תוכנית הבוקר של טל ואביעד ברדיו 99FM

זה לא פורום רדיו, אבל אפרת הזכירה אותם והבנתי שיש פה עוד מאזינים, אז החלטתי לנצל את ההזדמנות ולכתוב פה את ביקורתי על התוכנית
(חפירה ארוכה לפניכם |מעדר|).

שומעת אותם בנסיעה כ-35-50 דקות, לא ברציפות אלא בזפזופים בין שאר התחנות.

אני מעריכה אותם ולרוב נהניית לשמוע את התגובות והתובנות שלהם בנושאים של אקטואליה-פוליטיקה ואקטואליה רכה.
חושבת שהם לרוב חדים ומדויקים מאוד. גם מצחיקים מידי פעם.
(זה לא אומר שעם הכל אני מסכימה כמובן)

הרבה פחות נהניית מהמלצות שלהם בענייני תרבות, שזה בעיקר טלויזיה וסרטים.
גם כי ספוילרים (לכאורה הם נזהרים, אבל הרגישות שלהם לזה פחותה משלי).
גם כי הטעם שלי שונה משלהם ברובו, והפורמט של מישהו אומר את דעתו על תוכנית ולי אין אפשרות להגיב ואין דיון לא מעניין אותי, ובפרט מעצבן כשדעתו שגויה בעיני.
כשהם מתחילים עם זה אני כבר ישר מעבירה תחנה.

חוץ מזה יש בתוכנית הרבה פינות ואתייחס למה שמכירה (אולי חלק משודרות מוקדם יותר אז לא יוצא לי לשמוע).

ציוצים של סלבריטיז.
מגיש הפינה מביא להם ציוץ וטל ואביעד צריכים לנחש מי צייץ את זה.
את מי זה מעניין????????????????????
בעקרון יש קונספט שאני מבינה את העניין שיכול להיות בו.
אם הציוצים שמובאים היו מעניינים, מפתיעים, מצחיקים, חכמים במיוחד, טיפשיים במיוחד - בסדר. אבל הם לא. הם סתם.
גם אז מספיק היה להביא את הציוץ, מה מעניין בלבזבז עכשיו את הזמן על לנסות לנחש מי כתב?
אם הכותב היה מפתיע - מישהו אמר משהו שממש לא מתאים למה שידוע עליו - נגיד.
גם אז הניחוש לא מייצר עניין.

סיפורי אמת ושקר על סלבריטיז.
דומה לקודם. מגישת הפינה מביאה שתי טענות והם מנחשים מה אמת ומה שקר.
שוב - יכול היה להיות מעניין באופן עקרוני ביותר.
אבל הסיפורים הם משהו כמו: נועה קירל צובעת את השיער במספרה של דודו אבוחמסה.
קרן פלס שרה שיר ביומולדת של דודו טסה.
יונית לוי התעטשה לתוך הפיתה שאכלה.
למי אכפת אם זה אמת או שקר?????????????????
זה משחק שנחמד לשחק אותו עם אנשים שמכירים, שמספרים כל אחד משהו על עצמו. יצא לי כמה פעמים בעבודה שעשינו את זה וזה מגניב.
לא מתאים לפורמט של הרדיו וגם מבוצע גרוע לטעמי עם סיפורים חסרי טעם, שאולי מעניינים רק את מי שממש אובססיבי לחיים של אנשי הברנז'ה המקומית או מכיר אישית את האנשים האלו (כמו טל ואביעד מן הסתם).

דיון על משהו מעולם הפרסום. מגיש הפינה מביא נקודה מעניינת בד"כ על קמפיין פרסום עכשווי, וזה לרוב באמת מעניין.

דיון על משהו מעולם הספורט. דומה ונשמע לי גם שהמגיש מוצלח, רק שלא מעניין אותי הנושא.

ראיון קצר עם סלבריטי (לקידום של משהו). לפעמים מעניין ולפעמים פחות, אבל בעקרון הם מראיינים מוצלחים.

סיפורים של מאזינים שעולים לשידור.
בנושא ספציפי שנקבע מראש. לרוב מוצלח, מעניין או מצחיק. אוהבת את התגובות שלהם.

סמסים ממאזינים.
בנושא שמוגדר מראש.
זה החלק הכי אהוב עלי בתוכנית ולרוב מצחיק ומעניין (למרות שאני לפעמים חושדת שחלק מהמאזינים ממציאים דברים).
רק שיש בו קטע שאני ממש שונאת: הבחורה שמקריאה את הסמסים מקריאה אחד, אז הם מגיבים על זה,
אז היא מתחילה להקריא את הבא, ואז הם נזכרים שיש להם עוד משהו להגיד על הקודם וקוטעים אותה וממשיכים לדבר על זה.
ואז שוב נראה שסיימו והיא מתחילה שוב את המשפט שהתחילה - ושוב הם קוטעים אותה וממשיכים.
אני אולי יוצאת פה קצת משוגעת, אבל זה מחרפן אותי ברמות שאני לא יכולה לתאר.
זה גם יוצא נורא גס רוח שהיא מדברת והם כאילו מתעלמים ממנה וקוטעים אותה וממשיכים לדבר על משהו ממקודם,
זה גם חופר להמשיך ולהגיד עוד משהו ועוד משהו על עניין שדי, הגבתם, אמרתם, הצחקתם - עכשיו נקסט!
ובעיקר, ואולי זה פה קצת האו.סי.די שלי באמת, אבל לשמוע בנאדם מתחיל את אותו משפט ולא מסיים אותו - שוב ושוב ושוב, זה מוציא אותי מדעתי.
זה גורם לי לצעוק על הרדיו "תסתמו כבר ותנו לה לסיים את המשפט!"

נושא אחרון: בתוכנית משדרות גם שתי נשים.
הראשונה - אילאיל, היא זו שמקריאה את הסמסים הנ"ל, וכן את דיווחי התנועה.
היא נשמעת לגמרי סבבה והכל אבל - הקול שבו היא מדברת בתוכנית כל הזמן עליז בצורה מוגזמת. היא נשמעת לי כאילו היא מדברת תוך כדי חיוך תמידי של אושר או שעשוע עילאי. שזה די מתאים כשהיא מקריאה סמסים משעשעים, אבל כשהיא מקריאה את דיווחי התנועה זה מוזר ומעצבן.
סליחה מראש, אילאיל, אם את במקרה קוראת פה.

השניה, ששכחתי כרגע את שמה, מחליפה את טל או את אביעד כשאחד מהם חסר.
יש לי איתה בעיה דומה - היא מדברת בקול משונה, שבמשך תקופה ארוכה חשבתי שהיא עושה אותו בכוונה. קשה להסביר, אבל זה קול שנשמע "פינוקי" כזה. אחרי הרבה זמן השתכנעתי שזו צורת הדיבור הרגילה שלה, והפסקתי להתעצבן כי היא לא אשמה.
היא בסה"כ גם כן די חדה ואינטליגנטית ומחליפה מוצלחת, אחרי שהתגברתי על הנקודה הזאת.