הרוויו שלי סמי 2
הי - אקדים ואומר, זה אך ורק הדעה האישית שלי, כך שממש אין להיפגע ו/או להיעלב.
לצורך העניין, השיר שלי הוא העלוב ביותר בתחרות, וכולם קטלו אותו.
הציונים הם מ-1 עד 10.
01. Young the Giant - Cough Syrup - אוהב מאוד את השיר, הבעיה שנתפס אצלי רק בשמיעה שלישית.. עד אז, לא היה זכור, וזה העקב אכילס שלו. לא יודע אם זה מזכיר שירים של קולדפליי כמו שנאמר פה, אבל זה צריך להספיק כדי לעלות. ציון: 7.
02. Automatic Loveletter - Hush - זאת לא הזמרת מ-the voice בארה"ב?? בכל אופן, יש לזמרת קול עם הרבה רגש, והפזמון די קליט. שיר שצריך לגדול עם האזנות נוספות, אבל גם יכול להעיק. ציון: 7.
03. Britney Spears - I Wanna Go - באופן כללי, מת על בריטני, ספציפית השיר הזה הוא לא הטופ שלה בעייני. עדיין שיר טוב. באופן אישי, אני מעדיף להיחשף בתחרות הזו לשירים/מבצעים חדשים, ולכן פה יש פספוס. דרושה מקוריות. ציון: 5.
04. The Young Professionals - 20 Seconds -
וואו. כן, הכרתי את השיר קודם. עדיין מאוד אוהב. איכשהו, לא נכנס אצלי להגדרת המלוכלך, אולי כי TYP עדיין לא כ"כ מפורסמים.. גרוב בינ"ל, קצב רקיד, ואיך אפשר לשכוח את הטוויסט עם הרקדן בטן.. עולה בטוח, זה נראה לי הטעם של הפורום, מאמין שב-TOP 5. ציון: 9.
05. חן אהרוני – Where Have You Been - מלכודת דבש. אשתדל לא ליפול. השיר המקורי הוא אדיר בעיני, ואין שום צורך לשנות אותו/לעשות לו גירסת קאבר. נוסף על כך, אני לא מת על חן אהרוני באופן כללי - יש בו לדעתי יותר רצון להראות Show ומנעד קולי, ופחות רגש - גם בשיר הזה לטעמי.. אבל איכשהו, התוצרת הסופי מרעננת בעיני. נפלתי בסופו של דבר למלכודת. ציון: 8.
06. Shaan & Shreya Ghoshal – That's All I Really Wanna Do - הפתיחה של השיר מזכירה לי קמפיין פרסומי (מי שמכיר את הקמפיין השני במחלוקת של מפעלי ים המלח), ומעבר לכך מדובר בשיר קליל, כיפי, קיצי - שאם אשמע מעבר לפעם ביום, עלול לשלם מחיר מתיקות-יתר. זה כנראה יקרה, ולכן חבל. ציון: 6.
07. Azucar Moreno - Torero - איזה כיף של שיר! איזה קול יש להן!! מת על הפזמון, שמשום מה מזכיר לי בלי שום סיבה את אנריקה איגלסייאס (אולי בגלל שהם מזכירות כל הזמן טי-קיירו?!). השיר קצת ארוך לי מדי, אבל זה שטויות, ובטח לא מה שימנע מהשיר לעלות מהסמי. בגמר, אלוהים גדול. ציון: 8.
08. Nik Kershaw - Human Racing - סורי, לא התלהבתי בכלל. כל השיר קצת flat לטעמי.. לא הרגשתי שום פיק, ובגדול השתעממתי כל פעם ששמעתי את השיר וחיכיתי שיסתיים. ציון: 3.
09. Katie Melua – Thank You, Stars -
מכיר את הזמרת משיר קודם שהשתתף בפורום, nine million bicycles, שבעיני עדיף על השיר הזה. הקול של הזמרת עדיין קסום, עדין ורך - אבל השיר די לא מתרומם ולא מגיע לשום מקום (צדי: זה ליד). ציון: 5.
10. Charlotte Perrelli feat. Kate Ryan - Little Braveheart -
מאיפה להתחיל?? טוב, השיר הזה הוא ווינר.. - ממש לא בגלל המבצעות שלו, אלא בגלל האינטרו האדיר, הקצב הרקיד, והמילים הקליטות. אם כבר, העובדה שהמבצעת היא שרלוט עשויה ממה שהבנתי להפריע למספר אנשים בפורום. חבל, כי צריך לשפוט לגופו של שיר. יעלה כמו גדול, ואם יש הגינות יסיים ב-top 5. ציון: 9.
11. רוני דלומי - תחזיקו - באתי בלי ציפות בכלל לשיר, כי אף פעם לא הייתי מחובבי רוני דלומי, אבל למען האמת השיר די טוב, לחן טוב, ואם באמת רוני כתבה והלחינה את השיר, אז עוד כמה נקודות בונוס.. עם זאת, קשה לי להאמין שהמבצעת באמת מבינה על מה היא שרה, היא כזו צעירה.. נשמע קצת לא אמין עם מלל נורא קודר.. אבל צריך להספיק כדי לעלות. ציון: 7.
12. Delta Goodrem - Together We Are One - לזמרת יש נתוני פתיחה לא רעים בכלל, מנעד קולי מרשים, להיט מרשים מהעבר- lost without you, ואפילו פתיחת השיר בישר רבות.. אבל זה לא התרומם בכלל משם, וכגודל הציפיות, כך גודל האכזבה. אתן לזה בכל זאת הזדמנות נוספת בהמשך.ציון: 4.
13. Lepa Brena - Grad - טוב, אז זה כנראה לא עמיר בניון, אבל האינטרו אדיר, הקצב מצוין, וסביר להניח שבתחרות האינטרקראון היה מצליח יותר. בתחרות הזו, יש יותר מקום לשירים באנגלית ועברית, כך שלפחות מבחינתי, הוא מתחיל מעמדה נחותה יותר, כי לא ניתן להבין על מה השיר. אבל עדיין שיר יפה וגדל בהאזנה נוספת, ומגיע לו נקודות חסד על שלא נכלל כמו שצריך.. ואולי זה דווקא מה שיעזור לו לעלות?! ציון: 6.
14. Kim Wilde - Can't Get Enough Of Your Love - אמביוולנטיות. מצד אחד, שיר קליט, ממתק פופי, להיט עבר (זה דווקא בעוכריו). מצד שני, יש טובים ממנו בתחרות ואיכות הסאונד נמוכה. לא נפלתי, גבולי לעלייה. ציון: 6.
15. Sturm Und Drang - A Million Nights - פתיחה מסתורית ומושכת, הסולן סוחב יפה את השיר, שמזכיר לי משום מה את להקת the rasmus. לא הטעם האישי שלי, אבל אני מניח שיעלה לגמר, כי מסוגו הוא שיר טוב. ציון: 5.
16. שלמה ארצי ודודו טסה - לתת ולקחת - סורי, לא הטעם שלי בכלל. בכלל. בכלל. עם זאת, את דודו טסה אני מעריך כיוצר, ועל כן, מעט הנקודות זה בזכותו. ציון: 4.
17. Emeli Sande - My Kind Of Love - את הזמרת אני זוכר מהשיר daddy שהשתתף באחת התחרויות השנה, ומאוד אהבתי ואח"כ יצא לה להיט מוכר next to me, וגם אותו אהבתי, ודווקא את השיר הזה פחות.. מרגיש לי מתאמץ מדי להראות יכולות ווקאליות ופחות נשמה. סורי. אבל עדיין, יעופו עליו פה ויעלה בטוח. ציון: 6.
18. שלומי שבן – ניו יורק vs. יחזקאל - הכי אנדרוג. לא מסתדר עם הסגנון של שלומי שבן, הוא מלאה בעיני, וגובל בטרחנות בשיריו. אבל דווקא מהמקום הזה, נתתי צאנס והופתעתי לטובה. עדיין מטורחן, אבל יש לו כמה שורות עם פנינים ("כמו איה, הכותרת רק זמנית.."). על המהפך, מקבל נקודות לא צפויות. ציון: 7.
19. Alisa Sharp - Happy - אפשר להוציא את ה-sharp מהשפרגה, אבל א אפשר להוציא את השפרגה מה-sharp. אהבתי מאוד את הקול והביצועים בכוכב נולד, באנגלית נשמע זול זול זול. עיבוד מאוד בומבסטי ותופס מקום מיותר בשיר. יש לה קול טוב, ותצליח לקנות אותי בשירים אחרים אולי. ציון: 3.
20. Jorge & Alexa Narvaez - Home -
כמו בכל אירוויזיון, גם פה צריך גימיק. דווקא הילדה (או שמא ילד?) הוא החלק המעיק בשיר, ובאופן מפתיע, דווקא המבוגר האחראי (אבאל'ה?) שר די מתוק (וגם נראה טוב). שיר אמצע כזה, מעניין מה שגיב טיירי היה אומר על זה..
זהו, מקווה שלא פגעתי באנשים, סה"ך סמי טוב, החלק הראשון יותר.
בקרוב הריוויו על החלק הראשון.