טוב אז אני כבר פחות רוצה קשר עם המטפל כי חזרתי להגעל ממנו כרגיל (המראה הנשיות והקול שלו גורמים לי לרצות להקיא). מצד שני מטפל טוב אומן בעצמו יש מה ללמוד ממנו אז אני אנסה לרסן את אינסטינקט ההקאה כי אני כן מסתדרת איתו. חוץ מזה אולי עוד חודשיים אפתח בלוג פיסול כי אני בחוג והיצירות לא נשארות כי ממחזרים אותם ואני לא פסלית אבל תיעדו לי בפלאפון אז אולי אשים את התמונות בבלוג ומחכה כרגיל לשואה של האנושות שקרובה מתמיד וזהו

ינוקא1

New member
האם שיתפת אותו בזה ?

סתם מעניין אותי .....

לפי אחת התיאוריות של פרויד (שראיתי בעצמי שהיא צודקת), פעמים רבות תחושות שאנו מרגישים כלפי המטפל או תחושות שהמטפל מרגיש כלפינו , הם שחזור של מערכות יחסים מהעבר.

(זה נקרא "העברה" ו"העברה נגדית" - "העברה" זה מה שאת חשה כלפיו , ו"העברה נגדית" זה מה שהוא חש כלפייך. אולי גם הוא נגעל ממך
)

כאשר משתפים את המטפל בתחושות , והמטפל והמטופל משתפים בכנות ולא "נפגעים" , ורואים ביחד מהיכן התחושות נובעות , יש סיכוי לתקן את אותה מערכת יחסים מהעבר שיוצרת את התחושות הללו.
כלומר הטיפול ומערכת היחסים עם המטפל הם "הזדמנות שניה" לחוות את העבר , ולשחרר פלונטרים שתקועים שם.

לדוגמה : יכול להיות שתחושתך כלפי המטפל , היא תחושה שיש לך כלפי אבא שלך , למשל. וכאשר משתפים בתחושה ומתבוננים בה , ניתן לחשוף את האמונות שעומדות מאחוריה ולתקן דרכה את מערכת היחסים עם האבא.

(מה שכן , אם את הולכת לעשות את זה , תשאלי אותו קודם כל אם הוא מכיר את המושגים הללו של העברה והעברה נגדית , ואם הוא יגיד שכן ויסביר לך מהם ואת צורת השימוש בהם בטיפול , רק אז תשתפי אותו בתחושותיך כלפיו.

שלא יווצר מצב שתגידי לו "אני נגעלת ממך" , ולא יהיה לו מה לעשות עם זה .....)

לא

כי אין טעם זה לא בשליטתו מהתחלה רציתי להקיא ממנו. הוא כן יודע להציב גבול בסוף האסמאסים לא הפריעו לו אבל ביקשתי לראות יצירות שלו (מסתבר שהוא בא מהקולנוע חשבתי שהוא צייר או פסל), והוא אמר בשמחה אבל רק אחרי שהקשר הטיפולי יגמר.

אבל חושבת שהוא

רואה לפעמים שאני מתעלמת ממנו (כשהוא מעצבן אותי), אבל אפשר להסתדר בקשר טיפולי גם כשהאדם מעורר בך בחילה. למרות שאומרים עליו שהוא אדם מדהים אבל מה לעשות גם אנשים מדהימים יכולים לגרום לי להקיא

ינוקא1

New member
לכן אני אומר שכדאי לשתף

אבל רק אחרי שווידאת שהוא מכיר את התחום של "העברה" ו"העברה נגדית".
&nbsp
אולי הרצון הזה להקיא נובע מתחושות אחרות כלפי אנשים אחרים , וזה יוצא בתוך המרחב הטיפולי כדי לשחרר את זה.
&nbsp
פרויד בהתחלה חשב שהטיפול הפסיכולוגי יהיה מדעי ו"נייטרלי".
לכן המטופל היה אמור לשכב על ספה , לספר כל מה שעולה לו בראש , והמטפל יושב מאחוריו כך שהמטופל לא יוכל לראות אותו.
אבל בהדרגה הוא שם לב שעולים בו רגשות עזים כלפי המטופלים , וגם להם עלו רגשות כלפיו.
הוא ראה את זה בהתחלה כהפרעה לטיפול - הוא הרי רצה שהכל יהיה "נייטרלי" , ורגשות של המטפל כלפי המטופל וההיפך הם "הפרעה" לכך ....
&nbsp
אך בהמשך הוא הבין שלא רק שזוהי לא "הפרעה" , אלא שזה לב הטיפול : כשעולים רגשות כאלו במרחב הטיפולי , זה דווקא סימן שקיים "מרחב בטוח" והרגשות והטראומות מהעבר יכולים לצאת החוצה ולהיות מטופלים.
&nbsp
לכן זה יכול מאוד לקדם את הטיפול שלכם , אם תספרי לו.
&nbsp

הוא סתם יעלב המטפל שלי בחורה ורגיש

חוץ מזה אני לא יודעת מה שורשי הגועל אז אין לי איך להתחקות אחר הסיבה

ינוקא1

New member
לכן אני אומר

שכדי שהוא לא יעלב , כדאי לך קודם כל לשאול אותו על העברה והעברה נגדית , לבקש ממנו שיסביר לך כי מישהו סיפר לך על זה , ואז כשהוא יסביר , את תוכלי להגיד לו איך את חשה.
&nbsp
לפעמים אפילו לא צריך "לחפור" : עצם זה שיש מספיק אמון כדי לשתף אותו , ועצם זה שיש לו את היכולת להכיל את התחושה שלך (גם אם זה גועל כלפיו) , לפעמים זה מספיק כדי לרפא את התחושות לגמרי.
&nbsp
&nbsp

לא אבל בחדשות אמרו שהמאגר הביומטרי יהיה חובה

ומבחינתי זה עוד סימן לתהליך של הגבלת החופש הטוטאלית שתקרה לאנושות עם הגזירות שיבואו וגם ראיתי כמטריילס איפה שאני נמצאת אז לדעתי לא עוד הרבה זמן (אפילו המטפל שלי ראה את המטוסים וחשב בטעות שזה סילון)

ינוקא1

New member
גם אני חושב (אולי בטעות) שזה סילון.

בכל אופן , אם תוך חודשיים או שלושה , או אפילו תוך שנה לא יהיה כלום והכל ימשיך כרגיל. מה תגידי ?
&nbsp

סילון נגוז תוך כמה שניות ונשאר בתנאי קרה

מסויימים גג דקה שתיים או פחות כמטריילס נשארים שעות בשמיים והפס מתרחב אחר כך. וגם ראיתי בסימפסונס שניבאו לפני עשר שנים את עלייתו של טראמפ לנשיאות וגם את שעבוד האנושות וגם לפי המשל עם הצפרדע שהתבשלה בסיר לא העלו את החום ישר אלא בהדרגה אז בהדרגה יופיעו עוד ועוד הגבלות חוץ מזה אין גבולות מוסר אצל מי שמעודד הרעלת אוכלוסייה (כמטריילס חיסונים הפלרת מים וכדומה).

ינוקא1

New member
אולי את צודקת , ואולי את טועה.

האם את יכולה להיות בטוחה במה שכתבת עכשיו ?
&nbsp
שסילון נשאר רק שניה או שתיים , שחיסונים מזיקים , שההפלרה מזיקה ועוד.
אני מודה - אני לא מבין מספיק בתחומים הללו - לא בדלק מטוסים , לא בחיסונים , ולא בהפלרה.
(רק לגבי חיסונים , מהמעט שבדקתי אני חושב שהתועלת עולה על הנזק - ברוב החיסונים).
&nbsp
לכן לי אישית אין דיעה נחרצת לכאן או לכאן.
מה שכן, אני רואה סביבי שדווקא תוחלת החיים בישראל היא תוחלת חיים מצויינת בהשוואה למדינות אחרות.
&nbsp
זכותך לחשוב שמרעילים אותך או את האוכלוסיה , השאלה היא האם יש לך בראש איזושהיא פינה בה את יכולה גם לחשוב אחרת - אולי באמת אין כלום , אולי באמת לא הולכת לבוא אף שואה , ואולי באמת אף אחד לא מנסה להרעיל אותך ?
&nbsp

כל החיסונים מזיקים ופוגעים במערכת החיסונית

ללא יוצא מהכלל חלק נפגעים יותר וחלק פחות וחלק מתים מזה במקרה הכי טוב הנזק מצטבר לטווח ארוך ולא נראה מיד אך לעולם החיסונים לא תורמים לבריאות.

ינוקא1

New member
שמעת על אבעבועות שחורות , למשל ?

זוהי מחלה שכנראה הרגה יותר בני אדם בהיסטוריה מכל מחלה אחרת.
מליונים על מליונים של אנשים מתו בהתפרצויות של המגיפה הזו.
המחלה היתה מתפשטת גם במגע וגם דרך הנשימה , החולים היו מכוסים בשפוחיות מכף רגל ועד ראש , וכל מי שנגע בנוזלי השלפוחית היה נדבק.
התמותה מהמחלה היתה 30 אחוז.

(בתקופה מסוימת באירופה כנראה מתו רבע מהאוכלוסיה כתוצאה ממנה , ובסין מתו כ35 מליון).

את החיסון למחלה המציאו כבר ב1796 (ויש אומרים בסין במאה ה11 !).

רופא בריטי שם לב שהחקלאים "מחוסנים" בפני האבעבועות השחורות , כי הם לוקים בגירסה קלה יותר של המחלה , שנקראת "אבעבועות הבקר" (שעוברת לבני אדם מפרות) , ואחרי שיש להם את זה , הם מחוסנים גד האבעבועות השחורות.

לכן הוא לקח נוזלים משלפוחית של פרה , ומרח אותם על אנשים.
האנשים חלו במחלה באופן קל מאוד , אך יותר לא היו להם אבעבועות שחורות.
מאז החיסון התפשט , ותפוצת המחלה ירדה.

בזכות החיסון , מאז 1977 , לא נרשם אפילו מקרה אחד של אבעבועות שחורות בעולם !!!

(בשנת 1977 , הכריז ארגון הבריאות העולמי כי המחלה הזו לא קיימת יותר , וגם הפסיקו לחסן נגדה).

זו דוגמה אחת , מוכחת , לתועלת של חיסון שהציל מליוני ואולי מליארדי בני אדם.
תוכלי לקרוא בהרחבה כאן.

דוגמה נוספת שקרתה כאן בישראל לא מזמן -
מחלה בשם חצבת.
זוהי מחלת ילדים שיכולה לגרום לחירשות , לפיגור ואפילו למוות.
רוב ילדי ישראל מחוסנים בפני המחלה הזו , ולכן נדיר לראות אותה.

אך יש אוכלוסיה שאצלם ההיענות לחיסונים נמוכה יותר - האוכלוסיה החרדית.
בשנת 2013 הגיע תייר בריטי לחתונה חרדית בירושלים , והדביק המוני חרדים.

אחרי ההדבקה ההמונית , גם החרדים הלכו להתחסן , וכמובן מי שמתחסן לא יפגע יותר מחצבת.
גם זוהי עובדה.

כך שאי אפשר לזרוק את כל תורת החיסונים לפח.
החיסונים הצילו המוני חיים , והם הדרך היעילה ביותר למלחמה במחלות זיהומיות.
בעבר (וכך זה עד היום בארצות לא מפותחות) , רוב האוכלוסיה היתה מתה כתוצאה ממחלות זיהומיות.

כיום רוב האנשים בעולם המערבי לא מתים יותר ממחלות זיהומיות.
רוב האוכלוסיה מתים מסרטן וממחלות לב , וממחלות אחרות של זיקנה - כי החיסונים וההגיינה והאנטיביוטיקה עשו מהפכה בתחום המחלות הזיהומיות , וכמו האבעבועות השחורות והחצבת , אנשים שעברו חיסון לא יקבלו אותם יותר

אני בטוח שאם היית רואה מגיפת אבעבועות שחורות מול העיניים , היית אומרת תודה לאלהים שיש את החיסון הזה , ושהמחלה הזו נעלמה בזכות החיסון

אז אני מסכים שאולי יש חלק מהחיסונים שהם מזיקים לאחוז מסוים.
אולי אחוז קטן מהאנשים יפתח תופעות לוואי.
אולי גם לא כל החיסונים נחוצים , וצריך לבדוק כל מקרה לגופו.

אבל , וזה אבל גדול , התועלת שבחיסונים עולה על הנזק.
כשרואים את ההיסטוריה , זה די ברור.

עדיף מצב שאחד מתוך מאות אלפים יפתח כל מיני תופעות לוואי , מאשר מצב שבו מתים מליונים , כפי שהיה במגיפת האבעבועות השחורות.

בסדר אבל הם שמים הרבה חומרים בחיסונים

שפוגעים הרבה נשים למשל איבדו את הפוריות שלהם מחיסונים כי הם שמו שם חומרים מעקרים ויש מלא דוגמאות החיסונים כיום לא בריאים ולא הייתי ממליצה לאף אחד להתקרב אליהם וכבר נתתי לך דוגמא את הבן של מומינאמא שקיבל פיגור מהחיסונים ולקח לה הרבה זמן לשקם אותו

ינוקא1

New member
זה אחד מאלפים .

אם אני לוקח מאזניים , ושם בצד אחד של המאזניים את מגיפת האבעבועות השחורות עם מליוני ההרוגים , ובצד השני את הבן היקר של מומין אמא , אז כמה שזה כואב , אני אעדיף שאחד יחלה מתוך אלפי אנשים מאשר שתהיה מחלה כזו בעולם.
&nbsp
אולי החיסונים עושים נזק לאחוז מסוים מהאנשים , אבל לפחות חלק מהחיסונים הצילו הרבה הרבה הרבה יותר אנשים.
&nbsp
&nbsp

למעלה