אני חושבת שמבחינת היפנים

זה סוג של גיקיות. זה ידוע שהרבה מהם סובלים ממחלת הנפש שגורמת להם להיות היקיקימורים. תכלס, תופעה כזו בעולם המערבי. רק ביפן. וזה תוצר ישיר של הלחץ הנוקשה שהם סופגים מילדות מהחברה וגם מההורים. (שלא לדבר שאחוז המתאבדים בקרב בני הנוער, ביפן, הוא מהגבוה בעולם ) יתכן שפשוט הם רוצים להתנתק ממגע עם אנשים שעבורם הם מקור אותו לחץ. ומוצאים את הרוגע בדמויות וירטואליות שבעצם מגשימות את משאלותיהם. לא יודעת אם הם א-מיניים. עובדה שהם מוצאים את סיפוקם המיני בדמות וירטואלית. ז"א, שאם היתה דמות כזו במציאות, אז הם היו נמשכים אליה. א-מיניים הרי לא מחפשים תחליף לבני אדם לסיפוק מיני. זה פשוט לא מעניין אותם. ולמעשה, הם מחפשים קשר רומנטי עם דמויות אנושיות ולא וירטואליות, כמו הגברים הצעירים היפנים בכתבה...

niwo

New member
יש לי כ"כ הרבה מה לענות, אלא

שאני פשוט לא יכול להרשות לעצמי לחפור כרגע על יפן. אני אנסה לענות באופן מלא ביום ראשון. הכתבה הזאת כ"כ טיפיקלית על יפן שזה פשוט מצחיק. הכתבה עושה מישמש בין הדברים. ישנן כ"כ הרבה נקודות שהן פשוט...לא...פשוט לא..

niwo

New member
התגובה שלי.

סליחה על התגובה המאוחרת. היה לי לחץ בסוף השבוע, ועל כן לא יכולתי לענות. התכוונתי לענות ביום ראשון, אבל הלחץ גלש גם ליום ראשון. ובכן הנה התגובה שלי על הכתבה ל-Japan leads the way in sexless love. אפתח בהסבר קצר על האופי של קיום יחסי המין ביפן: כאשר אחד מבני הזוג מעוניין לקיים יחסי מין, לרוב הרצון נרמז בעקיפין. הרמז הוא מקלחת. לפני שמקיימים יחסי מין- מתקלחים. שמעתי על מקרים של נשים שבאו מחו"ל ומצאו חבר ביפן שהתרחצו, הגיעו לבית החבר, ובכ"ז נדרשו להתרחץ מחדש. הכל צריך להיות נקי. לאחר מכן, the boy leads the way. כלומר, הבחור הוא זה שמוביל את האקט. למעשה, ההבדל המגדרי מאוד חד. הבן עושה הכול, ואילו הבת צריכה להיות מובלת. למעשה, צניעות מתגלה כאשר בת משולה ל'דג טונה' בכך שהיא לא נעה הרבה ומגיבה רק לאחר זמן שבו נכנסים למצב יותר אינטימי. מה קורה עם זוגות חד-מיניים? מהקצת שאני יודע, אני חושב שגם שם יש צורך בהגדרת התפקידים של המוביל והמובל מראש. אני יודע שזה נשמע קצת הזוי, אך מכיוון שכבר יצא לי לקרוא על זה בכמה וכמה בלוגים של גאיג'ינים (אנשים שבאו מחוץ ליפן), אני מניח שיש איזה שהוא בסיס לכך. שוב, אני לא יודע אם זה באמת נכון לכל מצב ומצב. כמו כן, הבנתי גם שמרגע ש'נגמר' האקט, הבן ממהר לקחת טישו ולנקות את הבחורה. *God, כל התיאורים האלה עוד יותר גורמים לי להיגעל מיחסי מין*. בנוגע לנקודה שיפן מטשטשת בין המינים, או שהבנים יותר נשיים והבנות יותר גבריות- הטענה הזאת לא נכונה. נכון, במדיה מוצגים רוב האיידולים הבנים כיותר נשיים ויותר מטופחים. ונכון, ישנה תת-קבוצה בחברה שניתן להגדירה כ-soshoku danshi, קרי, בחורים 'אוכלי עשב', שהללו יותר עדינים, מטופחים, מופנמים ובכלל יותר "נשיים" (כביכול). אבל! דווקא הדרישה מהנשים ביפן היא להיות עוד יותר נשיות. לדוגמא- http://kevinjames.wordpress.com/2010/05/15/burikko/. בלינק ששלחתי הבאתי דוגמא לתת קבוצה הנקראת burikko. בוריקו היא לרוב בחורה עם חמידות יתר. הבחורה מאמצת תנועות מאוד נשיות, ולעתים אף ילדותיות ומציגה את עצמה לחברה באופן...חמוד ותמים (אך מאולץ עליי לומר). כפי שניתן לשמוע מהסרטון שבלינק, הבחורה בעלת קול ילדותי כשמראיינים אותה, אך כשהיא שרה הקול שלה מאוד חזק. לראייה, ישנה כמות בלתי נדלית של בנות מהסוג הזה- http://www.youtube.com/watch?v=W7vUEnBvHW8 המככבות כאיידולים ביפן. אגב, זה לא סותר את המראה האנדרוגיני שרבים נוטים להצמיד לאסייתים. כן, ישנה כמות גדולה יותר יחסית לחברות מערביות של אנשים בעלי מראה אנדרוגיני, אבל, שוב, לא בהכרח. נקודות נוספות בנוגע ליחס החברה ליחסי מין ביפן: הרבה יפנים מציינים שביחס לחברה מערבית הם הרבה יותר שמרנים. ברחוב לא מקובל להראות גילויי חיבה/אהבה. אני מניח שזה פשוט מביך אותם. ויחד עם זאת, דווקא מגאיג'ינים עולה כי דווקא להם לא נוח עם כמה דברים בסביבתם ביפן. למשל, בחנויות 24/7 ניתן לא פעם להיתקל במגזינים עם תכנים שלא מיועדים כ"כ לילדים. ישנו פרסום אגרסיבי של קטינים/צעירים שמוצגים כך-http://www.youtube.com/watch?v=TOc4...t=C3ce0c4eUDOEgsToPDskLuV3QnefHWVX5mtcO3SW9f. http://www.youtube.com/watch?v=FcQH...apanChannelDcom/videos?sort=dd&view=u&page=17 (הסיכום של איך שאני מרגיש ביחסי ליפן). ועכשיו למוסר העבודה ביפן. בעיקרון, יפן היא מדינה "קונפוציואיסטית". אני לא אכנס אל תוך המשמעות של המושג, אלא רק אומר שההשלכה של כך היום היא כי ביפן עדיין די מקובל שה'גבר' יוצא לעבודה וה'אישה' עקרת בית. למעשה, ביפן מקובל שאישה מתפטרת מעבודתה מרגע שהתחתנה. אני חושב שבשנים האחרונות החלה תופעה של נשים שמעדיפות את הקריירה ע"פ משפחה ולכן לא מתחתנות. הקושי שמוצב בפני נשים בחברה גורם להן לדחות הבאת ילד לעולם. וזהו אחד הגורמים, אני מניח, לילודה נמוכה כ"כ ביפן. וכמו שתמיד נוהגים לפרסם 'יש יותר כלבים ביפן מאשר ילדים בני 10'. זוהי ממש בעיה ביפן. כמו כן, ישנה דרישה מעובד ביפן להיות 'עובד טוב'. ומהי המשמעות של להיות 'עובד טוב'? להיות יעיל? להניב תפוקה מהירה עם תוצאות טובות? ייתכן. אבל ביפן ישנו דגש על עובד שנשאר אחרי העבודה ע"מ להעמיק את הקשרים עם העובדים האחרים בחברה. היציאה אחרי העבודה היא בד"כ לשתייה. מצב שגורר שעובד חוזר הביתה בשעות מאוחרות ואין לפלוני כוחות/פנאי להשקיע במשק הבית. כך שסוף השבוע הוא הזמן היחיד שניתן להיות אינטימיים. אבל, לעיתים אין זמן גם לזה, וגם אין כוח. ממה שתמיד עולה, יפנים מציינים שסקס עבורם זו טרחה. וכמו כן, מגיעה הנקודה של החברה היפנית שמצטיירת כא-מינית. וכאן עליי לומר שאין לי מושג. עם מי שאני דיברתי, וממה שקראתי, יפנים הם די 'נורמטיבים' בקטע הזה. כלומר, ישנם כאילו שיותר מיניים וישנם כאלו שפחות. כמו בכל חברה אחרת. אני חושב שסה"כ, מיניות ויחסי מין בסופו של דבר הוא עניין אינדיוידואלי. אני לא באמת יודע מה הולך באמת. אלא אני מציג רק תמונה שהצטיירה בפניי בתור חובב יפן מושפע. וכן, בכל הסקרים שעורכים ליפנים האם הם מעוניינים בקיום יחסי מין, ישנה כמות לא קטנה שמציינת שיחסי מין פשוט לא בראש שלהם. אני לא חושב שלתוצאות הללו ישנו קשר לנושאים קודמים שפירטתי (ואני גם מפקפק באמינותם). יכול מאוד להיות, שלא לעשות סקס זה פשוט בסדר ומקובל. אבל את זה אני כבר לא יודע. ועכשיו להיקיקומורי, אוטאקו וכל החברים הקריפיים הנחמדים למיניהם: מה הקשר להם ולאופי החברה של קיום יחסי מין? ראשית, היקיקומורי ואוטאקו הן תת קבוצות ביפן. היקיקומורי הם אינדיוידואלים אשר פרשו מהחיים החברתיים ומרבים לבלות את חייהם בעיקר בבית. אוטאקו הם בד"כ מה שמכונה גיקים אבל בעלי עניין ואובססיביות סביב תחום עניין מסויים. למשל, ישנם אוטאקו של אנימה ומנגה, אוטאקו של איידולים (שמעריצים ועוקבים באופן אובססיבי אחר פעילותם של איידולים), אוטאקו של רכבות, אוטאקו של משחקי מחשב ועוד. 2 תתי הקבוצות הללו "זוכות" להכי הרבה סטראוטיפים ודימויים רעים. אני חושב שכאן אעצור. אני מתכנן לכתוב חלק שני לתגובה הנ"ל ולהסביר בפירוט על היקיקומורי ואוטאקו. אלא שכעת עליי להשקיע בלימודים. והלימודים קודמים להגיגיי על יפן. אגב, העברתי בעבר הרצאה על הפסיכולוגיה של ההיקיקומורי, ובניגוד למה שהמבורגר אמרה, היקיקומורי, ע"פ הגדרתו של משרד הבריאות, העבודה והרווחה ביפן לא בעלי מחלות נפשיות (אם כי אני חלקתי על כך בהרצאה, שכן הרבה מצבים בריאותיים ונפשיים שאנו נתקלים בהם, נחשבים כמחלות נפש, לדוגמא- דיכאון ו-OCD. 'מחלות נפשיות' זה רק שם).

queen helen

New member
סקס זה טרחה גם בלי השעות הנוספות

תודה על ההשקעה, מחכה לחלק ב'!

למעלה