מה ההבדל בין פורנוגרפיה
|

ג רפאל

New member
מה ההבדל בין פורנוגרפיה
|

לבין אירוטיקה?

אני יודע שבאי הפורום הזה כולם אנשים צנועים ונשים חסודות. ומה להם ולגועל נפש הזה?
הענין צף ועלה אצלי בגלל שהזכירו [לטובה הזכירו] ספרים וסופרים שלא הכרתי ולא קראתי -ונראה שהם [אולי?] משופעים בסקס
אלה ספריו של ג'ון אירווינג ופאולינה סימונס.
גם אני קורא כעת לאט לאט והנאה אין-קץ ספר רווי סקס.והוא אלף לילה ולילה בתרגום בורטון.
וחשבתי לי - אולי יש כאן מקום לשרשור מעמיק ומלומד על הנושא.
וזו גם תהיה הזדמנות -אם השרשור יתפוס תאוצה- להתהדר באוסף הספרים האסורים ,במרוצת הדורות והצנזורות , הללו שנמצאים ברשותי, חלקם קלאסיקה כמו הנרי מילר וד"ה לורנס.וחלקם עתיקים כמו פאני היל ורבים שקדמו לה או מודרנים כמ ו אריקה יונג JONG[ וכמובן מבחר מאוליפיה ועוד רבים אחרים.
ואם לא 'יתעורר' החשק לשרשר - אז גם לא קרה כלום. מקסימום יסתבר שפניתי לכתובת הלא-נכונה.

ולהקוראים ינעם.

חוץ מ"מאהבה של ליידי צ'טרלי"

(שלא הבנתי על מה היה כל הרעש) לא קראתי אף אחד מהספרים שהזכרת.
אבל בתור חובבת רומנים רומנטיים אני לא מתרגשת מסקס בספרים, ולא חושבת שזה גועל נפש.
יש בהם הרבה רומנטיקה, זה נכון, מכאן הגיע שמם, אבל גם סקס (ולפעמים הרבה).
לפעמים הסקס מתואר היטב, ולפעמים מביך - לא יודעת להסביר מה הקריטריונים.
גם את הסקסון (על משקל "זבלון") המדובר של השנים האחרונות, "50 גוונים של אפור" והמשכיו, לא קראתי. דווקא משום שהוא כזה מדובר.

ג רפאל

New member
תמיד צריך לזכור מתי הספר נכתב

ובאיזו סביבה וחברה.

הזכרתי ספרים שלא קראתי כמו אירוינג וסימונס, גם לא קראתי את הטרילוגיה של ה50. [למרות שזכיתי בכרך אחד בתפוז]
זה לא זה.
אישית אני נוטה לפורנוגרפיה של המאה היח-יט מסתבר שכבר אז היה הסקס קיים.
ואולי אעלה תיאור של מספר ספרים מאוחר יותר.

נכון מאוד.

ברור לי שליידי צ'טרלי היה מזעזע לזמנו, אבל כשקראתי אותו (בתיכון) הוא לא היה מזעזע בעיני. בטח לא אחרי ספרים של ג'ודית קרנץ' וג'קי קולינס.

אני לא אוהבת סקס לשם סקס בספרות (ובקולנוע/ טלוויזיה) אבל אם זה קשור בעלילה, אז אין לי בעיה עם זה, ולא אעיף את הספר מהיד בהתחסדות.

ג רפאל

New member
למדתי עוד עוד כמה לחדשות

לא קראתי אף ספר של קרנץ או של קולינס.
לאט לאט אני מגלה כמה רבים הקרעים בהשכלתי.

האנגלים [והגרמנים] היו אלופי הצביעות. אז למשל ספרי סקס\פורנוגרפיה רבים יצאו לאור 'כמדריכים' ספרו הגדול והחשוב של קראפט-אבינג הופיע גם במהדורה מקוצרת עם תיאורי כל הסטיות והואריאציות המיניות [סטיות בחלקם של אז ובחלקם עדיין קיימות בתפיסותינו]
וככה גם ספרים על עבודת הפאלוס אצל שבטים נידחים, מינהג מילת הנשים וביתוק הבתולים [בעזרת סכין שפרמה את תפרי המילה] אצל שבטי כושים שונים ועוד ועוד.

מהנמודרנים יש לזכור את פורטנוי ואת הספר ששמו בעברית שכחתי של אריקה ג'ונג

אפשר ונמשיך

קרנץ וקולינס

(וויקטוריה הולט וג'וד דברו וכמובן נורה רוברטס) לא כותבות ספרות, ואי אפשר להעמיד אותן בשורה אחת עם ד"ה לורנס.
הן כותבות רומנים רומנטיים וכל זמן שהקוראת יודעת את ההבדל, מה טוב.
קשה לי לדמיין אותך קורא ספרים שלהן, וזה שלא שמעת עליהן עד כה, בהחלט לא הופך את השכלתך למחוררת.

ג רפאל

New member
תודה לך

נרגעתי.
לרגע חששתי מריבוי שמות הסופרים שבכלל לא שמעתי עליהם. [עליהן אם הן סופרות]
אגב זוגתי אמרה לי שג'קי קולינס היא שחקנית. זו שחקנית\סופרת [כמו שירלי מקליין-על צלחות מעופפות] או סתם דימיון בשם.

חחח גם אני תמיד התבלבלתי ביניהן!

הן אחיות, ומאוד דומות.
ג'קי קולינס זאת הסופרת,
ואחותה ג'ואן קולינס היא השחקנית (אלקסיס משושלת).

מרקש7

New member
קרנץ, קולינס, הולט, לורנס, וישראל רינג

אצלנו יש 'אירוטיקה':תשאלו את ישראל רינג וכל הקיבוצניקיות והספרניות שרכשו את הספר שלו אילונה. איזו מורה מלמדת צעיר מה זה 'אב"ז' ועוד(כך במקור)
מאהבה של ליידי צ'טרלי לא היה רק ספר סקסי לזמנו שתיאר איבר מין גברי בפעולה(סליחה, לאחר פעולה) אלא של אדם פרימיטיבי(שומר יערות הוא מושג לאדם נחות חברתית שמשכיב אשה של אדם מכובד ממעמד מכובד. מכאן ניתן להשליך על לכ מה שחשב לורנס על החברה הבריטית השמרנית והצבועה
ג'קי קולינס כותבת את ספריה כתסריט שמעובד אחר כך לספר מלא וההיפך. הדחף 'הספרותי' שלה התחיל עם הסדרה/ספר/סרט עמק הבובות של ז'קלין סוזאן.
ג'ודית קרנץ ג'ודית מייקל ועוד אלה בדרך כלל צמדים גבר ואישה או שתי נשים שכותבים ספר להיט
ויקטוריה הולט הוא שם של לפחות ארבע כותבות שאחת מהן לפחות פיליפה קר הופיעה בעברית. האירוטיקה שלה החלה לקראת שנותיה האחרונות
הבנתי שדווקא סנדרה בראון היא הסקסית מכול המוזכרות...

Y. Welis

New member
היתה גם סופרת אימה שכתבה ארוטיקה

- אן רייס. הכניסה גם לא מעט מזה לספריה המפחידים/פנטסיטיים.

אם כי רק תנוחות 'מסיונריות'. די מפתיע - שמרנות שלא היית מצפה למצוא אצל סופרת. נראה שהפמיניזם אינו הפנטזיה של הקוראות.

מרקש7

New member
כתיבת פורונו/אירוטיקה אצל סופרות הרומן הרומנט

בנויות על סכימה מוסכמת על העורך ומנהלי ההוצאה: כמה עמודים יהיו סקסיים, כמה עמודים של אלימות וכ'ו. בשנות הששים יצאו ספרי כיס כמו פטריק קים וביל קרטר. בגלל מספר העמודים התחום-קודם המחברים חילקו פסקאות אלימות/או סקסיות ומסביב את הסיפור על מנת שיגיעו למכסה של 160 עמודים או אם זה ביל קרטר 32 או 64 עמודים.

חחח אתה צריך לקרוא את

הסדרה "ציידת לילה" של ז'אנין פרוסט.

מסופר של על ציידת הערפדים שהולכת שבי אחרי ערפד קשוח ושרמנטי...
הרררבהההה דםםםםםם

Y. Welis

New member
כי מעניין לדעת אם הכותבות חושבות שכדאי לחנך

נשים לקחת יוזמה, או שהן יודעות (מנסיון אישי) שדווקא מה שעובד (על הקוראות שהן קהל היעד), אלה הדברים המסורתיים.

עוד ביטוי לפער בין מה שהיינו רוצים שנשים יהיו (שיוויון), לבין מה שהאינסטינקט הקיים אצלן דורש.

ג רפאל

New member
יש לא מעט נשים שכתבו ספרות פורנוגרפית

בשמן או בעילום שם או בהתחזות.

למשל סיפורה שלO בשם-בדוי
למשל איניאס נין - בשמה.
אשתו של בטאי כתבה זפר פורנו שראה אור האולימפיה. בעילום שם.
ויש המונים.

ולגבי הסגנון - הכל הולך מפורנו רך ועד סטיות.

ג רפאל

New member
ואיך שכחתי ספרות זימה מקורית

מועדון האהבות [או הנשים האוהבות] של רחוב אמסטרדם.

למעלה