דיוני סדרות לסופ"ש

אילקו

New member
the 100 פרק 211

וואו, בהחלט הפרק הכי טוב נראה של העונה הנוכחית.
בלאמי הצליח להיכנס, מאיה לגמרי עברה צד... ואז פתאום הנשיא שלהם מחליט לשחרר את ה47 (הם עדיין 47?)
שנראה קצת מהיר מדי עד שבלאמי נכנס הם ייצאו להם? אבל אז השם של הפרק בהחלט מתאים את עצמו (coup de משהו)
והבן שלו כולא את הנשיא ומשתלט על העיניינים.

ברגע שקלארק התעצבנה ורצתה להרוג את האיש בחליפה שהיה כלוא אצלם, חשבתי לעצמי וואי היא צריכה להצטרך לגראונדרס וזהו! ואז זה בדיוק קרא, וכנראה שהשם של הפרק נגזר מזה שקלארק הכריזה על עצמה כמנהיגה!

היה גם קצת מרגש שזה השפיע על בלאמי לראות את כל הילדים, במיוחד הילד שזה אבא שלו מי שהוא הרג רק כמה דקות קודם... אבל רק דבר אחד לא ברור לי כ"כ, בסוף הפרק קלארק הראתה איזה מכשיר לאיש בחליפה, ואמרה שזה יעזור להם משהו בקשר לריפרס.. מה זה המכשיר הזה או מה קשור אליהם?

בהחלט פרק מעולה (ותשובה)

אגב, אני רגיל שאף אחד לא רואה את הסדרה בקצב של ארה"ב (או לפחות כותב עליה) ולכן חשבתי לא לראות בינתיים ולהמשיך כשיצטברו לי כמה פרקים. ברגע שראיתי שעוד מישהו כותב עליה מיד השלמתי עכשיו את הפרק של שבוע שעבר ואת של השבוע.
&nbsp
באמת פרק מעולה. אבל לא חריג ממש ברמה שלו פשוט כי כל העונה הזאת ממש ממש טובה. אבל כן טוב יותר מהרגיל אפילו.
אני מאוד אוהב את המסע שקלארק עוברת במהפך שלה למנהיגה, זה גם השינויים שהיא עוברת וההבנה המשתנה שלה, אבל גם איך שאחרים רואים אותה. כבר לפני כמה פרקים כשאמא שלה העירה שאת הגראונדרים מנהיגה נערה, קיין אמר שגם אותם מנהיגה נערה. מאז שהמבוגרים הגיעו לפני השטח התנהל סוג של מאבק כוח בינם ובין הצעירים שהגיעו לפניהם. עד כה הצעירים, בעיקר קלארק ובלאמי, הסכימו לפחות חלקית היענות למבוגרים. עכשיו התהפך קו הכוחות.
זה נוסע חלקית מכך שקיין כנראה מאמין יותר בהנהגה של קלארק מאשר בזו של אמא שלה. זה גם נובע מכך שכולם רואים את הכוח של קלארק.
והכוח המעשי של קלארק בפרק הזה (כי בפועל הצעירים מה100 הם מיעוט קטן) נובע מהאמון שהיא השיגה מהקומנדר של הגראונרים. וזה היה החשיבות של הפרק הקודם עם הגורילה.
במסע האישי שלה קלארק פשוט הופכת להיות יותר ויותר קשוחה. ההריגה של פין, שליחת בלאמי להר, ההתמודדות עם הגראונדרים השונים, איך שהיא הוציאה אוויר לאיש ההר ההוא.
&nbsp
כמובן גם בתוך ההר הדברים בפרק היו מרתקים. מזל גדול היה להם שמיה הלכה עד הסוף בנאמנות שלה אל ג'ספר ואנשי השמיים האחרים. יהיה מעניין להבין יותר את המניעים שלה. האם זה נובע מהרגש שלה אל ג'ספר, או רגשות אשם על כל מה שהאנשים שלה עושים. הרי מה שהיא עושה זה נותנת למישהו מהאנשים שלה למות ומכניסה סכנה עצומה לתוך ההר. עד כמה שהיא יודעת בלאמי (שהיא לא מכירה) יכול לפתוח את כל הדלתות ולתת לה ולכל השאר למות.
האמת לרגע פחדתי שהוא הולך לשחרר את כל הגראונדרים מהתאים שלהם ישר שם. אם הוא היה עושה את זה היה לו קשה למנוע מהם להרוג אותה מיד (ממה שאנחנו יודעים מגראונדרים).
עכשיו מעניין באמת כיצד הם יוכלו לנצח את אנשי ההר ולא להרוג את כולם. הרי הם צריכים דם של גראונדרים (או אנשי שמיים) בשביל לחיות בכלל.
&nbsp
ומה יקרה עם לינקולן שחזר להשפעת הסם?
&nbsp
לגבי השאלה שלך:
אנשי ההר משתמשים במכשיר שעושה רעש חזק כדי לגרום פחד אצל הריפרים שמשתק אותם. הם עושים את זה על ידי התניה שלילית כשהם תחת סמים (ראו את זה כשהפכו את לינקולן לריפר). ככה אנשי ההר לא מסתכנים מהריפרים כי הם גורמים להם לפחד מהם.
קלארק הראתה לאיש ההר השבוי שהם השיגו את המכשיר הזה שלו ועם המכשיר הזה הם יכולים לשתק את הריפרים בעצמם.
&nbsp

T o m c o

Member
מנהל
אני רואה אותה בקצב של ארה"ב (כמו גם 21 סדרות אחרות)

אני יודע שאתה רואה

איתך אני יודע בדיוק מה אתה רואה ומתי בזכות העידכונים המדויקים שלך.
אבל אתה לא כותב עליה בכלל.
אתה לא חייב לכתוב סיכום מלא וחופרני. אפילו משפט אחד זה מספיק.
&nbsp
אני חושב שגם עדי
רואה בקצב ארה"בי, אבל גם היא לרוב לא כותבת על זה.

kordilia snake

New member
האמת שלא

ז"א ראיתי אותה תקופה מסויימת בקצב ארה"ב ואז הפסקתי כי השלמתי את NCIS LA ומאז לא חזרתי אליה(יחד עם עוד כמה סדרות) אבל אני מתכוונת להשלים אותה, רק עדיין לא החלטתי מתי.

עוד משהו שרציתי לומר על הפרק

(*לכל מי שכן ראה וכן קורא)
רק אחרי שקראתי ביקורת על הפרק שבה ציינו את זה קלטתי את ההקבלה שעשו בפרק בין זה שקלארק תופסת את השלטון מאמא שלה והבן של הנשיא שמדיח את את אבא שלו.
&nbsp
מזל של מנהיגת הגראונדרים שאין לה ילד שיכול לפעול נגדה.
&nbsp
בעניין הגראונדרים - מעניין שהם מאמינים בגלגול נשמות.

הכל שפיט...לא משהו..

הרגיש לי כמו חיקוי לא מוצלח של ארץ נהדרת/מצב/ גב האומה..
אפרת ואושרי פשוט לא מתאימים לדעתי...
המערכונים לא היו מצחיקים, הבדיחות לא שנונות והיה דיי יהד...

מישהו ראה?
מחר יהיה ש.ח...

didalf

Well-known member
מחשבות פליליות 10X13

אוי גדעון

תאמת אבל לא כזה אכפת לי שהרגו אותו אחרי הדברים שמנדי פטינקין אמר על הסדרה, שזאת הייתה טעות להשתתף בה ודברים כאלה.
&nbsp
אבל מסכן ריד
דייי כבר להתעלל בילד שלי ולהרוג אנשים שהוא אוהב!!
וואי בחדר מתים שהוא בכה, ירדה לו כזאת דמעה קטנה וטבעית וזה היה כזה עצוב
ואני אוהבת שמורגן מתייחס אליו כ"קיד"

ההתחלה הייתה לגמרי רפרור לפרק שבו ריד גילה שגדעון עזב והשאיר לו מכתב, אי שם בתחילת עונה 3.
&nbsp
וואי השחקן שהביאו לגדעון הצעיר דומה לו בול!!

&nbsp
מה שנסגר בסוף שרוסי ירה ברוצח היה ממש מעורפל מוסרית. אהבתי את זה

אולי היה טוב יותר אם היו גם מדגישים את הבעייתיות בזה, אבל זה לא סוג כזה של סדרה.

מישהו ראה fresh off the boat?

מעניין איך יתרגמו את השם..."ירדו מהסירה" "איזה מין אסייתים"
&nbsp
היה לדעתי די נחמד. בקטעים מסויימים יותר מידי שמאלצי (זאת מילה?) אבל באופן כללי טוב. היו קטעים בעצם הצחיקו אותי. ולא היו ממש קטעים גזעניין שהטרידו אותי.

M a b e l

New member
"איזה מין אסייתים"
(בלי ספויילר של ממש אבל כן מעט פירוט)

למה לא "ישר מהסירה"?
גם בעיני היה נחמד, הפרק השני כבר יותר הצחיק אותי, אם כי דקות הסיום היו באמת יותר מידי דביקות גם לטעמי (ושמאלצי זו בהחלט מילה, לא יודעת אם תיקנית אבל בהחלט שייכת לשפה מדוברת. מה שכן, אם אתה מעדיף מילה חלופית בבקשה תכתוב קיטשי ולא קיצ'י |קטנוניות|).

לא הרגשתי משהו גזעני, באופן כללי נראה שהסדרה מלגלגת באופן שווה על גם התרבות האמריקנית הרווחת וגם על תרבות המהגרים האסייתים. למשל בהשוואה בין החינוך ה-כמעט מזניח ואובר מגונן האמריקאי לבין זה של מצויינות בכל מחיר האסייתי (הזכיר לי בדיחה מ"גלי" על זה שציון A מינוס זה "F אסייתי"). אלו פשוט הבדלים תרבותיים בין סגנונות שאי אפשר לומר שאחד מהם יותר טוב מהשני.

בגדול האמא והילד הגדול מצויינים, הקטעים של האבא במסעדה היו יותר חלשים בעיני, אבל סה"כ נחמד.

"ישר מהסירה" זה טוב באמת

האמא היא באמת מצוינת.
נורא הצחיק אותי זה שהיא זרקה בצל על אחד הבחורים האלו ואז שלחה את הילד להביא את זה כי היא הולכת להכין מזה ארוחת ערב.
וזה שהילד קיבל הכל A, אז היא הולכת לבית הספר להתלונן על זה שקל מידי.
האבא באמת פחות טוב, אבל עדיין נחמד.
מפתיע באמת כמה הילדים שם טובים (מבחינת השחקנים והדמויות) כי על זה סדרה יכולה בקלות ליפול. בעיקר הבכור כמובן.

Chandler Rulz

New member
ראיתי, היה מצחיק כמו שחשבתי שיהיה עוד מהפרומו שהיה בשרשור

של אלמוג.
&nbsp
הדבר היחיד שלא אהבתי היה שירי הגנגסטה-ראפ ברקע.. לא מת על הסגנון הזה בכלל.

הסוכנת קרטר פרק 1X05

וואו איזה פרק מעולה!
כל כך חבל שיש לעונה רק עוד שלושה פרקים.
כמו שהיה נראה לי מפרק 4, הסדרה שינתה כיוון במידה רבה בכך שעכשיו במקום שעוקבים אחר הרפתקאות פגי כשהיא עובדת מהצד עבור סטארק ובעצם נגד הSSR, עכשיו היא חזרה להתמקד בעבודה שלה ולהיות לה נאמנה, אפילו שהיא עדיין חושבת שסטארק חף מפשע.
כמובן שזה מושלם שבדיוק עלתה משימה שהיא מושלמת בשבילה ובה הגברים לא יכולים להכחיש את הצורך בה, ראשית כשהיא מפצחת את הקוד, ושנית כשהיא מגייסת את הHowling Commandos.
ואיזה כיף לראות את צוות הלוחמים הזה שזכור מסרט קפטן אמריקה הראשון (בכלל התוכנית הזאת הופכת את הסרט ההוא להרבה יותר שווה) אומנם רק ניל מקדונה בעצם שיחזר את תפקידו מהסרט, אבל גם ככה דאם דאם דוגן היה הכי זכור משם (חוץ מבאקי וקפטן אמריקה כמובן).
זה נתן לפרק גם המון אקשן, וגם הרבה קטעים טובים שבהם הגברים שעובדים עם פגי, בעיקר תומפסון, לומדים להעריך אותה. במיוחד כשתומפסון לא מצליח לתפקד תחת אש ומספר לפגי את האמת על איך הוא השיג מדליה.
בסוף הפרק הוא באמת הזמין אותה לשתות עם החברה, אם כי עדיין איכשהו לא הרגיש כאילו הוא מכבד אותה מספיק, אלא רק נותן לה ג'סטה קטנה אחרי שהיא הצילה אותו.
בכל זאת אני מקווה שזאת תהיה נקודת מפנה חשובה.
מה שמעניין זה שדווקא עכשיו כשפגי מקבלת סוף סוף הערכה נראה שדניאל סוסה עלה סוף סוף על כך שפגי היא הבלונדינית שפעלה נגדם בפרקים הראשונים. העניין הוא שסוסה עצמו עד עכשיו היה זה שהכי תמך בפגי. אבל הוא גם מישהו שבעצמו לא מעורך במשרד, אז ייתכן שכשהוא יבוא באישומים כלפיה אנשים יזלזלו בטענות שלו.
&nbsp
וכל זה ועוד לא ציינתי את בית הספר למרגלות הנוראי והגילוי שדוטי למדה שם. היה מגניב לראות איך היא הולכת לישון עם אזיקים.
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שזאת כנראה תוכנית האימונים שגם אימנה את האלמנה השחורה בעבר (כלומר העתיד של סוכנת קרטר, העבר של הסרטים).
&nbsp
בכל מקרה נותרו רק 3 פרקים, עוד לא שמעתי שום דבר לגבי האם מתכוונים לעשות עוד עונות, אבל אני מקווה מאוד שכן. ואומנם אני אוהב את זה שיש סדרה אחרת של מארבל בזמן הפגרה של סוכני שילד, אבל אני אשמח אם עונה הבאה תהיה ארוכה יותר. (אם כי אולי כשעושים עונה קצרה יותר אפשר לשמור אותה יותר איכותית)

didalf

Well-known member
QAF 5X11

יש מצב שאני הולכת להציף את השרשור הזה הסופ"ש
טוב תתמודדו, תיכף אני אסיים את הסדרה ולא יהיה יותר בכלל

נו ראיתי רק פרק אחד עכשיו אבל לא בא לי לחכות עד מחר כדי לכתוב על שניים כי אני מתרגשת מזה

&nbsp
אומיגדאדד

&nbsp
לא בטוחה מה אני חושבת על זה, יש לי שלושה צדדים שונים.
הראשון אומר "למה לעזאזל הדבר היחיד שאנשים מחשיבים לאקט של אהבה זה תמיד חתונה?!"
השני אומר "מי אתה ומה עשית לבריאן קיני?
איך הוא עשה כזה סוויץ' בראש והחליט שבא לו להפוך לכל מה שהוא מתנגד לו?"
והפאנגירל הנלהבת אומרת "פאק איט!! בא לי לבכות מאושר!!!
"
טוב קצת ציפיתי אחרי הסוף של פרק 10 לקבל לפחות פרק אחד של בריאן וג'סטין מאוהבים ומתמזמזים לכל אורכו. אז לא. אולי הבא?
אבל אבל הוא הציע לו נישואים
מהמהמה

קצת עצבן אותי שג'סטין לא התלהב ישר אבל גם אהבתי את זה כי זה באמת מאד לא הגיוני כשזה מגיע מבריאן, אז בעצם טוב שהוא חשד קצת.
וזה נראה לי מאד קשור למה שרעות אומרת, בריאן הישן מת יחד עם בבילון. הם די הבהירו את זה בחלום הלוויה בהתחלה. (איך נבהלתי בהתחלה, חשבתי שזאת אולי באמת הלוויה של מייקל
).
ויחד עם בריאן הישן ובבילון מת גם הלופט, ובריאן בלילה אחד התבגר פתאום ומוכן לחיים חדשים עם הבנאדם שהוא אוהב. אולי טיפה OOC אבל לאדעת, כנראה שלאירוע כזה יש השפעה כזאת על אנשים.
ובכל זאת הוא בריאן, קצת נמהר אבל מקשיב כשחושבים שהוא לא שם לב, וקונה בדיוק את הבית שג'סטין חולם עליו.
ומה שהוא אמר לו שבגלל שהוא התנגד לזה בצורה כ"כ נחרצת, אז עכשיו כשהוא החליט שהוא בעד הוא fervently and passionately committed (לא בטוחה איך לתרגם את זה יפה).
אז זה משהו שחשבתי עליו מזמן, שבגלל שבריאן כזה טוטאלי בכל דבר שהוא עושה אז ביום שהוא יחליט שהוא רוצה להיות מונוגמי, הוא יהיה טוטאלי גם בזה וזה יהיה מהמם

וטוב, כשהוא אמר לו שהוא רוצה "להוכיח לאדם שהוא אוהב כמה הוא אוהב אותו" נמסתי על הרצפה

ואז ג'סטין מסכים
וסצנת סקס מהסוג הרומנטי

&nbsp
וטוב מיייקי - אני שמחה שהוא התעורר. למרות שהוא היה מעצבן העונה אני עדיין לא רוצה שהוא ימות.
ואיך שמחתי פתאום לראות את האנטר

הפרצוף של האחות כשהאנטר סיפר להם שכשהוא לקח טרמפים, אז בלי BJ לנהגים

&nbsp
אני שמחה שגם לינדז ומל חזרו, בעיקר כי הן נורא מעיקות כשהן פרודות ורבות.
&nbsp
ומה נסגר עם כל ההומופוביה הזאת? למה אין לאנשים משהו אחר להתעסק בו חוץ מהומואים לעזאזל?! כאילו זה הדבר היחיד בעולם שמסכן את הערכים של אמריקה.
ובכלל, פנסילבניה זאת מדינה בצפון יחסית קרוב לניו יורק, היא לא אמורה להיות מהמדינות הנאורות יותר?

twisted nerve1

New member
זהו.. זה מה שהפריע לי

בעיקר הקטע באמת בסוף הפרק הזה- אני לא רוצה אולי להגיד על זה דברים רעים כדי לא לבאס אותך, וכן היה בי חלק שהתלהב כי נו, אני מחכים כבר 5 עונות שבראיין יהיה כזה רומנטי וחמוד. אבל עדיין.. הנאום בסוף הרגיש לי באמת בומבסטי כזה וכאילו נלקח מתוך קומדיה רומנטית- וזה לא בריאן. וכמו שאמרת- למה להראות אהבה בהכרח = חתונה? זה כאילו לעבור מקיצוניות שהוא לא מוכן אפילו להגיד שהוא אוהב את ג'סטין ללהציע לו נישואים ולקנות לו בית! לא יודעת. זה יותר מדי לא בריאן, ולא הסדרה הזאת. אז זה קצת מבאס אותי. דווקא הקטע בדירה של ג'סטין באמצע הפרק כזה היה יחסית מינימלי וסמלי ולא היה אכפת לי אפילו שגם אז הוא ביקש ממנו להתחתן איתו, כי, לא יודעת, היה בזה משהו אמיתי ומרגש. אבל בסוף, לא יודעת. אני לא כ"כ מתלהבת מזה.
&nbsp
מצטערת אם זה מבאס אותך שאמרתי את זה
מעניין מה תחשבי על הפרקים האחרונים, ועל החתונה.

didalf

Well-known member
הממ

ככה - הקטע בדירה של ג'סטין שהוא הציע לו באמת היה חמוד כי זה היה ספונטני ומהלב ואלה הצעות הנישואים הכי יפות לדעתי.
אבל בריאן נאלץ לעשות גם את כל הקטע הגרנדיוזי עם הבית וזה כי ג'סטין נפנפף אותו ולא האמין לו, ודי בצדק. אז בריאן היה צריך לעשות משהו גדול כדי להוכיח לו.

בקשר לזה שבריאן עבר מקיצוניות אחת לשניה זה דווקא נראה לי כן מסתדר איכשהו עם הדמות שלו, ע"פ תיאוריית הקיצוניות שלי (
).
ברגע שהוא החליט שהוא בעד מונוגמיה אז הוא ישר לוקח את זה הכי רחוק - לחתונה ובית. כי הכל אצלו זה קיצוני כזה.
וגם עוד משהו שחשבתי עליו זה שתראי איזה טירה מוגזמת הוא קנה. לא סתם בית נחמד בפרברים כמו מייקל ובן.
כאילו מבחינתו, הוא לא הולך לחקות את העולם הסטרייטי וכל מה שהוא טען פעם שבגללו הוא התנגד לנישואים. הוא יעשה את זה גדול יותר, יפה יותר, וטוב יותר.

וחוצמזה פשוט בריאן הרומנטי ממיס אותי לרצפה, והם כ"כ יפים ביחד

אז אני משתדלת כמה שיותר להסביר לעצמי איך זה כן הגיוני ולהשתיק את הקול הקטן שמציק לי שמתנגד לחתונות כסמל היחידי לאהבה.

אגב, השינוי אצל בריאן הוא לא רק ביחס לג'סטין.
גם זה שהוא מביע אכפתיות לקורבנות, שמפריע לו שטד מתנהג כאילו לא אכפת לו (בכלל טד התנהג בצורה שאופיינית יותר לבריאן - דיבר רק על העבודה, הלך למרחצאות במקום להדלקת נרות), שהיה לו ברור שהוא הולך להדלקת נרות, והוא עמד שם בשקט עם נר ולא עשה פרובוקציות.
משהו אצלו באמת התבגר.

ד"א - את לא מבאסת אותי בזה שאת מציינת דברים שאני גם חשבתי עליהם. רק בזה שחשבתי שתתלהבי כמוני ויחד נציף את תפוזי ב-"
"
.
מזל שרעות תומכת בי
(לפחות בפרק הקודם היא תמכה
).

twisted nerve1

New member

אם זו הייתה צפייה ראשונה שלי כנראה הייתי מתלהבת מזה כמוך, אבל עם השנים אני כנראה לא עד כדי כך קשורה לזה רגשית כמו שהייתי, אז אני יכולה יותר לבקר את זה.
&nbsp
אבל בשבילך >

וגם יש משפט אחד שבאמת נורא חמודה- כשג'סטין שואל אותו כזה- "קנית את הטירה הזאת" והוא אומר- זה בשביל הנסיך שלי!!!!

&nbsp
&nbsp

didalf

Well-known member
אבלאבל

היו סצנות אחרות שכן התלהבת כמוני, אז חשבתי

&nbsp
כןן זה היה חמוד

זה קצת הצחיק אותי כי "הנסיך שלי" נורא מתקשר אצלי לפרחות בפייסבוק, אבל כשזה בא מבריאן וכי באמת ג'סטין קרא לבית ארמון אז זה היה חמודדדד

למעלה