אין טוב יותר מאשר בערב קריר להתחמם עם צלחת מרק....אז קדימה תנו לנו את הצלחת הכי הכי טעימה שלכם, ואם יש לכם יותר ממתכון אחד...נשמח מאוד
3/4 כוס עדשים ירוקים
3/4 כוס שעועית לבנה קטנה
3/4 כוס חומוס
3/4 כוס לוביה יבשה - לבנה
1/2 כוס לוביה יבשה אדומה
*
להשרות במים במשך לילה לסנן ולשטוף..
למחרת, לבשל בסיר עם מים ולהביא לרתיחה, לסנן לשטוף ולהחזיר לסיר, להביא שוב לרתיחה, שוב לסנן ולשטוף..[זאת על מנת להוציא את מרבית הגזים הנמצאים בקיטניות]
מתחילים בבישול המרק...
ממלאים סיר עם הקיטניות השטופות ומוסיפים פי 3 מים ומבשלים..
במחבת מטגנים 2-3 בצלים יבשים קצוצים עם שמן כמובן, לא הרבה, מטגנים עד קבלת גוון חום, לא לשרוף! לקראת סוף הטיגון להוסיף כ-5 - 4 שיני שום קצוצים דק...להוסיף לסיר הקיטניות..את הבצל והשום ואת המוצרים הבאים:
4 גזרים - טבעות או קוביות
2-3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה -קוביות קטנות.
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור,
אבקת מרק עוף, אפשר גם פרווה.
מבשלים כשעתים על להבה נמוכה אחרי שרתח...{לא!!! בסיר לחץ}
לשפר תיבול לפני ההגשה...בתיאבון....גילה