RenanaD

New member
וואו!

מרשים

בפעם הבאה שנפגש אנחנו חייבות להביא את הלופות ולראות!

Agreed!

אולי עד אז אסיים גם את הלופה של ניו יורק (שלא נגעתי בה כבר חודשים)...אין לדעת...

RenanaD

New member
חחח הגיע הזמן לחזור לזה

הפעם אין לי שובר לדרבן אותך, מצטערת

Rachel47

New member
העניין הוא שדווקא אני עושה

ספר משפחתי
בעיקרו מתנה לאמא
אז אין את הבדיחות כמו שיש בין חברות

אבל בסדר אני אחשוב על משהו
באמת רציתי לשאול בקשר לרקע
אני רוצה שיהיו רקעים לעמודים
כדאי לעשות רקע שיהיה להרבה עמודים?
אולי רקע שונה לכל יום בטיול (כמובן תמונה שקשורה ליום הזה)

Rachel47

New member
אבל יש מקומות

נגיד אגם מדהים שצילמנו בו מלא וכן השארתי לעצמי הרבה תמונות של האגם שהן די דומות ואני פשוט אשים את זה שמתאימה לי
אז נניח בהערכה גסה אחרי הורדה וכאלה
500-550 תמונות

RenanaD

New member
לי היו יותר

רקעים תשאירי לסוף. ברצינות. קודם תעצבי את התמונות בכל האלבום, אחרי זה תחליטי מה לשים מאחוריהן. בחלק מהעמודים השתמשתי ברקעים של התוכנה ובחלק מתחתי תמונה שלי בגדול מאחורה, ואם היה צורך הבהרתי אותה קצת כדי שלא תגנוב את כל תשומת הלב.
אל תשכחי שאת יכולה לעשות מסגרות מיוחדות לתמונות, עם הצבעים הדומיננטיים שבאותו עמוד, או לחתוך אותן בצורה מיוחדת.
ומה עוד רציתי להגיד לך?... אה, הטקסטים. אני הכנסתי מלאאאא
אבל טסתי עם חברות, והיו לנו בדיחות פרטיות על כל אבן בערך, אז לא רציתי לפספס דברים. זו מעין מזכרת לעתיד, כשכבר לא אזכור מה אמרנו על כל דבר. אז בדיחות פרטיות, שמות של מקומות, כאלה, בטח.

Rachel47

New member
איך את חותכת תמונות?

אני מתחרפנת פה מהעיצוב של הכריכה

RenanaD

New member
כריכה השארתי לסוף

היה לי רעיון בערך ועיצבתי אותו בגדול, אבל נראה לי שבפרטים הקטנים נגעתי רק אחרי שסיימתי לעצב את התמונות ולפני שבחרתי רקעים.

בשביל לחתוך תמונה צריך ללחוץ עליה פעמיים, לא? כדי לשנות את המסגרת עצמה את פשוט מותחת/מכווצת את התמונה כרגיל, כמו בוורד למשל, אבל כדי לשנות את הזום נראה לי שלוחצים פעמיים. אני לא זוכרת כבר, התוכנה האחרונה שהתעסקתי איתה היתה דווקא זומה, קיבלתי שובר לאלבום חינם אז עשיתי אלבום לתואר

זה המון

אין לי מושג בכמה תמונות השתמשתי, אבל בטוח לא ב500! אני מניחה שתצטרכי יותר מ32 עמודים בשביל זה

אני התחלתי בעיצוב ייחודי לכל עמוד, וממש ישבתי על זה שעות, עד שנמאס לי ופשוט בחרתי את ה"תבניות סידור" של לופה שהכי אהבתי, ושיבצתי ככה את התמונות.
כמו שרננה אמרה, מאוד מומלץ להוסיף בחלק מהעמודים מסגרת (בתפריט שנפתח מצד שמאל כשאחת התמונות מסומנת) בצבע לבן/ צבע מתוך הרקע. ובגרסה החדשה של לופה (שלא הייתה בזמן שאני ורננה עשינו את האלבומים שלנו), אפשר להוסיף כל מיני קריקטורות מוכנות של לופה לתוך העמודים (בתפריט התחתון בצד ימין, בלשונית "מדבקות").

Rachel47

New member
תודה על העזרה בנות!

יש לי שאלה..
יש לי אפשרות לקחת תמונה ולמתוח אותה על שני עמודים?
כאילו זה עמודים מין הסתם שנפתחים יחד וזו תמונה גדולה וחשובה
אבל לא ראיתי אפשרות כזאת

Rachel47

New member
וגם

יש כל מיני סימני קריאה שנראים כמו אזהרות כאלה
מזה אמור להיות?
יש לי אחד צהוב על תמונה ששמתי
ויש אחד אדום שהופיע בגלל גופן של טקסט אבל החלפתי אותו כי אדום זה כנראה ממש לא טוב

RenanaD

New member
סימני קריאה אדומים תיקנתי, מהצהובים התעלמתי

והתמונות יצאו מהמם. אני חושבת שהם סוג של מכסת"חים את עצמם
אבל זה בסדר.
תמונה אפשר למתוח ולהגדיל על שני עמודים, פשוט תעשי את זה. ואם את רוצה לשים עליה תמונות אחרות, קטנות יותר, אז תלחצי עליה לחיצה ימנית ואיפשהו אפשר לבחור להעביר אותה אחורה, שתהיה מתחת לקטנות.

dans girl

New member
אני במיעוט פה
. אבל אני אוהבת להכין אלבומים אמיתיים, לא מודפסים.
זה מרגיש יותר אישי.

לא זוכרת לאיזה טיולים בדיוק הכנתי, אבל אני די בטוחה שזה ללונדונים למיניהם (שרי, יש מצב שיש אחד לקין, תזכירי לי לבדוק ואם אני לא הוזה אז להראות לך בהזדמנות), פוסיבלי לפולין והראשון שאחותי הכינה לי לטיול בת מצווה.
הם יפים ממש ממש.
זה עולה הרבה יותר (להדפיס תמונות+דפים יפים לכתוב עליהם+מדבקות וקישוטים+אלבום
), וזה גם הרבה יותר זמן עבודה (גם לבחור תמונות, גם לסדר אותם ולקשט עמודים וגם לכתוב את המלל, בכתב יד כמובן), אבל אני חושבת שהתוצאה שווה את זה. ואז אפשר גם להדביק עוד דברים חוץ מתמונות. כרטיסי רכבת, או כרטיסי מחזמר, או כניסה למוזיאונים. דברים שהופכים את כל האלבום לקצת יותר תלת מימדי ומוסיפים לו נפח.
בכל מקרה, אני בטוחה שהוא ייצא נפלא והלופה הזה נשמע יעיל ומגניב. ושרי ורננה הצחקתן אותי ממש
.

לא כולנו מוכשרים כמוך, דפי

לאורך השנים ניסיתי כמה וכמה פעמים להכין אלבומים כאלה. בכל המקרים, ללא יוצא מן הכלל, יצאו לי 2-3 עמודים יפים, אבל בגלל שזה גזל ממני המון אנרגיה וכי אני פשוט לא יצירתית, פשוט זנחתי אותם באמצע והעברתי את כל התמונות לאלבום רגיל (וזה במקרה הטוב. יש לי 2 אלבומים לא גמורים על המדף
).
הקטע היפה הוא שבכל פעם מחדש הייתי בטוחה שהפעם זה יהיה שונה ואצליח לסיים את האלבום. זה אף פעם לא קרה.

LemonLimeLilach

New member
אני הכי במיעוט פה

האלבום האחרון שיש לי עם תמונות אמיתיות הוא מהטיול בת מצווה שלי
וגם הוא סתם אלבום קנוי שהכנסתי את התמונות ורשמתי מתחת לכל תמונה איפה זה (הלובר! ביג בן! ווהו! בהתלהבות של בת 12). יש לי איפשהו ערימה של תמונות בשקיות כתומות כאלו של חנות צילום מהטיול לארה"ב (כי חצי מהתמונות במצלמה רגילה, וחצי בדיגיטלית, וזה ממש עיצבן אותי אז וויתרתי על הרעיון של לסדר וגם אין לי מושג מה הסדר של הדברים עכשיו) וכל השאר במחשב. אלבומים מסודרים עם התמונות הכי יפות שיצאו- בפייסבוק

Rachel47

New member
גם אצלי כל האלבומים במחשב

אבל אמא נורא נורא רצתה מזכרת כזאת אז אני אכין לה..נראה מה יהיה

למעלה