DEN-MIN

• פותח הנושא ESPN
  • פורסם בתאריך

ESPN

New member
DEN-MIN

כתבתי הודעה ומחקתי וכתבתי שוב ומחקתי, פשוט כי כבר אין מה להגיד... פשוט לא יאומן. אם זה היה כאן פייסבוק הייתי עושה RoyBehar @tim tebow@

PACK PACK

New member
ספוילרGb@nyg

יש עוד שחקן הגנה רב גוני כמו קליי מת׳יוס? וואוו!!!

PACK PACK

New member
אותו משחק

יש עוד שחקן הגנה רב גוני כמו צ׳ייס בלקבורן? WTF?

PACK PACK

New member
GB@NYG

איזה משחק מדהים! זה דיי נדיר שרודג'רס מקבל הזדמנות לנצח במו ידיו (ורגלו של קרוסבי) משחק בשניות האחרונות. יש חלק בי שחיכה לרגע כזה, עם חשש מהסיכון שמלווה את זה. אני כמובן מעדיף תבוסה, אבל זה כל כיף לראות את השחקן הזה, מביא מסירות מדוייקות שנראות קלילות ברוגע ושלווה. הוא שחקן כל כך אדיר, שגם כשהם הגיעו לתווך בעיטה, מקארת'י לא רץ עם הכדור, אלא הורה על מסירה כדי להתקרב יותר, וכך היה. ולחשוב שזה היה המשחק הכי פחות טוב סטטיסטית של רודג'רס העונה...

aditeman

New member
לא כזו סטטיסטיקה רעה

כן, אני מסכים שסופסוף מתיוס הופיע השנה (לא שהוא היה רע עד עכשיו, אבל הוא היה מאכזב מבחינתי לעומת שנה שעברה). לגרין ביי מאד חסרו שני הליינבקרס, אי ג'יי הוק ובישופ וחוץ ממתיוס, ההגנה היתה מזוויעה, מה שמפחיד אותי לקראת הפלייאוף. עם זאת, איך אפשר לכתוב שמתיוס ניצח במו ידיו - שכחת את מר רודג'רס שכרגיל, עשה הכל נכון (חוץ מהאינטרספשיין הלא אופייני הזה). ואם על סטטיסטיקה מדברים, איך אפשר להגיד ש-369 יארד ו-4 טאצ'דאונים זה סטטיסטיקה הכי פחות טובה שלו העונה. כן, היה לו אינטרספשיין והאחוזים שלו היו פחות טובים ממה שהתרגלנו, אבל מבחינתי, הוא שיחק את המשחק הכי טוב שלו בחודש האחרון. אסור לשכוח שהפאקרס הפילו המון כדורים מדוייקים - מושלמים אפילו ופגעו לו בסטטיסטיקה ובסיכויים להשאר בלתי מנוצחים. גם ה-Total QBR שלו היה 92.4 - מקום שלישי בליגה השבוע. הסטטיסטיקה הזו אמורה לייצג הרבה יותר טוב את היכולת שהופגנה מאשר Passer Rating (כתבתי על זה פוסט כאן). בקיצור, כל עוד רודג'רס שם, יש לי תקווה (וגם ג'ורדי נלסון, רשת הביטחון של הפאק שאני כל כך אוהב). אבל ההגנה מזעזעת ומפחידה אותי. אני ממש מקווה שזה היה בגלל החסרון של הוק ובישופ ולא משהו שיפיל את גרין ביי. אדי

PACK PACK

New member
כמה הבהרות...

איפה כתבתי שמת'יוס ניצח במו ידיו? ברור שזה הכל רודג'רס. התגובה הראשונה שלי לגבי מת'יוס היתה מייד אחרי החטיפה ו-TD שלו. כמה שחקנים יש בליגה שגם תוקפים את ה-QB בכזו הצלחה וגם יודעים להתמצא בשטח כשהם יורדים אחורה? עוד משהו, מת'יוס מביא עונה ענקית!!! הוא לא נמדד לפי סאקס. הוא מוביל את הליגה בלחץ על ה-QB (פרשרס)! לרוב זו סטטיסטיקה חשובה יותר, לדוגמא, החטיפה שלו הגיעה ישירות מלחץ של סמית' על מאנינג שנאלץ להעיף את הכדור בלי לחשוב ע"מ להציל את החיים שלו. גם נגד הריצה מת'יוס משחק מעולה. לגבי הסאקס, תראה את דוויט פריני לדוגמא. הוא עושה רק סאקס, ובאופן עקבי מפקיר את הגנת הריצה. תראה את פילי, קו ההגנה לוחץ על ה-QB, אבל רצים עליהם בלי בעיה. הבעיה של GB בהגנה לא קשורה למת'יוס בכלל! אין להם מי שילחץ על ה-QB במקום ג'נקינס שעזב, מה שמשפיע מאד על ראג'י שמביא עונה בינונית מאד (מול הג'איינטס הוא הביא דווקא את המשחק הטוב ביותר שלו העונה). הפציעה של קולינס פוגעת בהם מאד, מאחר ואין להם את רשת ההגנה מאחור (בורנט חסר ניסיון ופפרה איטי מדי). הקורנרס לא משחזרים את היכולת משנה שעברה (כנראה נובע גם מחוסר הלחץ על ה-QB). לגבי רודג'רס, ההערה שלי היתה ע"מ להמחיש איזה שחקן ענק הוא שלפי הרייטינג שלו זה המשחק ה"חלש" ביותר שלו העונה. אני לא קונה את הQBR של ESPN. להעניש את ה-QB על כל סאק שהוא מקבל? לתת לו נקודות קלאץ'? מה לעשות שרודג'רס לא מגיע למצבי קלאץ' בכלל, כי הוא שוחט את היריבה מההתחלה? אני מעדיף QB שמשחק 60 דקות מאשר אחד שנזכר לשחק ברבע האחרון (סאנצ'ז, פרימן ודומיהם). עוד משהו לגבי ההגנה... ההגנה השנה באמת יכולה לשגע, אבל מה שהיא צריכה לעשות זה להשיג יותר עצירות מאשר היריבה, ואת זה הם עושים. היריבות של GB מתחילות משחקים בידיעה שהם חייבים המון נקודות, לכן הם מפציצים על ההתחלה, וזה מה שגורם לכל כך הרבה יארדים מול ההגנה (עדיין אמורים למנוע את הכמות האסטרונומית הזו), אבל גם גורם לחטיפות כדור (מקום ראשון בליגה) בגלל שההתקפה צפויה ובלחץ לעשות נקודות. בכל מקרה, עונה חלומית לאוהדי הגבינה.

aditeman

New member
מסכים מאד

אני מסכים לכל מילה. אני גם מת על מת'יוס, ואני מסכים שהוא משגע את היריב גם אם הוא לא משיג את הסאק עצמו. לגבי היכולת שלו בירידה לאחור - לפחות לא שמתי לב שהוא עושה את זה ובעצם לא חקוק לי בראש אינטרספשיין נוסף במצב דומה לזה שהיה ביום ראשון. כשאני חושב על ליינבאקר שעושה את זה מעולה, אני חושב על בריאן אורלקר, והוא באמת לא פאס ראשר. אני מסכים לגמרי לגבי הפאס ראש של פילי. לצערי, ההגנה של גרין ביי מזכירה אותם לפעמים השנה. אני כל הזמן מנסה לשכנע את עצמי שהטענה ש"ניתן לאפשר הרבה יארדים, כל עוד לא מאפשרים הרבה נקודות" (המאנטרה של האורגון דאקס האהודים שלי) נכונה, ועם החטיפות, גרין ביי כאילו עובדת ככה. אבל מה יקרה אם לרודג'רס יהיה Off day או מישהו כמו בריידי לא יעשה טעויות. פשוט היה קשה לראות איך מאנינג הזה, שבעיניי הוא בכלל לא כזה ק.ב. גדול, פשוט העיף כדורים לאוויר ונתן לריסיברים שלו (הקרוז הזה ענק) לנצח את המגנים. אני דווקא בעד ה-QBR. לפי מה שאני מבין, זה לא "מעניש" את רודג'רס על זה שאין לו מהלכי קלאץ'. כל מהלך נמדד מול אותו מהלך באותה סיטאוציה ולכן עם זה רבע רביעי ו-14 הפרש, המדידה היא נגד ק.ב. אחרים שעשו מהלכי ריצה ולא נגד זריקה לסיידליין. עובדה שרודג'רס יוצא תותח בסטטיסטיקה הזו. חוץ מזה, סאק אמנם לא אשמתו הבלעדית של הק.ב. אבל זה בהחלט גם אשמתו. אולי הגדרה נכונה יותר היא שהוא יכול למנוע סאק על ידי שימוש ברגליים, נוכחות בפוקט, או זריקה לחוץ. אינקומפליט זה הרבה יותר עדיף מהפסד של עשרה יארד ושעון שממשיך לתקתק... סאנצ'ז אמנם נהנה מציון טוב ברבע הרביעי, אבל משהו צריך להצדיק את זה שהוא משחק, כי בשלשה רבעים האחרים הוא נוראי. ושוב, הסטטיסטיקה הזו בודקת את כל המהלכים מול מהלכים דומים. three and out ברבע הראשון בתוצאה של 0-0 פוגע בו יותר משהוא משתפר ממסירה של עשרה יארד ברבע האחרון עם 7 הפרש לקבוצה השנייה. אין ספק שעונה חלומית. נקווה שפארב לא יעשה איזו שטות וינסה להרוס לעצמו עוד יותר את ה-legacy (היו שמועות שהוא רוצה לשחק בשיקגו עכשיו). אגב, אני מת על בי.ג'יי. ראג'י ואני לא מבין למה הוא לא מצליח לעשות את העבודה השנה כמו בעבר. בכלל - ההגנה היתה כל כך טובה שנה שעברה. נקווה שמה שיש יספיק לפלייאוף. אדי

PACK PACK

New member
לגבי ראג'י

יש 2 סיבות לירידה בתפוקה של ראג'י: 1. שנה שעברה היו 2 שחקנים שהצריכו קבוצה כפולה (דאבל טים), מת'יוס וג'נקינס, כאשר ג'נקינס שיחק ליד ראג'י. היום ראג'י מקבל דאבל טים בכל מהלך, כי מימינו אין סיכון ממשי, למרות שוולדן עושה עבודה סבירה. 2. עוד משנה קודמת ראג'י שיחק מעל 80% מהפלייס של ההגנה, והשנה העייפות הורגשה. יש לציין שהתפקיד שלו הוא אולי הכי מעייף בהגנה, והבחור לא בדיוק נראה רץ מרתון. השנה, לאחר 4 או 5 משחקים, החלו המאמנים לשמור עליו ולרעננן אותו לעיתים תקופות, כך שיהיו לו כוחות גם לסיים משחקים וגם לסיים את העונה בכח ורעננות. המשחק מול הג'איינטס, הוא הראשון שנראה שהתוכנית מחזירה דיבידנדים. דא"ג לאחרונה הוא גם שחקן התקפה ואפילו הביא TD.

aditeman

New member
קצת הזכיר את הפרידג'

למרות שכשיש לך את ג'ון קון, מי צריך את ראג'י... ואסור לשכוח את הטאצ'דאון שלו באינטרספשיין שנה שעברה נגד שיקגו.

Anfield

New member
זוכר שאמרתי לך כמה ג'נקינס חשוב בקיץ?

ומישהו, לא יודע אם זה היית אתה, אמר שאפשר לוותר עליו ולא צריך לשלם לו כל כך הרבה. ידעתי שניפגש קשה מהאבידה שלו. אני קורא שתיכננו שניל יחליף אותו וייתן מספרים דומים ועד עכשיו ניל היה בעיקר פצוע אז אולי כשהוא ייכנס לכושר בעוד 2-3 שבועות. נקווה.

PACK PACK

New member
לא חושב שזה אני הייתי אבל...

לא חשבתי שזה יהיה כל כך משמעותי. גם בגלל שחשבתי שניל יתרום יותר, וגם בגלל שחשבתי שג׳נקינס נפצע יותר מדי. מצד שני, גם לא ציפיתי שנהיה 12-0!

laufgas

New member
אז מה למדנו עד לסאנדיי נייט?

1. שאחת להרבה זמן קורה שכל הקבוצות ב-NFC East יכולות להפסיד. 2. שאני לא קונה עדיין את מופע הטיבו השבועי. אני רואה את כל ההייפ הזה סביבו בדיוק כמו מה שמיאמי עשו לפני כמה שנים שהביאו את התקפת החתול המשוגע לליגה - זה הפתיע, כן, הם נראו טוב, אבל תסתכלו על מיאמי היום. בקיצור, לדנבר יש מזל שיש לה הגנה טובה. 3. בהמשך לזה, אחרי הרהורים של שבועות הבנתי כמה חסר לפילדלפיה מנהיג בהגנה. לתת לדוקינס ללכת הייתה תחילת האנתרופיה. 4. בקרוב מאוד יתחילו הדיונים הבלצי נמנעים שיעשו לנו נמק בלב - ״אז איזו קבוצה מושלמת יותר? הפטס של 2007 או הפאקרס של 2011?״ 5. דבר אחרון ומשמח: כמה טוב שלליגה הזאת יש אגו. ראיתי קצת את המדחק של אינדינפוליס והיא ממש עשתה ניסיון לנצח את המשחק אפילו שאין לה על מה לשחק. יש כאלו שיגידו שיש לה מה להפסיד מהניסיון לנצח. כנ״ל לגבי עוד קבוצות שאין להן על מה לשחק אבל נותנות את משחק הספויילר. חבל שהעונה עומדת להיגמר.

laufgas

New member
בנוגע למספר 4

הכוונה הייתה לעונה הסדירה מן הסתם ולא לפלייאוף. הפלייאוף היא עונה אחרת.

RoyBehar

New member
דנבר - מינסוטה(גם אוקלנד-מיאמי)

באמת כבר אין מה להגיד, אבל אני בכל זאת אנסה... Can't make it in the pros? Can't run an NFL offense? Can't win in the NFL? can't throw the ball? Go ahead, Tell Timmy what he can't do next....
סתם, אבל בשיא הרצינות - אני כבר לא יודע מה להגיד על הקבוצה הזאת. ואני אומר קבוצה כי זה היה ניצחון של הקבוצה. נכון ששוב פעם טיבו הגיע ברבע האחרון (למעשה בכל המחצית השנייה הוא היה מעולה) אבל ההגנה סגרה את המשחק עם האינטרספשן בדרייב האחרון שהוביל לפילד גול המנצח, הספיישל טימס עשו עבודה מדהימה ובאופן כללי זה היה משחק קבוצתי לחלוטין. ולעניין טיבו - אני בעיקר שמח לראות אותו מתפתח בתור מוסר. אני ממליץ לכולם לראות את ההיילייטס שלו מהמשחק. היו לו כמה מסירות עומק מעולות. כולל אחת ממש מדהימה, הוא הפך סאק בטוח לטאצ' דאון במסירה. וזאת רק העונה השנייה שלו והמשחק העשירי בתור QB1, ככה שיש לו עוד לאן להתפתח. אני לא בן אדם דתי, מאוד רחוק מזה אפילו. אני לא מתחבר לכל הקטע של הדת, אבל זה גם לא מפריע לי. אתמול, כמו בכל יום ראשון בחודש האחרון, אכלתי ציפורניים וטיפסתי על הקירות מהלחץ. באיזשהו שלב אתה כבר לא מאמין שעוד פעם זה הולך לקרות. גם כשאתה רואה את זה קורה מול העיניים שלך, אתה עדיין לא מאמין. שוב פיגור ברבע האחרון, שוב דרייב להשוות, עוד 2 פויינט קונוורז'ן... ושוב ההגנה (שלא שיחקה את משחק חייה אתמול) מביאה את ה-מהלך של המשחק בדקות האחרונות. פשוט מדהים. אני לא זוכר מי זה היה בNFL נטוורק שאמר שהדרך לנצח את הברונקוס היא פשוט לשים יותר מ-20 נקודות על הלוח. שההתקפה של דנבר לא מסוגלת לייצר נקודות. אז אתמול מינסוטה שיחקו לא רע בכלל בהתקפה (אני לא שוכח שמדובר בקבוצת תחתית בסופו של דבר) ושמו 32 על הלוח. זה לא הספיק. כיף לדעת שגם במשחקים שמתחילים רע (וההתקפה נראתה רע במחצית הראשונה אתמול), כל מה שצריך זה להישאר במשחק, להחזיק את זה צמוד, וטיבו כבר ישלוף איזה שפן ברבע האחרון. הצד ההגיוני שלי יודע שזה לא יכול להמשיך ככה לנצח, אבל הצד הפחות הגיוני (פעם גם ידעתי את המונחים בפסיכולוגיה לזה) פשוט לא רוצה שזה ייגמר. והכי כיף - מקום ראשון בAFC ווסט, כששבוע הבא אוקלנד משחקים בחוץ בלמבו פילד. Feel free to jump on the Tebow wagon, my friends. There's still plenty of room and it's a hell of a ride
ומשהו קצת יותר ברצינות. כמו שאמרתי, אני לא בן אדם דתי. אפילו ממש רחוק מזה. התקופה האחרונה הייתה אחת הקשות, אם לא הכי קשה שהייתה לי בחיים. כמו שחלקכם יודעים, אחותי הקטנה נפטרה בפתאומיות לפני חודשיים. למעשה, המשחק שבו פוקס החליט להחליף את אורטון בטיבו, היה ממש במהלך השבעה. מאז המשחק ההוא נוצר דיסונסס מוזר בין כל ימי השבוע שלי, שבהם כל יום הוא התמודדות מחדש, לבין ימי ראשון שבהם, לכמה שעות, אני מצליח להתנתק מהכל ולהישאב לעולם של טיבו. זה כבר כמעט מרגיש כמו חוויה רוחנית. אני יודע שזה רק ספורט וזה נשמע מוגזם, אבל באמת שיש משהו מדהים בכל התקופה הזו. הפעם הראשונה שהצלחתי לחייך הייתה כשטיבו עלה למגרש בפעם הראשונה. הניצחון הראשון בכלל היה מדהים ומאז זה רק משתפר. אני לא אדם מאמין ובכל זאת בסיום של כל אחד מהמשחקים הצמודים בזמן האחרון מצאתי את עצמי מסתכל למעלה ומדבר. עם מי שלא יהיה שם (אלוהים/אללה/בודהה/ישות חייזרית ממימד אחר, או דג ענק מדבר - זה לא משנה). "אחרי כל החרא שעברתי בזמן האחרון, לפחות את זה תן לי". וזה עובד. או שלא. מי יודע? אבל זה חלק מהעניין. בקיצור, אני לא יודע איך כל הסיפור הזה באמת יסתיים, הסקפטי שבי לא נותן לי באמת להיסחף עד הסוף. אני עדיין בחרדות במשך רוב המשחק, את המשחק מול מינסוטה סימנתי מזמן בתור trap game ולא טעיתי, אבל איך שזה לא ייגמר - התקופה הזו, הניצחונות האלה והרוח שמלווה אותם הופכים את העונה הזאת למשהו מאוד מיוחד בשבילי, משהו שהוא הרבה מעבר לפוטבול. וזה משהו שלא משנה איך העונה הזאת ואיך הקריירה של טיבו תיראה, אף אחד לא יוכל לקחת.

eran113

New member
אותו משחק

עקבתי אחרי המשחק של דנבר דרך האינטרנט והייתה לי תחושה בכל פעם שמינסוטה עלו ליתרון שלא נורא ודנבר בסופו של דבר יחזרו וינצחו את המשחק. אני לא אוהד של דנבר אבל יש בי רצון לראות אותם מנצחים בעיקר בשבילך וגם בגלל שזה מוסיף עניין לליגה כל הסיפור עם טיבו וההצלחה שלו.

ESPN

New member
המשך

חייבת להגיד שממש ריגשת אותי בפיסקה האחרונה ואני משתתפת בתחושה של ערן שאני רוצה שהברונקוס יצליחו בשבילך; שיהיה לך קצת נחת, אפילו אם זה שולי לחלוטין בתמונה הגדולה של החיים. נראה לי שגם בלי שום קשר לנסיבות, זה פשוט כיף לחוות את כל התופעה של טים טיבו דרך אוהד אמיתי שמתלהב ושמח באמת ונראה לי שזה גם מעיד על היחודיות של הפורום הזה (וקרדיט גדול למנהלים ולשאר הכותבים פה) שנותן הרגשה שאנחנו (הכותבים פה) מכירים אחד את השני גם בלי באמת להכיר. אני על הבנד-ווגאן עוד שבוע, שבוע 15 זה כבר סיפור אחר (תציץ בלוח משחקים אם אתה לא יודע על מה אני מדברת...). האמת שעוד לא יצא לי לראות משחק שלם של הברונקוס ומאוד מסקרן אותי.

RoyBehar

New member
תודה רבה :)

ברור שאני יודע על מה את מדברת. המשחק הזה מוקף בעיגול אדום ובוהק בלוח משחקים שתלוי לי על המקרר... יש לי גם הרגשה שהמשחק הזה הולך לזוז למשבצת של הסאנדיי נייט. תכלס, אני לא מצפה לראות ניצחון על ניו אינגלנד. אפילו שזה במייל היי. אני אשמח אם זה יהיה משחק צמוד. אם נפתיע איכשהו אני בכלל אהיה בשמים, אבל אם להיות ריאלי - נראה לי שהבריידי באנץ' הולכים לפרק אותנו.

ESPN

New member
אני ממש מקווה שהוא לא יעבור לSNF

בהמשך למה שנכתב פה בשרשור אחר - אני זקנה מידי לחרא הזה, כלומר ללהישאר ערה באמצע הלילה לראות משחקים, עד 2AM זה עוד איכשהו נסבל. האמת שלא נראה לי שישנו, כי הסאנדיי נייט באותו שבוע הוא PIT @ SF שזה משחק מצויין ואטרקטיבי בפני עצמו, אין להם סיבה מיוחדת לשנות.

omrili77

New member
את יכולה להיות רגועה

CBS הצליחו איכשהו להשאיר את המשחק אצלם (ר' כאן). כמובן שעבור רוב האמריקאים זה דבר רע, אבל לנו זה טוב (לפי הכתבה, בניו יורק ופילי לא תהיה אפשרות לראות את המשחק ב-CBS בגלל משחקים אחרים באותו זמן). אגב, כתוב שם שהסאנדיי נייט יהיה BAL@SD, לא PIT@SF. הרבה פחות אטרקטיבי ( = יותר שעות שינה בישראל. ווהו!).

למעלה