jesie12

New member
../images/Emo18.gif

וכמה הריונות את עברת כדי להבין את זה?? אין לך צל של מושג כמה העישון מזיק להריון ולעובר שריאותיו רק מתפתחים.. ההודעה שלך היא לא אחראית בעליל
אני מציעה לך פשוט לא להגיב אם אין לך משהו חכם לומר.

פעם אחרונה שאני מסנגרת עלייך תמי

"ובכל זאת הרבה נשים מעשנות בהריון,והברה פעמים לא קורה כלום לעובר ולאישה" היא לא אמרה שאין בכלל סיכון!!!!! היא אמרה שהרבה פעמים לא קורה כלום!! זהו... בואו נתפוס כל אחד במילה. את יודעת הרי שהיא התכוונה לזה ש-נכון השמנה מזיקה לעובר אבל הנה גם עישון ויש פעמים שהתינוק לא נפגע- המידע הזה לא נכון? ת-מיד נפגעים מעישון? טעות בידייך. הנה סבתא שלי (ועוד נשים רבות מדורה) עישנה במשך כל ארבעת הריונותיה, וכל הילדים שלה פוריים ובריאים.

"אני מציעה לך פשוט לא להגיב אם אין לך משהו

חכם לומר" סגור ציטוט. קודם כל, תודה רבה לחסידתה של אודטה אשר הולכת בדרכה של רבניתה ועצה לנו עצה, טיפ מגניב ושימושי לתפקוד היומיומי. אודטה שוורץ, אחת מהדיוות הגדולות והמשפיעות שידעה מדינתנו בשנות קיומה. הקהל מתבקש לשבת. בין אם תמי הנ"ל תכתוב פואמה מרגשת בסגנון הספרות האנגלית במאה ה-17, ובין אם היא תבחר בשם אימפריית הפלסטיק (ותודה לרוני סופרסטאר שהביאני עד הלום) לכתוב משהו טיפשי ביותר, עדיין זכות ההקלדה שמורה לה. כך או כך, סימכי על שאר חברי פורום זה, וגם סימכי על ג'סי 12, שזו את עצמך, שישתמשו בזכותם להגיב ואכן יגיבו.

זה לא המקום להביא מחקרים שכאלה

פה מעדיפים לעצום עיינים ולקוות שהם לא יפלו בסטטיסטיקה והעיקר שלא יפגעו להם בסטייק העסיסי ובגלידה. תכף יתעוררו פה אנשים ויסבירו לך שזה שקר ושיש מחקרים שמעידים אחרת, הרי הכל אנטישמניות. אבל מה שנכון, זה לא פורום בריאותי, זה פורום חברתי. אז את המחקר הזה צריכים להציג בפורום אחר... ועוד שניי דברים: *מישהי כתבה ,שכל אחד אחראי לגופו ולמעשיו.. ואני לא מצטטת מילה במילה. אם זה הדבר ואכן זה נכון, אז למה כשאומרים לנו כשמנים "קחו אחריות/קחו את עצמכם בידיים וכו" אנחנו כועסים ואומרים שזה לא רק עניין של אוכל וכושר? למה כשמדובר במשהו כל כך רחוק קל לקחת אחריות על ההרס העתידי ועל הרולטה הרוסית שאנחנו מכוונים לעצמנו? אבל עזבו, זה עניין רפואי, לא שייך לתוכן החברתי של הפורום נכון? אז משפיע על הנפש, שטויות, בואו נתעלם. * עישון מאוד מזיק לעובר. וכמו תמיד, קודם מסתכלים על הנזק המיידי שרואים. אז קודם כל סטטיסטית ההתפתחות של עובר לאם מעשנת בעייתית והוא לרוב נולד קטן יותר מהממוצא, מה שמעיד על אי התפתחות מלאה של הריאות. וזו רק ההתחלה. יום טוב

עופר 123

New member
להביא לך כוס מים?

את מה-זה נסערת בגללנו
. תודה שהבאת בפנינו את המידע החשוב. מאוחר יותר נפתח קבוצת דיאטה לכל מי שהושפעה מהודעתך והחליטה לפתוח בדיאטת בזק לקראת ההריון.
עופר

01מישהי

New member
סוג של ילדותיות

להתייחס ככה לכל מי שאומר שיש בחיים שלנו צדדים לא בריאים ככה אנחנו, נכון ובכל דבר יש טוב ויש רע יש סכנה בהשמנה בהריון ויש סכנה בעישון בהריון וחשוב להביא את זה לידיעת אוכלוסיית "הסיכון" למה העצבים? וההתנגדויות ? וה "הנה אני ולי זה לא קרה"? מזכיר לי ילד שמקבל מכה מהקיר ונותן לו בעיטה בחזרה.

סוג של?

עופר ברגע שאומרים משהו שלא תקף את האגנדה שלו של שמן זה בריא יפה ומהמםםםםם חייב לתקוף ולזלזל. נו שויין, זה מה יש.

עופר 123

New member
נושנושית...

תמצאי לי הודעה אחת שבה אני אומר ששמן זה בריא. לא עשר, לא חמש. אחת. אם אני חושב ששמן זה (גם) יפה ומהמם, זכותי המלאה לחשוב ככה, בדיוק כמו שזכותך לחשוב אחרת. דעתך אינה שווה יותר מדעתי, דעתי אינה שווה יותר מדעתך.
ע' נ.ב - אם יש לך משהו אישי נגדי ("סוג של ילדותיות", "חייב לתקוף ולזלזל", "זה מה יש", "אין עליו בטימטום") יש מסרים. אם לא לך נוח עם מה שעשיתי או כתבתי, את מוזמנת לפנות בפרטי. על גבי הפורום תהיי עניינית, כי לכתוב כאלו דברים, לא מוסיף לך כבוד והדר.

עופר 123

New member
אפס אחת מישהי...

אני מודה לך מקרב לב. זו באמת הפעם הראשונה שמביאים לנו קטע העוסק בבריאותם של שמנים, ומציג לנו סיכון בריאותי כלשהו הקשור בהשמנה. זו פעם ראשונה שאנחנו נחשפים לכזה דבר. מעולם לא שמענו שהשמנה עלולה להיות מסוכנת, אז טוב שהזהרת אותנו, בתור אוכלוסייה בסיכון. אנו חבים לך את חיינו בעקבות האזהרה. תודה לך.
עופר

01מישהי

New member
מצטערת,אין פה ניצחון לאף אחד...

ולא אני זאת שהזהרתי אותך מהשמנת יתר. להפך, אני לא מבינה מה הטעם להעלות פה כל פעם את אותה הגברת בשינוי אדרת, דדוקא עי חברי הפורום. אנחנו לא יודעים שזה מסוכן? יודעים. אבל חלק מלהיות שלם עם משהו זה להיות שלם לא רק עם הצדדים ה"מההמממים" שבו . אלא גם להגיד נכון, ברור, תודה. ולא להתחיל להשוות את המצב למצבים מסוכנים יותר. ומכשפה יקרה, בבקשה אל תשימי לי מילים בפה, לא התכוונתי לעופר, התכוונתי לגישה כשקראתי לזה ילדותיות. ודווקא את , בנושא הזה, לא נעים לומר... לא מהווה דוגמא טובה מדי את הראשונה לבעוט בכל מי שנמצא לך בדרך, גם אם הוא נמצא שם לפנייך.

את לא חייבת להתבטא בצורה כל כך מזלזלת

וחבל שבחרת להתבטא כך, במקום להביע דיעה את מלגלגת. יצרת אנטגוניזם, עכשיו את רוצה התייחסות שווה? לא משנה מה אומר לך עכשיו, את תאשימי אותי. לא כך?
"*מישהי כתבה ,שכל אחד אחראי לגופו ולמעשיו.. ואני לא מצטטת מילה במילה. אם זה הדבר ואכן זה נכון, אז למה כשאומרים לנו כשמנים "קחו אחריות/קחו את עצמכם בידיים וכו" אנחנו כועסים ואומרים שזה לא רק עניין של אוכל וכושר?"
ובכן, לפחות מבחינתי לא מדובר כאן על לקיחת אחריות. יש הבדל בין לקחת אחריות לבין לקחת את עצמי בידיים ושניהם לא קשורים לירידה במשקל. לקחת אחריות על מה? על מה שאני אוכלת? לוקחת. לקחת את עצמי בידיים? לוקחת. אני לא שבר כלי, אני לא מתגלגלת ברחובות בחוסר מעש עם חבילת עוגיות, אם כך את משערת לך. ירידה במשקל כמו דברים רבים בחיים קשורה לבשלות רגשית לשינוי גדול. זה כמו.. כמו לעבור לגור עם החבר, או להתחתן, להחליט להכנס להריון. זה לא פשוט. מי את שתשפטי אותי, באה לכאן עם האצבע המאשימה שלך ומפליקה לי פעמיים- ראשונה על כך שאני לא לוקחת אחריות, שניה שאני אטומה ושומעת רק מה שאני רוצה לשמוע בתואנה שזה פורום חברתי. שני הדברים- שגויים מאוד. אני לוקחת אחריות, ואם תציצי בשרשור הבריאות שהיה לפני מספר ימים תביני למה הטענה השנייה היא שטויות במיץ. הנה, שמעתי אותך, הקשבתי, למרות שהשרשור שפתח דניאל (אני מניחה שההודעה הזו היא תגובת שרשרת לו) גדוש בתמיכתי בו. לפני שאת מדברת על ה"פורום" תדעי שיש אנשים רבים שלא נכנסים להגדרות שאת מציבה, ויש צורות ביטוי אחרות ופחות מכלילות. כי ברגע שאמרת שהפורום שותה קולה, זה אומר שגם אני שותה קולה, למרות שאני בכלל שותה מים. "למה כשמדובר במשהו כל כך רחוק קל לקחת אחריות על ההרס העתידי ועל הרולטה הרוסית שאנחנו מכוונים לעצמנו?" נו, עכשיו את מדברת על משהו אחר לגמרי. למה? לא קל. מי אמר שקל? זה מאוד מפחיד, בעיות פוריות בגלל השמנה. אז מה? מה אני יכולה לעשות? רק אל תדקלמי לי "קומי ותעשי מעשה, זה עניין של כוח רצון" כי זה מאוד יפה על הנייר אבל זה לא כ"כ קל. אני אומרת לך עכשיו חד וחלק- בשלב זה של חיי, אני פשוט לא יכולה. לא הבנתי אם את מדברת מנקודת מבט רזה או שמנה, וזה מאוד בלבל אותנו. אם את רזה, אזי חלק מהפעמים בהם דיברת בגוף ראשון רבים לא מובן לי, אם את שמנה, קשה לי להבין מי את שתבואי ותטיפי לי מוסר. את פשוט חיפשת את ההזדמנות הראשונה להתנגח בחסרי הפורום ומנהליו בכל הכוח.

כשאת פוגעת בסטייק עסיסי ובגלידה

זוהי אינה פגיעה שהיא אנטישמניות, אלא זוהי פגיעה בכמה זכויות אדם. הזכות לחיים, למשל: בכוחם של מאכלים אלה להחיות, ולא רק להזין, נשמות יפות יותר ופחות. לא, זהו לא פורום בריאותי. זהו פורום חברתי. והכתבה המצורפת מאוד רלוונטית לפורום זה. יותר משכתבה זו רלוונטית כשהיא אצבע מוכיחה ומורה עבור יושבי הפורום, זוהי כתבה הרלוונטית לכך שבעוד יום, אולי יומיים, לכתבה הזו תהיינה השלכות חברתיות שונות. אם בעוד יום או יומיים תתחנן אחת מבעלות הרחם בפורום זה לחיבוק כי "אימא שלי קראה את הכתבה, והיא לא מפסיקה לנדנד לי" או כי "חבר שלי, שרוצה להיות אבא לחמישה ילדים לפחות ולהקים קבוצת כדורסל ישראלית לעילא ועילא, לא מעוניין בי יותר. הוא קרא את הכתבה, וחושב שאני פסולת חיתון. (אצלנו חתונה זה תקדים למחלקת יולדות)". זוהי גם כתבה אשר רלוונטית לשני נושאים הקשורים לאישה, לדרך חייה ולדרך חייה המותווית בידי החברה. הנושא הראשון הוא, "אני וגופי". הנושא השני הוא "אני ורחמי".

polegra

New member
מממ...יכולה לענות מנסיון שלי

שלמרות שניסו להפיל על ההריון שלי כל מיני דברים שונים ומשונים לא סבלתי מכלום והתברר שאפילו הלחץ דם שלי שחשבו שהוא גבוהה היה טעות בשל מנזטה שלא התאימה לבדיקה אמנם נראתה גדולה אבל בפועל סילפה את התוצאה האמיתית משך הלידה הארוך לרוב נובע מזה שאצל שמנות מנסים לזרז את הלידה על מנת שלא להגיע להקייסרי וחבל... היה לי הריון משעמם ותקין לחלוטין עם ילד בריא שנולד פחות מ4 ק"ג טלי

Blue Rose

New member
עופר- אפשר לעשות סקר משלנו?

היתה לי סכרת הריון קלה מאוד שלא חשבו אפילו על אינסולין. לידה רגילה בשבוע 40+5 הבמבינו פחות מ- 3.2 ק"ג ועוד משהו, בסקר מוזכרות בעיות פריון- יש בעיות כמו נניח שחלות פוליציסטיות, שגורמות להשמנה, ולא הפוך שההשמנה גורמת לבעיות הפריון.

Blue Rose

New member
שכחתי

10 שעות לידה עם זירוז. לא הרבה ללידה ראשונה- אבל אני לא ממליצה זרוז לאף אחת (בעיקר לא אם האפידורל לא עובד!). רוזי!

lb22

New member
וממתי פורום הוא מדגם מייצג?

אם יש לך קצת יותר מ500 אנשים (ואני חושב שזה אפילו יותר)... אז זה גם יהיה מייצג משהו.

למעלה