הצילו!!!!

avikal

New member
../images/Emo10.gifהצילו!!!!

בנה של אחותי , בן 3 , שבר את עצם הירך . הוא מגובס מהכתפיים ומטה (כולל שתי הרגליים.(ל 6 שבועות) הוא לא מבין מה קורה , בוכה ולא מצליח לישון. איך מקלים עליו ? רעיונות ??????? סופר דחוף. תודה

avikal

New member
מקפיץ ../images/Emo10.gif

פשוט ההודעה תוך 5 דקות עברה דף , וזה מאוד מאוד חשוב לי....

tunalover

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo26.gifתשומת ליבכן בבקשה../images/Emo36.gif../images/Emo41.gif

מ ק פ י צ ה

שקדייה

New member
הייתי מתייעצת עם פסיכולוג ילדים../images/Emo10.gif

איזה מסכנוני
פשוט נקרע הלב לשמוע על כזה מצב. אני חושבת שזה מצב כל כך טרואמטי שכדאי להתייעץ עם פסיכולוג באיך להתמודד עם זה כדי למזער את הסבל בהווה ולמנוע טרואמה שלתווה אותו בעתיד. הבעיה עם הסיטואציה הזו היא שזו סיטואציה נדירה מאוד, לכן קשה נורא לקבל הצעות של "מה עבד אצל אחרים" כמו בהרבה דברים אחרים.

yyy123

New member
ילד בן שלוש כבר מדבר ומבין

אפשר להגיד לו בשפה שהוא מבין שהרגליים צריכות לנוח בתוך הגבס, ולנסות להנעים את זמנו כמה שיותר, אפילו שזה יכול לגרד ובאמת להיות מאד לא נעים- האם הוא בוכה רק בלילות או שגם במשך היום ?האם מותר לו רק לשכב בתנוחה מסוימת ? האם כבר מותר לו לעמוד ? מה בדיוק הוא יכול לעשות? אני מקוה שאוכל לעזור מרחוק, פנה אלי במסר.

avikal

New member
הבחור שבר את הרגל

לפני יומיים. למעט ידיו וראשו - כולו מגובס בתנוחת שכיבה לא נוחה. אסור לו לזוז כלל. הוא בפאניקה ולחץ מכל הנושא , ולא ממש מבין מה קרה , לא מצליח לישון , לא רוצה לאכול . אשמח לכל רעיון איך להקל עליו ועל הוריו. אולי אף חומר הרדמה טבעי ??????

סימבה ק

New member
וואי, איזה מסכן!

יאוש, יאוש, יאוש. בבית החולים לא נתנו לו משהו להרגיע/להרדים? אולי כדאי להתייעץ עם רופא? ואי, כואב לי עליו!

avikal

New member
בבית חולים נתנו נורופן

שרק מוריד מעט כאב, לא מרדים , ובטח לא מרגיע פחדים.

galigal33

New member
מסכן קטן.

ממליצה לך על טיפול הומאופטי בעיקר בגלל שהילד כל כל מפוחד.אבל רק אצל הומאופט עם המלצות. אם תרצה המלצות על טובים בתחום אשמח לתת. השאלה היא אם ניתן להוציא אותו מהבית עכשיו?

תתי 1

New member
אויש מסכן,לדעתי מבחינה פסיכולוגית

צריך לומר לו "נכון זה לא נעים זה כואב"..., להזדהות אתו אבל גם לעודד אותו "עוד מעט תהיה לך רגל ממש חדשה לא יכאב" וכ"ו,אולי להביא לו שיכין יצירות שונות ,אולי יצירה של גבס,"אתה יודע אם גבס אפשר להכין יצירות שונות"להסיח אותו קצת מהמצב שהוא נמצא , כי זה ממש לפי איך שאת מתארת טראומטי וגם לתת לו לצייר הרבה בציורים ילדים מוציאים בתת מודע שלהם הרבה ממה שהם מרגישים .בהצלחה ורפואה שלמה.

חוגי1

New member
תוספת לעצה של תותי

אני הייתי מציעה לדמות את מה שקרה לו ליצירה עם בובה או יותר נכון בוב. לקנות בובה בן לספר את הסיפור שקרה לו ולהדגים עם הבובה, לגבס את הבובה אותו דבר ואז להמשיך עם ההזדהות שהיה לילד מאוד קשה והוא היה עצוב ( ממש לצייר דמעות על הבובה ) אבל עבר יום ועוד יום ועוד יום וכל יום כאב קצת פחות וציירו ציורים יפים על הגבס ( ולצייר ) בסוף עברו 6 שבועות והורידו תגבס והרגליים היו כמו חדשות והילד רץ וקפץ וטיפס. יש בזה שתי מטרות: א. לעזור לו ריגשית בעזרת הבובה. ב. להדגים לו שהגבס יכול לרדת ( ולהוריד לבובה ) כי אולי הוא מפחדדדד שזה לא ירד והוא יהיה ככה תמיד. מסכנוןןןןןן קטן.

shapir1

New member
../images/Emo4.gif

אפשר בבקשה הסבר? אם הוא שבר רק את הרגל מדוע כמעט כל גופו נתון בגבס?

avikal

New member
היות וזה שבר אורך בירך

מהברך עד לאגן. הרי גם אם הוא יזיז את המותניים , יתכופף , ישנה זוויות בין הרגליים , זה יגרום למתיחה ותנועה של הירך (גם אם היא בתוך גבס) ולאיחוי לא נכון של השבר. ואז יצטרכו לשבור שוב את העצם ולאחותה בניתוח....

אולי אפשר לתת טיפות רסקיו

הן בטוחות לשימוש ומרגיעות (אבל לא מרדימות). לא נראה לי טוב לתת סמי הרדמה לילד כזה צעיר, אלא פשוט לחבק, ללטף, להסביר, לספר סיפור ופשוט להיות איתו.

nimerart

New member
עצוב, יש לי רעיון....

אני מוכן לבוא ולצייר לו על הגבס!! אני נמצא גם בחיפה וגם באזור תל אביב. יכול להיות שהוא אפילו לא ירצה שיורידו לו את הגבס....

avikal

New member
../images/Emo51.gif

נשמח בעוד שבוע שניים , כאשר הוא ירגע מעט (בתקווה...)

nimerart

New member
עוד רעיון...

לקנות תחבושת גבס בחנות אומנות, "ולגבס" את בני הבית כדי שהוא לא ירגיש לבד. למה לחכות עם הציור?, חשבתי שהציור יעזור לו להירגע.... ואפשר לצייר גם על גבס פלסטי,צריך להשתמש בציבעי אקריליק.

eti119

New member
כל הבית יהיה בגבס איזה סרט........

ואז מה את מלמדת אותו....שאם רע לו לכולם צריך להיות רע?! לדעתי תתנו לו רסקיו שיירגע מעט תדאגו שיהיה מסביב חברה נעימה קלטות וידאו עם מה שהוא אוהב....ארטיקים ובכלל פינוקים לרוב אני מדברת לילדיי בצורה מאוד בוגרת כי הם מבינים אז לשבת ולהסביר לו למה הוא צריך לשכב ומה ההשלכות של זה שהוא יקום....ולגרום לו לנוחות מירבית....... אפשר לשאול איך הוא הסתבך ככה המתוק???

למעלה