עצוב ....

עינב 36

New member
../images/Emo10.gifעצוב ....

לא יודעת מי אשם ואיך השמש לא זורחת, לא יודעת מי צודק איך הירח שוב קרוב. ומי יודע את הנפש של אדם בבדידותו שמשמיים לא נכתב לו שאהבה היא ייעודו. המילים של שירי מימון , הלחן של שלומי שבת כמה עצוב ... ישנם כאלו שלא יחוו אהבה לעולם

../images/Emo79.gif אז מה שווה כל סיפור האהבה הזה.

אין אין בו פרחים, וכינורות דביקים שמנגנים....
תמיד בסוף סיפור אהבה יש את השאלה הזאת - האם היה שווה? האם צריך להעריך את העובדה שחווינו אהבה, לנצור את היכולת שלנו לאהוב ולהיות נאהבים... או האם עדיף היה שלא היה, ואז אולי היה כואב פחות? אני תוהה....

עינב 36

New member
וכל זה בתנאי....

שאכן היה סיפור אהבה שאכן הרגשנו שזכינו שחווינו. ומה אם לא ...? גם אני תוהה

crisRobin

New member
כואב = שווה

מסתכל על האהבה בשחור ולבן. רואה את הלבן, את הכאב, את הרגש אשר נובע מפתיחת הלב, מהתחושה הנפלאה של ההתאהבות, מהרצון העז לפתוח בזוגיות חדשה ונקיה עם האדם העומד מולנו, לאחוז בו בזרועותיינו ולהגיד: "כן אני רוצה". וכשבא הכאב, אני יודע, כן יודע שהיה שווה. כי אהבתי וחשתי שוב, ניסיתי שוב למצוא את האהבה, לא מתוך צורך בזוגיות, אלא מתוך הרגש, מתוך המבט בעיניים שהעיר את ליבי מחדש. בלי הרגש המחודש, הכאב לא היה צף. רואה את השחור, את הכאב, את נעילת הלב, את היחול לניסים שיביאנו לזוגיות המיחלת, זאת ללא הכאב, זאת ללא ההתאהבות, רק תחושת הביחד. רואה את השחור, הבריחה, הפחד מכאב, אשר מביא איתו את כאב הבדידות, הלבד וחוסר האמון. כואב את השחור ובוטח בכאב הלבן

shemesh22

New member
ופו הדב היה אומר:

בוא כריסטופר רובין, נלך ללקק קצת דבש, החיים והאהבה הם לא שחור לבן. הרבה צבעים יש בין ההתחלה והסוף של כל סיפור.

עינב 36

New member
וכמה שהוא צודק הפו הזה ....../images/Emo140.gif

הנה קצת על צבעים בפסיכולוגיה ובפילוסופיה ... לבן: התחלה, אור. אפור וחום: יציבות, מיגבלות. שחור: סוף, חושך. אדום: אגרסיביות, תשוקה. צהוב: פתיחות, קלילות ירוק: כוח פנימי כחול: רוגע תחושות צבעים בפילוסופיה מזרחית (קוראית): לבן: אור, אהבה, התחלה כתום: אש, להט, אושר צהוב: לחות, תחושת התנפחות החוצה, עצלנות חום: פידנטיות, כוח רצון, מוגבלות, יובש שחור: קור, סוף, זהירות, כוחמה סגול כהה: חושך, סוף לכל, חלל ירוק: תחילת הדרך, זריזות, שינויי מיקום, קלילות קבלת החלטות, גמישות אדום: אגרסביות, סקס, דלקת, שמחה, רצון, שביעות רצון . קוראת ולא מוכנה לוותר על שום צבע במיוחד לא על ה...

crisRobin

New member
ההחלטה בשחור ולבן

להחלטה אצלי יש שני צבעים בלבד, או שבוחרים בכאב הלבן המאפשר לנו לצבוע את חיינו בשלל צבעים של אהבה, או שבוחרים בכאב השחור של הבדידות עם הרצון לזוגיות. לשבת על הגדר ללא החלטה אינה גוון של אפור, היא נטולת צבע מבחינתי. רק אם את בוחרת באהבה, את יכולה ללכת לטמבור להזמין צבע ועשות עימו משהו, אחרת הצבע מתבזבז במחסן ומתקלקל.

עינב 36

New member
ובמשפט הזה ....

"....או שבוחרים בכאב הלבן המאפשר לנו לצבוע את חיינו בשלל צבעים של אהבה..." בעצם אמרת הכל ! אולם אני קצת בספק האם הלבן הזה חייב להיות מלווה בכאב ???

crisRobin

New member
עוד על הכאב הלבן

תחשבי על זה כהליכה לטמבור. ברגע ש ה ח ל ט ת שאת צובעת את הקיר, את בוחרת צבע. לרוב הצבע לא יוצא בדיוק בגוון שרצינו (על הקופסה הבטיחו לנו "אדום יין מיושן"), את יכולה לחבק, ללמוד ולאהוב את הגוון החדש של הקיר שלך או להחליט שאם הקיר הזה את לא חיה שניה אחת יותר וזה כואב. תמיד. כי ההחלטה על הצביעה נעשתה ואת מאוכזבת. אחרי האכזבה וליקוק הפצעים, שוב מגיעה ההחלטה על השחור ולבן. אם תבחרי שוב בלבן, תמצאי שוב את דרכך לטמבור.

crisRobin

New member
רוצה לחדד את הצבע

גם לבחור בחוסר זוגיות זוהי בחירה לגיטימית לחלוטין. אך ההחלטה, הרצון, הבחירה הינה בחירה בין השחור והלבן. לא משנה מה בוחרים, את הבחירה צריך לחיות בלי להביט סביב במחשבה : "מה פיספסנו". אם בחרת, תן את כל כולך, כי ללא הצבע המלא, נוצר הגוון שהוא אינו אתה, והחלק שלא בפנים, מחפש דרך מבחוץ.

באומנות, כריס

שחור ולבן אינם נחשבים לצבעים כלל. הלבן מבהיר את הצבעים הקיימים השחור כאמור מכהה.

crisRobin

New member
RGB

אם כבר באומנות עסקינן.... RGB הינו שיטת בחירת צבעים המבוססת על אור. כאשר RGB מסמלים את הצבעים אדום, ירוק וכחול בהתאמה. כאשר מוסיפים את כל הצבעים, נוצר הצבע הלבן - אור מלא. כאשר מצואים את כל הצבעים, נוצר השחור - ריקנות.

d a n i e l s 5

New member
וזה מוכיח....

שאין לבן מוחלט כמו שאין שחור מוחלט........ כל אחד רואה את הצבעים אחרת.

crisRobin

New member
שחור הוא שחור

את יכולה מבחינתי להיות גם עיוורת צבעים, אך ברגע ההחלטה את חייבת להחליט כן או לא, כן, אני נותנת את כל כל כל כולי ומנסה לצבוע יחדיו את חיינו, או לא, אני לא מביאה את עצמי פנימה, כדי לא להפגע. רוצה ולא רוצה יחדיו. ישיבה על הגדר רק "מבזבזת" את האחר

d a n i e l s 5

New member
ראיית צבעים....

כל אדם מגיב בדרך שונה לצבעים ובד"כ ראית הצבע היא אישית לכל אחד. פיגמנט שחור יכול להיות תוצאה של ערבוב של שלושת צבעי היסוד ולכן כל אחד יראה את השחור שלו אחרת. ( וכנ"ל לגבי הלבן). במקום ל"זיין" לך את המוח, ממליצה לך לקרוא את "תאורית הצבעים" של הפיזקאי אייזק ניוטון. זה לעניין השחור/לבן..... מודה שאת השאר לא ממש הבנתי ולא יודעת איך הוא מתקשר למה שאני כתבתי בעניין ה"שחור/לבן הלא מוחלט"

ייגר MAN שאלה לי אליך..

על חושך ואור: "כשמדליקים את האור,לאן נעלם החושך?" "אביסל פילוזופי"..אבל רוצה תשובה עיניינית..

עינב 36

New member
הוא...

נשאר חבוי שם כל הזמן, כאילו עוקב אחרי האור ומאותת לו כל הזמן. ומיתוס החושך הרי קיים מאז ומעולם... באנו חושך לגרש , לא ?

למעלה