תקשיב לי, אולי לי יש את ההסבר.
בדיוק מה שתיארת לורה בגיר הרובוטי של טיוטה.
זאת לא תקלה.
זה התחיל אצלי מתחילת גלישה בעיקר כשהקלאץ' עוד קר. הגלישה התחילה בקפיצות. תחילה חלשות אך עם הקילומטראז' הקפיצות נעשו חזקות יותר עד בלתי נסבלות. כל כך סבלתי שכל תחילת נסיעה התחלתי עם בלם יד מורם כדי להתנגד לקלאץ ולחמם אותו כדי למנוע את הקפיצות. (בסביבות 40 אלף).
ה"חצי קלאץ" לא היה סוחב אותי בתחילת נסיעה (לא מתחיל להזיז את הרכב) ולכן הייתי לוחץ מעט על הגז מה שגרם לשילוב מהיר של הילוך מלא ולקפיצה של הרכב.
בטיפול הגעתי למוסך, רק אמרתי להם יש קפיצות בתחילת נסיעה כבר חיברו מחשב ועשו "איפוס גיר" ואמרו לי שצריך לעשות אותו כל פעם כשמרגישים שתפקוד הגיר יורד ויש קפיצות.
התחלתי לחקור לעומק גם ברשת וגם אצל היבואן.
איפוס גיר זה בעצם כשהקלאץ נשחק התיבה משאירה את המרחק בין הצלחות של הקלאץ במיקום המקורי ולכן כשהתיבה חושבת שהיא נמצאת בחצי קלאץ הקלאץ בכלל לא משולב. ולכן בתחילת נסיעה במקום חצי קלאץ אין בכלל העברת כח התיבה רואה שמשהו לא בסדר ומכניסה קלאץ מלא. ואז שוב חצי קלאץ (שאין העברה) ושוב קלאץ' מלא. התיבה אינה מאפסת את עצמה ודורשת איפוס חיצוני.
מה שעושים נכנסים למחשב הרכב נותנים פקודה למחשב הגיר לאפס את הקלאץ למצבו הנוכחי.
בעזרת חיישנים ומנוע צעדים פנימי התיבה מעבירה הילוכים בודקת מרחקים בין המצמד ומזיזה את הרווח בין 2 צלחות המצמד. זהו בעצם "מתיחת כבל קלאץ". לוקח 4 דקות.
מה שאתה מקבל זה בעצם - כמו רכב חדש. הגיר עכשיו מתפקד כאילו יצא מהחברה. עד ששוב הקלאץ ישחק ושוב תצטרך (עדיף בטיפול, אמורים לעשות את זה חינם) לעשות איפוס גיר.
סתם אמרו לך עדכון תוכנה. זה בסך הכל איפוס גיר שגרתי.
אני עשיתי ב 45 אלף. שכבר בסביבות 25 אלף הרגשתי שהגיר לא מתפקד כמו שצריך.