ממחשבות למעשים

schlomitsmile

Member
מנהל
אוקיי- בוחרים להדגיש
יש גם אנשים שמרגישים אספים אבל לא בוחרים להדגיש זאת בדיונים בנושא, אלא להיפך: טוענים שכאספים הם חלק מהספקטרום האוטיסטי כמו כל אוטיסט אחר.
ברור שמי שבוחר להתבדל משאר האוטיסטים יש לו עמדות אחרות, אולי קשה לו לראות עצמו כא"ס.
אבל זה ממש לא כל האספים.

alonaken

New member
להפך - ככל שהדרישה תהיה רחבה יותר

ככה אפשר יהיה להשיג יותר. קבוצות משיגות יותר מהיחיד, וקבוצות גדולות משיגות יותר מקבוצות קטנות. צריך רק להתחיל מלמצוא את המכנה המשותף הראשוני. לדעתי לא צריך לחפש אחר מענה אחד או שניים שיתאימו לרוב אלא לפעול למען החופש לבחור. באותו הסכום שכל אחד מקבל, כל אחד ימצא לעשות איתו מה שמתאים לו ספציפית. אחד יבחר להשקיע יותר בטיפולים, שני בעזרים, שלישי במגורים, וכן הלאה. קבוצות קטנות יכולות להתגבש ולהקים ביחד מסגרות ומענים מסוגים שונים שיתאימו לילדים שלהם ספציפית, במקום שהסכומים יושקעו בתבנית אחידה לכולם יש לשאוף למגוון גדול עד כמה שאפשר של אפשרויות כי לכל ילד/אוטיסט בוגר יש קצב אחר וצרכים אחרים.

בניגוד אליכם

יותר חושבת על עמותה עם רזומה ודינמית

אולי דפנה מאהב"ה תוכל להועיל פה
ואלי אלו"ט

אבל כמובן צריך קודם החלטה משוטפת

אנחנו מנסים לבנות אלטרנטיבות לאלוט

ולפחות לי אישית אין כרגע סבלנות לשיתופי פעולה ולפשרות חכמות ומורכבות עם הקיים, לפחות בתחום הזה (יש לי די והותר מזה כרגע בחיים).
בא לי לראות אם אפשר להתחיל מנקודה אחרת, עצמאית, ולבנות משהו משם.
אני מדברת כרגע על החלק של פיתוח מענים חדשים, שבו רציתי להתמקד כאן. לא על המאבק הפוליטי וכו׳.

אנו מחפשים דעות, מסגרות וגישות, לא שמות

לא חשוב אם זה אלוט או ארגון כזה או אחר או לא- צריך לחפש דעות ושיתופים טובים ומשם להמשיך. לא לבזבז זמן ואנרגיה על להלחם.
כמו שאת אומרת כל המאבקים הפוליטים מיותרים ונופלים עליהם סתם. יש באלוט דברים טובים- הרעיון לחזק אותם ולא להגיד לא או כן רק כי זה אלוט או עמותה אחרת....

כמה שיותר שיתופי פעולה בגישות נכונות ומכבדות יקדם לעומת דיונים בין מה איזה ארגון ואיזה לא. ארגון טוב היום יכול לעשות טעויות מחר- כל דבר לגופו.
אם שיתופי פעולה טובים יצמחו אז הלא טובים יבלעו אוטומטית כי הם לא יתנו מענה. התנגחות בעמותות מעקב מאוד....

זאת הגישה שלי. לא פופולרית אבל אני מאמינה בה...

משנה התוכן, לא הכותרת

כמובן, הכי טוב שכולם יעבדו עם כולם בשיתוף פעולה ובהרמוניה וכו׳...

אבל יש לי תחושה שכרגע המרחק בין מה שיש לממסד הקיים להציע בתחום האוטיזם לבין מה שהייתי רוצה שיהיה - גדול מדי. סוג של תהום.

כמובן, מאוד מאוד אשמח להתבדות, אבל אני כבר לא בונה על זה (בואי נגיד שאני בונה על זה כבר 20 שנה בערך, ונמאס לי...)

20 שנה ? נו,,

מה את עושה 20 שנה את בבניות

אנשים אחרים עושים ולא חולמים לבנות

בכל אופן

הזלזול שלך במקום, כמובן

אבל אני בכל זאת מעדיפה לחשוב לפני שאני עושה, מה גם שלצערי אני לא אוהבת חלק גדול ממה שאנשים אחרים עושים, לפחות בתחום הזה. לטעמי, הבעיה העיקרית של תחום האוטיזם כרגע בארץ היא ממש לא אי-עשייה. אבל שיעשו. יש 8 מיליארד אנשים בעולם בשביל לעשות דברים, שיעשה כל אחד מה שהוא מבין

למעלה