רגע לפני או רגע אחרי
הייתי רק מטפלת בקיבוץ, בת עשרים ואחת, דקה וחצי אחרי צבא, הלכתי עם הילדים לטיול, ואחד מהם [היום אחרי צבא] דחף זרע של אלמוגן [כזה אדום יפהפה]לאף, רק כי רצה לראות איך זה באף לדבריו. הזעקתי את אביו, האב נסע איתו מייד למיון, והוציאו לו את הזרע תוך דקות. תוך שעה הוא היה חזרה בגן, ומצא שם מטפלת אחת היסטרית לגמרי, אשמה ומסכנה....... הוא, האב, הרגיע אותי וקיבל את שלל התנצלויותי, אמר שזה מאפיין את הגיל [סוף שנתיים תחילת שלוש], ושלא אפסיק לטייל איתם בגלל זה, רק אזהר יותר. אני כבר אחרי עשרים שנה כמעט, ועדיין חוששת מאוד מאוד שזה יקרה. ואכן, לפני שנתיים זה קרה בצהרון בגן שלי, ילד אחד הכניס לאפו עין זזה מפלסטיק, ואפילו לא עין קטנה.למעשה, כשהראו לי אותה למחרת לא הבנתי איך דבר כזה יכול להכנס לנחיר של ילד, לשלי היא לא הייתה מצליחה..... שוב, בנות הצהרון התקשרו מייד להורים, לקחו אותו למיון והעין הוצאה מייד. ההורים הסבירו לנו, שבמיון לא מחכים עם דבר כזה, כי ישנה סכנה שהגוף הזר יחדור לקנה עם משיכה לא זהירה של האף.... טוב עשתה הגננת שהתקשרה אליך מייד. לגבי הנסיונות שלה לא לקחת אחריות,קצת חבל לי, אבל מי שצריך לבדוק למה זה אלה ההורים, ולבדוק זאת היטב. טוב שהכל נגמר בשלום.