מתחבטת7

New member
להלן לא סיכום ולא קצר

פשוט תרגום: לא קל להיות גבר צעיר ביפן בימינו. כל כמה חודשים מתפרסמות סטטיסטיקות על כך שהגברים היפנים של היום הם לא לא גבריים, וגרוע מכך, לא נראה שזה מטריד אותם. כשהם מתוייגים בתקשורת המקומית בשנים האחרונות כ hikikomori (בנים "פרושים" חברתית) וכ- soshoku danshi (גברים אוכלי צמחים, לא מעוניינים בבשר, חסרי תאוות בשר מינית וחסרי תחרותיות פיסית או תחרותיות בעבודה), או סתם חלושים, הצעירים היפניים בעלי כרומוזום Y (כלומר זכרים) מעוררים שאלות כמו "למה?" ומשיכות כתפיים ואכזבה מהמבוגרים ומבנות המין השני. בעוד הכלכלה של יפן עומדת קפואה, במקרה הטוב, דריסת הרגל הגיאופוליטית שלה מחליקה לתוך הקרע בין סין לארצות הברית ורצועת החוף הצפון מזרחית נאבקת בתוצאות האסון והמשבר הגרעיני המתמשך, התגובה לכשלון של הגברים היפנים לקחת שליטה על המצב, אפילו מבחינה סמלית, החלה כלחישות סקרנות ועברה להאשמתם בחוסר תפקוד. במחקר הממשלתי האחרון שפורסם בחודש שעבר, אחוז הלא נשואים עלה ב-9.2 נקודות מלפני חמש שנים. כמו כן, 61% מהגברים הלא נשואים דיווחו שאין להם חברות ו- 45% אמרו שלא אכפת להם שאין להם חברה. כפי שיודע כל מי שצפה בסרטוני פופ יפנים או קוריאנים, הדמות הפופולרית של הגברים באסיה נראית מנקודת מבט מערבית כיותר נשית מאשר כמאצ'ואיסטית, שופעת איפור, בעלי תסרוקות מעוצבות וצעדים ריקודיים. אפילו אלו שנקראים "פאנק" ביפן נוטים יותר לויויאן ווסטווד מאשר למלקולם מקלארן (מעצבת אופנה ואמרגן להקת פאנק) ומתמצאים יותר באופנה מאשר ביריקה ברחובות. ובכל זאת, יפן נבנתה מחדש מתוך שאריות האפר של מלחמת העולם השניה וצמחה להיות למעצמה כלכלית וטכנולוגית במהירות חסרת תקדים על גבם של הפועלים, ביחוד הגברים, אלו שהניחו את המסילות של רכבת הקליע המדהימה של האומה, למשל. מדוע קיימת בדור הזה אדישות וחוסר נוחות כלפי סקס ? יש לכך תיאוריות רבות. אחת המעניינות ביותר לדעתי, יפני-אמריקאי תושב טוקיו מזה זמן רב, היא שנשים יפניות הפכו להיות חזקות יותר מבחינה חברתית וכלכלית בזמן שהגברים היפניים הפכו יותר "חבויים" (כמו חפרפרות) ויותר מסוגרים ומרוכזים בעולמות וירטואליים ובאים לידי סיפוק על ידי אותו "כישוף" טכנולוגי שאבותיהם גרמו להם להגיע אליו והם אפילו מעדיפים את זה על המציאות. "אני לא מחבב נשים אמיתיות" אמר בחור אחד בגאווה ב"ערוץ 2" היפני, מגזין האינטרנט הגדול והפעיל ביותר בעולם. "הן יותר מדי בררניות בימינו. אני מעדיף בהרבה חברה וירטואלית". חברות וירטואליות הפכו לסנסציה הקיץ האחרון כשיוצר משחקים יפני (Konami) הוציא את הדור השני של המשחק הפופולרי שלו "אהבה פלוס" שנקרא "אהבה פלוס+" לנינטנדו. קונמי ארגן בכשרון רב סופשבוע של "אהבה פלוס+" בעיירת נופש לחוף הים הנקראת Atami. שחקנים הוזמנו לשאת (לסחוב) את חברותיהם הוירטואליות בקונסולות המשחק ביחד איתם אל אתר הנופש לבילוי רומנטי באושר עילאי. קידום המכירות לסופ"ש זה היה הצליח באופן אבסורדי ודווח על ידי אתר הנופש שהיה זה סוף השבוע העמוס והמוצלח ביותר שלהם מזה עידנים! ניסיתי להסביר את התופעה בראיון טלויזיוני לתחנת כבלים אמריקאית: הגברים שבזבזו את כספם על סוף שבוע רומנטי עם חברותיהם הוירטואליות הם תת מערכת בתוך תת תרבות המרוחקת מאוד מהמיינסטרים היפני. הם מוכרים בתור otaku או היפר-אובססיביים ולעתים קרובות כגברים א-חברתיים המחפשים להתבודד בעולמות דמיוניים. יחד עם זאת, אלו הם בברור גברים יפנים צעירים מדור שמצא את היחסים עם נשים בחיים האמיתיים כלא מושלמים או פשוט פחות מפתים מאשר הפיתוי של הליבידו הוירטואלי. אתה לא יכול לקיים יחסי מין עם גרפיקה דיגיטלית, אבל אתה יכול להיות מעורר מינית, ואלוי אפילו להיות מסופק מינית על ידי דמות שכזו. הביטוי "אוכלי עשב" הוטבע על ידי עיתונאית יפנית ב-2006. עד 2009 הפכו הגברים היפניים חסרי האמביציה המינית או כל אמביציה אחרת לנושא תקשורתי. עם הדיווחים האחרונים ביפן על גברים שלא יכולים "להעמיד אותו" בשביל אישה אמיתית ולא מתחתנים או יולדים ילדים, תופעת הקרירות המגדרית ההדדית הפכה למיינסטרים. יתכן שזה העתיד. אך האם הוא יפני? "אולי אנחנו פשוט בני אדם מתקדמים " אומרת חברה יפנית שלי בעת ארוחת ערב בטוקיו. היא עורכת מגזין אופנה יפני מאוד נחשב ביפן, בת 40 ומשהו ומושכת ועדיין רווקה. "אולי אנחנו למדנו איך לשרת את עצמינו."

וואו! תודה!

ועוד וואו על הכתבה! מעניין מאוד! לא יודעת מה לחשוב על זה, אבל זה בהחלט מעניין והרבה מעבר לא-מיניות. זה ממש תרבות אחרת עם יחסי מגדר שונים. אהבתי את המשפט בסוף ואני חושבת שיש מצב שהיא צודקת. אולי לשם החברה כולה יום אחד תגיע. הדבר היחידי שהפריע לי במצב הזה, הוא התיאור של אותם גברים כלא חברותיים באופן כללי. זה נראה לי פחות טוב. אבל העובדה שהגברים שם 'יותר נשיים' והנשים יותר 'גבריות', זה דווקא נראה לי טוב. נשמע שהחברה היפנית הולך לקראת טשטוש מוחלט בין המגדרים ואת זה אני אוהבת
וחוסר העניין בסקס - יש בי משהו שמאמין שזה באמת תהליך אבולוציוני. אין לי 'ביסוס מדעי' או משהו כזה. וזה גם לא ממש משנה לי אם זה ככה או לא. אבל משהו במבט שלי על העולם גורם לי לחשוב שבסופו של דבר האנושות כולה תגיע לשם.

queen helen

New member
אם היית מדברת עם היפנית על זה

ממש לא היית מתרשמת שיש טשטוש מגדרי, או שאפילו מתקרבים לזה. בעיקר לא מבחינה מקצועית.

אפרופו יפנית

מה שלומה? היא יכולה למצוא לי קופסא שחורה לאוטו תוצרת יפן????? XDDDD

queen helen

New member
מהספרים, והמאמרים

עכשיו היעד הבא הוא למכור מספיק ספרים כדי שהיא תקנה דירה ליד קיוטו, ואני אוכל לבקר אותה.

לגבי חוסר עניין בסקס

לא בטוח שזה יהיה דבר כ"כ טוב,כי כמו שמתואר בכתבה-כל היפנים שם שלא מעוניינים בסקס,גם לא מעוניינים בילדים. אם כל האנושות תעבור תהליך דומה-היא כנראה תביא לכיליון של עצמה. ברגע שאנשים לא יתעניינו בחברה הסובבת אותם,לא ירצו ליצור קשרים חברתיים ואנושיים,ולא ירגישו מספיק קרובים לאדם בכדי לרצות להמשיך איתו את השושלת-אנחנו נלך וניעלם,אז זה לא כ"כ חיובי כמו שאת מציירת את זה.

queen helen

New member
אל דאגה

עם מעל ל7 מיליארד אנשים בעולם, האנושות לא תיכלה כ"כ מהר. וגם אם כן, תחשבי איזה עולם נהדר יהיה אח"כ...

Berethor

New member
האנושות אוליי לא תכחד

אבל היפנים יכחדו, נקודה למחשבה..

לא הבנתי מה שלילי אם "נלך ונעלם"

אנחנו עוד זן, מיני רבים, בטבע. וזנים, נכחדים, וחדשים נוצרים. זה חלק מגלגל החיים. מה רע אם הזן שלנו ייכחד?

Berethor

New member
אל תנסי לגרור את כולם לקבר איתך..

"This is the way of our Order. An individual may die, but the Sith are eternal."

למעלה