מהי המסעדה הטובה ביותר בה אכלתם השנה ?

החתולית

New member
מהי המסעדה הטובה ביותר בה אכלתם השנה ?

לכבוד השנה העברית שנתחדש בה מחר בערב, ספרו לנו מהי המסעדה הטובה ביותר, בארץ או בחו"ל, בה אכלתם מאז ראש השנה הקודם.

איפה הייתם אוכלים ארוחת חג, אילולא אכלתם אותה בחיק המשפחה?

שתהיה לכולנו שנה מצויינת, בריאה וטעימה

המסעדה של מושיק באמסטרדם

עם האיש בחגיגות יום הנישואין

כמה שעות של אוכל מאוד מיוחד, טעים ואווירה קסומה..
ואיפה הייתי רוצה לאכול??
בארץ- אולי בכתית- כי אף פעם לא נמאס לי מכתית...

קליספרה

New member
אני חושבת שהכי נהנתי השנה מאלבמה

סתם בשר עם בשר ועוד בשר - תענוג
חוזרת לשם בכייף.
&nbsp
ארוחת חג בפופינה, יען שם עוד לא היינו.

טאיזו

אבל בהתחשב שהייתי בה באוקטובר שעבר מעיד כמה השנה שלי הייתה דלה
אם הייתי צריכה לבחור כנראה הייתי חוזרת לטאיזו או מנסה את פופינה או טופולופומפו

החתולית

New member
הארוחה הטובה ביותר היתה

במזללה בערב בו בישל מושיק רוט. במקום השני, טאיזו בעסקית צהריים שהותירה בי טעם של עוד.
&nbsp
אילו יכולתי לבחור מסעדה לאכול בה בערב החג, היתה זו מומופוקו או ד'ה פאט דאק של הסטון בלומנטל.

oreldi

New member
3 מסעדות..

גורדון רמזי סטייק בלאס וגאס שם אכלתי את הסטייק הטוב בחיי שטעמו עדיין צרוב על הלשון
טונגה רום (tonga room) אסייאתית מדהימה בסן פרנסיסקו
מסה, שיצאתי ממנה ורק רציתי לחזור אליה כבר למחרת

Salmorejería Umami קורדובה

כנראה שאומאמי הוא הטעם המועדף עלי ופשוט התענגתי על כל מנה.
בנוסף גיליתי שגם אוכל אירופאי יכול לגרום לי לסערת חושים ולהפתיע בכל מנה מחדש (אוהבת בישול אירופאי אבל הוא לא מצליח לגרום לי לדופק לעבור לספיד לעומת תאילנד או הודו בהן כל ביקור במסעדה גרם לי להגברת הקצב וזה לא בגלל החריף
)
אכלנו בהמון מקומות טובים בספרד בעיקר אך גם בפורטוגל ומרוקו , ועדיין זו מספר אחת.
הביקור החפוז בישראל היה חביב פלוס אבל כשמשווים לספרד... מממ אפעס ישראל קצת סובלת מההשוואה. לצערי אין לי הכי טובה בארץ.

http://www.tripadvisor.com/Restaura...oba_Province_of_Cordoba_Andalucia.html#photos

She Dolphin

New member
פופינה והרברט סמואל בתל אביב, וחומוס סעיד בעכו.

אלו המסעדות בארץ שממש התמוגגתי בהן.

בחו"ל, הדבר הזכור לי ביותר הייתה מסעדה בהרים מעל העיירה פלכאו שבאוסטריה. האוכל שם היה אוסטרי סטנדרטי, אבל קינוח אחד שמתהדר בשם "בוכטל"(!), העיף אותי לשמיים. ואני דווקא לא מחובבי המתוקים. זה לא היה דומה לכלום וטעים-טעים.

הייתי אוכלת ארוחת חג באיזו ארץ רחוקה שעדיין לא ביקרתי בה. האוכל לא חשוב, העיקר שהמקום יהיה חדש ומקסים.

אור2221

New member
אכלתי מנה מופלאה בברנז'ה בשרונה לפני שבוע

(עוד לא דיווחתי) - שרימפס על קרם חצילים שחור עם לבנה ומה שהבנתי מקריאה באינטרנט - חמאת אוזו, שפשוט ליקקתי את הצלחת. והחלק המצחיק הוא שביקרו את המנה קשות, אבל אני פשוט התמוגגתי ממנה (למרות שיש בסה"כ 6 שרימפסים) וטבלתי את הלחם ברוטב.

sweetdreams

New member
מסעדת השנה שלי..

... היא ככל הנראה הרבה פחות מפונפנת ומוקפדת משל רבים מכם, אבל בכל זאת אני בוחרת בפאוזי, במרכז הדגים בואדי ניסנס, שלא להאמין שרק לפני שנה הכרנו אותה, ומאז היא נכנסה לנו חזק ללב והפכה לאחת הקבועות שלנו.
&nbsp
איפה היינו רוצים לאכול ארוחת חג?
אני אזרום עם תשובתו של בן זוגי - הסושי באנגליה רק פתח לנו את התאבון לעוד מהדבר האמיתי, והוא מדבר כ״כ הרבה על הסושיה האהובה עליו ביפן, על מגוון דגיה וצדפותיה. אז נראה לי שארוחת חג אלטרנטיבית נחמדה היתה יכולה בכיף גדול להתקיים שם.

sweetdreams

New member
ורק עכשיו אני שמה לב שיצאה לי תשובה על טהרת הדגים

כיאה לרוח החג.

pix37

New member
שנה מאוד מאכזבת - שנת מסעדות הכאילו

לא זכורה לי השנה שום מסעדה שחרגה ולו במעט מהשורה - שום מסעדה חדשה שגרמה לי להגיד וואלה - יש כאן מישהו שמבין מה הוא עושה

במקום זאת היו המון מיזמים כלכליים שהתחפשו למסעדות אשר ברובם כבר בשלב היח״צ עוררו התנגדות (מי אמר טופולופומפו)

הבוצ׳ר באר נסגר ��
יולי׳ס נפתח
טאנטי ושפר המשיכו להצטיין
וזהו פחות או יותר

pix37

New member
אני בישראל והציפיות שלי ממש לא גבוהות

אני לא מצפה לבישול עילי ובשלב זה של חיי הוא גם לא ממש מעניין אותי
אבל אני כן מצפה למצוא מידה בסיסית מאוד של מקצועיות - אוכל שמישהו חשב עליו והבין את ההגיון שלו ויצר ממנו משהו מעניין יותר מאשר סך חומרי הגלם שמישהו זרק על צלחת בלי שום הגיון או כוונה.

או שהשפים שלנו איבדו את זה - או שטבחי המשנה שלהם לא מבינים את מה שהשף יצר ולא מצליחים לחקות את זה ולשחזר את המנה המקורית - יותר ויותר מרגישים באוכל את טעם הפלסטיק של הקופסאות בהם מאחסנים את רכיבי המנה.

ואני בכלל עוד לא מדבר על הזוועות הממותגות ברשתות השונות.

למעלה