תשובות
1. הרכבת שמגיעה מדרום אכן מתעכבת מספר דקות בתחנה לפני שהיא יוצאת, אבל הבנתי שזה הולך להשתנות מה 16.8 (שים לב לצמצום זמן הנסיעה מאשדוד ליבנה, לדעתי זה סוגר את הספייר הקיים כיום).
כאן מדובר ברכבת שמגיעה מצפון, בה מירב הנוסעים מגיעים ליבנה, והיא מגיעה "בול" ולעתים אף ב 1-2 דקות איחור. לכן ה xx:05.
2. לא התייחסתי לזמני הגעת האוטובוס לתחנה עבור מי שרוצה לנסוע מהעיר לרכבת, משום שאין לי נתונים על כך, אלא רק את שעת יציאת הקו מתחנתו הראשונה. בנוסף, אני סבור שצריך להיות בכל מקרה חלון של כ 5-10 דקות בהן האוטובוס מגיע לפני הרכבת - לכניסה לתחנה, רכישת כרטיס, ספייר וכו'.
3. הרכבות שמגיעות מדרום בימי שישי יגיעו החל מה 16.8 בשעה xx:19. גם להם, נדמה לי, עדיף מצב בו האוטובוס יוצא ב xx:25 ולא ב xx:20 , כך שהדחייה של כל הקווים בלו"ז הנוכחי שיוצאים ב 00 ב 5 דקות, וכך גם הקווים שאחריהם, טובה גם להם.
נכון שלפעמים אנשים מעתצבנים מלחכות 2-3 דקות, אבל זה עדיף מלחכות 20 דקות. במיוחד שכאשר מדובר ב 5 ד'קות מרווח, לא צריכים להיות בלחץ כל הדרך אם הרכבת תאחר, לא צריכים לרוץ כמו משוגעים לתחנת האוטובוס, וכמעט תמיד האוטובוס כבר מחכה בתחנה כשאתה מגיע כך שההמתנה היא במזגן (מוגנים מהחום בקיץ ומהגשם בחורף).