חשבתי דווקא שאני כן ברף שצריך לגרש

כי אני הומו שחושב שאי אפשר להשתנות, ויש לי חבר, ואנחנו גרים יחד כבר שנה - אבל לא עוברים על האיסור המפורש. למה קשה לך להתכתב איתי? גם עם חילוני שלא שומר שבת קשה לך להתכתב? אני מבקש שתכיר בי כהומו, שיש לו זכויות כמוך לאהוב, לחיות בשלום ובבטחון, ולא בבושה ובהשפלה. ושתכיר בזה שאם מישהו ניסה מאוד ולא הצליח- אז יש מצב שהוא ישאר הומו, ואתה תקבל אותו ככזה. זו בקשתי.

emetahatgodteva

New member
אני לא אוכל לענות הבקשתך

כי זה לא עולה על הדעת. אני מניח שכאן אפשר לומר שאם זו הבקשה הגדולה שלך, אז אני מסרב לקבלה, וזה שם את שניינו במקום עם תהום עמוק ביניינו, ואין איך לגשר. רק בקרב סכינים ואקדחים. קשה להתכתב איתך כי אתה כל פעם מסלף את דברי, ואז לפני שאני אכתוב לך משהו, קודם צריכה להיות הקדמה באורך כפול מהודעתך , וזה מסורבל. אם תרצה להמשיך את הדיון/ויכוח, קבל את התנאי הבא: לא לסלף את הדברים שאני כותב(כי לזה קוראים פדגוגיה), ולהקשיב יותר טוב, ורק אז אפשר להמשיך בדיון/ויכוח הזה. חג שמח.

אני לא מרגיש שסילפתי

ואני מצטער אם הרגשת שכן, אך כך הבנתי את דבריך. בכל זאת, לנוכח דבריך האחרונים, אני לא מרגיש שחטאתי לאמת שלך. למה אני קופץ? כי אתה מדבר מבחוץ, ואילו אני מבפנים. העיסוק בזה משליך על החיים שלי, בעוד עליך זה סתם עוד תופעה בעולם, סוגיה באמונה ותו לא. אם אתה לא מסוגל "להענות" לבקשתי של קבלה אפילו לא במקרה של מישהו שמאוד התאמץ ולא הצליח- אז אין בנינו שום דיאלוג :) הוא מיותר בעיניי, ואני גם לא מעוניין בדיאלוג שכזה, למען האמת. כי אין לך סימפטיה. אתה מודע למצב וכמה שהוא קשה, אבל שום פתרון מלבד חוסר הכרה בהומו כזהות "לא עולה על דעתך" (ואני מצטט). חס וחלילה מ"קרב סכינים ואקדחים". אין לי שום עניין בקרבות, באלימות, בהכפשות, בחרמות או כל דבר אחר. גם אם יצאו "הקנאים לדבר ה'" במצעדי בהמות, יירקו וירצחו הומואים, יוקיעו אותם ברבים, יגידו שהם לא קיימים ועוד - אין לי דיאלוג איתם. בעיניי הם חוטאים ושופכי דמי ברבים. דעתך והסוברים לשיטתך למען האמת לא באמת מעניינים אותי. אני לא מחפש גושפנקה או לגיטימציה לחיי מהרב אבינר או מ"עצת נפש". לא בפניהם אעמוד למשפט בעולם הבא. זו האמת שלי. אינני עובר על האיסור המפורש. אני לא עושה חדירה או משכב אנאלי. אני יודע שבעיניך נראה כאילו אני נטוע בשיטתי ובשקר שלי, ושאני כל-כך עמוק בתוך זה שאין איך להושיע אותי. אני יכול לחיות עם זה. חשוב שתדע מה חושבים אנשים "תועים" כמוני, גם אם אתה לא מסכים איתי מכל וכל. שתבין את הכאב האנושי והסבל שמאחוריהם. זה אולי התועלת היחידה שיש לדיאלוג שהיה בנינו; שתאהב ותקבל גם את מי שאתה סובר שהוא חוטא גדול, בדיוק כמו שאתה עושה עם חילונים, שחוטאים בהרבה יותר מצוות מאשר אחת; ושלא תבהל או תגעל מהומואים, הם גם נבראו בצלם, אפילו אם הם "מבולבלים" לשיטתך. רק אחתום ואומר שלדעתי שיטתך דורשת מהומו מאמץ על-אנושי של כל החיים, חיים של מלחמה ביצריו, בנטיותיו הטבעיות ובתאוותיו. גם אם הוא בחיים לא יצליח להימשך לאישה. מוזר לי שאתה לא מוכן לקבל "זהות של הומו" אך מכיר במקביל שזה נדיר מאוד וקשה מאוד "לחצות את הקווים" ולהפוך להיות סטרייט. "קשה" בעיניך זה לא משכנע ולא אמת, אפילו אם מדובר ב- 60- 70 שנה של אי-המשכיות, של אי-זוגיות, של אי-קבלת העצמי, של דחיית כל רגש מיני שהוא, של דכאון, של חוסר הגשמה. זה נשמע גורל אכזר, בודד מאוד, פסיכוטי ומייאש. נסה לדמיין את עצמך חי חיים כאלו. נסה להבין את זה, גם אם אתה לא מקבל את זה כנימוק. אם אתה מעוניין, יש פה בחור מבוגר בעל הכינוי "נחמן" שחי לפי שיטתך. . הוא הומו שסובר שהומוסקסואליות היא חטא, ולכן חי בגפו. כלומר הוא לא נמשך לנשים כלל ומעולם לא התחתן, אבל לדעתו אסור לממש את הנטייה בשום צורה פיסית. לכן הוא לא נמאצ בזוגיות. הגם שיש לי מחלוקת עמוקה איתו, יש לו סימפטיה, , רגישות, כבוד (!!) ואמפתטיה עמוקה כלפי הומואים אחרים ובחירותיהם. הלוואי שתלמד ממנו. זו תהיה תרומת דיון צנוע זה... וזה דמגוגיה, לא פדגוגיה (שמשמעותה חינוך) :) כל טוב, ממני ההומו הדתי

emetahatgodteva

New member
תיקון: אני לא מציע יסורים אלא מחשבה מחודשת

כתבתי את כל השיטה שלי בהתחלה. זה שאני לא הומו, לא אומר שהנושא הזה לא מפריע לי, רק הומואים חושבים? רק מי שהומו יכול לדבר על זה? לא קרה לך שראית אנשים שלא מצליחים לפתור במתימטיקה ולך היה מובן למה הם לא מצליחים ופתרון? אין לי דבר או חצי דבר שאני יכול לומר לחילונים כי אין להם אלוהים(תרתי משמע). אני גם מתנגד לרדיפות אחר הומואים וחושב שזה לא מועיל היום לכלום אלא רק גורע. אני מתכוון שאין לנו על מה לדבר כי יש לנו בסיסים שונים, הבסיס שלי הוא שכלתני, ושלך הוא קבלת ההומואים, ואין איך לגשר, אם ננסה, נגיע רק לאלימות מילולית או משהו כזה, אז עדיף להפסיק.

נכון, לא שייך לשכנע

אלא להבין את הצד השני גם אם אתה חולק עליו, והוא שאמרתי :) רק תיקון אחד, הבסיס שלי הוא גם שכלתני, המסקנות שונות. מצער אותי שיש אנשים שלא מסוגלים לקבל הומואים. אבל נו, זו כבר בעיה שלהם, לא שלי :) בהצלחה בכל מעשה ידיך

emetahatgodteva

New member
גם הבנתי וגם חולק

עד כה לא נתת לי נימוקים שכלתניים אלא רק נימוקים אמוציונליים(הקושי, סבל והייסורים).

כמה נימוקים שכלתניים

אאמממ בד"כ אם מנסים משהו הרבה מאוד זמן, ומשקיעים בזה את כל הכוח, הממון והרצון וזה לא עובד- אז שכלתנית אפשר לקבוע שהבן אדם יישאר הומו. כמו שאם יש לך כתם דם על חולצה לבנה ותשפשף הכי חזק בעולם- זה לא ירד. זוהי אבחנה עובדתית, לא רגש. הקושי להוריד את הכתם מלמד שהכתם לא ירד. אפילו אם אתה מאוד מאמין ורוצה שהכתם יוסר כי זו האמת שלך. אם יש רב (אפילו אחד, ויש הרבה יותר) שהשתכנע שיש הומואים במציאות, אז לא מדובר בנימוק אמוציונלי. יש אילנות גבוהים להיתלות בהם. כל המחקרים המדעיים יוצאים נגד טיפולי המרה. אין שום גורם פסיכולוגי אחד שטוען שיש מאה אחוז הצלחה בטיפולי המרה וכי כולם יכולים להפוך לסטרייטים. אפילו לא אחד, כולל הפסיכולוגים המטפלים בהומואים (כמו מיכאל אבולעפיה). זו טענה שכלתנית. יש אנשים שהסטטוס שאתה גוזר עליהם, קרי התמודדות מתמשכת כל חייהם עם העובדה שעליהם לכבוש את היצרים הכי בסיסיים שלהם למין, אהבה וחברה, מביא אותם לכדי התאבדות. לא חסר הומואים כאלו שפשוט לא יכלו לקבל את המציאות המרה שהם הומואים, בדיוק כמוך. פשוט לא רצו להכיר במציאות שהם כאלו. זו עובדה בשטח. נימוק שכלתני, לא אמוציונלי. אם משהו מביא לתוצאה כזו גרועה, אז כנראה שהוא לא טוב. את תגובותיך אני כבר מכיר. אני רק מפרט שתבין שהנימוקים שלי גם מבוססים על שכל.

emetahatgodteva

New member
אממ

אני אתן תיקון קטן בשביל שזה באמת יהיה שכלתני. אובדה היא שיש כתם שלא יורד, אך לתת אותה במטפורה זה לא שכלתני. האובדה פה היא שיש מאמצים גדולים שאנשים עשו, ואפשר לאסוף אותם לסטטיסטיקה, ושיש הרבה ההומואים שמתאבדים בשל כך שלא רצו להיות הומואים, ואני קראתי שיש עוד הרבה סיבות אחרות למה הומואים מתאבדים, לעיטים קרובות זה בגלל פרדה מבן זוג. אפשר לאסוף לסקר דעת הרבנים, מי "מכיר" ומי "לא מכיר", וזה לא יתן הרבה מעבר להיותו סקר. "כל המחקרים המדעיים"? אני פשוט לא מאמין לזה, זה אפילו לא הגיוני, אמור"יש נם מחקרים שטענו כך וכך ומחקרים אחרים אחרת" ואז זה יהיה שכלתני, אני יכול למצוא מחקר, כבר קראתי בעבר, אני יכול להראות לך עוד אחד. ונעשה ישור קו, אני לא הומו, "לא חסר הומואים כאלו שפשוט לא יכלו לקבל את המציאות המרה שהם הומואים, בדיוק כמוך". כך ששכלתנית, אתה רק מראה לי מציאות עם הרבה העמקה בסבל וייסורי האדם ההומו, וזה לא נעים לדעת, אבל זה לא אומר שאי אפשר, אפשר לומר שנדיר.

emetahatgodteva

New member
אממ

יצא לך להכיר אדם שבטוח שהוא חושב, אבל למעשה יש לו הרבה כזבות שהוא מאמין בהן? אני לא טוען שכולם פה טיפשים, אני רק כותב ששווה להרים את רף הענווה, ולומר ש"כולם פה חושבים מאוד" זה דיי יהיר. כבר קראתם את מה שכותבים באתר עצה נפש או כאלה? אני לא חותם על זה שהכל שם נכון, קשה לדעת כי גם כשאני רואה עדות, אפשר להבין אותה בהרבה דרכים. שווה להבין את עצמך. מדבר שקר הרחק, זה הסיכום שלי, ואני חושש למצוא עצמי כותב פה עוד הרבה, לא שמפריעה לי לכוב, פשוט לא חושב שזה יעזור, מה שבאמת יעזור זה שתתרחקו משקרים, ואם באמת באמת זה מולד להיות הומואים, אז לפחות תהיו הומואים שמתרחקים משקרים.

לא פחות יהיר ממך

האנשים פה, חלקם אשכרה ניסו את "עצת נפש". לא רק קראו את דבריהם ברגע של שעמום כמוך. מי חזק ממי? מי יודע יותר במה מדובר? אתה או ההומו שהתנסה שם? בחיאת! אנשים פה יצאו שנים עם בנות. שנים. אתה יודע מה זה לצאת עם בחורה בלי להימשך אליה. אתה יודע איך זה מרגיש? מי אתה שתחליט? שתתיימר להבין? אני פשוט לא מבין את היוהרה הזאת! למה נראה לך שאנשים לא שאלו את עצמם אם הם יכולים להשתנות הם חיכו לך שתפקח את עיניהם? אתה חשוב שזה קל להיות הומו? שמישהו רוצה להיות הומו? שאנשים לא ניסו שנים להשתנות כי החיים הרבה יותר פשוטים ככה, כי זה המודל האידיאלי, המודל היחידי הנזכר בתורה? כי אלו הציפיות של החברה וההורים? הרגשת פעם רצון להתאבד שאתה מתיימר לדעת איך מרגיש הומו? למה נראה לך שמישהו רוצה חיים כ"כ מסובכים? שהוא בוחר בזה? חשבת פעם על זה בעצמך? אתה פשוט חי בסרט בכיכובך. אתה לא יודע מה זה הומו בכלל! שמח שהבנת שדבריך מטופשים והמלצותיך ריקות. שמהשמיים יימחלו לך בברכת פוקח עוורים

emetahatgodteva

New member
קושי הוא קושי, ותו לא.

זה שקשה, מה זה בכלל אומר? למה קושי ניראה לך או לכם איזה הוכחה שאי אפשר? ממתי קושי הופך משהו לבלתי אפשרי?! אני לא יודע לגביי לומר למה כל ההומואים נהיו הומואים, יש תרבויות שונות עם נסיבות שונות, ופרטים שונים עם סיבות שונות. מי שהומו ורוצה להיות סטרייט, אז ברור לי מאוד שזה לא פשוט, ומה שמעקב אותו זה דעות כוזבות שקיימות ברחוב הישראלי, וזה גם מה שמפריע בשינוי, זה נושא מסובך, כי יש פה עיניין, יש לאדם סוג של הבדל בין מה הוא חושב שנכון, ולבין מה הוא עושה בשטח, ומה הוא מרגיש, יש הבדל מסויים, אנחנו לא מיקשה בידיוק אחת, אם יש משהו שמשתנה, אז יש סוג של זמן עד שזה יגיע לשאר המקומות. נתחיל מזה שאני זה אני, וזו גם בכלל לא טענה לומר "אתה לא אני , אז אתה טועה" מה זה?! זו לא טענה, זה טריויאלי שאני מכיר רק את עצמי, ואני יכול לחוות דברים כאלה רק על עצמי, ואם אני לא אתה, אז ברור שאני לא מרגיש מה שאתה מרגיש, ואם אני לא הומו, אז ברור שאני לא ארגיש מה שהומו מרגיש. אבל אני יכול לכתוב מה שאני מרגיש, ומה אני חושב. ומתוך מה שאני מרגיש או חושב, ואני מבטא אותן במילים, אפשר לנסות להבין. יש תהום עצומה בין התזה שלי ותזה המקובלת פה, אני כבר כתבתי אותה, אז מי שירצה יקרא, ומי שלא אז חבל. חג שמח.

התאוריה יפה,אבל המציאות בשטח אחרת.

שינוי אדם מהומו לסטרייט כמעט ולא קורה. ולא בגלל שההומו אינו רוצה. כמעט כל הומו, בשלב מסויים בחייו, עשה מאמצים עילאיים כדי להיות סטרייט , במיוחד הומואים שגדלו בתקופה שלי, בשנות השישים-שבעים. לא ידוע לי על אף אחד מהם שהצליח.

emetahatgodteva

New member
יש פה כמה בעיות

גם אם אני אכיר לך אדם שהיה הומו ונהיה סטרייט, אפשר לטעון שהוא פשוט בי, או לומר שהוא שחקן או מתחזה, או לומר שהיתה לו התפרצות גנטית הורמונלית שעשתה אותו להומו ואז התפרצות אחרת שעשת אותו לסטרייט, אין סוף לדברים שאפשר להמציא/לפרש לדוגמא שאני אתן. ובכלל, מה הטעם לתת דוגמא? זה כמו להביא לי מישהו שהיה בעולם הבא וחזר, אני ארים גבה, ואומר לו שאולי יש עולם הבא, אבל העדות שלך לא מעידה שאתה היתה שם, או שאומר לו שהבנתי שזה בכלל אחרת. כל הנושא הזה הוא ביכלל מנטלי, אז אין הרבה מה להתווכח על האם יש או אין, אני יכול למצוא אם זה יעזור, הכי חשוב זה להתרחק משקרים כמו פרוייד, ותאוריות מטריאליסטיות כלפי התודעה, כלומר, שיש איזה גנים שמשפיעים על התודעה באופן ישיר, הגנים כן מאפשרים את זה שיש תודעה, אך לטעון שהן גם קובעות איזה תודעה בידיוק תהיה, אין לזה שחר.

emetahatgodteva

New member
אני מכיר אחד,

אבל הוא לא חבר שלי, וזה לא נוח לי לבקש ממנו שיעיד על עצמו. כמו כן, יש עדויות רבות באתר של עצת נפש.

למעלה