הפורום נעלם לי מדף השער, אז אני כותבת הודעה (שמבחינתי, בלו, אפשר למחוק), רק כדי להחזיר אותו

על הדרך אספר שהיינו בארץ, שבועיים וחצי, היה כיף אצל חמותי בסופ"ש הראשון, בשני היא הרגיזה אותי קצת, במפגש השלישי (שלא היה סופ"ש שלם) היא ממש עצבנה אותנו,
ועכשיו אנחנו שוב בארה"ב

את מוזמנת

לפרט קצת יותר ולספר לנו למה היא הרגיזה.
באופן כללי נהניתם? זה הכי חשוב! (עניתי במקומך כי ברור שכן)

סביר להניח שכולכן תגידו לי שזה כלום

אבל אותי מאד מעצבן ומעליב, כשזורקים עלי ומשליכים עלי דברים שלא אני עשיתי או אמרתי. אז בגדול, אפשר להגיד, שהיא התנהגה כאילו אני הכלה השניה, שכל הזמן מעירה ונגדה (לתפיסתה של חמותי, לדעתי זה שונה גם שם).
אז ככה:
נכון, יש לי בטן מלאה עליה.
אבל
אני יוצאת מכל גדרותי כדי לשתוק ולא להעיר ולא להיות נגד. אם בסוף אני זוכה ליחס של "הכלה המפלצת" כי "ככה התרגלתי מהכלה השניה שלי", אז לא שווה לי המאמץ.
אם סבתא שלי היתה מגישה עוגה, ולא אכלו, היא היתה אומרת: בינכה אני אגיד שאכלת לי את כל העוגה, לפחות תהני! ועל אותו משקל: בינכה תגידי שאני כל הזמן מעירה לך, ואני מפלצת ונגדך, אז לפחות אני לא אתאמץ שזה יהיה הפוך

אגב, גם עם גיסתי אני חושבת שחמותי מגזימה לחלוטין, וטוענת שהמצב גרוע בהרבה ממה שהוא. אבל זה סוג של תחביב אצלה, להיות מסכנה, קורבן.

לא יודעת

מה היה המקרה אז לא יכולה להגיד לך שאת מגזימה. גם אני היתי נעלבת וכועסת אם היתי מתאמצת להיות בסדר ואוט' היו מניחים שאני לא כי יש כאלו שלא בסדר.

חשבתי שזה יהיה פירוט מיותר

אבל הנה זה בא:
היא חתכה ירקות לארוחת ערב, אני ביקשתי מזהר לבוא להחליף טיטול. זהר אמרה "מלפפון" וחמותי קראה לה אליה ונתנה לה מלפפון.
ואז, בעודי מחליפה לזהר טיטול, היא מכריזה: קלקלתי, אבל לא נורא, כי מחר היא תשכח ויעבור לה.
ניסיתי להבין מה בדיוק היא קלקלה, ומה היה אמור להפריע לי, ולא הבנתי. אז שאלתי מניין זה בא, כי לא אמרתי כלום. "אבל יכולת להגיד" "אבל לא אמרתי" "אבל אני רגילה".
בשלב הזה, אני מודה, סבלנותי לשטויות האלה פקעה. מראש היא לא רבה. ואמרתי לה: תשמעי, הסרטים שאת מריצה לעצמך בראש, הם עניין שלך ובעיה שלך. אני לא כפופה להם.

שבוע אחר כך נפגשנו ל"על האש" ביער ליד יוקנעם, עם גיסי ואשתו. הילדות שיחקו במתקנים, כולם אכלו, היה ממש כיף. נתנו להן לשחק איתה, והיינו שם ברקע, למקרה שצריכה עזרה (בכל זאת, מתקנים גבוהים והיא נמוכה, הן שתיים והיא אחת... בעיקר האישלי עזר על תקן תוספת גובה).
בסיום, בעודנו הולכים לרכב, היא סיפרה כמה היא נהנית איתן, ואז הוסיפה: ואני מוכרחה להגיד שהן נהנות איתי. חייכתי. אז היא אומרת: אני אומרת, כי את לא אומרת. שוב לא הבנתי מניין זה בא, ואמרתי לה: תשמעי, אני יודעת שאת מנסה להגיד משהו מאחורי, אז יאללה, תגידי כבר. אז היא אמרה "שלא תהיי נגדי". די, סופשבוע אחרון של הביקור. לא הערתי על כלום, ראינו אותך המון, מה לעזאזל?!
סבלנותי פקעה סופית ואמרתי לה: בסוף, מרוב שאת מתנהגת אלי כאילו אני נגדך, זה יהיה נכון. שוב ציטטתי את סבתי ז"ל.
אני הרי יודעת מצויין לאן כל זה הולך. זה הולך לשני כיוונים:
א. אם אפשר לראות את החצי הריק של הכוס, למה להסתכל אל החצי המלא? אם אפשר להיות קורבן, למה להנות?
ב. אם אני אתבכיין מספיק, כולם יתאמצו שאני ארגיש טוב, ויעשו בשבילי את כל העבודה בתקשורת ובקשר.
אז זהו, שאני סיימתי לעשות את העבודה באופן חד צדדי, ולהתאמץ שאנשים ירגישו טוב כשהם לא מתאמצים בשביל עצמם. רוצה להרגיש רדופה? בבקשה.

זה מזכיר לי 2 מצבים

ומענין לאיזה היא מתקשרת - אחד הבחורה הדוגמנית שכל הזמן אומרת כמה היא שמנה כי היא מחכה שיגידו לה מה פתאום, את מהממת - צורך בתשומי ללא הרף.
מישהי חסרת בטחון עצמי שתמיד מרגישה רגשי נחיתות וצריך באמת להחמיא לה מדי פעם ולהעלות לה את האגו.

אני מנסה לראות באחרים את הטוב אז היתי הולכת לכיוון הדוגמא השניה ורב הסיכויים שעונה לה - הן אכן מאוד נהנו איתך. אולי מצד שני יש לי גם הכרות עם הסיטואציה מסבתא שלי שמגישה אוכל שרוף ואומרת נכון שהיה נהדר? וכולם אומרים לה בטח. היה טעים להפליא. והיא ממשיכה וחופרת על זה ככה זה שמבשלים מאהבה ושהיא יודעת שאנחנו אוהבים רק את האוכל שלה (אנחנו משתדלים להגיע שבעים ולהסתפק אצלה בכוס שתיה) וכנ"ל כמה היא מקסימה, נדיבה, ונהדרת. דורשת מחמאות ללא הרף.

בכל מקרה, אל תתני לזה לעצבן אותך. זה לחלוטין שלה ולא מצדיק או מצריך התיחסות מיוחדת. הבנות נהנו איתה ומבחינתך זה מה שחשוב.

חייבת לשאול

ומה היה קורה לו במקום רק לחייך היית אומרת לה נכון,הן מאוד נהנו

או בכלל אומרת לה את זה לפני שהיא אמרה משהו בכלל?

חנלה,היה ממש נחמד היום הילדות כל כך נהנו,תודה

אורזת ונוסעת חזרה לאלפרטה.....ושוכחת ממנה לעוד חצי שנה

ברצינות,היא כנראה כל כך חסרת בטחון שהיא צריכה לשמוע ממך שהיא בסדר,למה לא לתת לה את זה

עונה לכל השואלות

כי באמת, שאלתי את עצמי את השאלה הזו המון פעמים. וגם שאלו אותי. אז יש לי תשובה ראשונית, אולי משם נגדל להמשך

זה מתחלק לשני חלקים.
הראשון, בכנות: אני עייפה. נמאס לי.
השני, יותר עמוק קצת: אני מכירה אנשים כאלה. שום כמות של מחמאות לא תספק אותה, זו עבודה בלתי פוסקת, להאכיל את האגו שלה. זה בור בלי תחתית. אני גם יודעת להגיד לך, שבתחושה שלי, אנשים כאלה הם, סליחה, עצלים. משאירים את כל העבודה בקשרים לאחרים. הם לא יתקשרו, כאילו כדי לא להציק, אבל זה אומר שאחרים כל הזמן צריכים לעבוד לשמור על הקשר. הם לא יבואו לבקר, כאילו כדי לא להכביד, אבל זה אומר שתמיד הצד השני צריך לעשות את הנסיעה והמאמץ, וכו' וכו'.
אז התשובה העמוקה יותר, לבינתים, עד שאגיע למשהו יותר עמוק (כי בינינו, זה די שטחי), זה שאני לא מוכנה להיות זו שעושה את כל העבודה, ובטח לא מוכנה לחשוב כל הזמן איךאפשר להעלות לה את הבטחון.
אם היא כל כך צריכה להיות חסרת בטחון וקורבן, שיבושם לה. שתספר לעצמה שאני נגדה, שהכלה השניה נגדה, שכל העולם נגדה והיא הכי מסכנה על לא עוול. לא בעיה שלי יותר.
אגב, היא גם הכריזה שהיא בטוחה שהילדות מרגישות את התדר המיוחד של אהבת סבתא שלה. מעבר לזה, שראיתי אותן נהנות אותו דבר ואולי גם יותר עם אנשים אחרים, ולא אמרתי לה את זה, גם שתקתי את העובדה שהן בטח גם קולטות את התדר של חוסר הבטחון הכרוני המייגע שלה...

אז את רואה, כן תרמתי לה קצת לאגו. שתקתי

restart2

New member
התחושה שלך רלוונטית ולגטימית

היי שיר לי שני

החיים הם בית ספר.. אמרו לפניי.
המצב בו אתם נמצאים ראשוני..
גרים בחול מגיעים לחופשה בארץ מתארחים מלא(עם שינה)..
והתחושות שלך נובעות מפער בין ציפייה למימוש בפועל ,
אם כשגרתם בארץ יכלה החמות לבוא לביקור של שעתיים ..ולחזור לביתה..
יתכן והתנהגות שלה לא באה לידי בטוי באופן בוטה ובהיר..

כל אחד/ת היה מתאכזב אם היו מפילים עליו תיק או משליכים לעברו התנהגות
שיש לשני קושי בהכלה רק על סמך פרדיגמה..כל הכלות נגדי..
אולי דווקא אי הצבת הגבולות וההימנעות שלך מאפשרת לחמות להתנהל בחופשיות יתרה
רק שאולי בעתיד אולי תצאי נגד

כפי שפתחתי בית ספר- מה היית עושה היום שונה?

אני אגיד לך מה אני אעשה שונה בביקור הבא

אני אעשה לעצמי חיים קלים.
או שנהיה אצלה פחות, או שהזמן אצלה ישמש אותי לביקור חברות מהדרום, גם לבד וגם עם הילדות.
כשכן נהיה איתה, אני לא אשתוק כל כך.
כי אם בינכה זו ההתנהלות, אין לי סיבה להתאפק.
וגם כי באופן כללי, אני מעדיפה פיצוץ על פני השטח, מאשר זרמים תת קרקעיים מעצבנים.

כבר אמרתי לך את זה

כשהית ברחובות ולא ציצת (בכלל שהית בארץ)
האמת שאני בתקופה מאוד עמוסה ולחוצה, מאוד.אבל מקווה שאחרי אמצע אוגוסט אצליח לחזור לשפיות.

בנובמבר אני בארץ

אשמח להיפגש :)
רק מה, בלי פוליטיקה!
כי פעם אחרונה שדיברנו פוליטיקה, מחקנו אחת את השניה מהפייס

אני לא נוטה

לדבר על פוליטיקה במפגשים חברתיים

תשאלי כמה מבנות הפורום שפגשו אותי

נובמבר מעולה.

עדיף.

אם כי אני מודה, שיש שאלה אחת שכל כך מדגדגדת לי, שאני כל הזמן שואלת אותה, והיא חצי פוליטית. יותר חברתית-סוציולוגית-פסיכולוגית, אבל מי שמתעקש/ת רואה אותה כפוליטית

תשלחי אותה לפני כן כדי שאדע

להתכונן לשאלות הראיון
חחחח
בקיצור- אנחנו קובעות לנובמבר. מה עוד שכשאת מגיעה לחמותך אני לא חושבת שאנחנו רחוקות במיוחד.

חמותי ממש בגדר של עזה

נדמה לי שאת כבר חצי דרך לגוש דן, אבל זה עדיין בסדר. מה זה משנה אם אני נוסעת מצפון או מדרום?

למעלה