אור12186

New member
אני חייבת להגיד משהו...

אני התחלתי את ההריון שלי 82 קילו... לקראת לידה הגעתי ל115 קילו!!! עברתי הריון תקין (טפו טפו טפו)
לא סיבוכים... לא בעיות... לא סוכרת... הריון סבבה לאללה ולידהההה טפו טפו טפווווווווווווווווו!! בוא נגיד שבזמן שבנות אחרות ישבו וצרחו בחדרים לידי אני פשוט התגלגלתי מצחוקקקקקק(אחרי אפידורל כמובן חחח) (ובוא נגיד שמי שאי פעם תלך ללדת חייבת לקחת את אחותי איתה! כל ההריון וכל הזמן בחדר לידה ובלידה עצמה פיפייייי מרוב צחוקייייםםם היא גנובה!!) טוב נחזור לנושא... אני בתור שמנה ממש צוחקת על כל הנושא הזה... הנה אני שמנה והנה עברתי הכל תקין... ולמרות שעליתי מעל 30 קילו הכל עבר חלקקקקקק אז... לא צריך להאמין לכל מה שקוראים ודרך אגב... בגלל שלנו האגן יותר רחב הלידה עוברת יותר חלק... אז אנחנו רק הרווחנו... חחח

lb22

New member
בדיוק כמו שאת עברת לידה קלה

יש בנות אחרות שעברו לידה קשה... את לא מייצגת את כלל האוכלוסייה.... יפה לך שאת ילדת בצורה הכי קלה בעולם (האם אני שומע נימה של התנשאות ? או שזה סתם אני?) יש גם בנות שעברו את זה בצורה לא כ"כ קלה נניח למשל כמו אחותי כמה ימים טובים של צירים לא קלים עד שהיא ילדה בת מדהימה.

אור12186

New member
חס וחלילההההההה

שום התנשאות ושום נעליים! סך הכל רציתי להוכיח שכל השמנות ממש לא צריכות להאמין לכל מה שהם קוראות...

אור את ילדה חמודה, באמת

אבל לא הוכחת כלום. רק סיפרת שלך לא היתה לידה קשה. בשביל להוכיח משהו צריך שהוא יהיה נכון לגבי 1 K ו - K+1 (אינדוקציה כיתה י' בערך) מכיוון שאת הוכחת את זה לגבי 1 בלבד, אין ההוכחה תקפה. צר לי.

אור12186

New member
טוב אז ככה...

בכתבה דיברו לגבי הריון גם... ובתור שמנה דיברתי על עצמי ואמרתי שלי היה קל... לא נסיתי להכליל על כולם... מה שכן רציתי להוכיח וזה דבר מוכח! ששמנות יולדות יותר בקלות כיוון שהאגן שלהם רחב.. את יכולה לברר בכל מקום ולראות שאני צודקת... ובכתבה כתוב שלשמנות קשה ויש סיבוכים אז הראתי שאני לא עברתי כלום בתור שמנה.. ככה שבאמת לא צריך להאמין לכל מה שקוראים... ואם בטעות היה נראה בהודעה שלי שאני מתנשאת חס וחלילה אז אני מתנצלת ממי שנפגע לא התכוונתי לזה בכלל...

solee

New member
זו דוגמה אישית שלך...

לא אמרתי ששמנה = סיבוכים בלידה. פשוט ציינתי שהשמנה עלולה, עם דגש, להביא לסיבוכים. אני שמחה שאצלך הלידה עברה חלק, אבל יש לא מעט נשים שאכן "הסתבכו" בכל מה שמצויין בכתבה. יום נעים.

אז בואי אני אחדש לך משו

אני עובדת בשירותי בריאות כללית אוקי? קיבלתי הבוקר מייל עם לינק לאתר של הכללינט.. שזה אתר לעבודים.. שם פורסם מחקר בדיוק בנושא הזה: אני מצרפת לך את המחקר ואת מה שקראתי. משקל 88 בתחילת היריון אני לא בטוחה שהוא מהווה סכנה גדולה כל כך.. אבל בואי תבדקי ותיקראי. אני הופתעתי, למרות שאיפהשהוא עמוק עמוק בלב ידעתי את זה מזמן: מחקר בסורוקה מגלה - שהשמנת יתר מסוכנת להריון השמנת-יתר היא מחלה מטאבולית ונחשבת למחלת המאה של העולם המערבי. היא גורמת למחלות קשות, פיזיולוגיות ופסיכולוגיות ועלולה להיות גורם למחלות עם סיכון רב כגון סוכרת, יתר-לחץ-דם, סרטן, שומנים בדם, טרשת עורקים. בזמנים אלה שבהם השמנת היתר (obesity), הינה תופעה שהולכת ומתעצמת, מן הראוי לתת את הדעת לעובדה שגם בהיריון מדובר במצב בעל שיעור יתר של סיבוכים. מחקר פרוספקטיבי שבוצע במרכז הרפואי סורוקה, עקב אחרי תוצאות היריון ולידה בקרב 487 נשים. 79 נשים מתוכן, שהן 20% מהנבדקות, סבלו מהשמנת יתר לפני כניסתן להיריון. השמנת היתר הוגדרה כ-BMI מעל 30 (BMI-מדד מסת הגוף המחושבת לפי משקל חלקי ריבוע הגובה). את המחקר ערכו ד"ר אלי בורשטיין, ד"ר אייל שיינר, פרופ' משה מזור ופרופ' ארנון ויז'ניצר מהחטיבה למיילדות וגינקולוגיה במרכז הרפואי סורוקה, וד"ר עמליה לוי מהמחלקה לאפידמיולוגיה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון. תוצאות המחקר שהוצג בכנס המרכזי למיילדות וגניקולוגיה בסן-פרנסיסקו, הראו כי נשים שסבלו מהשמנת יתר נזקקו בשיעור גבוה באופן מובהק לטיפולי פיריון על מנת להרות . כמו כן נמצא שהשמנת יתר בתחילת היריון מהווה גורם סיכון לסיבוכי היריון ולידה כגון: סוכרת היריונית, ריבוי מי שפיר, משקלי לידה גבוהים וכן למשך לידה ארוך יותר. לדברי ד"ר אייל שיינר, מומחה ברפואת נשים ומיילדות במרכז הרפואי סורוקה: "כל הסיבוכים הנ"ל הובילו לשיעור גבוה של ניתוחים קיסריים. ואם לא די בכך, הרי שלמרבה הצער אותן נשים היו גם בסיכון לסיבוכים לאחר ניתוח שכללו בעיקר זיהום של הפצע הניתוחי. השיעור הגבוה של הניתוחים הקיסריים נמצא מובהק גם לאחר שנטרלנו גורמים נלווים חשובים כגון סוכרת היריונית ולידה ממושכת שבד"כ מעלים את הסיכון לניתוחים קיסריים". יחד עם זאת, ראוי לציין שלא נצפתה עלייה בהיקף הסיבוכים אצל התינוקות- דהיינו לא נצפתה עלייה בתמותה העוברית וכן לא נמצא הבדל בציוני האפגר בלידה. החוקרים בהחלט ממליצים על ירידה במשקל טרם היריון כפיתרון הולם. כמו כן ברור כי לנשים עם השמנת יתר נדרש מעקב היריוני קפדני כולל בדיקת סוכר מדוקדקת לשלילת סוכרת היריונית וסיבוכיה הנלווים. [26/07/2007] ענבר דרום-גוטר - דוברת מרכז רפואי סורוקה לשתומת
~לין~

זה שיש לנו תחת גדול יותר

לא מעיד על צוואר רחם רחב יותר. נהפוכו, יש מצב שהשומן מקטין את הפתח, גם באיזור הנ"ל. שמחה מאוד בשבילך שהלידה שלך היתה קלה ( הזכירך את גם צעירה יחסית מרוב היולדות במערב). ושמחה גם בשביל עוד כמה. סטטיסטית, אנחנו בקבוצת סיכון. ( זו עובדה, ולא ספקולציה לצערי) זה המצב. מה נעשה עם המידע הזה, כל אחת ואחת מאיתנו, כבר תחליט לעצמה.

Voodo Doll

New member
../images/Emo128.gifדי לקחת כל שטות בynet ברצינות.

כבר ראיתם את תוכן הכתבות באתר, למה לצוד אחרי עוד משהו להתעצבן עליו? יהיו ועוד ירבו כתבות מטומטות על אנשים שמנים וסיכון הבריאות שבקיומם והאמת שלא חסר. אי אפשר לעצור את זה לא משנה כמה מכתבים עופר ישלח להנהלה. זה ברור לכולם, אז למה להתעקש על עוד? אל תבזבזו זמן ותמשיכו בחיים שלכם, פשוט תפסיקו להכנס באתר. =/

זה לא שטויות של Y NET. זה מחקר מדעי של

סורוקה, ובניגוד למה שכתב מנחם בן, זו לא דעה אישית סוביקטיבית, אלא אמת מדעית אוביקטיבית, שגם אם תעצמי את העיניים, תסתמי את האוזניים ותצעקי חזק "לה-לה-לה" על מנת לא לשמוע, היא עדיין תהיה אמיתית ונכונה.

Voodo Doll

New member
רק בגלל שזה מחקר "מדעי" לא עושה את זה נכון.

ויש פה בנות בפורום שיכולות להוכיח אותו לא נכון. הפואנטה שלו זה "אל תשמינו זה רע לבריאות הילד". זהו.

אכן מחקר מדאיג ומצד שני

אני בטוחה של אישה מודעת לבעיות שהשומן עלול לגרום לה , הן בהריון והן לא. וכל אחת לוקחת אחריות על החיים שלה ועל ההריון שלה מתוך ידיעה של הסכנות. ומלבד זאת יש המון המון קבוצות סיכון של נשים לאו דווקא שמנות בנוגע לכל מה שקשור להריון ולידה, כגון חולות סכרת, לחץ דם , ובעיות כאלו ואחרות שגם הן בקבוצת סיכון ועדיין מביאות ילדים לעולם. אז תודה ל Y NETEאבל לא תודה.

וואלה גם לעשן בזמן הריון יכול לגרום לסיכונים

ובכל זאת הרבה נשים מעשנות בהריון,והברה פעמים לא קורה כלום לעובר ולאישה

סליחה, איפה המכון לסטטיסטיקה ממוקם בדיוק?

אני מתארת לי שבמקום עבודתך, הוא מחלקת היולדות, לא ממש מבחינים בסימני הנזק לאישה ולעובר עקב ההיריון. ללא ציוד משוכלל (טיפ: ניתן לגנוב ממחלקות אחרות בבית החולים). הנזק מעישון הוא נזק מצטבר, אך אפקטיבי. ריאות מפוחמות, שיניים צהובות וקמטוטים (וגם ריח רע מהפה. אני מדגישה גם את זה, כי די נמאס לי לסבול מבנות ובני זוגי לנשיקות את הטעם הדלוח) אצל האם. לאחרונה התגלה כי עישון האם משפיע על העובר, ושלוש עשרה שנה לאחר לידתו, הוא עלול לגלות את זה בספירת זרע נמוכה. לא חבל? בכל זאת שמעתי ששווה להיות סבתא.

ובכל זאת

כל מה שהיא אמרה זה שהרבה פעמים לא קורה דבר לעובר. היא לא אמרה "עישון לא מזיק כלל בהריון".

איני שכירת חרב במלחמה נגד העישון,

מלבד היותה אחת מהמלחמות המוצדקות, זו לחימה שאינה כה ריאלית עקב תפוצת האויב. היא יכלה גם לומר במקום "הרבה פעמים לא קורה דבר לעובר"= כלומר "רק במקרים בודדים יש נזק". לדאבון ליבם וליבן של מעריצי מרלבורו לייט, אין זה כך.

למעלה