מרמורי שותפה
אוקיי
הסיפור הוא כזה
בשנה הקודמת גרנו 3 שותפות
אני, הגבוהה עם החבר המעצבן, וזאת שנקרא לה רוג (על שם הפס הלבן שיש לה בשיער כמו באקס מן)
(אני פשוט לא רוצה לכתוב כאן שמות, נראה לי לא לעניין)
אז
רוג תמיד הייתה בחורה קצת קשה
היא רוסיה
שלא קל לה מאוד בחיים בתכלס ואת זה אני מבינה (יש לה קרוהן שהצליאקיות מבינינו ידעו להזדהות איתה על המרמור הכבד בו היא שרויה..למרות שאני מכירה את שתיכן ואני לא רואה אתכן מגעילות ברמה כזו, אפילו אם אתן ממורמרות, אבל זה יכול להיות בגלל האופי הרוסי ולא רגיש בשיט שלה, שפשוט יחד עם המחלה יוצר בנאדם לא מתחשב בעליל)
בכל מקרה, מבין שלושתינו אני והיא הסתדרנו יותר טוב מעם השלישית (לא היו לי המון בעיות איתה בכלל, רק בהתחלה עם חבר שלה, אבל אם היו דברים שמפריעים לרוג והיא הייתה מספרת לי הייתי מהנהנת ומנסה להבין מה היא רוצה)
אז היא הייתה מאוד אנטי הגבוהה באיזשהו שלב
עכשיו כן, הגבוהה הזויה מאוד
ומאוד שונה מאיתנו באופי (גרה במשגב, הבנתי שכולם הזויים שם)
וזה שהיה לה חבר הזוי ומעצבן לא שיפר את העניין
אבל אני מלכתחילה בנאדם הרבה הרבה פחות עצבני אז החלקתי הרבה דברים שרוג לא יכלה לסבול
בכל מקרה
בגלל שבאמת הסתדרנו המשכנו לחפש דירה יחדיו
בזמן חיפושי הדירה הבנתי שאחת הסיבות שהיא מחפשת איתי זה כי היא לא יכולה לחשוב בכלל על ללכת לגור לבד (באיזה יחידה נניח, משהו שאם היא הייתה רוצה להתפצל לא הייתה לי בעיה לעשות)
תכלס גמני לא ממש רציתי לגור לבד אז לא היה אכפת לי שזו הסיבה
וגם כי הרגשתי שיש בינינו מערכת יחסים טובה איכשהו ובכל מקרה גם לפני שגרנו יחד היינו די חברות
בשנה שגרנו בב"ש למדתי להכיר צדדים בה שכן יכולתי להבליג עליהם (בד"כ, בסוף השנה היו כמה מקרים שהיה לי קשה איתם) אבל בעיקר למדתי שאני לא יכולה לצפות להרבה וזה דווקא היה מאוד בריא לי, לא לצפות, להקטין את הדברים שאני מאמינה שהיא תעשה בשבילי (אותם דברים שאני אעשה בשבילה, או בשביל כל חברה אחת בלי להניד עפעף)
אחת הדוגמאות הכי מובהקות לחוסר רגישות שלה (ואני מתנצלת אם כבר סיפרתי את זה כאן אבל אני עדיין די בשוק מההתייחסות שלה לנושא הזה בצורה כזו) הייתה כל ההתייחסות למצוקה שלי מבחינת המעבר ותומר
לרוג יש קטע שבגלל שהיו לה חיים די קשים עם כל המחלה המסריחה הזאת (אחרי שגרנו יחד אני מבינה אותה, כל התקף פשוט גומר אותה לגמרי, ויש יותר ימים לא טובים מאשר טובים וזה גומר גם את הגוף וגם את הנשמה) אז היא לא נותנת לאנשים אחרים מקום למצוקות שלהם
היא לא נחמדה כשמתמרמרים איתה, היא די מזלזלת בבעיות שהן לא קשות כמו הרעב באפריקה, או המחלה שלה
ובכלל, לא סופרת בעיות של אנשים אחרים
ברור שאני מסכנה הרבה הרבה פחות ממנה
אבל זה לא הופך אותי לפחות מסכנה בזכות עצמי
ואם יש משהו שמפריע לי או כואב לי
אז הוא מפריע לי וכואב לי, בלי קשר לזה שלך כואב יותר
אפילו אמרתי לה פעם משפט ממש נכון ששמעתי, שלהגיד למישהו לא להרגיש חרא כי למישהו אחר בעולם יותר רע, זה בדיוק כמו להגיד לו לא לשמוח כי יש מישהו אחר בעולם שטוב לו יותר.
לא משנה, הבנתי כבר שזה הקטע איתה והפסקתי להתמרמר בפניה
סה"כ, יש לי עוד חברות לדבר איתן, ואני ממש "סתגלנית" אני יודעת להבין אנשים ולדעת שעם זה מדברים על זה ועם זאת לא מעלים בכלל את זה וכל מיני דברים. ואני אפילו נותנת לגיטימציה לזה, תהיה מי שאת אני אהיה מי שאני ותכלס אני יכולה לחיות ליד הרבה מאוד טיפוסים בשלום.
היה מקרה בתקופת המבחנים בסוף השנה שישבנו בדירה שלנו אני היא ועוד חברה טובה של שתינו ולמדנו לפיזיקה יחד
כשעשינו הפסקה התחלתי לדבר עם החברה על כל הקטע של תומר והייתי דיי מדוכדכת ולחוצה מהעניין (ואני לא מדברת פה על בכי היסטרי וצרחות, סתם הבעתי במילים את הפחד שטילטול כזה רציני למערכת יחסית עלול להיות בעייתי גם אם היא מושלמת, ותמיד יש את הפחד שזה יכול לגמור את הקשר לחלוטין, מכל מיני סיבות. החברה הזאת אגב היא היחידה שיודעת את כל הסיפור על המעצבנת ההיא שסיפרתי לכן עליה, קיצר איתה אני באמת מדברת על הכל)
אז דיברנו ואז רוג התיישבה ליד השולחן והגיבה בצורה מאוד מזלזלת ומתריסה שזה ממש טיפשי שאני בכלל חושבת ככה ובכלל לחוצה ולמה בכלל אני לחוצה ואפשר לחשוב וזה ממש ילדותי ולא נחשב בעיה אמיתית ועוד הרבה מאוד דברים שגם אם הייתי במצב רוח ממש טוב לא הייתי נהנית לשמוע אותם
זה היה מקרה שקרה אחרי כמה פעמים שהיא הגיבה לי ככה
אבל עיצבן אותי שהפעם לא דיברתי אליה בכלל אז מה היא מתערבת
ובכלל, אם פותחים את זה, את תגידי לי מה להרגיש? את תגידי לי שטיפשי להרגיש את זה? למה? כי זו לא מחלה שתקועים איתה לכל החיים? כי זה "בסה"כ" דאגה למשהו שהוא במקרה הדבר שהכי חשוב לי בחיים ונוגע אליי ולרגשות שלי ולעתיד שלי?
זה כאילו, לא מספיק חשוב כדי להתמרמר על זה בשבילך?
בכל מקרה סוג של ניסיתי לענות לה אבל המילים די נחנקו ופשוט גם הייתי נסערת מהנושא וגם די נפגעתי ממה שהיא אמרה ואיך שהיא אמרה
והזלתי כמה דמעות (כל כך השתדלתי שלא לעשות את זה שאין דברים כאלה)
הפסקנו פשוט לדבר והמשכנו לפתור תרגילים
אח"כ דיברתי, לבד, עם החברה ואמרתי לה שזה פגע בי והיא אמרה שהיא ממש שמה לב שאני נסערת ושגם היא חשבה שרוג הייתה מזעזעת וכל מה שקרה היה לא במקום ולא לגיטימי
זה לא שהייתי מופתעת מההתנהגות הזו
פשוט זה בא לי לא בטוב
מיותר לציין שמעולם לא שמעתי מרוג על המקרה הזה ובטח שלא קיבלתי איזה סוג של התנצלות
זה לא באמת חשוב לה הדבר הזה
מבחינתה כל השיחה הזאת וכל מה שאמרתי היה מיותר.
אני יודעת שכאן אתן שואלות למה בכל זאת עברתי לגור איתה
וול
מבין כל המגמה אני זו שהכי קרובה אליה
והיא זו שהכי קרובה אליי
כל שאר האנשים, אני מאמינה שנתקרב השנה
אבל לא הייתי בקשר טוב עם אפחד בקטע של לעבור לגור איתם
וכמו שזה היה נראה באותה תקופה- זה חרא, אבל זה חרא שאני מכירה וכבר יודעת איך לחיות ואיך להתמודד איתו
יש בה גם צדדים טובים
וכן החשבתי אותה כחברה שלי ושיערתי שנסתדר
פשוט מאז שתכלס עברנו לכאן היא די מגעילה אליי
היא כל הזמן עושה פרצופים (ותומר אפילו עוד לא הגיע פעם אחת, נראה מה היא תגיד שנתחיל להכנס לשגרה בה הוא מגיע לפה.היא לא נחמדה בכל העניין הזה)
וזורקת דברים לא נעימים מלווים בפרצופים ממש מגעילים
היא קובעת דברים עם עצמה באיזה מין צורה הזויה ואז כשאני לא עומדת בהם היא מתפרצפת (היא החליטה שמנקים ביום שלישי, אני לומדת בבוקר ואת יודעת את זה, ואז אני עובדת בערב, אז איך הגעת לזה שהחלטנו לנקות ביום שלישי?)
בכל מקרה, שיהיה
תכלס עניין ניקיון וסידור הדירה הפריע גם לי וגרם לי להרגיש חרא שאני לא מצליחה למצוא שניה להתחיל לארגן כאן דברים (המטבח עוד בארגזים והסלון נראה כמו אחרי שואה גרעינית)
אז כן ברור שאכפת לי גם בלי הפרצופים, וזה בטח לא עוזר. אבל למה להיות מגעילה? אנחנו גרות יחד, בואי נדבר על זה במקום להתריס דברים בצורה כזאת ארסית.
אם כן, כבר חודשיים וחצי היא חופרתתתתתתת על איך ההורים שלה נותנים לה את האוטו של אח שלה ואיך אבא שלה עשה לו טיפול מטורף במוסך ועל איך היא מתה על האוטו ואיזה כיף שיש לה אוטו ויהיה לנו לעשות איתו קניות וללכת לים ובעיקר לעשות איתו קניות לבית וזה ושיואו איזה כיף שיהיה לי אוטו אני לא מאמינה (תחשבו על עוד איזה 470 שורות כאלה ורק תתחילו להבין את גודל החפירה על דבר שהוא, כן, מרגש, אבל הבנו..אני התרגשתי בשבילה כי יאי איזה כיף לה, אבל משום מה לי הייתה הרגשה רעה בעניין..)
העניין הוא שהיא מספרת את זה לכל מי שמוכן לשמוע עד שאנשים באמת קיבלו ממנה את הרושם ש,וואלה, לדירה שלנו יהיה אוטו (בסופו של דבר לא מעט אנשים הביאו אוטו, אני חושבת שיש איזה 6-7 מכוניות במחלקה כרגע) וגם קיבלו ממנו לא רק הרגשה, אלא היו פעמים שהיא הייתה אומרת לאנשים (אפילו לתומר אגב, פנים מול פנים) שאין לי מה לדאוג והיא תדאג לי ומה הבעיה יש אוטו ונעשה קניות איתו יחד ונסתדר ויהיה לנו באמת כיף ואיזה כיף שיש לרחלי כזאת חברה נהדרת שיש לה גם אוטו..
ואז כל פעם שנניח דיברתי על להעביר דברים עם אנשים וכאלה כולם ענו "נו אבל רוג מביאה אוטו" ואני כל פעם עניתי את התשובה הפשוטה "אני לא מסתמכת על זה"
אפחד לא מכיר את רוג כמוני (מבין כל האנשים האלה כמובן, קטונתי מלקרוא לעצמי בקיאה יותר מחברות ילדות) ואני הייתי בטוחה בצדקתי.
היה אחד (דווקא אחד שיש לו אוטו פה ולמעשה הוא מסיע אותי מלא, הוא גר מולנו וכל פעם שהולכים לדירה של חברה שלו שהיא מהמגמה אני נוסעת איתו כי הוא בכל מקרה מתניע את האוטו ונוסע בדיוק לשם אז מה זה חשוב) שאמר לי את זה ואמרתי שאני לא מסתמכת והוא לא הבין וקצת נכנסתי איתו לזה שאני אפפעם לא לוקחת דברים כאלה כמובן מאליו (בלי קשר אליה אגב. תומר חבר שלי ובאמת היה מסיע אותי ועושה דברים בשבילי, אבל בשב