The West Star

New member
../images/Emo10.gif

קניתי את רילייר. שמעתי [אומנם לא הכי מרוכז] אבל זה לא מה שציפיתי. אומרים שזה טוב, אבל זה די משעמם.

מורנא007

New member
כוכב המערב

הקשב שוב לאלבום, קטעים כמוSouth Side Of The Sky, Heart Of The Sunrise, Long Distance Runaround, The Fish נחשבים לדעתי בין המיטב של יס (נכון לא כמו קלוז או רילייר).

The West Star

New member
לאחר שמיעה נוספת

אלו באמת קטעים נחמדים.. [יש דחף מוזר לשמוע את האלבום הזה שוב ושוב]

מורנא007

New member
../images/Emo13.gif לפעמים לוקח זמן להתרגל

לרעיונות המוסיקאלים באלבומי פרוג, ולא רק פרוג. השותפים לחדר שלי השמיעו פרוג כשהייתי איתם בחדר ב- 1982-3, התרגלתי לזה לאט, עד שהתמכרתי לצלילים.

The West Star

New member
יכול להיות

אבל שוב, בפרג'ייל, לעומת הרבה אלבומים אחרים ששמעתי ,גם של יס, חסרה איזו אנרגיה\רגש מסויים שאפשר למשל למצא ברילייר או ב"קרוב לקצה" אבל, נחיה ונראה, אני עלול אולי לאהוב את זה, למרות שבד"כ אחרי 5 שמיעות זה כבר קורה.

Papillion

New member
דעתי:

ביס האלבומים הטובים הם: קלוז טו דה אדג', רילייר, גוינג פור דה וון, טיילס פרום טופוגרפיק אושנס. פרג'ייל, יס אלבום והשאר נופלים בהרבה מהמצוינים לעיל.

The Cabana Boy

New member
ובכן

אני גם לא אוהב כל כך אוהב את פרייג'יל, חוץ מהשיר הראשון והאחרון, לא מצאתי שום דבר מעניין באלבום הזה.

The West Star

New member
לאחר שלוש שמיעות

אלבום בסדר, הוא לא אלבום מעולה כמו שהרבה אומרים. חסרים לו רגעי שיא, והוא לא מתפתח להרבה מקומות, השירים שבו [ראונדאבואט למשל] לא מגיעים לשום מקום, וממש לא מתקדמים. העיבודים הם די אלימים וברוטליים. בכל זאת, זה אלבום "כיפי" אבל לא טוב כמו אלבומים אחרים של יס ששמעתי [קלוס טו די אדג', רילייר] אם הייתי מדרג אותו מ1-10 בשלב הזה, זה היה 7. אני אשמע אותו שוב, כי כן נהנתי, אבל נראה מה יהיה.

The West Star

New member
אגב

רק כמה שירים הם יותר מוצלחים בעייני מהשאר: מוד פור א די פיש והארט אוף דה סנרייז. אבל גם הארט אוף דה שנרייז בעצמו גנוב בקינג קרימזון [21st century] חסרים לו רגעי שיא בעצמו.

RamiSun

New member
אל תקשיב לו עוד.

כי אחרת נראה לי אתה תצטער על ההודעות האחרונות שלך...
דווקא זה אלבום שמגיע להרבה מקומות. לב הזריחה (לא השקיעה...) הינו אחד מהקלאסיקות הגדולות של יס, וממש לא מועתק מקריזמון. ראונדאבאוט יצירה מקסימה, הצד הדרומי, מעולה במיוחד בקטע האמצעי שלו של הפסנתר שירה בס. כל הקטעים האישיים הקצרים... חבל"ז.

orbiti

New member
ההעתקה מקרימזון

הריף הכרומטי\בלוזי של 'לב הזריחה' דומה מאד לריף הכרומטי של האיש הסקיזודי מהמאה ה21. אמנם שני הקטעים במשקל אחר, אבל הכיוון של המלודיה מאד דומה, וגם צורת העיבוד והפיתוח שלה מאד קרובה בחלק מהרגעים ביצירה. אני לא חושב שזאת העתקה, אבל זה בהחלט שימוש מאד גס בסגנון מוגדר. בעיני זה בעיקר גורם לקטע להישמע פחות עצמאי, וקצת מרגיש כמו 'גזור והדבק' בין שני סגנונות שונים (הריף, והקטע העדין יותר שבא אחריו).

אף פעם, אבל אף פעם

אל תשפוט אלבומים בהאזנה ראשונה. גם אני התאכזבתי מ'רילייר' בהאזנה ראשונה. אחרי ההאזנה השנייה אמרתי לעצמי משפט מאוד פשוט: "הייתי אדיוט".

למעלה