ערן1987

New member
יש כ"כ הרבה סרטים אחרים ש"דחוף" לי לראות

יותר, ככה שיש יותר סיכוי שלעולם לא אצפה בו מאשר שאוריד אותו במיוחד

אבל אם זה יקרה אני מבטיח לעדכן אותך! חחח

ערן1987

New member
חזרתי עכשיו מהסרט "העולם מצחיק"

סרט טוב פלוס פלוס, מהוקצע, משוחק טוב וכדומה - אבל לא שלם. התסריט קצת פגום בעיניי וכולל לא מעט פאקים בסיסיים (ואחד מהותי במיוחד שמגיע בסוף הסרט), המשחק של כל השחקנים לא אחיד ברמתו (לפחות של הדמויות המשניות), הוא קצת נמרח והאעלק-אפקטים שיש שם מוגזמים ונראים רע.

הוא זורם טוב בסה"כ, מצחיק וגם קצת מרגש, אבל הוא לא שלם. אחלה סרט בסה"כ - ועכשיו אני רוצה לראות גם את "המשגיחים" ואת "למלא את החלל".

DAN1EL

New member
ראיתי אותו, וגם את "המשגיחים"

ומשניהם לא התלהבתי במיוחד, אבל הם גם לא מזיקים.
לדעתי היו הרבה יותר מדי דמויות ב"העולם מצחיק", ואני גם די סולד מכל בדיחות הגשש החיוור האלה.
אבל הקטעים בשחור-לבן עם הצלליות היו מדהימים בעיניי. איזה יופי של צילום!

ראיתי די הרבה סרטים ישראלים השנה בקולנוע:
חתולים על סירת פדלים (כייפי ומשעשע, אם כי ציפיתי ליותר)
ההתחלפות (מדהים)
המשגיחים
העולם מצחיק
הדילרים
ואת "אורחים לרגע" ראיתי ב-VOD.

אין ספק שהסרט הישראלי של השנה הוא מבחינתי "ההתחלפות", ובכלל, זה מבחינתי בטופ 3 או בטופ 4 של הסרטים הישראלים שהכי אהבתי אי פעם. אמיץ, שונה, מטריד, מטלטל. אני עדיין חושב עליו הרבה.

אני חזרתי בדיוק מפסטיבל חיפה, צפיתי שם ב"דיר החזירים" (סרט אנימציה קוריאני די אלים). אולי אני אסע גם מחר לראות סרט או שניים, אם אמצא מישהו שיחליף אותי בעבודה (יש מתנדבים?
).

DAN1EL

New member
אה, והיה שם (בפסטיבל) דוכן של האוזן ה-3,

אז קניתי שלושה סרטים (3 ב-99.90) - את "עד כלות הנשימה", "הכוכב הכחול" ו-"סרט לבן".

אם הייתי בא עם יותר כסף (או אם לא הייתי מבזבז עכשיו את כל הכסף שלי בלונדון על דיסקים ו-DVD) הייתי קונה עוד דברים שהיו שם.

ערן1987

New member
אני חייב לראות את "סרט לבן"

אבל אין לי ראש כ"כ לסרטים שכבר נמצאים אצלי הרבה זמן בקייסים, חבל ):

אגב, ראית את הטריילר לחדש של האנקה, "Amour"? מ-מ-ש בא לי לראות אותו! אומרים שהוא קורע לב ואני אוהב סיפורים פשוטים ומרגשים, אם הם עשויים מעולה הם יכולים לפרק אותך לגמרי (ע"ע "ילדים קטנים")

ערן1987

New member
באמת היה קצת עומס יתר של דמויות בהעולם מצחיק

ניסו לעשות שם גרסה קומית-דרמה קלה של מיליון דמויות שקשורות אחת לשנייה ושנהיה מאוד פופולארי בעשור האחרון וזה לא תמיד עבד. וכן, הקטע עם הצלליות היה אדיר!

חתולים על סירת פדלים היה דבילי, ולא דבילי-מצחיק אלא סתם דבילי. ההתחלפות לא ראיתי אבל הוא גם לא ממש מעניין אותי (אולי בעיקר כי לא התלהבתי מ"ביקור התזמורת", ואני מהבודדים שלא התלהבו ממנו
). הדילרים מאעפן ביותר - אבל אלון בוטבול מלך שם (
). אורחים לרגע נראה ממש חמוד ואולי אראה אותו בהזדמנות.

הלוואי והייתי יכול לנסוע עד לחיפה לפסטיבל הזה, גם אין לי זמן וגם לא נראה לי שאמצא חבר/ה שי/תרצה לנסוע איתי בשביל זה ):

DAN1EL

New member
הדילרים - בהחלט ציפיתי ממנו ליותר.

חשבתי שיהיה סרט מגניב, וקיבלתי משהו שהזכיר לי פרק ארוך של "עספור", ואני לא אוהב את עספור.
יחד עם זאת, מי שכן אהב את עספור, כנראה לפחות יחבב גם את זה. לדעתי זה לאותו סוג של קהל. אני פשוט ציפיתי למשהו אחר.
אבל כן - אלון אבוטבול מלך, גונב את ההצגה ולגמרי עושה את הסרט.

"אורחים לרגע" נראה גם לי חמוד לפני שראיתי אותו, והוא אכן כזה. אבל גם ממנו ציפיתי ליותר (אולי זו הבעיה שלי בחיים - אני מצפה ליותר
, יה, עליתי פה על משהו). אבל סך הכל הוא סרט לא רע בכלל, הוא לגמרי עובד, ואפילו קצת מרגש.

מבחינת סרטים ישראלים שעוד לא ראיתי השנה, אני די סקרן לגבי "רווקה פלוס", "2 בלילה" ו"אף פעם לא מאוחר מדי", ובטוח אצפה בשלושתם בסופו של דבר.

בסוף אני לא נוסע היום לפסטיבל. אני לא מאמין שקבעתי עבודה לעצמי דווקא היום! שכחתי מהפסטיבל!
מצד שני...לא יזיק לי לעבוד.
ויש סיכוי קטן שאני אסע בשבת, נראה.

ערן1987

New member
אני גם רוצה לראות את הסרט שציינת

במיוחד את "2 בלילה" ששמעתי שהוא ממש ממש חמוד מחברים שראו אותו כבר בשנה שעברה בפסטיבל קולנוע דרום (רציתי ללכת להקרנה הזו אבל היא הייתה מלאה ולא נכנסתי בסוף
)

2Dirrty4U

New member
איפה בכלל מתקיים פסטיבל הסרטים של חיפה?

יש עכשיו בעיר מלא פסטיבלים ואירועים...

חזרתי לפני כמה דקות מבילוי ונסעתי דרך העיר התחתית הם מעצבים שם איזה רחוב ליד הנמל.. אני מאמינה שזה צובחוץ אבל לא סגורה על עצמי - הפסקתי לעקוב אחרי אירועי התרבות בעיר למרות שאני נמצאת שם חצי מהיום שלי כשאני לא בצבא (חוף קאמל ודדו
).

DAN1EL

New member
בסינמטק, מועדון הביט, ועוד כמה אולמות

באיזור שד' הנשיא.

גם אני לא התלהבתי מ"ביקור התזמורת".

איטי ומעיק מדי. אני דווקא אוהב סרטים קודרים ואיטיים אבל הסרט הזה הרגיש לי נסחב מדי. מה שכן - רונית אלקבץ מדהימה!

"העולם מצחיק" סרט יפה אבל גם אני לא נפלתי. סרט די נוסחתי (במיוחד בארץ) - כלומר דרמה קומית שמראה את האנשים הקטנים,עמחה בצורה מרגשת-אותנטית ומראה איך הגיבורים מתגברים על מכשוליהם אך הסוף בניגוד להוליווד לא גדול מהחיים,אלא כזה קטן,מרגש ונוגע. כמו ב"אביבה אהובתי".
בסה"כ סרט יפה,אהבתי בעיקר את הדמות של צפי ואת הסצנות בסדנת כתיבה. בכלל שבי גביזון כותב ברגישות והוא יודע להביא סיפורים מעניינים אך אני תמיד מרגיש שמשהו חסר בסרטים שלו.

לא ראיתי את "הדילרים".

ערן1987

New member
רונית אלקבץ היא אחת השחקניות הכי אוברייטד

בעולם!

בשנה האחרונה אח שלה, שלומי אלקבץ (שגם הוא במאי/תסריטאי שהם עבדו ביחד לא פעם ולא פעמיים), היה מרצה שלי לבימוי שחקנים ובאחד השיעורים אחד הסטודנטים הראה קטע מסרט איתה ועם מוני מושונוב ודאנה איבגי (כן, זה עם א'
) ואז היינו אמורים להגיד מה היה טוב בסצנה, מה לא טוב, מה פה ומה שם.. הסצנה הייתה נוראית מבחינת משחק של כולם, במיוחד של רונית שבדיוק אכלה נקניקיה בסצנה ואמרתי ש"ממש רציתי שהיא תיחנק ממנה" - והוא היה בשוק! חחחח

לגבי "העולם מצחיק", אם הסרט הזה הזכיר לך בסגנון את "אביבה אהובתי" זה כי מדובר באותו במאי/תסריטאי.. את אביבה אהבתי יותר, ה-ר-ב-ה יותר.

צפי כל כך יפה!!!!

לא ממך,ממני.

כתבתי "שבי גביזון" ולא "שמי זרחין"
. אוי ואבוי - גביזון ביים את "חולה אהבה בשיכון ג'". זרחין את "העולם מצחיק","אביבה אהובתי" ו"הכוכבים של שלומי".

בכל אופן ידעתי ש"אביבה אהובתי" ו"העולם מצחיק" הם מאותו במאי,התכוונתי לכך שיש נוסחתיות ביצירות שלו. לזה התכוונתי.

רונית לא אוברייטד בכלל. אבל כן,יש עוד הרבה שחקניות טובות בארץ שלצערי לא מקבלות את אותה הערכה שהיא מקבלת.

ערן1987

New member
!!

רונית עושה כל הזמן את אותה דמות מלאה ייגון וכאב ועם הרבה שקט רועם. זה מתאים לדברים מסוימים אבל זה ממצה את עצמה בתפקידים כאלה ואחרים.

אגב "העולם מצחיק", יופי שלא כל שחקן ישראלי שמחשיב את עצמו השתתף בסרט הזה!
(לא כולל את ליאור אשכנזי, אוהד קנולר, דאנה איבגי, יורם חטב, קרן מור ועוד כמה)

DAN1EL

New member
דווקא מה שהכי אהבתי ב"העולם מצחיק"

את הסטוריליין של אסי לוי, וממש חיכיתי כל הזמן לראות מה קורה עם זה. יכלו לעשות מבחינתי את הסרט רק על זה, וזה היה יכול להיות ממש מעניין.

תחשבו על זה - זו נקודת פתיחה ממש מוצלחת לתסריט: בחורה מגלה שהיא בהריון, אבל היא לא יודעת ממי, מאחר והיא לא שכבה עם אף אחד כבר חודשים.

למעלה