רווית04

New member
../images/Emo10.gif

גם תורי הגיע למרר בבכי תמרורים.. לפני חמש דקות חזרתי הביתה מביקורת בשיבא בגלל שהיום ד''ר סוריאנו היה מפוצץ ראה אותי ד''ר שיינמן המדהים! ולצערי זה היה מעקב אחרי שניסיתי לקבל את זריקת הלוקרין בחודש הזה, עברתי אולטראסאונד שנמצא תקין בעיקרון חוץ מהרחם עצמו... ובגלל שהפגיעה באיכות חיי גבוהה מהרגיל בלי קשר לאנדו' הבעיה אצלי היא עצבית ברחם, וניסיתי מהלפרוסקופיות,דיכוי הורמנלי עם גלולות , מדבקות, זריקות, טבעת. ומורפים לכאבים, ירדתי במשקל 50 קילו, פיזותרפיה וביופידבק. הגעתי לשלב בו הוא אמר לי שבמקרה אחר הוא היה ממליץ על כריתת רחם כי אין עוד מה לעשות בשבילי, ולכן הוא אמר לי להכין שוב מסמכים והם יוציאו לי מכתב חדש מסכם לביטוח לאומי על הפגיעה שלי בשביל שאתבע שוב. מה גם אמר שהוא לא היה רוצה להוציא לי את הרחם ( כמובן שגם אני לא.. )בגלל גילי הצעיר ועצם זה שעוד לא ילדתי, דיברנו על זה שהוא צריך לשבת בדיון צוות גדול עם ד''ר סוריאנו, רופאי הפריון שלהם, הצוות שהם עובדים איתו במרפאת כאב וכו' על מנת לחשוב להזריק לי נקודתית ישר לעצבים ברחם על מנת למזער את הכאבים וההרגשה שיש לי גם בלי קשר לוסת , לפני וסת, אחרי וסת - נון סטופ. לא הפסקתי לבכות כל הדרך הביתה, אבא שלי המתוק הזה שניסה לעודד אותי ולתת לי בדיחות כביכול אבל כמובן שקשה לי עם המועקה הזאת.. אז סיכמנו אני וד''ר שיינמן שהוא רשם לבתאל על הדף שהוא רוצה לחזור על התיק שלי בסוף היום על מנת לכתוב לי מכתב מסודר לביטוח לאומי, על כך שצריך לשבת על התיק שלי כל המומחים ולהחליט איזה טיפול נסיוני אפשר לעזור לי בכל דרך. אמר לי להחזיק מעמד , ''תרגישי טוב'' זה נשמע כמו בדיחה.. דודה שלי התקשרה בזמן שחזרנו הביתה אבא שלי בשביל לא להגיד לה אמר שהייתי בעוד ביקורת שגרתית, שאלה אם שינו לי טיפול אמר שלא.. אז אמרה אה יופי התרופות עובדות! משהו.. לא מפסיקה למרר בבכי,קשה לי לנשום. זה מותיר לי טעם מר אחרי כל ביקורת, כל מעקב, כל זריקה,כל כדור מ.י.ר,ארקוקסיה,ליריקה,בוטרנס,טרגין,קספו,פרקוסט. כל התרופות שקיבלתי בעבר - דפו פרוברה,לוקרין,דקפפטיל,נובהרינג,אוורה,גינרה,ארגסט,בילרה,יסמין,מליאן,אופטלגין,נורפן,נקסין,אלגוליזן,אקמול,פרוקסל פורטה. לא יודעת עד כמה טוב לי לדעת שזה מה שיש לי ולקחת כל כך הרבה תרופות שלא הועילו לי, לבין לחזור לתקופה שבה לא ידעתי היה לי כואב אבל גם לא הייתי צריכה לעמוד מול הרגשה כזאת. בא לי להעיף דברים בייחוד את כל המדפים עם התרופות שאני לוקחת ולקחתי בעבר... בא לי לצעוק ולזרוק דברים.

אורטל262

New member
היי רווית

אני רוצה לנחם אותך אבל אני לא יודעת איך , אני רוצה להגיד יהיה בסדר אבל עם כל מה שעברת זה לא ינחם אותך . אני מקווה שימצאו בשבילך בסוף את הטיפול שכן יתאים לך את הדבר שיגרום לך לחזור לחייך ולחיות . אני מחזיקה לך אצבעות ובעצם לכולנו שנרגיש טוב ושרק נהיה בריאות ! אני שולחת חיבוק ומקווה בשבילך לטוב :)

רווית04

New member
האמת? התגובה שלך נורא מכעיסה.

אז אולי יש לך כוונות טובות, אבל בדברים שאת לא מבינה לפעמיים עדיף לשתוק, כי זה לא תורם כלל.

אורטל262

New member
וואו ..

אני מצטערת שבכלל הגבתי . הכוונה שלי הייתה טובה ורק רציתי לנסות לעודד אני מצטערת אם זה לא הובן אבל אין צורך להיות תוקפנית ולהגיב בצורה מעליבה . תשכחי שבכלל אמרתי משהו .

רווית04

New member
אויש..

סך הכל אמרתי גם לבדי '' אז אולי יש לך כוונות טובות, אבל בדברים שאת לא מבינה לפעמיים עדיף לשתוק, כי זה לא תורם כלל. '' כי לא ביקשתי עידוד וסביר להניח שלא הבנת את מה שבאתי לשחרר קיטור, וגם לנסות לקבל הכוונה מנשים מנוסות שעברו זאת על בשרן. ולא כאלה שלא בטוחות שיש להן אנדו', או חדשות בתהליך וכו'. בעצמך אמרת שאת לא יודעת מה להגיד, ולעודד וכו', ומצד אחר זה היה ממש לא יפה מצדך שהרגע שכתבתי בהודעה שלי עד כמה מציק לי שכותבים משפט כמו ''תרגישי טוב'' שנהיה בריאות, שאת למשל לא מבינה שאת לא תהיי בריאה, זוהי לא מחלה עם פתרון. זאת מחלה שמביאה איתה סיבוכים וכל יום חדש שתקומי לא תדעי אם תחזרי להיות מה שהיית, תשמעי בשורות משמחות וכו'.. וזה היה ממש לא רגיש מצדך להגיד משהו שאמרתי כבר שזה מציק לי שחוזרים על משפט אירוני שכואב לי ואני סובלת. אז לפעמיים מספיקה הקריאה והסוג של האמפטיה לא חייב להגיב לכל דבר. וזאת הייתה הכוונה שלי.

אורטל262

New member
.

הבנתי, אני מתנצלת על הדברים אני מקווה שלא הכעסתי יותר מידי הייתה לי כוונה טובה :)

זהבה240

New member
קשה לענות לך

כי את כועסת עכשיו וברור. אני במקומך הייתי רוצה להרוג את כל העולם. עם כל הייאוש, אני גם שומעת משהו קטן אחר. ששיינמן לא הרים ידיים. אז אולי כן ימצאו טיפול נסיוני שעלייך יעבוד. כל זמן שהרופאים לא התייאשו ממך [והם לא] אז יש לך למה לקוות............ וזה מרגיז שאומרים ל'החזיק מעמד' , אבל הכוונה טובה. מה אפשר להגיד לך חוץ מזה? ולשתוק =זה יכול להתפרש כחוסר אכפתיות. היית רוצה שאף אחד לא יענה לך, ולא יגיב על הסבל שלך? לפי מה שכבר הספקתי להכיר אותך, יש לך כוח רצון עצום. כבר עברת דברים שאנשים [במקרה הזה נשים] לא היו מחזיקות מעמד בהם. ברור שהכוח שלך כבר אוזל. אבל, אני חושבת שרוב הרע כבר מאחורייך. יש לך רופאים טובים שגם מאוד אוהבים אותך ומאוד אכפת להם ממך, ואני מאמינה - שבאיזשהו זמן [והלוואי שמוקדם מאוד] ימצאו לך פיתרון, ותראי את האור. תראי את זואילי והכאבים שלה. היא כל כך סבלה וכל כך הרבה זמן- והיום אין לה כמעט כאבים. אז זה אפשרי . רק צריך עוד סבלנות [ואני מבינה שאם הייתי לידך היית מעיפה לי סטירה על ה'סבלנות' ובצדק- כי זה כואב לך . לא לי. גם לי כשאומרים לי להתאזר בסבלנות כשאני סובלת אז אני מתפוצצת. אבל זו האמת = צריך עוד אורך רוח והרבה תקווה ואמונה. כל טוב זהבה

רווית04

New member
..

שיינמן הרים ידיים, גם הוא וגם סוריאנו שמסתכלים עליי מביטים בעיני עגל ,מורידים את הראש, מצטערים שלא יכלו לעזור לי יותר וכי אין להם עוד פתרונות רבים להציע. השפלת המבט, הידיים על הכאב, תנועות גוף לא ניתן להעביר כאן בדיוק רב. אז אף אחד לא דיבר איתי על לקוות, גם לא הוא. כי עד כה שחשבנו אופטימי הגוף שלי זה מה שהגיב שונה. .. ולשתוק - לא חייב להתפרש כחוסר אכפתיות, אבל כשלא מבינים בזה כל משפט שאת עלולה להגיד כרגע נשמע לא ענייני ולא רלוונטי בכלל לתוכן שכתבתי בו לפחות. אז לא הכרת אותי מספיק בשביל להסיק כזאת מסקנה מוטעית, הייתי עם יד על הדופק והיא מזמן נעלמה שמדברים איתי על כריתת איבר. ואני לא יודעת איך הגעת למסקנה שרוב הרע כבר מאחוריי? איך בדיוק? וזה לא הגיוני לעשות את ההשוואות בין נשים, זה פשוט לא פייר שמכניסים כל אישה כאן כאל דוגמה אישית לאיך צריך להתנהג,לעבור ועוד.. ותקווה ואמונה מתאימה למי שמאמין, וזה דיי עלוב באמת להציע זאת למישהי שאין לה לא זה ולא זה.

אנדרינה

New member
את בסדר והתגובה שלך לגיטימית

אבל הכאבים מעצבנים נורא!!!! אז אל תעלבי..........

אנדרינה

New member
אוף

אוף אוף אוף אני שומעת אותך אחותי . יש מצב שד''ר שינמן רק מכין אותך לגרוע ביותר ? אולי זה לא יגיע לזה ?ואם כן אז היי... לפחות יקפיאו לך ביציות.. לא? אני מעודדת עלובה והשם יודע כמה אני וכולנו פוחדות מעניין איבוד האיברים שמעורב במחלה\קללה הזאת. אני באמת מאחלת בשבילך שתרגישי טוב ,שתמצאי את הדרך לטפל בכאבים ושתרגישי שלמה איתה וכן! לכי לצעוק ולזרוק דברים

רווית04

New member
ד''ר שיינמן ואני מדברים בכנות מאז שהכרנו ,

אני לא מאלה שמקשקשות יותר מדי, אוהבת ת'כלס. ובאמת שניסיתי כל דיכוי אפשרי ולאף אחד לא הגבתי טוב, בייחוד שאצלי המוקדים זעירים שגם לא ניתן להוציא אותם וגם יושבים לי על העצבים ( אז הכל רוקד לי על העצבים ) למה לא? אבל זה היה ת'כלס אם לא הייתי צעירה והייתי בוגרת הוא היה ממליץ לי לכרות את הרחם נכון להיום. רק בגלל שאני צעירה,רווקה ללא ילדים ויודע שאני רוצה בעתיד , הוא אמר שיש צורך בישיבת צוות על התיק שלי וגם שיכתבו לי מכתב מסודר שוב לביטוח לאומי . והכוונה בכריתה זה רק הרחם , לא השחלות. ומבחינת פוריות הוא גם אמר לי הוא לא יכול להבטיח לי דבר עד שאני בכלל אשקול את נושא ההריון טוב יותר. מה גם שלהכנס להריון שיש לי רחם רגיש כזה.. מה שהאירוני במדינה שאם תבדקי מקרוב את סעיף הגינקולוגיה בתביעות של ביטוח לאומי את תתקלי בהזוי שביותר אם כורתים לך רחם שחלות וכו' אז על זה כן מקבלים נכות! ועל אנדו' וסיבוכים לא! אני איבדתי שליטה מזמן על חיי, זה כבר לא תלוי בי.

אנדרינה

New member
אל תגידי ככה

כי את תמיד בשליטה על חייך אפילו כשזה נראה כאילו אין לך יותר זכות בחירה וזה אחד הדברים היחידים שאני יכולה לאמר לך בבטחון. לעבור את הניתוח זו בחירה לא להיות מסוממת , לתפקד ,לאכול כמויות של סוכר ואת יודעת מה ? לחיות זו אחלה בחירה. עכשיו בנוגע להריון,( בגישה האובר-אופטמיסטית), אני יודעת שיש נשים שמאוד מתפעמות מהחוויה אבל בתכל'ס ,בינינו, הריון זה לא נראה לי תענוג גדול אז בואי נגיד שבמקרה הכי הכי הכי גרוע שמוציאים לך את הרחם ואת מאוד רוצה ילד תוכלי להתחיל תהליכי פונדקאות ואז כאילו קבלת פטור מאלוהים שאבטיח יעבור לך דרך הווגינה.. מצטערת על השפה... בקשר לביטוח לאומי אני חושבת שזה נובע מכך שאף אחד לא ממש מכיר את המחלה ואת ההשלכות שלה וזה התפקיד שלנו ושל העמותה החדשה ואני חושבת שחקיקה זו אחלה מטרה להתחיל איתה. קחי לך כמה ימים קורבניים ותתחילי לאסוף את עצמך יש לך חתיכת מלחמה לעבור עכשיו. נ.ב אבל למה ככה? מה אורטל עשתה לך?

רווית04

New member
אני אומרת את האמת,

אם לא שמת לב אולי על עצמך כי אולי את חושבת שאת בשליטה על האנדו' שלך ועל הכאבים שלך ועל התפקוד ביום יום שלך, אבל אני אישית מודה, אני איבדתי מזמן את השליטה על התפקוד שלי, על הכאבים, על התרופות ועל עזרים שלא תרמו לי אפילו . ולעבור את הניתוח לא אומר שזה לא להיות מסוממת ולתפקד ולאכול כמויות של סוכר? לכרות רחם, לכרות איבר, זה גם נושא רגיש ומלא מכאוב. מה גם שאת הרחם משאירים, ככה שעדיין יש לך הורמונים בגוף,וביוץ. בנוסף לכך יש שלושה סוגי ניתוחים בכריתת רחם, שיש להם סיכונים בדיוק כמו לכל ניתוח וגם הניתוח עצמו מסובך באיך שהוא ודורש טיפול. אז זה לא בדיוק אומר שגם הכאב יעלם לי והאנדו' יעלם אם יכרתו. ובעיניי לחיות עם הכאב שיש לי שאני באמת לא מאחלת לאף אחת כאן את מה שעובר עליי, כי כל אחת עוברת את המסע שלה עם עצמה, אז זה לא נראה לי לחיות. זה איבד מזמן את המילה לחיות. אני לא מפסיקה לחשוב על זה כל היום ברצינות, על פונדקאות , אימוץ, בנק זרע ועוד.. כשאני בזמנו הייתי בתביעה מול ביטוח לאומי, הרופאים שיצאו לי הכירו את המחלה ואת הסמים שלקחתי בזמנו את האוקסיקוד ועוד הוא עושה לי , תרופה חזקה נורא איך את מצליחה לתפקד ושאמרתי שאני בקושי יכולה לתפקד. קיבלתי אחוזי נכות עלובים. אורטל, הבינה ולא אמרתי דברים מרוע לב, אבל יש דברים שיכולים לעקוץ ולפגוע. יש כאן נשים שחושבות שכל תגובה שהן יגידו נשמעת ממש סוג של אבקת קסם שמעלימה הכל, החיים ורודים ואיזה יופי! יש דרך גם להגיד דברים, ובמקרה הזה לא יצא לה טוב.

אנדרינה

New member
לא אמת! תחושה סובייקטיבית

אני קראתי את ההתכתבות שנעשתה אתמול בלילה והזדעזעתי מההתבטאויות שלך כלפי עצמך, כאילו את לא בסדר וזו אשמתך ואני חייבת להגיד לך שזה מה זה בולשיט, את אחת מהרציניות כאן שנכנסו בעובי הקורה עם הטיפול שלהן ,אז בבקשה אל תחשבי שטויות כאלו . למצב רוח רע יש השפעה הרסנית למחשבה שלנו ואז אנחנו מסגלים כול מיני מנטרות בסגנון "אני מקרה אבוד אני אדם אדם פגום או משהו לא בסדר איתי" בבקשה אל תלכי לשם... קשה לצאת לשם. עכשיו כשאני קוראת את התגובות שלי אלייך זה נראה לי שמרוב נסיונות לשמח אותך לא נתתי לגיטימציה לרגשות העוול האיומים שמלווים אותך, אז רק תני לי לתקן ושיהיה לך ברור- כול בחורה שאני שומעת עם סיפור אנדו קיצוני ברור לי לגמרי שמחר אני יכולה להיות בנעליה וזה פאקינג כואב לי. זו מחלה דפוקה ומרושעת. דבר שני, את בטח עוקפת אותי בסיבוב עם הידע והנסיון שלך אבל חייבת להציע לך שני דברים לפחות שתחשבי עליהם , אז ככה : דעה שניה אצל רופא מומחה בתחום הגניקולוגיה- אני לא יודעת אצל כמה היית אבל אני תמיד ממליצה ללכת לדעה שניה אצל אנשים שהתחום יותר רחב או מערכתי ולא לרופאים שנמצאים באנדו. 2. אני לא יודעת אם זה יעזור להתקפים של האנדו עצמו אבל שמעתי מחברותי האנדו-סטלניות שלמיחושים מסויימים גראס רפואי עוזר, הוא מפחית דלקות עוזר לישון והרבה יותר בטוח לשימוש מכול המורפיומיום שנותנים במרשם רופא. שיהיה לך יום יותר קל.....

galim29

New member
יקירה

תצרחי, תשתוללי, תוציאי קיוטר כמה שאת רק רוצה. מותר לך, יש לך את כל הלגיטימציה לשחרור קיטור ויותר מכך. את אישה חזקה רוויתי, ולא מעט נשים ישרדו את מה שאת עוברת. שום דבר ממה שאגיד כרגע לא ינחם או יעזור. אבל יש לי אמונה מלאה בך וביכולות שלך לקום מהאפר כמו עוף החול. ויש גם ימים כאלה ואת נמצא באחת התקופות הקשות אם לא ה... אין לי עיצות. אבל הלב שלי איתך חומד. ושולחת לך המון
ובבקשה בבקשה אל תייסרי את עצמך. לא הבאת את עצמך לקבל אנדו', אין לך אחריות על כך שאת נאלצת לקחת ים של תרופות. ובכל זאת את מרימה את הראש ונאבקת. מחכה יחד איתך לתשובות מצות הרופאים ומקווה שימצאו סוג של פתרון לפחות לתקופ]ה הקרובה שתחזירי לעצמך מעט מהכוחות.

רווית04

New member
איזו אישה את.

מאחלת לך גם כאן מזל טוב מכל ה - ♥. צר לי שזאת ההודעה שתראי אולי ביום הולדתך אבל לביקורת של היום לא צפיתי זאת. בד''כ קל לי לחשוב לאיזה כיוון תלך הביקורת, ההחלטות וכו'.. אבל גם פעם קודמת סוריאנו מרים ידיים, גם שיינמן, ככה שמה עוד נשאר? אין לי סיבה עוד לא לחשוב שסביר להניח שמשהו לא עשיתי נכון/בסדר. מי מבין את זה? גם אני מקווה שיגיעו להחלטות בהקדם וירימו טלפון לקבוע למה בנתיים אני רק אוכלת את הלב ולא מפסיקה לבכות.

פיצ 50

New member
../images/Emo23.gif

יקירה, בלי שידענו...גם אני הייתי היום במרפאה.... ישבתי בצד..התבוננתי בך לפרקים וראיתי איך את מקופלת...ליבי נצבט, אח,כ שמעתי אותך בוכה אצל שינמן ושוב הרגשי כאב... מתוקה, אין לי איך לעודד, מה לומר......אבל תדעי תמיד: שבסוף כל חושך בא אור
ונסי להאמין שימים טובים עוד יבואו...... אני כאן, לצידך....אנסה לעזור בכל מה שאוכל.....
גם לי היה יום קשה...הייתי אצל סוריאנו כמעט שעתיים שינמן הצטרף....חייבת ללכת לניתוח ומהר...

פיצ 50

New member
ושכחתי משהו חשוב

שחררי, תצעקי, תקללי...XXX מותר לך...... לצערי הרווחת את זה ביושר.....

galim29

New member
זה תקף גם לגבייך פיצית

מסקנות השיחה שלנו אתמול...

רווית04

New member

את ישבת בצד עם הקלסר הענק ? לפחות קלסרים יש לנו באותו עובי. גם אמרתי בתחילת היום לאבא שלי בעייתי הקירות שם במרפאה, שומעים הכל..אפילו להיות אנושית את לא יכולה להתקפל מכאבים ולבכות לרופא מבלי שכולן ישמעו.. אני בטח אהיה האחרונה שמסוגלת לעודד מישהי/ו בכל מקרה כי אני לא רואה שום אור בקצה של החושך..או שיגיעו ימים טובים יותר.. זה נראה לי לא ריאלי לחשוב על כך אפילו.. אני רק מקווה שתקבלי בשורות טובות יותר ממני.

למעלה