שאלה למורות הפורום או למי שיודע לא לציטוט

יש להם מתקן בבית הספר למחזור בקבוקים ... לא נראה לי שהיא

דואגת לאיכות הסביבה .

yela

New member
זה קשה כשפוגעים בילדון ולא נוהגים בהגיון

אולי הגזמתי, אבל לא יכולה לקבל כשפוגעים ככה בילד, מחוקקים חוקים לא הגיוניים ושנותנים כאלה תשובות.
מנסה להבין מה יוצא לה מזה...

נוגה 44

New member
גם כשכועסים לא מכובד לכתוב אולי היא אוספת בקבוקים למיחזור בת

אולי היא אוספת בקבוקים למיחזור בתשלום

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מוזר - בבתי הספר של הילדים שלי מעודדים לשלוח בקבוקים כדי

שהילדים לא יבקשו לצאת לבירזיה, ורוצים שירבו בשתייה.

לא מובן לי.

shira1960

Active member
לא מורה, אבל אני פשוט בהלם

מורה חוצפנית. מה זה לקחת לו את הבקבוק לצמיתות! (בכלל לא מבינה מה זה ה"לבקש רשות לשתות", אבל ניחא, נגיד שזה החוק בכיתה)

אני עם אמרלדה - ללכת למנהלת.

אני הייתי מכניסה לה סטירה

מה פתאום היא מחרימה לו את הבקבוק ?
למה מי היא בכלל ?? חתיכת חצופה

אם הילד מעדיף לשתות מבקבוק שלו ולא הברזייה היא צריכה לכבד את זה .

amysh

New member
נעמי יקרה סופסוף מעלה חיך על פניי

סיפור מרגיז ביותר.
קנמונית ממש מפצירה בך לגשת למנהלת. מילא שתחרים עד סוף השיעור. וגם אף מורה אחרת לא נוקטת בעונש הזה סימן שהוא חריג ולא מקובל.
עדכני מה התפתח

תראי

כמובן שאני לא אלך ואכניס לה מכות רצח

אבל הסטירה יכולה להיות גם לא פיזית

צריך לתפוס אותה ולדבר איתה בתקיפות שהילד צריך לשתות
וכשהיא מחרימה לו את הבקבוק היא למעשה גונבת לו אותו
והיה עדיף שבמקום שהיא תעשה את את הטימטום שהיא עושה ,
שתעביר בכיתה שיעורים על החשיבות של המים לשתיה ולא כל מיני משקאות שהורסים את השיניים
ולעודד את הילדים להביא בקבוקים למיחזור
ובכלל לעשות מזה פרויקט לימוד בבית ספר .
וכן - תערבי את המנהלת ואפילו את המפקח של משרד הבריאות
ונציבות תלונות הציבור שלהם

ותפחידי אותה גם כן - תזכירי לה שהיו מקרים של ילדים וחיילים שנפגעו מהתייבשות ואושפזו בבי"ח , והיו מקרים שהסתיים יותר גרוע
ואם חס וחלילה דבר כזה יקרה - אז תתלונני עליה במשטרה על ניסיון לרצח והטרדה של הילד .

mיטלמן

Well-known member
מה שנעמי אומרת.

לא רוצה להתחיל להתחשבן עם המורה בקטנוניות, אבל חייכתי ולא חשבתי שזה חוסר כבוד לכתוב על המורה הממחזרת, בין אם נאמר בהומור כמו שהבנתי, או גם אם ברצינות.
לפעמים צריך לחנך מורים/ות, ואם אף אחד אחר לא עושה זאת, אין ברירה.
לי יש זכרון רע רחוק מאד, החרמת מחקים בכתה א', כמה רחוק? הרבה, עניין של רגישות, שום סכנה או משהו, בזמני כמובן לא שתו ולא אכלו בכתה, גם היום הייתי מתנגדת לאוכל, אבל המורה זקוקה להסבר עקרוני על משמעות מעשיה, למרות שלמעט מקרים יוצאים מן הכלל, אפשר לא לשתות 50 דקות, אבל זו בכלל לא הנקודה.

אני עדיין לא מבינה למה להחרים

אם היא מעדיפה שהילדים לא ישתו בשיעור - אין בעיה .
אבל יש דרך להגיד .
החרמת בקבוק זה לא מקובל - לחלוטין .

שתיתן להם כמה דקות הפסקה בתוך השיעור אם מישהו רוצה לשתות מהבקבוק שלו שהביא מבית .
ולמעשה - אם יהיה לה שכל היא עוד יכולה להגיד לכל הילדים להביא בקבוק מים כי לשתות זה חשוב במיוחד בקיץ ובחום , אבל גם בחורף כשיש חימום .

אם היא עד כדי כך סתומה - שלא תהיה מורה.

amysh

New member
אז עכשיו שאלתי חברה שהיא מורה לכתה א'

והיא סיפרה שהיא מרשה לשתות אבל מייד להחזיר את הבקבוק לתיק.
היתה בשוק מהעונש, כנראה ממש ממש לא מקובל.
&nbsp
מנסה להזכר מה אני שתיתי בבי"ס, לא לקחנו בקבוקים, זה חידוש (חיוב ובריא) של הדור החדש יחסית, כנראה ששתינו בהפסקות מהברז בשרותים או מהברזיה. היום זה מגעיל אז מי חשב שזה מגעיל. עכשיו אני נזכרת שבכתה ז' סיפרתי לאחותי בקיץ שאני נורא צמאה בשיעור ומה לעשות אז היא אמרה לי שבהפסקה ללכת לברז ולשתות המון, איזה 7 שלוקים בבת אחת שירווה אותי כל השיעור (איך לא חשבנו אז לקחת בקבוק מים לבי"ס??). ממש זוכרת את זה כאילו היה אתמול.

amysh

New member
די, עכשיו היא כתבה לי שהיא חושבת שזה אסור ע"פ חוזר מנכ"ל

קנמונית- למנהלת!!

בשלב הזה אני לא רוצה לערב מנהל , כבר עברתי תקופה לא נעימה

כשהתלוננתי על המחנכת למנהל , אני ממש נמנעת מלהיכנס לבית ספר , ספגתי מספיק פרצופים מהמורות .
מקווה שלא יחזור על עצמו , אני ממש מזכירה לילד לבקש רשות לפני בכל בוקר .
היא ממש מחמיאה לילד כל הזמן , ונכון שזה לא קשור לענישה שלה אבל אני לא רוצה להגיע למצב לא נעים איתה , היא תלמד אותו חשבון גם בשנה הבאה בע״ה וחשוב לי שיהיו יחסים טובים . אף פעם לא הגעתי למצבים כאלה עם הבנות שסיימו יסודי ואחת לפני גיוס , כנראה שצריך לפגוש גם אנשים כאלה .
תודה

shira1960

Active member
כשאנחנו היינו בבית ספר (אז, בימי הדינוזאורים)

לקחנו מימיות לבית ספר או ששתינו מהברזיה. אני זוכרת שהברזיה היה משהו מגעיל ושתמיד היה תור והילדים הקטנים לא תמיד הספיקו לשתות.

בימי חמסין ובתקופת הבגרויות היו מחלקים לנו שתיה (שתיה = סירים ענקיים עם מיץ פטל שנמזג לתוך כוסות...)

שאלתי את ילדי וכך נאמר

יש בכל כיתה ברזמים (כן, אצלינו עוד שותים מים מהברז, גם בבית....) יש לכל ילד כוס עם השם שלו, והוא יכול לקום אימתי שיחשוק ללגום כעבת נפשו).
מה שאסור זה שתיה מתוקה, שגוררת אחרי זה עונש של ציחצוח שינים בהפסקה,
כלומר אחלת / שתית מתוק - צחצח שיניך.

למעלה