אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

../images/Emo101.gif אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ../images/Emo70.gif

חיכינו חיכינו, והנה הוא מגיע
פרופ' מיכאל קופרמינץ (בתמונה משמאל
מוכיח שיש חיים גם מחוץ לכותלי בית החולים), מנהל היחידה לאשפוז טרום לידתי בבית החולים "ליס" ליולדות, במרכז הרפואי תל אביב, יתארח בפורום ביום ג' 19.1.2010 בין השעות 8:30 ל- 10:30.
פרופ' קופרמינץ הינו מומחה במיילדות, גינקולגיה ופריון. עיקר עיסוקו בסיבוכי הריון עובריים ואמהיים כגון רעלת הריון, מות עובר ברחם, הפרדות שלייה, עיכוב צמיחה תוך רחמי וקרישיות יתר וכן אבחון וטיפול בהפלות חוזרות. מחלוצי המחקר והטיפול בעולם בתחום קרישיות היתר בהריון.
פרופ' קופרמינץ הוא פרופסור חבר בבית הספר לרפואה ע"ש סאקלר, באוניברסיטת ת"א. כיהן בעבר כיו"ר החברה הישראלית לרפואת אם ועובר וכסגן נשיא החברה העולמית ליתר לחץ דם בהריון. פרסם מעל 100 מאמרים, ומשתתף פעיל בכנסים מקצועיים בארץ ובעולם. זכה
בשלושה פרסים לאומיים להצטיינות במחקר ובחמישה מענקים
למחקר רפואי.
חברות הפורום מוזמנות לשאול שאלות בתחומי התמחותו של פרופ' קופרמינץ. אנא שימו
: האירוח מוגבל בזמן
כל הקודמת זוכה
אנא, נסו להמנע משאלות מאוד פרטניות ומתיאורי מקרה ארוכים. ברור כי לא ניתן לקבל ייעוץ פרטני רציני באופן אינטרנטי בפורום פתוח ובזמן קצוב. לכן, נסו לנסח את השאלות באופן עקרוני.
שרשרו שאלתכן להודעה ראשית זו
מאחלת לכולנו אירוח פורה ומועיל

saritamedi

New member
הריון בגיל מבוגר.לפרופ' קופרמינץ

בת 43.אמא לבת שנתיים לאחר IVF.(פרוטוקול קצר). לאחר מס' הריונות כימיים(טיפולים עם פרוטוקול קצר) הצעת לי לקחת קלקסן ואכן, בניסיון שבוצע עם הקלקסן הושג הריון.פרוטוקול ארוך(ביטא ראשונה 310.בסוף זה נפל בשבוע 9). העלית לי את מינון הקלקסן בטיפול הבא שיהיה אף הוא בפרוטוקול ארוך. השאלה שלי...האם נתקלת בהריונות בגיל שלי?האם העובדה שאני משיגה הריון (בין כימי,בין אמיתי), היא נקודה אופטימית ואפשר לנסות שוב? תודה!

ליבי43

New member
APLA

פרופ' קופרמינץ שלום ותודה על האירוח. יש לי APLA ומטופלת בקלקסן 80+אספירין (כמובן שאיבחון שלך). מס' שאלות: 1. כרגע שבוע 14. באיזה שבוע אתה ממליץ לעבור לירך? 2. האם אתה ממליץ על זירוז לידה בשבוע מסויים או לחכות בכל שלב להתפתחות לידה? 3. האם מיד אחרי הלידה להמשיך את הטיפול בקלקסן+אספירין למשך כחודשיים? 4. האם ניתן לקראת שבוע 38 לפצל את המינון לפעמיים ביום 40 על מנת לקצר את הזמן בין הקלקסן לאפידורל ואז ניתן לקחת אחרי פחות מ- 24 שעות? 5. במידה ואחליט על מי שפיר כמה זמן לפני להפסיק קלקסן וכמה זמן אחרי להמשיך בזריקה? בתודה רבה ליבי

ליבי יקרה

בשבוע 24-25 ממליץ השראת לידה 38-39 להמשיך קלקסן בלבד 6 ש לא זו לא סיבה לפיצול אך ניתן לפצל תמיד 24 שעות בין קלקסן לאפידורל. לפי שיקול הרופא המטפל

תשובת נסיון השרשור עוד יומיים הריון בגיל המבו

כן נתקלתי בלא מעט הריונות בגילך.לצערי השיעור בהפריית מבחנה אינו גבוה. כרגע אני עוקב אחרי מישהי בת 46 עם הריון מוצלח. המון נשים עם תרומת ביצית נכנסות להריון בגילך ככה שזו גם אופציה עתידית אם לא ילך. אני מאוד אופטימיף יתכן וההפלה בשבוע 9 על רקע כרומוזומלי אזי צריכים להיות אופטימים ולא להפסיקץ

frily

New member
אלרגיה להפרין (כניראה!)

שבוע טוב ותודה רבה על הזמן שאתה מקדיש לנו. אחרי בירורים מקיפים ההמטולוגית במרפאה להפלות חוזרות (אני חיה באנגליה) קבעה שאני חייבת שימוש בקלקסן או תחליף מרגע לקיחת הורמונים לטיפולי פריון. ניסיתי בעבר קלקסן כטיפול מניעתי אך לאחר שלושה שבועות של שימוש התפתחה אצלי תגובה לרגית די רחבה בעור. בטיפול הבא ניסיתי פראגמין אך גם לזה היתה אותה תגובה אלרגית בעור. ההמטולוגית ביקשה ממני לנסות דנאפארויד (אורגארן) למשך שבועיים כדי לראות אם זה מתאים לי לפני הטיפול הבא אך גם לזה התפתחה אותה תגובה אלרגית בעור. לאחר מכן ניסיתי פונדאפארינוקס (אריקסטרא) ולזה אין לי אלרגיה. מקריאה שעשיתי אני מבינה שבפונדאפארינוקס יש מעבר קל מאוד של חומר שחודר את השילייה ורציתי לשאול אם בכלל ועד כמה זה מסוכן לעובר? האם יש כבר מספיק ניסיון של שימוש בפונדאפארינוקס מתחילת הריון כדי לדעת שזה אינו פוגע בעובר? כמו כן אני מבינה שלקלקסן יש גם תכונות אנטי דלקתיות ועוד - האם גם לפונדאפארינוקס אותן תכונות? תודה רבה

פרילי יקרה

בספרות הרפואית רק כמה עשרות מקרים של שימוש בפונדפרינוקס וגם אנו מתלבטים בבטיחות .ככל הנראה הוא בטוח בהסתייגות שאין הרבה מקרים. לכן יש לתת אותו רק כאשר האינדיקציה מוחלטת

מושמוש34

New member
האם יש סימנים לקרישיות יתר ?

אני אחרי הריון אחד תקין לחלוטין ולידה תקינה, ואחריו הפלה אחת בשבוע 7 + לא ידוע לי על מקרים במשפחה. האם יש סיבה לנסות לבדוק ? האם יש בדיקות פשוטות שיכולות לכוון ? אני כבר בת 35 + ולא רוצה לבזבז עוד זמן (וכאב לב) על נסיונות סרק...

מושמוש יקרה

אין כל סימנים. ההיסטוריה שלך בהחלט לא מצדיקה בדיקה. אין כל בדיקות מכוונות. אך אם את רוצה לבצע את מוזמנת (כ 1000 שח)

gayalove

New member
מינון קלקסן והפסקה לפני ומה אחרי וכללי תודה.

שלום רב, מעל גיל ארבעים (ב"ה יולד ילד ראשון) אובדנים של הריונות ספונטנים בטרימסטר ראשון. לאחר בירור קרשתיות התגלה פקטור 5 1.93 וגבולית ללופוס 1.80 לאחר החזרת עוברים בהליך IVF הורה לי פרופ לברן להתחיל להזריק 60 מג קלקסן על משקל 1קג= 1 מ"ג. כרגע שבוע 33+4 תודה לאל עובר אחד עדין מזריקה 60 מג למרות שמשקלי כ 75 קג לאחר העליה בהריון. משקל עובר היה 1520 שבוע 31+5 אחוזון 22 להלן שאלותי 1. האם מינון זה מספיק? ז"א המינון נקבע עפי משקל שלפני ההריון. 2. עד איזה שבוע מגיעים להמתין ללידה ללא התערבות? ומה שבוע ההריון שבו מתחילים בהליכים לקדם לידה? 3. האם בגילי ולנתונים שראית יש סיבה טובה ומספקת לחשוב על קיסרי אני מאד חוששת להתחיל זירוזים ולהגיע לבסוף למפל... ומשם לניתוח במילא. (מה גם שכרגע התינוק לחילופין רוחבי או עכוז) 4. באיזה שלב אם בכלל מפסיקים להזריק קלקסן במידה וזה לידה ספונטנית כיצד יודעים ואם זה ניתוח יזום כמה שעות מראש? 5. כמה שעות לאחר הלידה ב"ה ממשיכים להזריק ואיזה מינון? האם צריך להביא מהבית או שביהח דואג לזה? 6. כל אחיותי התחילו לידה רגילה עם זירוזים ולא היתה פתיחה מספקת ולבסוף הסתיים בניתוח חרום האם זה גנטי העניין הזה? (לאמי היו לידות מאד קשות וארוכות ביותר) 7. מעוניינת להגיע למרפאת HR שלכם בליס מאיזה שבוע אני יכולה לבא אליכם ולהיות במעקב ולתכנן את ההמשך במידת האפשר? האם דורש מימני הפניה מיוחדת לכך וכיצד עושים זאת. תודה ראש ותבורך גאיה

גאיה יקרה

מומלץ לעלות ל 80 השראת לידה 38-39 הגיל וקרישיות בהחלט לא סיבה לקיסרי שיעור הצלחת הזרוזים למעלה מ 99% קלקסן מפסיקים יממה טרם הזרוז או ניתוח ומחדשים כ 12 שעות לאחר הלידה אין ענין גנטי בהצלחה בזרוז.

LAC גבולי בהריון קודם

שלום לך פרופ' קופרמינץ ותודה מראש על עזרתך. אנסה לעשות זאת בקצרה: אני בת 28. שחלות פוליציסטיות. הריון ראשון (מושרה CC) זרוז לידה במועד (שבוע 37) לפני 4 שנים. מאז 3 הריונות (חלקם עם טיפולים וחלקם טבעיים) שהסתיימו: שבוע 22 ירידת מים, שבוע 9 blighted ovum ושבוע 9 missed- הפסקת דופק. לפני ההריון האחרון נבדק פרופיל קרישה. נאמר לי שהכל תקין חוץ מLAC שיצא גבולי פעמיים. חזרתי עליו בתחילת ההריון ויצא שוב גבולי. (זה מה שאמרו לי. אני לא מבינה מילה פה) Sec 27 PTTFS Sec 27.0 PTT(FSL) 1.00 PTT(FSL)/PTT(FS) Sec 42 LAC-SCREEN-RVVT Sec 30 LAC-CONFIRM-RVVT 140..SCR RV/CONF RV ההוראה שקבלתי היתה לא לעשות עם זה כלום. הדופק פסק בשבוע 9- לא יודעת אם זה קשור או לא. כמו כן עליי לציין שיש לי רחם קשתי (מחיצה של 1 ס"מ מתוך חלל של 4 ס"מ. בעבר הומלץ לא לעשות כלום. השבוע יש לי היסטרוסקופיה אבחנתית לאיבחון חוזר של חלל ולהחלטה מחודשת מה לעשות) האם להמלצתך עליי להעזר בקלקסן בפעם הבאה? אם כן- מאיזה שלב של ההריון? האם לחזור על הבדיקות ברגע שמתגלה הריון, או שיש לחכות פרק זמן מסויים? (אני מבצעת אותן שוב בעוד מס' ימים כדי שתהיה אינדיקציה מה קורה בלי הריון כעת.) תודה רבה מראש. איילת.

ה LAC שלי יותר גבולי משלך

ואני מטופלת בקלקסן וזה מה שגרם להריון (אחרי 3 כימים)... סתם לשתף

תודה לפרופ' ותודה ליבשה מרוחקת

אכן יש לי תור אל פרופ' קופרמינץ שנקבע עוד לפני השרשור. הרופאה שלי המליצה שאלך. סתם לא ראיתי צורך לציין את זה בשאלה. אני מקוה שהוא יהיה שליח טוב לעזור לי.

חשיבות טיפול החל מהביוץ

שלום ובשם החלק השני של ההנהלה שטרם הכרת- ברוך הבא ותודה רבה על הזמן והמאמץ שאתה משקיע בכל אירוח רציתי לשאול- בנוכחות בעיות קרישיות יתר מאובחנות (וכמה מהן, ז"א לא אחת כולל "עבר פלילי" של SEVERE IUGR) האם לדעתך יש חשיבות לקלקסן החל מביוץ (בהנחה שהוא ידוע- כמו למשל בטיפולי פוריות) לשם תמיכה בתהליך ההשרשה. לאחרונה שמעתי מכמה רופאים שכן חושבים שאני צריכה טיפול בהריון שהטיפול מהביוץ (או מהגירוי השחלתי בעת טיפולי פוריות) הוא מסוכן מחשש להריון חוץ רחמי ודימום והם ממליצים על טיפול רק אחרי שנצפה שק הריון ברחם. אני באופן אישי חושבת שחשש כזה הוא מוגזם ולו בשל העובדה שהריון חוץ רחמי לנשים ללא בעיות מבניות הוא נדיר. כמו כן אשמח אם תוכל לתת לי "נשק, בדיון מול רופאים אלו לרפרנס לגבי החשיבות של קלקסן לתהליך ההשרשה כמו כן רציתי לברר האם חסר בפרוטאין S הוא אכן עניין יחסית נדיר בנשים יהודיות?

עינב יקרה

שהחלתי את כל הטיפול בבעיות קרישה וסיבוכי הריון, המלצתי טיפול החל משק הריון כלומר שבוע 5 או שבוע איחור. ההמלצה בעינה עומדת.לנשים עם הפלות מוקדמות מאוד ממליץ להתחיל בבטה חיובי, ובנשים עם הריונות כימיים חוזרים שגם התחלה בבטא מאוחרת ממליץ מהביוץ. גם בנשים עם כשלון חוזר בהפריית מבחנה וקרישיות ממליץ מהחזרת עוברים. ב 3 הקבוצות האחרונות קיימת סכנה תאורטית שאם ההריון מחוץ לרחם הן עלולות לדמם. אך מכיוון שנשים אלו עם הפלות או בעיות פריון עושות מעקב מדוקדק אחרי ערכי הבטא ואולטרהסאונד בשבוע אחור הסכנה תאורטית בלבד כי בכל שיבוש של עליית הבטא או שאין שק בבטה 1200 ניתן להפסיק הקלקסן. לציין שעד כה לא נתקלתי מהסיבות שצויינו באישה שדממה בהריון חות רחמי כתוצאה מהקלקסן וזאת מהסיבות שציינתי. גם בספרות הרפואית בעולם לא מצאתי מקרים כאלו. אז לשאלתך אם הבעייה היא הריונות כיממים הפלות מוקדמות מאוד או כשלון בהשרשה בהפריית מבחנה וקרישיות כגון פרוטאין S החלט מומלץ מהביוץ או החזרת עוברים!!!. הקלקסן גם נוגד קרישה וגם אנטי דלקתי מה שיכול לעזור להשרשה ובעניין הסיכונים כבר הסברתי.

בלונזית

New member
האם יש מקום לעשות בדיקת קרישיות?

אני בת 42 לאחר 6 סבבי IVF ללא כל הריון במשפחתי: הפלה לאחותי הפלה אצל אימי התקפי לב אצל אבי 1) האם יש מקום לערוך בדיקת קרישיות במצבי? במיחד לאור החשש כי בגילי עד שיוסג הריון, אם לא תאובחן בעיית קרישיות, אמצא בבעיה קשה 2) לחליופין, האם גם ללא אינדיקצתיה של בדיקות יש מקום ליתר ביטחון לקבל קלקסן?

בוזוקה

New member
השראת לידה לנשים עם קרישיות יתר

שלום, בת 33, עם ארבעה ילדים בריאים, הריון עשירי. רציתי לדעת מה דעתך על השראת לידה בשבוע 38 לנשים עם קרישיות יתר מוכחת ( 3 DVT על רקע של חסר באנטי טרומבין 3, 5 הפלות מוקדמות בשבועות 6-16).כמובן, מקבלת קלקסן 2 מ"ג לקילוגרם משקל. האם, במקרה שאין IUGR יש לכך סיבה רפואית, או רק צורך של רוגע נפשי. ואם לא, האם יש דד ליין שבו לדעתך יש לזרז עם הסטוריה כזאת.תודה רבה על הקדשת הזמן

בוזוקה יקרה

זו אכן ההמלצה והאסכולה שלי לזרז ב 38-39 לפי המקרה. התשובה היא כן! כדי למנוע הזדקנות השלייה . בחודשיים האחרונים נתקלתי בסיפורים נוראיים של 2 נשים שאבדו את ההריון בסופו!! משום שפטרו אותן ב: "שטוית אין צורך לעשות זרוז." אחת עם הפרדות שלייה מלאה ב 41 ואחת עם מות עובר ב 40. האם צריך דוגמאות נוספות להמחיש את חשיבות הסיפור? נכון אם לא נעשה דבר אצל רוב הנשים לא תהיינה תקלות אבל מספיק שיהיו ב 5-10%. ולכי תדעי על מי זה יפול

למעלה