את לא חייבת להתבטא בצורה כל כך מזלזלת
וחבל שבחרת להתבטא כך, במקום להביע דיעה את מלגלגת. יצרת אנטגוניזם, עכשיו את רוצה התייחסות שווה? לא משנה מה אומר לך עכשיו, את תאשימי אותי. לא כך?
"*מישהי כתבה ,שכל אחד אחראי לגופו ולמעשיו.. ואני לא מצטטת מילה במילה. אם זה הדבר ואכן זה נכון, אז למה כשאומרים לנו כשמנים "קחו אחריות/קחו את עצמכם בידיים וכו" אנחנו כועסים ואומרים שזה לא רק עניין של אוכל וכושר?"
ובכן, לפחות מבחינתי לא מדובר כאן על לקיחת אחריות. יש הבדל בין לקחת אחריות לבין לקחת את עצמי בידיים ושניהם לא קשורים לירידה במשקל. לקחת אחריות על מה? על מה שאני אוכלת? לוקחת. לקחת את עצמי בידיים? לוקחת. אני לא שבר כלי, אני לא מתגלגלת ברחובות בחוסר מעש עם חבילת עוגיות, אם כך את משערת לך. ירידה במשקל כמו דברים רבים בחיים קשורה לבשלות רגשית לשינוי גדול. זה כמו.. כמו לעבור לגור עם החבר, או להתחתן, להחליט להכנס להריון. זה לא פשוט. מי את שתשפטי אותי, באה לכאן עם האצבע המאשימה שלך ומפליקה לי פעמיים- ראשונה על כך שאני לא לוקחת אחריות, שניה שאני אטומה ושומעת רק מה שאני רוצה לשמוע בתואנה שזה פורום חברתי. שני הדברים- שגויים מאוד. אני לוקחת אחריות, ואם תציצי בשרשור הבריאות שהיה לפני מספר ימים תביני למה הטענה השנייה היא שטויות במיץ. הנה, שמעתי אותך, הקשבתי, למרות שהשרשור שפתח דניאל (אני מניחה שההודעה הזו היא תגובת שרשרת לו) גדוש בתמיכתי בו. לפני שאת מדברת על ה"פורום" תדעי שיש אנשים רבים שלא נכנסים להגדרות שאת מציבה, ויש צורות ביטוי אחרות ופחות מכלילות. כי ברגע שאמרת שהפורום שותה קולה, זה אומר שגם אני שותה קולה, למרות שאני בכלל שותה מים. "למה כשמדובר במשהו כל כך רחוק קל לקחת אחריות על ההרס העתידי ועל הרולטה הרוסית שאנחנו מכוונים לעצמנו?" נו, עכשיו את מדברת על משהו אחר לגמרי. למה? לא קל. מי אמר שקל? זה מאוד מפחיד, בעיות פוריות בגלל השמנה. אז מה? מה אני יכולה לעשות? רק אל תדקלמי לי "קומי ותעשי מעשה, זה עניין של כוח רצון" כי זה מאוד יפה על הנייר אבל זה לא כ"כ קל. אני אומרת לך עכשיו חד וחלק- בשלב זה של חיי, אני פשוט לא יכולה. לא הבנתי אם את מדברת מנקודת מבט רזה או שמנה, וזה מאוד בלבל אותנו. אם את רזה, אזי חלק מהפעמים בהם דיברת בגוף ראשון רבים לא מובן לי, אם את שמנה, קשה לי להבין מי את שתבואי ותטיפי לי מוסר. את פשוט חיפשת את ההזדמנות הראשונה להתנגח בחסרי הפורום ומנהליו בכל הכוח.