נשואים. 9 שנים. 3 ילדים מקסימים. 2 אנשים יפים מבפנים ומבחוץ.
אחד כלפי השנייה הטוב והיופי מטשטשים.
מהמקור במרכז. כשהתחתנו עברנו לסביבה שונה מבחינה מנטלית. כאן הבעל הוא באמת בעלה של האישה לא באמת שותף. ישנם בגדול תפקידים מוגדרים.
כשיש רגעי אושר הכל מצוין. זוג מהשמיים כמו שאומרים - שיחות, צחוק, שיתוף, סקס מעולה בתדירות גבוהה, משיכה, הערצה, הערכה, כבוד, מילים יפות.
וכשמגיע זמן הקרבות - מריבות מטורפות שמתפתחות מכלום בערך ומתפרצות בשניה. צרחות. השלכת חפצים. ביטול חוקים. גבולות שנפרצים ממריבה למריבה. שתיקות כבדות. קללות עד כדי איומי גירושין ואיחולי מוות אחד לשניה. היעלמויות לשעות בלי יצירת קשר ומבלי לענות. הצקות עם כוונה לגרום לאחר לסבול. לעיתים נדמה שאלימות פיזית זה רק עניין של זמן.
נהיה לא טוב. כבר שנתיים בהערכה גסה. רגעי האושר לעומת העצב מצטמצמים.

אהבה גדולה יש שם. יודעת שהדדי.
עכשיו אנחנו בעת מלחמה. מריבה מיום א ערב. אין תקשורת. אבל אין לי כבר אוויר. אין לי אנרגיות לנסות לשקם. אז אני שותקת וכשההצקות עוברות את הסף אני מגיבה בציניות או בהטחת עלבונות כי גם לריב כמו שאנחנו רגילים אין לי כוחות.
זכרונות של מריבות ומקרים מהעבר מהדהדים בראשי. אין פתאום מקום שם בראש שלי לזכרונות טובים ויש. המון.

לא ככ יודעת מה לעשות.

V i n a

New member
אכן, נשואה מאוד.

אני מניחה שברור לך שאין זוגיות שלא כוללת קונפליקטים ומריבות, זה חלק בלתי נפרד מכל סוג של מערכת יחסים, גם כאלה שאינן זוגיות.
כך שלא השאלה האם אתם רבים או לא - תקבע לבסוף את מידת הצלחת הקשר שלכם (או כישלונו), אלא השאלה כיצד אתם רבים.

אני, באופן אישי, לא נוהגת למדוד מערכות יחסים ע"פ הגוד טיימז, מאחר ואין חכמה גדולה בלהיות זוגיים למופת כשהכל מסביב טוב ויפה.
מה שבאמת אינפורמטיבי בעיניי זו הדרך בה אתם מתנהלים כשצצים קונפליקטים, והכי חשוב - כיצד אתם מסיימים אותם.
במקרה שלך, נשמע שאתם לא בוחלים בשום דרך שתביא אתכם למטרה, והמטרה שלכם היא לפגוע אחד בשני..

מריבות מטורפות שמתפרצות בשנייה, צרחות, השלכת חפצים, ביטול חוקים, שתיקות כבדות, גבולות שנפרצים, קללות ואיחולי מוות (?!)..
Charming
..

נשמע לי שלכל אחד מכם בנפרד יש אישיוז עם תקשורת, אין לכם מושג כיצד לבטא את הכעסים שלכם בצורה שלא כוללת צרחות והתנהגות בהמית.
אכן לא אתפלא אם בקרוב תחליטו שזה כבר לא מספיק דרמטי לזרוק חפצים, לקלל ולהשתולל - ותעברו לאלימות פיזית.

הדבר הכי נורא שאתם עושים, לדעתי, זו הפגיעה האישית אחד בשני תוך כדי מריבות.
קללות, איחולי מוות, אני גם מניחה שאתם עושים סוג של "רצח אופי" קטן אחד לשני בזמן קונפליקט ולא בוחלים בירידות, העלבות ומכות מתחת לחגורה.
דברים כאלה משאירים המון משקעים ומכאן שאין פלא שקשה לך (ואני מניחה שגם לו) לסיים מריבות מבלי שהן ימשיכו לרחף מעל ראשכם כענן שחור.
קשה לתקן נזקים מהסוג שאתם יוצרים בזוגיות שלכם, ואם לא תשנו במהירות את הדרך בה אתם בוחרים לריב אני מהמרת שהסוף קרוב ממה שנדמה לך.

ממליצה לך בחום על טיפול זוגי, למרות ובעיקר מכיוון ששניכם סובלים מאותה בעיה של תקשורת.
תוכלו יחד ללמוד את הדרך הנכונה לריב (כן, יש כזו ואפילו כמה), ואולי אפילו כיצד לסיים אותן בצורה שתהיה קונסטרוקטיבית להמשך הדרך שלכם ולא הרסנית.
תתחילו אתמול, חבל על האהבה הגדולה שאת טוענת שיש שם.

בהצלחה

nirity1

New member
אתם צריכים ללמוד לריב כמו שצריך

כלומר לריב בלי להגיע לרמות שאת מספרת
כדאי לכם לגשת לטיפול זוגי

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

מאחר ופנית אלי קודם בפרטי, כתבתי לך שם על מאבקים והמלצתי על טיפול זוגי.

אמרתי שתכתבי גם בפורום ותפרטי יותר על המריבות, ואכן פירטת עכשיו יותר . האם זה משנה משהו ממה שכתבתי? רק שהטיפולן שעליו כתבתי הופך לדחוף יותר. אתם מתקרבים בצעדי ענק אל נקודת האל חזור (יש נקודה כזו, בעיקר במאבקים שיש בהם השפלה או סממני אלימות או לקראת אלימות). מבחינה זו העניין הוא חד וחלק: טיפול זו לא אופציה, אלא חובה. אם לא טיפול, בוודאי שאתם בדרך לעו"ד לענייני משפחה על מנת לפרק. אני לא טוען שטיפול בהכרח יצליח למנוע את זה, אבל יש לפחוטת סיכוי שכן.

זוג משמיים? רגעי אושר? כבוד? הערכה? פחחחחחחח

כל מה שיש לכם זה יכולת זיוף מופלאה... הנישואים שלכם חרא ושום "רגעי אושר" לא יחפו על הסירחון.
מסכימה עם קודמיי, אתם חולים אנושים במחלה סופנית שמתייחסים לסימפטומים של המחלה שלכם כאילו מדובר בשפעת ולא בסרטן...

אדונשוי

New member
שאלה

אני מצטט

כשהתחתנו עברנו לסביבה שונה מבחינה מנטלית. כאן הבעל הוא באמת בעלה של האישה לא באמת שותף. ישנם בגדול תפקידים מוגדרים.

תסבירי בבקשה (יש לי כל מיני השערות)

תשובה

מושבים עדתיים . צר לי אם זה נשמע מתנשא אבל זה פשוט ככה.
תפקיד האישה הוא לרצות את בעלה, לדאוג למשק הבית ולילדים. הבעל הוא המפרנס. בתל אביב זה קצת שונה והרבה פחות מורגש.
היה חשוב לי לכתוב את זה כי
תהיתי אם אולי ורק אולי הוא מסתכל סביבו על זוגות צעירים שסביבנו ומרגיש פראייר. כי הוא כן שותף להכל. שנינו עם קריירה שנינו מנהלים את משק הבית ודואגים לחינוך וטיפול בגמדים.

V i n a

New member
את יודעת

זה בכלל לא משנה היכן אתם גרים.
אתם מנהלים מריבות בצורה היחידה שאתם מכירים, וזה לא היה שונה אם הייתם גרים בצפון ת"א.
אולי הייתם רבים על דברים אחרים, אבל המריבות שלכם היו נראות אותו הדבר.
ובזה יש לטפל.

ככ הרבה טקטיקות ניסיתי..

ככ הרבה. גם הוא יש לומר.

בסופו של דבר זה מגיע לשם. לפעמים יותר עוצמתי ולפעמים פחות.

נסחפתם קצת לא???????????

תתפלאו. כן. יש אהבה ויש רגעים של אושר.
אנחנו לא יודעים לריב. זה נכון.
יש משקעים מהמריבות. גם נכון.
יש מטענים רגשיים שיושבים שם אצלנו ומתוכם הדרך סלולה להתפרצות המריבה נוראית ככל שתהיה - אמת.

האם משם להגיע למסקנות
-שאנחנו טוענים שיש שם אהבה גם אם היא לא קיימת ורק נדמה לנו שהיא שם
-שיש לנו יכולת משחק מופלאה ופחח עלינו ועל רגעי האושר שלנו
-שאנחנו חיים בסוג של להלהלנד ולא "נשואים מאוד"
מתבקשות?

לא. ממש לא.

V i n a

New member
כן המורה.

מחלקת לנו ציוני "עובר - נכשל" וגוערת בנו במקום להתייחס לעובדה שאנשים כאן השקיעו זמן ואנרגיה ע"מ להסב את תשומת ליבך לעובדה
שאת ובעלך מתנהלים כמו שני מטורפים ולנסות לכוון אתכם אל הפתרון הנכון.
מה השלב הבא, תצרחי ותזרקי עלינו משהו?
זה עובד אצלך בבית, מותק, לא כאן.

הבאת לי אותה במכה מתחת לחגורה..

נהנית?
רק אמרתי שלבטל במחי יד או הקלדה את האהבה שיש לנו זה לא ממש בסדר.
והרי אם לא היה למה להילחם ורק מריבות והעמדת פנים למה הייתי טורחת לשים פוסט בפורום הזה?

באמת חושבת שזו תגובה פרופורציונאלית?

הממ..
על כל פנים תודה על תגובתך. זכות הראשונים שמורה לך.

אייבורי

New member
זה בסדר

כל עוד אתם לא אדישים זה לזאת, סימן שעוד יש מה להציל.

ועדיין, אני אומר שאת שותפה מלאה למריבה, שותפה מלאה להסלמה

ואני עדיין אומר, אל תנסי טקטיקות שונות להביס אותו, שהרי מריבה היא שני רצונות מנוגדים
אולי פשוט תנסי להקשיב לו, להבין את הרציונל ומשם להמשיך.

לא מסירה אחריות.

ברור שזו גם אני.
צריך 2 כדי לריב.

כן. מבכימה לגמרי שאדישות היא סוג של סוף ומסוכנת ליחסים.
אבל ביננו, גם לזרוק מחבת (מטפורי) זה לא בטיחותי.

חסר על מה?

זה לא העניין של על מה אלא של איך.
האיך בעייתי. מרוקן אנרגיות.
כל פעם שתרים את הראש מעל המים כדי לנשום קצת ולהסתכל על הנוף ואף להנות ממנו תשקע חזרה.

למעלה