אז בטח כבר שמעתם על הסרט "חיי פיי"...
ביום שלישי בערב אני ואחותי היינו בהקרנה המוקדמת של תפוז לסרט "חיי פיי". Oh boy....
אקדים ואומר שאני ממליצה על הסרט הזה לכולם. אבל באמת שלכולם. לא משנה איזה ז'אנר אתם אוהבים, יש בו מהכל.
הסרט מתחיל ב - 5 דקות בהן מוצגים פלאי טבע קטנים שבסוף מסתבר שקורים בגן חיות בהודו.
פיסין הוא ילד יוצא דופן עם רעב וסקרנות גדולה לחיים. אנחנו עדים לשנות התמימות שלו, ולניפוץ האשליה הזו, מתחקים אחריו במסע החיפוש או יותר נכון הגילוי אחר אלוהים. כשהוריו נאלצים להעביר את גן החיות לקנדה, פיי נאלץ להיפרד מכל מה שהוא אי פעם הכיר ולהפליג עם משפחתו.
לילה אחד הספינה נקלעת לסופה בלב ים ומכל משפחתו, רק פיי ניצל. אבל הוא לא לבד. על סירת ההצלה איתו נמצאים מספר חיות שהצליחו להינצל ברגע האחרון - ביניהן נמר בנגלי. מפה לשם אנחנו רואים איך פיי בסופו של דבר לומד להתמודד מנול הטורף האימתני הזה ובכורח הנסיבות גם לומד לחיות איתו.
פיי והנמר, לבד בלב ים, ימים על גבי ימים. ימים של התכתשות, פחד, ייאוש, ולעיתים גם התגלויות מרהיבות של תופעות טבע מדהימות שרק בלב הים תוכלו לראות.
פיי מתמודד עם שאלות של אמונה, מוסר, וכן גם ערבות הדדית.
אני לא רוצה לספר יותר מידי כדי לא לספיילר, אבל אני יכולה להגיד שדמעתי לא פעם, נבהלתי יותר מפעמיים, וחייכתי אין ספור פעמים
אני לא אגזים כשאומר ש"חיי פיי" זה סרט לחיים.
סרט שאשמח לראות פעם אחר פעם, כי תמיד יש עוד משהו ללמוד