אוי אלוקים

soulbird

New member
../images/Emo10.gif אוי אלוקים

סיימתי לקרוא את הספר ילד ומשו "זה" דייב פלזר . ספר מעולה אבל מאוד קשה . ידעתי שזה יעשה לי רע . דברים כאלה תמיד עושים לי רע ! פשוט לא מצליחה להבין איך למען השם אנשים יכולים להגיע לכזו שפל של מדרגה. האם זה משהו שבכלל ניתן להבין?

soulbird

New member
ה../images/Emo63.gif הוא סיפור אמיתי **טריגר**

"ילד ושמו ´זה´" זהו סיפורו של דייב פלזר שהוכה באכזריות קשה והורעב כמעט עד מוות בידי אמו האלכוהוליסטית והמופרעת - אם ששיחקה איתו "משחקים" מפחידים ובלתי צפויים שכמעט הביאו למותו; אם שלא התייחסה אליו כבן, אלא כעבד; אם שלא ראתה בו ילד, אלא דבר, "זה". דייב נאלץ לישון על מעיל צבאי ישן שהיה מוטל במרתף ובגדיו היו מטונפים וקרועים. ברגעים של "חסד" כשהרשתה לו אמו לאכול זכה לשיירים מקולקלים שאפילו הכלבים דחו אותם בשאט נפש. העולם החיצון לא ידע דבר על הסיוט המתמשך. לדייב לא היה אל מי לפנות, אבל הוא שרד בזכות הרצון לחיות שהיה חזק מכל כאב, מכל צער ומכל הרגשת בדידות. דייב פלזר הוא האזרח האמריקני היחיד שהוכתר כאחד מ"הצעירים הבולטים של העולם" על תרומתו להגברת המודעות לתופעת ההתעללות בילדים ולמניעתה. הישגיו הייחודיים זיכו אותו בפרסים ובאותות הצטיינות רבים ספר מעולה אבל מאוד קשה מזעזע

קניתי את הספר לפני שנתיים...

וכל פעם שאני רוצה להתפרק קצת אני קוראת אותו שוב. בהחלט ספר טריגר. אבל גם ספר מדהים ומרגש...

אויש, אני כל כך בוכה עכשיו... (ט)

אבל החלטתי בכל זאת לתרגם... חשוב לי שאנשים יקראו את זה... דובי, הייתי ילד רע שוב אמא אמרה לי כך אני לא כל כך בטוח מה עשיתי לא נכון אבל חשבתי שאולי אתה תדע כשהתעוררתי הבוקר ידעתי שאמא עצבנית כי היא בכתה נורא חזק וצעקה על אבא שלי. ניסיתי חזק להיות ילד טוב ולעשות מה שהיא אומרת ניקיתי את חדרי לגמרי לבד אני אפילו הצעתי את מיטתי אבל שפכתי חלב על חולצתי הטובה כשהיא צעקה עליי למהר ואני משער שהיא לא שמעה אותי כשאמרתי לה שאני מצטער כי היא הרביצה לי חזק, אתה מבין וקראה לי בשמות מוזרים היא אמרה לי שהייתי ממש רע ושאני צריך להתבייש כשאמרתי "אני אוהב אותך, אמא" אני חושב שהיא לא הבינה כי היא צעקה עליי לסתום את פי או שאני אחטוף שוב. אז באתי הנה לדבר איתך בבקשה תגיד לי מה לעשות כי אני באמת אוהב את אמא שלי ואני יודע שהיא גם אוהבת אותי ואני לא חושב שאמא שלי מתכוונת להכות אותי ממש חזק אני חושב שלפעמים מבוגרים שוכחים עד כמה הם גדולים אז דובי, אני מקווה שהיית אמיתי ושלא היית סתם דובון אז היית יכול לעזור לי למצוא דרך להגיד לאמהות בכל מקום שינסו חזק להבין כמה עצוב זה גורם לנו להרגיש כי הכאב בחוץ עובר מהר אבל הפנימי אף פעם לא מחלים ואם היינו יכולים לגרום להן להקשיב אולי אז הן היו מבינות שאז ילדים קטנים כמוני לא היו סובלים יותר אבל בינתיים אני חושב שאני אחבק אותך חזק ואעמיד פנים שהכאב עבר אני יודע שאף פעם לא תפגע בי אז לילה טוב, דובון יקירי.

tomb boy

New member
הייי! גם אני בדיוק עבדתי על התירגום

לא נורא... שיהיה

tomb boy

New member
Oh My G_D זה היה נורא!!../images/Emo7.gif

בקשר לתירגום... בבקשה.... אבל הוא מכיל טריגר*
אז זהירות!!
דובי, הייתי ילד רע שוב אמא שלי אמרה לי כך אני לא ממש בטוח מה עשיתי לא טוב אבל חשבתי שאולי אתה תדע כשקמתי היום בבוקר ידעתי שהיא עצבנית כי היא בכתה ממש חזק וצעקה על אבא השתדלתי בכל כוחותי להיות ממש טוב ולעשות בדיוק מה שהיא ביקשה ניקיתי את חדרי לגמרי לבד ואפילו הצעתי את המיטה אבל, שפכתי חלב על החולצה החדשה שלי כשהיא צעקה עליי למהר ואני משער שהיא לא שמעה אותי כשאמרתי לה שאני מצטער כי היא הכתה אותי חזק, אתה מבין וכינתה אותי בשמות גנאי ואמרה לי שאני ממש ילד רע ושאני צריך להתבייש כשאמרתי: "אני אוהב אותך אמא´לה" אני מניח שהיא לא הבינה כי היא צעקה עליי לסתום את הפה או שאני אחטוף שוב אז באתי אליך לדבר איתך בבקשה, אמור לי מה לעשות כי אני אוהב את אמא´לה מאוד ואני יודע שהיא אוהבת אותי גם ואני לא חושב שאמא מתכוונת להרביץ לי כ"כ חזק אני מניח שלפעמים מבוגרים שוכחים עד כמה הם באמת גדולים (וחזקים) אז דובי, הלוואי שתהיה אמיתי ולא היית רק דובון אז היית יכול לעזור לי למצוא דרך לומר לאימהות שבכל העולם שבבקשה ינסו להבין כמה עצוב זה גורם לנו להרגיש כי מבחוץ הכאב אולי נעלם אבל מפנים הוא לעולם לא מחלים ואם היית יכול לגרום להן להקשיב אולי אז הן היו מבינות כך שילדים אחרים בדיוק כמוני לא יצטרכו להיפגע שוב אבל לעת עתה, אני מניח שרק אחבק אותך חזק, ואעמיד פנים שהכאב לא שם אני יודע שאתה לעולם לא תפגע בי אז, לילה טוב דובון שלי מקווה שהבנתם...

tomb boy

New member
קנית את הספר? או שהשאלת אותו

מהסיפריה? אני שמעתי על הספר הזה מזמן ולא יצא לי לקרוא אותו... אני שוקלת לקנות אותו... יש לך המלצה מאיפה הכי כדאי לי לקנות אותו? כי הוא ממש מסקרן אותי... ואת היום בעצם הזכרת לי שהספר הזה קיים...

soulbird

New member
אממ אני מהססת להמליץ האמת

הספר הוא ספר מעולה אבל מאוד מאוד קשה. אני אישית קניתי .

tomb boy

New member
זה בסדר.. לא סתם רשמת "טריגר"...

מי שרוצה קורא... ומי שבוחר לא לקרוא.. לא קורא...

soulbird

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo7.gif

אוף יש לי בחילה עוד לילה ללא שינה

rob roy

New member
מקווה שעכשיו את מרגישה יותר טוב

דייב כתב גם על המשך חייו, אך לא תרגמו עדיין את שני הספרים האחרים. לגבי רכישת ספרים, אני נוהג להשוות מחירים ברשת. שניים מהחנויות היותר זולות בעיניי הם "בקבוק" ו"בוקמי". למשל את "גוף ראשון רבים" הם מכרו בכעשרים ש"ח יותר זול מסטימצקי, ובלי דמי משלוח.

soulbird

New member
אני יודעת שהוא כתב סםרי המשך

אני מנסה למצוא אותם ב אמזון ובbarns & nobel לא ממש מצליחה . יש לי קשרים בחו´ל אני אראה מה אני יכולה לעשות. בספר הראשון הוא צירף כמה פרקים של הספרי המשך. מה שידוע לי זה שהוא הצתרף לחיל אוויר (נידמה לי שאפילו נלחם ב desert storm ) מאוד פעיל בקהילה למעל ילדים ואפילו קיבל כמה פרסים על ההתנדבות. אני מלאת הערצה לאדם הזה שהצליח לעלות לאן שעלה אחרי כל מה שעבר. שוב אני אומרת , ספר מעולה אבל מאוד מאוד קשה אני גם אנסה להשיג אי מייל שלו (מקווה להצליח)

rob roy

New member
../images/Emo32.giftopic - לגבי קניה בחו"ל

ישנו אתר השוואת מחירים. מחיפוש באותו אתר על פי pelzer נדמה לי שראיתי את ספרי ההמשך, גם באמזון. אישית אני ממליץ על אתרים כמו half.com ו-abebooks, גם אם הם ספרים משומשים. הזמנתי בזמנו כתריסר ספרים משומשים מחו"ל, חלקם ממש לא מורגש שהם משומשים, ואני ממש מרוצה. עיצה אחרונה - אם יש לך מישהו בארה"ב שאליו ניתן לשלוח את הספרים, והוא ישלח לך בעצמו את הספרים לארץ - עדיף: זה יחסוך המון כסף.

למעלה