אחריות מקצועית

sy sy

New member
../images/Emo101.gifאחריות מקצועית

אשמח לקבל פרטים בנושא אחריות מקצועית לטיפול / ייעוץ: האם האחריות נעשית על ידי העו"ס? או ע"י הגורם דרכו הוא מועסק? האם יש הבדל בין תואר ראשון לשני מבחינה זו? ומה המשמעות של עיסוק בטיפול / ייעוץ בלי אחריות מקצועית?
 

sy sy

New member
הכוונה לביטוח

למקרה שבו מטופל עשוי לתבוע אותך בגין גרימת נזק נפשי למשל...
 

בת העמק

New member
ביטוח מקצועי

שלום לך, יש ביטוח מקצועי שמקומות עבודה מבטחים אותך. השאלה אם אכן אתה מכוסה במקרה של תלונה על רשלנות מקצועית. כוונתי למכוסה ע"י ייעוץ וייצוג משפטי סביר, הולם ומקצועי. יש רשויות מקומיות שבמקרה של טרום תביעה(כשמטופל למשל מאיים או מתחיל בצעדים כנגד עו"ס) מפנים אותך ליועץ המשפטי. הקושי מתחיל ברשות שהיועץ המשפטי אינו מכיר ואינו בקיא בחוקים, בתקנות ובקודים האתיים שלנו. האיגוד הציע כיסוי ביטוחי, הבעיה עם עובדים שלכאורה מכוסים, ע"י רשות מקומית למשל - ואינם יכולים להיכנס לביטוח שהאיגוד מציע. ד.א. את החיפוש והשיטוט במבוכות/ים הללו משאירים לכל עובד ועובד...הכוונה לאיגוד, מה נקרא עשו חצי מלאכה...
 
בקשת הבהרה

ההפניה ליועץ המשפטי של הרשות היא שמהווה את הכיסוי הביטוחי? כלומר, זהו הביטוח שמציעים? והאם הרשות מתחייבת ליצג אותך במקרה של פניה לערכאות?
 

SuperGirl 25

New member
כמה שאלות על הביטוח-

האם עובד רשות מקומית מבוטח אוטומטית מתוקף עבודתו ברשות? מה לגבי עובדי עמותות פרטיות? האם הביטוח עולה כסף? האמת היא שלא שמעתי על הביטוח המקצועי במקום עבודתי ולכן זה די חדש לי, אשמח לפירוט. מקווה שלא נזדקק לזה.
 

בת העמק

New member
ביטוח

ביטוח הינו חלק מביטוח של כלל עובדי רשויות. אינו מוגדר כביטוח רשלנות מקצועית. ביטוח ברשות מקומית אינו עולה כסף לעובד ולא ידוע לי עד כמה הוא אפקטיבי. הביטוח שהאיגוד מציע הוא דרך חברה פרטית ועולה כסף, (מחושב בדולרים).החומר אצלי בעבודה. מבדיקתי עם החברה עלה שאינם יכולים לבטח אותי, היות וברשות המקומית אני מבוטחת. היה מקרה בו הייתי צריכה ייעוץ משפטי(לשם ניסוח תגובה לביה"מש), היעוץ המשפטי במשרד הרווחה מנוע מלסייע, הופנתי ליועץ המשפטי של הרשות שאינו מכיר כלל ועיקר חוק/תקנה/ קוד וכו'. במקרה של תביעה לדעתי הכי טוב יהיה לבדוק לגופו של עניין עם המעביד, ולהגיע לשיחת התייעצות ראשונית(ללא כסף) עם עו"ד שבקיא בנושא תביעות לגבי רשלנות מקצועית, לכאורה.
 

SuperGirl 25

New member
למה היועץ המשפטי במשרד הרווחה

מנוע מלסייע?!? נראה לי שהוא הכי מתאים לסייע, לא?
 

בת העמק

New member
היועץ המשפטי

מנוע מלסייע בשאלות אישיות/פרטניות של עובד מסוים. היועץ המשפטי מופעל מטעם החוק, כאשר ביהמ"ש פונה אליו לבקש תגובתו לענין אימוץ/ אפוטרופסות/ הוצאה ממשמורת ועוד. פניה של עו"ס אינה מטעם החוק.
 

בת העמק

New member
היועץ המשפטי

הביקורת/תסכול שלי היו לענין אי קבלת יעוץ שלא ע"פ החוק. לא ברור לי היכן את עובדת ובמה והאם יש לך קשר עם היעוץ המשפטי. לי יש קשר איתם, יש עליהם ידע, נסיון, מקצועיות רבה וסיוע בעריכת תסקירים,וכן עוקבים אחרי מקרים הנמצאים באחריותם. אי אפשר לקחת להם את זה.
 

desertgirl

New member
מנסיוני

אנסה להוסיף מנסיוני בכל הקשור לביטוח מקצועי. ראשית כל, הביטוח שיש לנו מטעם המעסיק (במקרה שלי, רשות מקומית) אינו מכסה תביעות של רשלנות מקצועית. הוא כן מכסה פציעה שאירעה לנו במסגרת העבודה (בגלל זה חשוב ליידע את המעסיק אם קיבלנו היתר לעבוד ביום שביתה, למשל) באשר לתביעות אישיות נגדנו כעו"סים, ידוע שיש הסדר בין האיגוד לבין חברת ביטוח פרטית. בימים בהם העירייה שלנו היתה מאוזנת, היא אף הסכימה לבטח את פקידי הסעד במחלקה. באשר ללשכת היועץ המשפטי, מנסיוני עולה כי הם בהחלט נותנים יעוץ בקשר לסוגיות העולות על הפרק, כל יום עו"ד אחר משמש תורן, והם בהחלט זמינים לפניות. מה גם, הם מתמצאים בחוק העובדים הסוציאליים על כל סעיפיו. שיהיה לכולנו בהצלחה....
 
למעלה