Billy Simmonds - Mr. Universe

GentlyWeeps

New member
Billy Simmonds - Mr. Universe

טבעוני! וגם בודי בילדר! מי אמר שזה לא אפשרי?

בטוח לא אני

(גם הבטטה טבעונית) ואם כבר, אז שווה להציץ על הבחור הזה.. הוא מעלה המון סרטונים שלו מתאמן, אבל את זה אני אוהבת במיוחד..

dancing soul

New member
הבילי הזה מדהים!

גם פרנק ששמת בלינק. אבל מצד שני לגברים צמחונים\טבעונים יש יתרון, מבחינת מבנה גוף ופרופיל הורמונלי, הרבה יותר קל לגדול במסה מאשר לבנות...ואפשר בקלות להיות טבעוני\צמחוני עם אבקות חלבון, לא באמת חייבים ממש בשר. לצמחונים שאוכלים מוצרי חלב\ביצים, דגים יותר קל..

davesh

New member
ברור שזה אפשרי ...

השאלה כמה זמן הוא צריך להתעסק עם האוכל כדי להגיע לכמויות החלבון שהגוף צריך. הבעיה במקורות חלבון מהצומח הוא שהם לא מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף בניגוד לבשר שכן. אני מעדיף חזה עוף, בשר אדום, דגים, מוצרי חלב וביצים שזה הכל מגיע ישר מהטבע על פני טופו או כל מוצר אחר שמסונטז ומיוצר במפעל.

אין שום דבר חיוני בבשר

שאין לך מהצומח. מה גם שמוצרי חלב, בשר, דגים וביצים רחוקים להיות משהו "טבעי" הם מלאים בהורמונים, תרופות וג'אנק על גווניו (אז אי אפשר להגיד שטופו הוא לא בריא ביחס לזה.) מה שכן, אני אישית לא מתה על מוצרים מעובדים באופן כללי בטוח שלא מהחי אבל גם לא מהצומח.

בטח

סידן מהצומח סויה, טחינה, פשתן, קטניות מסויימות, כרוב, תרד, קולורבי, ברוקולי.. לגבי B12 בי12 לא מיוצר בצמחים. מצד שני הוא גם לא מיוצר בבעלי חיים. בעלי החיים מקבלים את B12 בדמות חיידקים או כתוספים לאוכל והתרופות שהם מקבלים. כך שבסופו של דבר, גם אתה וגם הטבעוני הממוצע מקבלים תוספים דרך האוכל. (והיום הכל מועשר החל מהחלב פרה\סויה ועד הדגנים והבמבה.) אז בסופו של יום יש אוכלי בשר וטבעונים שסובלים מחוסרים, ויש אוכלי בשר וטבעונים שאין להם חוסרים. כך שאי אפשר לומר שיש משהו חיוני בבשר שאין מהצומח.

בכל מה שאמרת יש סידן

אבל הספיגה ממנו עלובה עד כדי כמעט לא קיימת (לערך 10-15% מכל ה-X סידן שמוזכר ב-100 גרם באמת נספג = מקור עלוב לסידן). כמה עובדות על מקורות ל B12: 1. כבד בקר = הכי הרבה B12 מכל מזון שתמצאי איי שם בשוק. 2. קרביים של הודו/עוף 3. צדפות 4. סרטנים 5. ביצים וחלב. טבעונים הם אנשים שלא יודעים מה הם עושים לא לעצמם, לא לגוף שלהם ולא להמלצות החסרות שחר שהם מנסים להביא לאוכלוסיה השונה, תוך כדי לימוד אידאולוגיות כאלו ואחרות שלא קיימות מבחינה תזונתית, מטאבולית או פיזיולוגית.

הספיגה ממוצרים מהצומח עלובה?

א. אם יש מקור עלוב לסידן זה מוצרי חלב. לא פלא שבמדינות בהן צורכים הכי הרבה מוצרי חלב יש שיעורי אוסטאופורוזיס הגבוהים ביותר. ב. ההמלצות לצריכה מוגברת של סידן נובעת מהמזון עתיר חלבונים מהחי ונתרן שגורמים לאיבודו. ברגע שאתה שולל אותם, אתה לא באמת צריך כל כך הרבה סידן. לגבי הB12, זה שיש במקורות שציינת הרבה B12, לא אומר לי שום דבר. כמו שציינתי, B12 הוא חיידק, בדרך כלל אתה מקבל אותו דרך החיות כמתווכחות של תוסף. למה לא לקחת את התוסף ישירות ולהמנע מאכילה של בעלי חיים? (דגש על ה"חיים".) טבעונים לא יודעים מה הם עושים לעצמם? אני בטוחה שאתה יודע יותר טוב מייק טייסון, ד"ר רות היידריך, מרטינה נברטילובה, סרינה וויליאמס,קרל לואיס ויועציהם. אה וכמובן כמובן יותר טוב מהרווארד. חסרות שחר אמרת?

tialpoy

New member
אני דווקא מאוד בעד בע"ח, אבל

חבל שאת משתמשת בדיסאינפורמציה לקדם את האג'נדה שלך. או שמא אינך באמת מכירה את העובדות לעומק? א. לא ברור לי על סמך מה קבעת שחלב הוא מקור עלוב לסידן. הטיעון שלך לגבי צריכת החלב במדינות מסויימות ושיעור הסובלים מאוסטאופורוזיס הוא אמנם נפוץ מאוד בקרב מתנגדי החלב, אבל שגוי לחלוטין. את מוזמנת לקרוא עוד באתר שעוסק בנושא האוסטופורוזיס: http://www.osteopenia3.com/Milk-Osteoporosis.html ב. אשמח אם תסבירי כיצד צריכת מזון עתיר חלבונים מהחי גורמת לאיבוד סידן (ולא, אינני מתכוון ליציאה שלו מהעצם עקב חומציות החלב, כיוון שידוע שהוא חוזר אח"כ בתוספת). ג. למה לא לקחת את התוסף ישירות? שאלה טובה. מהבחינה המוסרית אני מסכים איתך לחלוטין. אני לא מסוגל לחשוב על בע"ח סובלים ומעונים רק בגלל שזה טעים לי בצלחת. במידה ואכן מדובר בתחליף ראוי, זהו טיעון חזק בעד הצמחונות. לגבי הנקודה האחרונה שלך - לשווא תנסי להיתלות באילנות גבוהים כאלו ואחרים. פרט לביקורת שניתן להעביר על כל אחד מהם (מישהו רוצה להידמות למייק טייסון?), גם אם אותם אנשים בחרו להיות טבעוניים, זה לא אומר דבר, ובוודאי לא אומר שזאת הבחירה הנכונה. בעולם ישנם הרבה אנשים חכמים ובריאים שאוכלים בשר, אבל את לא רואה מישהו נותן אותם כדי לאשש איזשהו מחקר. מיותר. לסיכום, לטובת כל בעלי החיים (ובני האדם בתוכם), עדיף להתבסס על עובדות כדי לפתוח לאנשים את העיניים. בהצלחה.

כן חסרות שחר אמרתי, ועדיין אומר

א. במדינות שבהן צורכים חלב שיעורי האוסטאופורוזיס גבוהים (דנמרק, נורווגיה וכדומה) בגלל שבמדינות הללו אין הרבה שמש ויש להם מחסור בויטמין D שאחראי בין היתר לספיגת הסידן. גם בישראל כשליש מהאוכלוסיה שבין היתר לא מודעת לכך, סובלת ממחסור בויטמין D (בעיקר גם בגלל אורח החיים הסגור וחוסר החשיפה לשמש). לכן, הטענה שלך נפסלת, מה גם שמאותו לינק שהבאת מ"הרווארד" רשום: "While calcium and dairy can lower the risk of osteoporosis and colon cancer" ככה שפעם הבאה תקראי את מה שאת מביאה כדי לתמוך בטעות שלך. ב. את צריכה לפחות 1200 מ"ג סידן ביום ואין שום קשר פיזיולוגי למה שרשמת לבין צריכת סידן - הטבעוניים באמת צריכים לקחת כמה כיתות במטבוליזם או ביוכימיה, זה כבר נהייה פתטי. אם את אומרת ש B12 מיוצר ע"י בקטריה, אין לך מושג מה זה בכלל B12. לכי תקראי קצת ממה B12 מורכב ואז תנסי להסביר את המכניזם שלו ואיך הוא נוצר. B12 מקבוצה של cobalamins (לא יודע אם יש לזה שם בעברית) שזה בעצם קבוצה של ויטמרים. מתוך המרכיבים של B-12 רק אחד מהם נוצר ע"י בקטריה בשמו הוא hydroxocobalamin, החלק השני הם קו-פאקטורים (עזרים של אנזימים).

חחחחחח למבורגיני נורא מצחיק

"הטבעוניים באמת צריכים לקחת כמה כיתות במטבוליזם או ביוכימיה" - אני מבין שעשית סקר ומצאת שטבעונים לא יכולים ללמוד מטבוליזם או ביוכימיה :) למבורגיני, אני מציע שאתה תלך קצת ללמוד את הנושא. הגוף לא מסוגל לספוג 1200 סידן ביום. אנשים בחברה שלנו מוטבעים בסידן מחלב - וגם אוסטאופורוזיס זה כבר ביומרקר, מדד הזדמנות, למרות שאין שום סיבה שהוא יהיה. במקומות שבהם אנשים הכי מאריכי חיים, אין אוסטאופורוזיס ושברי עצם, כי גם לא צורכים מוצרי חלב. http://healthy.org.il/node/64 ולגבי הרווארד - אחת המניפולציות הנפוצות בהצגת מחקרים, כפי שלמבורגיני עשה זאת כאן יפה, היא לטעון "המחקר לא מצא (משהו שהמחקר לא בדק)." המחקר עסק בקשר בין חלב לסרטן, והראה שיש קשר. למבורגיני, גם אתה טבעוני, פיזיולוגית. "טבעונו" זה אומר לאכול תזונה שטבעית לגוף שלנו, שהגוף שלנו מותאם אליה. אתה פשוט אוכל (או רק מיחצן) דברים שלא טבעיים לגוף שלך.

זה לא שאתם לא יכולים ללמוד

אתם לא רוצים ללמוד בגלל ששטפו לכם את המוח. חלק משטיפת המוח אתה מוצא באתרים שלא אמורים לקחת מהם מידע מלכתחילה בשם "המועצה לבריאות". אני סיימתי להתווכח עם טבעוניים, מצטער שאני נכנס איתכם לדילוגים כל פעם מחדש, אבל הפעם השטויות שלכם היו פשוט מעל ומעבר לכל ביקורת. ד"א אין לך מושג מה המושג "פיזיולוגית" אומר, ככה שלא הייתי מנסה להמשיך לתת לזה פירושים.

למעלה