שאלות על קורסים, מנחים, שילובים וכו'...

אני בתחילת הדרך: מדעים בהדגשת מדעי המחשב

וטרם לקחתי קורסים במתמטיקה.
לפי מה שהבנתי במתמ' עדיף לקחת קודם את אשנב למתמ' (שהוא לא חובה וויתרתי עליו). אח"כ מתמ' בדידה שאין אותו באופק וגם אין לו שיעורים מוקלטים, ויש לו הנחייה רגילה בת"א. רק אחריו כדאי לקחת את חדוא א' ו/או לינארית1.

אני מניחה שהתכוונת לשרשר את השאלה ל-arielt3 ...

softouch

New member
לא. התכוונתי לשרשר אלייך:)

אני לא זקוקה לאשנב. כבר התייעצתי עם שלוש יועצים שאמרו לי שההוא מיותר לי. וגם שאין בעייה שארשם לחדווא יחד עם בדידה או עם מבוא למדמ"ח. מה שכן, הם הציעו לי לקחת חלק א' של מבוא למדמח ולא הקורס שלם, ולא לקחת שני קורסים מתמטיים כבדים יחד אלא אחד קש ואחד יותר קטן, או את המבוא למדמח עם אחד מהם.
פשוט הבנתי מהפורום, שימי המבחנים חופפים ואז נאלצים לבחור למי לגשת מועד א ולמי לגשת למועד ב, אבל התקשרתי לאו"פ ואמרו לי שזה ממש לא נכון, שיש שני מועדים לכל בחינה ואפשר לגשת לשניהם ואין חפיפה בימים\שעות.

מתמטיקה

רצוי מאוד לקחת את קורסי המתמטיקה בהנחיה מוגברת.
מנסיוני האישי ושל סטונטים נוספים שפגשתי במהלך התואר (אני עושה כבר לקראת סיום), זה בהחלט עדיף, אלא אם כן מדובר בקורס חוזר או שגרים במקום שקשה מאוד להגיע ממנו להנחיות.
כמו כן רצוי לשלב קורס מדמ"חי עם קורס מתמטי, ולא לקחת 2 מתמטיקות יחד, וגם לקחת את המתמטיקות לפי סדר קושי - בדידה, חדו"א א' (אם לא עושים אינפי'), ליניארית I, אינפי (אם לא עושים חדו"א א').
אם המסלול הוא מדעים בהדגשת מדמ"ח, ניתן לקחת את הקורס מבוא לסטטיסטיקה והסתברות לתלמידי מעדים במקום הקורס תורת ההסתברות לתלמידי מדמ"ח, והוא (מבוא ל...) ממש תפור על סמסטר קיץ.

softouch

New member
תודה רבה רבה!!!

עזרת לי מאוד!
לגבי חדווא\אינפי- לוקחים בחלק הראשון אחד מהם ולא שניהם, וחלק 2 ראיתי שמופיע חדווא ב. במסלול מדמח רגיל מופיע אינפי1 ובמסלול מדמ"ח-יישומים מופיע חדווא. ועד כמ שהבנתי, חדווא פחות מעמיק לעומת אינפי והיתי מעדיפה לקחת אותו אך אני חוששת מבעיות בהמשך בגלל זה.
אפשר לשאול איזה מסלול למדת\לומד?

עד כמה חשוב לקחת בדידה ראשון?
הרקע שלי במתמטיקה לא חזק. למדתי חדווא של ניהול (7 נק' בת"א) וגם בשנה שלפני כן, חדווא לביולוגים (6 נק' בעברית).
האם לקחת חדווא+מבוא למדעי המחשב וJAVA חלק א' יהיה טוב?
ליניארית קשה יותר לדעתך מאשר חדווא א?
פשוט בדידה אפשר לקחת גם בקיץ, ואילו חדווא א' לא, לכן היתי מעדיפה אותו קודם, אלא אם בדידה מהווה רקע קודם לחדווא...

אני לא חושבת שזקוקה למבוא להסתברות כי עשיתי סטטיסטיקה א+ב+ניתוח שונות+שיטות מחקר+רגרסיה של פסיכולוגיה..

lior7011

New member
היסטוריה דיפלומטית

אשמח לקבל סיכום ו/או חומר בקורס זה כיוון שדיי קשה למצוא חומר רלוונטי בין סטודנטים. אודה מראש למי שישלח לי למייל[email protected]

unic 1

New member
מסים א

האם אפשר ללמוד בהנחיה רגילה או שעדיף מוגברת?

אוטומטים ושפות פורמליות

אני לומד לתואר במתמטיקה, ועיקר העניין שלי הוא במתמטיקה עיונית, ולעצם העניין מדעי המחשב פחות מעניין אותי.
בכל אופן, חשבתי לקחת את הקורס הזה משתי סיבות, האחת כדי להשלים נקודות למכסה הדרושה לי, והשניה כי הבנתי שיש בקורס הזה עניין
גם מבחינה מתמטית טהורה, בנושאים של לוגיקה מתמטית.

אי לכך שתי שאלות

1)את הרקע המתמטי הדרוש לקורס הזה יש לי, אבל בנוסף הם דורשים מבוא למדעי המחשב ושפת ג'אווה ואילו אני למדתי רק את יסודות התכנות בשפת ג'אווה.
האם ההפרש הזה שבין מבוא למדעי המחשב לבין יסודות התכנות בשפת ג'אווה הוא קריטי לקורס הזה? אציין שאת יסודות התכנות הבנתי טוב ועברתי בציון יפה.

2)האם אכן הקורס מעניין מבחינה מתמטית בעיסוק שלו בנושאים הקשורים ללוגיקה מתמטית?

תודה

הממממ...

לא הייתי אומר שיש שם יותר מידי לוגיקה מתמטית....
אין צורך במבוא מדמ״ח.
אם אתה לא מתעניין במדעי המחשב, לא נראה לי שתתעניין יותר מידי בקרס הזה כי הוא קשור מאוד לתחום...

danas83

New member
התלבטות במדעי הרוח - מה לקחת
?

בעיות בפילוסופיה של המוסר
מבוא לפואטיקה של ספרות ילדים
או להבין סרטים?

מה יותר קל מבחינת חומר לימוד?
איך הממ"נים של כל קורס?
איך המבחן?
אשמח לקבל מידע לא משנה על מה
תודה

מה מטלת ספריה ו קדם ספריה?בקורס שויון זכיות?

בס"ד\
שאלתי את המנחה לגבי מטלות חובה ,ואמרה כי צריך לעשות מטלת ספרייה מה הכוונה?
האם זה חובה?
האם אפשר דרך הבית?האם זה תנאי לקבל עובר?

im mitzi

New member
לא הבנתי אותך

מצד אחד את אומרת ששאלת את המנחה על מטלות חובה והוא ענה לך (ספריה וקדם ספריה), מצד שני את שואלת אותנו אם זה חובה?

בקורס שוויון הזדמנויות יש שני ממנים שהם חובה
מטלת ספריה - להגיש את הרשימה הביבליוגרפית שאת מתכננת להשתמש בה לצורך כתיבת הפרו"ס
פרו"ס - עבודה פרה-סמינריונית שהיא מכינה אותך לסמינריונית.

את העבודות הנ"ל עושים בבית ומגישים למנחה בדיוק כמו ממן רגיל.
מן הסתם אם לא תגישי מטלות חובה לא תעברי את הקורס.

Reutk

Active member
תורת המחירים ב' באופק זה פתוח לכולם?

ואם מה כדי לשלב את זה מתוך שלושת הקורסים הבאים

כלכלת ישראל
תורת המשחקים
שיפוט והערכה בתנאי אי ודאות

uhdtp

New member
יש אופק בפיננסית א' ומסים א'?

או סתם הקלטות משיעורים כמו ביסודות החשבונאות?

E R 4ever

New member
היסטוריה של הפסיכולוגיה

יש למישהו המלצות למנחה טוב/ה?
וגם, סיכומים? ממנים? כל דבר שיעזור לעבור את הקורס שלא התחברתי למנחה שלו ולכן כרגע לא הלכתי לשיעורים...

תודה מראש!

למעלה