יש לי SMAX בן שנה. עשה 30K קילומטר.
בשבועות האחרונים הרכב התחיל לעשות בעיות. בגלישה איטית כאשר לוחצים במהירות על הגז, פשוט אין תגובה מהמנוע. ואז אחרי 2 שניות בערך מגיעה מכת גז חזקה והרכב מזנק קדימה.
מאד מסוכן.
מאד לא בטיחותי.
במיוחד בזינוק בעליה או השתלבות לכביש כשאתה עושה לעצמך בראש את החשבון מתי לצאת ואז הכל מתחרבש..
בנוסף התחילו רעידות חזקות כשהרכב גולש בלי לחיצה על הגז, כאילו הקלאץ' לא מצליח לשלב ב 100 אחוז.
ואם זה לא מספיק, התחילו רעשים מהגיר כאילו רודפת אחרי משאית מאן עם טורבו בפול גז.
כמובן שצריכת הדלק עלתה..
הכנסתי את הרכב למוסך היבואן.
אחרי שעתיים התקשרו לומר לי לבוא לקחת את הרכב. עשו עדכון תוכנה.
אמנם קראתי כאן שהעדכון הזה לא בדיוק עוזר לפוקוס אבל מסתבר של SMAX ולמונדאו זה בהחלט עושה.
עושה טוב מאד.
ההשתהות נעלמה, הרעידות והרעשים נעלמו, האוטו הפך חלק יותר לנסיעה, הרבה פחות עצבני.
אשתי שנהגה עליו אמרה לי ש"הרבה יותר כיף לנסוע עליו עכשיו".
מבדיקה קצרה הבחנתי בשינויים הבאים.
1. הועלה גובה סל"ד הסרק. היה בסביבות ה 700 והיום באיזור ה 850-900.
2. עזיבה מהירה של הגז משאירה את הסל"ד באותו מיקום לשניה עד שניה וחצי, עוזר מאד בנהיגת גז/ברקס בפקקים ובמהירות איטית. פתר לחלוטין את בעית חוסר התגובה בגלישה ואת בעית הקפיצות.
3. שילוב ההילוך מתרחש בסלד מעט גבוה יותר
4. השילוב הדרגתי ו"רך" יותר.
5. כשההילוך משולב - הסל"ד ירד מעט. לדוגמה אם ב 100 קמ"ש הסל"ד היה עד היום באיזור ה 2100, היום הוא עומד בול על 2000.
6. השינוי הבולט ביותר הוא שהרכב לא ממהר להגיע להילוכים העליונים. אין דילוגים עצבניים בין ההילוכים ובנסיעה עירונית מתונה הגיר נשאר על הילוך 3-4 רוב הזמן במקום לדלג בין כל ה 6.
אם רוצים שיוט רגוע ונעים, בוחרים ב D. הרכב משלב הילוכים כמו חמאה. אין שום תחושה של "רובוטי".
אם רוצים קצת לחגוג, מעבירים ל S או לידני. אז העצבים יוצאים.
זה היה אמור להיות כך במקור, אבל אצלי לפחות לא היה הבדל.
השינויים האלו גרמו למעשה להעלמות של תופעת ההשהיה ולרעידות.
מה שמעצבן זה שהאוטו היה בטיפול 30K בדיוק לפני שבועיים אבל לא עשו את העדכון הזה בצורה יזומה.
כששאלתי למה, הם אמרו שעושים את זה רק למי שמתלונן.
אז תתלוננו.