בעלי S-MAX/מונדאו עם גיר רובוטי בעייתי?

AEA2

New member
הבשורה הפחות טובה

שהתקלות האלו חוזרות .. זה מתחיל מעדכון תוכנה ונגמר בהחלפת מצמד ... אתה נוסע לא מעט ,אינני יודע אם בעירוני או בן עירוני , בעיר מן הסתם הגיר יותר בעייתי וגם לדעתי חייו מתקצרים ..

ceyal

New member
מצמד זה חלק מתכלה. אמורים להחליף אותו כמו

שמחליפים בלמים וצמיגים, כמובן שלא באותה תכיפות אבל עדיין.
בקורולה הרובוטית לדוגמא המצב הרבה יותר עגום. החלפות מצמד כל 40K קילומטר.
רכב ידני שיסע את רוב חייו בעיר פקוקה והררית יחליף מצמד מהר הרבה יותר מאחד שנוסע בבין עירוני.

הבעיה כמו שאני רואה אותה היא הרצון של יצרניות הרכב לעשות את הגיר הרובוטי חלק ועדין כמו גיר אוטומטי.
איך שלא מסתכלים על זה, התשלום על זה הוא בבלאי מואץ של המצמד.
אם היו מצליחים ליצר גיר עם מוח מספיק חכם שידע להחליף הילוכים בשבריר שניה ובצורה מדוייקת והדרגתית, וגם זול ליצור, הבעיה היתה נפתרת.

karpe

New member
היו לי 2 קורולות רובוטיות

אחת עשתה 70K והלכה בטוטל לוס בלי שנגעו בגיר.
את השניה קיבלתי עם 70K והחזרתי עם 140K בלי שנגעו בגיר.

שתיהן עבדו מאד קשה בנסיעות בתוואי הררי עם רגל כבדה, וגם בפקקים בעליה עם 'חצי קלאץ'. איכשהו הקלאץ' שרד, גם אותי זה הפתיע.
הדבר היחיד שהיה דרוש זה איפוס של המחשב גיר כל טיפול כדי שילמד את נקודת ההפרדה שזזה עם הזמן.

בפוקוס כידוע כבר החליפו לי קלאצ'ים אחרי ~50K (הבעיות התחילו הרבה קודם, ב-15K אולי). אבל זה בגלל תקלה ידועה של פריצת מחזיר שמן ולא בגלל בלאי.

AEA2

New member
שאלה של עלות..

אם זה חלק מתכלה בעלות של רפידות למשל אז זה לא טרגדיה .. הפוקוס של האישה עם 17K מהסדרות הראשונות שהגיעו ארצה כבר פעמיים החליפו מצמד , אני יודע שהוא לא זהה למונדאו/ smax אבל עדיין זה מטריד אותי ,

ceyal

New member
השאלה אם גם החליפו את האטם הבעייתי.

כי אם לא, המצמדים ימשיכו למות אחד אחרי השני בגלל שמן שהורס אותם.

רפי לין

New member
המזגן ב S MAX

האם אתה מרוצה מהמזגן ב S MAX ומה דעתך עליו ועל עוצמת הקרור שלו?.
בברכה - רפי לין

shahf

New member
אצלי הוא מצוין, בימים ממש חמים שהרכב עמד בשמש

לוקח לו קצת יותר זמן (אחרי הכל הרכב לא קטן) אבל הוא מצוין וגם בימים כאלה אני מוצא את עצמי מעלה את הטמפ' כי מתחיל להיות קר מדי (ואני לא סובל מקור, אני נהנה ממנו).

לי יש את הדגם שלפני מתיחת הפנים עם המנוע 2.3 ל' הישן, אבל המזגן זהה.

ceyal

New member
בהחלט. המזגן לא מקפיא את העצמות

אני שם אותו על 20.5 מעלות וזה מספיק בהחלט.
כמה דקות וכל הרכב נעים - אפילו בשורה השלישית.

רק בעיה אחת, המאווררים לא מספיק חזקים ויותר מידי מרעישים לטעמי.

תקשיב לי, אולי לי יש את ההסבר.

בדיוק מה שתיארת לורה בגיר הרובוטי של טיוטה.
זאת לא תקלה.
זה התחיל אצלי מתחילת גלישה בעיקר כשהקלאץ' עוד קר. הגלישה התחילה בקפיצות. תחילה חלשות אך עם הקילומטראז' הקפיצות נעשו חזקות יותר עד בלתי נסבלות. כל כך סבלתי שכל תחילת נסיעה התחלתי עם בלם יד מורם כדי להתנגד לקלאץ ולחמם אותו כדי למנוע את הקפיצות. (בסביבות 40 אלף).

ה"חצי קלאץ" לא היה סוחב אותי בתחילת נסיעה (לא מתחיל להזיז את הרכב) ולכן הייתי לוחץ מעט על הגז מה שגרם לשילוב מהיר של הילוך מלא ולקפיצה של הרכב.

בטיפול הגעתי למוסך, רק אמרתי להם יש קפיצות בתחילת נסיעה כבר חיברו מחשב ועשו "איפוס גיר" ואמרו לי שצריך לעשות אותו כל פעם כשמרגישים שתפקוד הגיר יורד ויש קפיצות.
התחלתי לחקור לעומק גם ברשת וגם אצל היבואן.
איפוס גיר זה בעצם כשהקלאץ נשחק התיבה משאירה את המרחק בין הצלחות של הקלאץ במיקום המקורי ולכן כשהתיבה חושבת שהיא נמצאת בחצי קלאץ הקלאץ בכלל לא משולב. ולכן בתחילת נסיעה במקום חצי קלאץ אין בכלל העברת כח התיבה רואה שמשהו לא בסדר ומכניסה קלאץ מלא. ואז שוב חצי קלאץ (שאין העברה) ושוב קלאץ' מלא. התיבה אינה מאפסת את עצמה ודורשת איפוס חיצוני.
מה שעושים נכנסים למחשב הרכב נותנים פקודה למחשב הגיר לאפס את הקלאץ למצבו הנוכחי.
בעזרת חיישנים ומנוע צעדים פנימי התיבה מעבירה הילוכים בודקת מרחקים בין המצמד ומזיזה את הרווח בין 2 צלחות המצמד. זהו בעצם "מתיחת כבל קלאץ". לוקח 4 דקות.

מה שאתה מקבל זה בעצם - כמו רכב חדש. הגיר עכשיו מתפקד כאילו יצא מהחברה. עד ששוב הקלאץ ישחק ושוב תצטרך (עדיף בטיפול, אמורים לעשות את זה חינם) לעשות איפוס גיר.

סתם אמרו לך עדכון תוכנה. זה בסך הכל איפוס גיר שגרתי.
אני עשיתי ב 45 אלף. שכבר בסביבות 25 אלף הרגשתי שהגיר לא מתפקד כמו שצריך.

ceyal

New member
יתכן מאד אבל כמו שכתבתי, הגיר אצלי היה בעייתי

עוד מהיום הראשון שהרכב היה אצלי.
השינוי לרעה היה בבת אחת.
העדכון הפך את הרכב למשהו שהוא לא היה לפני כן.

יתכן גם שעשו באמת איפוס לגיר בטיפול אבל משום מה משהו השתבש.
הכל יכול להיות.

למעלה