בעלי S-MAX/מונדאו עם גיר רובוטי בעייתי?

ceyal

New member
בעלי S-MAX/מונדאו עם גיר רובוטי בעייתי?

יש לי SMAX בן שנה. עשה 30K קילומטר.

בשבועות האחרונים הרכב התחיל לעשות בעיות. בגלישה איטית כאשר לוחצים במהירות על הגז, פשוט אין תגובה מהמנוע. ואז אחרי 2 שניות בערך מגיעה מכת גז חזקה והרכב מזנק קדימה.
מאד מסוכן.
מאד לא בטיחותי.
במיוחד בזינוק בעליה או השתלבות לכביש כשאתה עושה לעצמך בראש את החשבון מתי לצאת ואז הכל מתחרבש..

בנוסף התחילו רעידות חזקות כשהרכב גולש בלי לחיצה על הגז, כאילו הקלאץ' לא מצליח לשלב ב 100 אחוז.
ואם זה לא מספיק, התחילו רעשים מהגיר כאילו רודפת אחרי משאית מאן עם טורבו בפול גז.
כמובן שצריכת הדלק עלתה..

הכנסתי את הרכב למוסך היבואן.
אחרי שעתיים התקשרו לומר לי לבוא לקחת את הרכב. עשו עדכון תוכנה.
אמנם קראתי כאן שהעדכון הזה לא בדיוק עוזר לפוקוס אבל מסתבר של SMAX ולמונדאו זה בהחלט עושה.
עושה טוב מאד.

ההשתהות נעלמה, הרעידות והרעשים נעלמו, האוטו הפך חלק יותר לנסיעה, הרבה פחות עצבני.
אשתי שנהגה עליו אמרה לי ש"הרבה יותר כיף לנסוע עליו עכשיו".

מבדיקה קצרה הבחנתי בשינויים הבאים.
1. הועלה גובה סל"ד הסרק. היה בסביבות ה 700 והיום באיזור ה 850-900.
2. עזיבה מהירה של הגז משאירה את הסל"ד באותו מיקום לשניה עד שניה וחצי, עוזר מאד בנהיגת גז/ברקס בפקקים ובמהירות איטית. פתר לחלוטין את בעית חוסר התגובה בגלישה ואת בעית הקפיצות.
3. שילוב ההילוך מתרחש בסלד מעט גבוה יותר
4. השילוב הדרגתי ו"רך" יותר.
5. כשההילוך משולב - הסל"ד ירד מעט. לדוגמה אם ב 100 קמ"ש הסל"ד היה עד היום באיזור ה 2100, היום הוא עומד בול על 2000.
6. השינוי הבולט ביותר הוא שהרכב לא ממהר להגיע להילוכים העליונים. אין דילוגים עצבניים בין ההילוכים ובנסיעה עירונית מתונה הגיר נשאר על הילוך 3-4 רוב הזמן במקום לדלג בין כל ה 6.

אם רוצים שיוט רגוע ונעים, בוחרים ב D. הרכב משלב הילוכים כמו חמאה. אין שום תחושה של "רובוטי".
אם רוצים קצת לחגוג, מעבירים ל S או לידני. אז העצבים יוצאים.
זה היה אמור להיות כך במקור, אבל אצלי לפחות לא היה הבדל.

השינויים האלו גרמו למעשה להעלמות של תופעת ההשהיה ולרעידות.

מה שמעצבן זה שהאוטו היה בטיפול 30K בדיוק לפני שבועיים אבל לא עשו את העדכון הזה בצורה יזומה.
כששאלתי למה, הם אמרו שעושים את זה רק למי שמתלונן.

אז תתלוננו.

מענין מה הייתה הבעייה בגיר

כי עדכון תוכנה לא מסביר מה היה לקוי לפני שעודכן.
עובדה שאתה מרגיש שוני בדברים מסוימים כמו סלד"ד ושהנהיגה נוחה בהרבה ממה שהייתה כשהרכב היה חדש
במהלך כל השנה מהרגע שהוצאת את הרכב עם 0 קמ מהיבואן, התוכנה לא השתנתה והרכב עבד טוב, אז בכל זאת מה קרה לגיר בזמן האחרון

enigo

New member
לדעתי שחיקה כלשהי במנגנון המצמד

אם שחיקה של הרפידות ואם במנגנון ההפרדה. זה מסביר לא רע את כל הבעיות שתוארו.

ceyal

New member
שעתיים זה הרבה זמן.

קבעתי תור והרכב עלה על ליפט מיד כשהגיע.
והאמת שלא מדדתי עם סטופר, אולי זה היה שעתיים וחצי..

ceyal

New member
מהיום הראשון השילוב לא היה מדהים.

אבל קיבלתי את זה כמינוס של גיר רובוטי והתרגלתי.
כל כך התרגלתי שבתת מודע אני מחכה למכה שאמורה להגיע כשהרכב מוריד הילוך, ואוטומטית שם את הרגל על הבלם כשאני מתחיל נסיעה בעליה.

כאמור כל זה הסתדר.
אולי הרכב שלי היה בעייתי מלכתחילה. אולי העדכון הזה היה צריך להיות כבר מההתחלה. לא יודע.

enigo

New member
לפחות בפורד הבעיות נפתרות בעדכון תוכנה...

בשברולט הם צריכים לעשות מתיחת פנים. קודם הקרוז עברה אחת תוך שנה וקצת, אחרי זה הסוניק ועכשיו המאליבו...

enigo

New member
משהו לא מסתדר לי

הבדל בסל"ד שיוט יכול להגיע רק משינוי חומרה, לא תוכנה. אם לא מחליפים גלגלי שיניים איפשהו, הסל"ד לא יכול להשתנות.
יש רק אופציה אפשרית אחת, בהנחה שבאמת לא פירקו כלום (כבר שמעתי שמועות על זה שדלק מוטורס החליפו גירים בלאנטיס 1600 בזמנו בלי להגיד ללקוחות - אבל נראה לי שזה לוקח יותר משעתיים). והאפשרות היא שאולי עדכנו גם את מד הסל"ד או מד המהירות...

ceyal

New member
חשבתי על זה. אולי פשוט המצמד נשחק

ובגלל איזה באג כלשהו, לא היתה הצמדה כמו שצריך.
ואז התחילה החלקה.
זה מסתדר לי גם עם הרעידות שנעלמו.
האמת שאני לא זוכר מה היה הסלד בהתחלה, רק כשהתחילו הבעיות התחלתי לעקוב.

enigo

New member
יכול להיות, החלקת מצמד תסביר את עניין הסל"ד

למרות שאם היתה החלקת מצמד כל הזמן, גם בשיוט, היה אמור להתפתח ריח שרוף לדעתי (והיית אמור להרגיש את זה בהאצות).

ceyal

New member
זה משהו שקרה ממש לאחרונה.

ובאמת הזינוקים וההאצות היו מעט יותר איטיים ובנוסף צריכת הדלק עלתה בהרבה - ירדתי מ 1 ל 12 לאיזור ה 10.

כמו שכתבתי, כבר מההתחלה המצב לא היה מבריק אבל ההחמרה היתה מורגשת.

ועכשיו שאני חושב על זה שוב, זה התחיל כשהאוטו חזר מטיפול 30K...

GADI81

New member
לגבי הפוקוס..

לפעמים קורה שבמעבר מהילוך ראשון לשני הרכב קופץ לי..
העדכון הזה נוגע בדבר?

לא היה לי את מה שאתה מתאר כהשהייה בלחיצה על הדוושה.
אני ב25 אלף כררגע.

GADI81

New member
כי אצלי בפוקוס הסיפור הוא אחרת.

בתחילה הרכב היה רועד בזחילה - החליפו למצמד משופר עם מקדמי חיכוך רכים יותר.
אח"כ נתקלתי בתופעה שהוא כבה לי בעליות בצפת בשיא החום כשאני עם מזגן דלוק על רמה גבוהה - אמרו לי במוסך שהם מודעים לתופעה הזאת ועשו עדכון תוכנה.

מאז הכל בסדר, אני בכלל לא מרגיש קפיצות או משהו באופן חריג (בהילוכים שלישי ומעלה העברה מעולה וחלקה).

רק העניין הזה שתחת מאמץ בהילוך ראשון-שני הרכב לפעמים קופץ.

זה לא מתאר בכלל את המצב שאייל תיאר, אפנה למוסך לברר לגבי עדכון.

enigo

New member
זה גיר אחר, אין סיבה שהבעיות יהיו זהות

בגדול, הגיר הזה לא עובר הכי חלק בן ראשון לשני, וזה מורגש כמובן יותר תחת עומס. נתקלתי באותה תופעה גם בוולוו, שם זה אמור להיות גיר דומה עד זהה.

fazer

New member
היית יכול לפתור את הבעיה מראש

ידית בין המושבים שזזה לכל הכיוונים, 3 דוושות, מוח אנושי שמתזמן הילוכים.

ceyal

New member
אני יותר ממעדיף.

אבל דלק מוטורס אפילו לא רוצים לשמוע על זה...

shahf

New member
היופי בפורד זה שעכשיו לא כבולים לדלק מוטורוס.

והבנתי שהיבואן השני קצת יותר פתוח בנושא הזה.

למעלה