבעדי להתפרץ ראשונה) ואז באה מגונדרת אחת ואמרה שהיא "רק רוצה להראות לרופא את הצילומים". הסברתי לה את העניין ואז פתח האיש בלבן את הדלת ואמר לפוסטמה להיכנס כדי שיוכל לראות את ה"בוק" שלה. לחצתי PLAY על ההסבר למען יבין אותי, המלומד וזה ענה:"אז מה? אז יש לו חרוז באף!". ואני...בחורה טובה מבית טוב...מחכה. ואז...הגיע הרגע המיוחל והרופא פתח לו את נחיר שמאל עם מלקחיים ודחף לו זונדה שנשבעת לכם שכמעט וראיתי אותה יוצאת מהצד האחורי של הגולגולת. ו...בשעה טובה נולד לנו חרוז שקוף וחלול, כזה של שרשראות של בנות. ובהיעדר ברביות ובראצים בביתי (כן,בנים ילדתי) אני די משוכנעת שזה לא "שלו מהבית". אז מה אומר? שימרו על ילדיכם.

מיקלול

New member
יו.... למה לא לקחת אותו לטרם?..זה

מוקד חירום שאמור לעזור, מפליא אותי שבמאוחדת היו אדישים, הם בד"כ ממש בסדר. אני הייתי מתמוטטת מלחץ. העיקר שהכל הסתדר

טרם?

מהנסיון האישי שלי הרופאים שם (בניגוד לטכנאי הא.ס.) מאד צעירים וחסרי נסיון לא יודעת אם לא היו מפנים אותה גם משם למיון.

blue43

New member
תיאור המקרה מזוית אחרת

במקרה יצא לי לפגוש בך הבוקר במאוחדת, כשהגעת עם בנך ותיאור הבעיה. הסבירו לך שרופא TTD הוא רופא מומחה שאינו עובד כל יום בקופה ושכרגע אין רופא כזה בסביבה. אמרו לך גם לוותר על הליכה ל"טרם" משום ששם לא יכולים להושיע לך ושזה רק לחדר מיון. את מאינת לשמוע- והתשובה ה(סליחה על הביטוי) מטומטמת שנתת לאותן אדישות בקופה היתה- מה אני אבזבז את כל הבוקר על זה? אני אלך עכשיו למיון ואשב שם בתור וכו וכו. עם חרוז באף לא הייתי בדיוק מתעכב לחשוב כמה זמן ייגזל לי באותו היום אלא הייתי טרוד יותר בפתרון מצב החירום הזה.\ נכנסת לרופא\ה והיה שם מה שיהיה. לרופא הזה לא היו הכלים להוציא את החרוז מאפו של ילדך, ולכן מחשש שייגרום לנזקים אחרים הפנה אותך כנראה גם לגורמים מומחים יותר.מה גם שהקופה היתה מוכנה להפנות אותך למיון מידי ללא השהייה ועם כיסוי. לסיכום, כולנו הורים קרייריסטים ועסוקים, אבל יש סדרי קדימויות בחיים. הילד עשה מה שעשה ויש להחזיר המצב לקדמותו. אל תהיה הרופאה של עצמך ואם אומרים לך שזהו ענין למיון- אז טוסי למיון בלי לשאול שאלות. את השאלות ואת הטרוניות ואת הקפה שהפסדת בארומה תבכי על כך אחר כך, אחרי שהילד ללא חרוז באף. ואגב, אני ממש אבל ממש לא עובד במאוחדת. סתם העבר מאחד שעמד מהצד וראה את השתלשלות הענינים.

ורדה 1

New member
חייבת להגן על טליה (בלי שהייתי שם) אני יכולה רק להניח שכאשר (אם) אמרה "אני אבזבז את כל הבוקר על זה?" היא התכוונה שלשבת עם ילד בן 3.5 במיון יום שלם זה תענוג מפוקפק מאוד (שלא לומר - מסוכן) לילד!!! אין לי ספק שהיא ממש לא חשבה על העבודה שהפסידה ובטח שלא על הקפה בארומה...

talia 2

New member
זה ממש לא מה שעניתי.

מה שאמרתי הוא שבמיון יעברו הרבה שעות עד שיקבלו אותו כי זהו דרכו של בית חולים. והאמן לי, יצא לי להיות במקרה חירום שם, ומה לעשות? דברים לא רצים. ואותי רק עניין שהחרוז ייצא משם כמה שיותר מהר. ו... אותי תתפוס בבית קפה פעם באף פעם, וכזכור לך הוזעקתי מהעבודה. נסעתי עד לרחובות ולא עד למיון כי ידעתי ששם זה ודאי יתבצע יותר מהר למען הילד ולא למעני.

talia 2

New member
אגב, BLUE

כל מה שקשור לילדיי הוא אף פעם לא בזבוז זמן. ילדיי, משוש חיי הם ואין אף אחד בעולם שיכול לפקפק באימהותי.

blue43

New member
לא פיקפקתי בכך לרגע! אני בטוח שהוא

בראש דאגותייך ועובדה שהיית איתו ישר בקופת חולים. אם הובנתי שלא כהלכה איתך הסליחה.

talia 2

New member
האמת היא...

שכך הובנת. וזכותך להביע את דעתך (למרות שהמילה "מטומטמת" הייתה מיותרת). מאחלת לך שלא תיקלע למצב הזה ושאף אחד לא יבין אותך שלא כהלכה.

יכולה רק לשבח את בנך

שהיתה לו מספיק תושיה להודע שזה מה שקרה לו. נגמר טוב, יכול היה להגמר פחות טוב (למרות שאינני יודעת כמה קטן היה החרוז והאם עלול היה לעלות למעלה באף ולהמשך משם לקנה הנשימה חלילה...) טוב שנגמר בזה.

talia 2

New member
זה היה ממש עמוק בפנים...

לפי מה שהצלחתי לראות עד כדי כך שאפילו הגננת אמרה שהיא לא רואה את זה כלל וגם לרופאה לקח המון זמן לראות. מזל שהסייעת בגן הבחינה בכך. כך לפחות ידעתי שאני לא מדמיינת.

במכבי היה רופא

ואני לא חושב שהוא היה מתנגד לבצע את הפעולה, למרות שאת בקופ"ח אחרת. בכל מקרה, לדעתי, שווה מכתב תלונה על הרופאה אצל הרופא המחוזי.

נכון מאד....זה מקרה למד"א...

אנחנו היינו מפנים את הילד מיידית לבי"ח תוך אספקת חמצן כדי להתגבר על החסימה החלקית של כלי הנשימה. כשאנחנו מגיעים לא "מזבזים" דקה כי אנחנו נכנסים עם הילד ישר למיון. מנסיון קודם היו מפנים אותנו, יחד עם הילד מיידית למיון א.א.ג. ולדעתי תוך שעה מרגע הקריאה למד"א העיניין היה גמור..... אני חוזר ומדגיש בכל פעם שאני מדריך (פעם הבאה: 5 לדצמבר קופ"ח כללית ) שבכל חשש למצב חירום רפואי , הפתרון הנכון הוא : 101 . אנחנו גם יודעים לתת ייעוץ בטלפון, גם לשלוח חובש רפואת חירום לבחינה ראשונית של המצב וגם לפנות לבי"ח המתאים...

talia 2

New member
מה שמפליא אותי הוא...

איך זה שלא הפנו אותי באמת לקופה אחרת? האם במצבים מסוג אילו אנחנו ממוינים? אי אפשר לגלות קצת גמישות?

הבעיה האמיתית היא

שבעיר כזאת, עם כל כך הרבה ילדים, וכשבשכנות לנו יש את קרית-ספר, עם לא מעט ילדים גם כן, אין חדר מיון קדמי אמיתי.

אמץ

New member
הכי חשוב: "התור" - קופ"ח או לא?

לפעמים באמת חשבו התור יותר מהממתינים לו. אבל מעבר לבירוקרטיה, באמת רק לרופא אף אוזן גרון מותר להתעסק עם דברים כאלה. מה שבאמת מעניין, זה שהגננת ידעה בדיוק מה יש בפנים למרות שאמרת שקשה היה לראות מה יש שם. יש כאן עדיין נושא שצריך לברר עם הגן. ומה הילד בן 3 וחצי (ואני מניח שבדרך כלל אומר אמת) אומר? איפה החרוז נכנס לו לאף?

למעלה