בנות, דיוניישן

p0st

New member
O:

הלק הירוק שאת מדברת עליו - האם כתוב לו
L350 בתחתית?

כי אם כן, זה אחד הלקים שלהם שקניתי, ומאוד אהבתי, כי דווקא חשפתי ירוק כהה ולא מבריק. מבחינתי יש עליו מעט נצנצים וזה בדיוק מה שרציתי והוא ממש עמיד עלי... אבל יכול להיות שזה בגלל שלא פיתחתי יותר מי ציפיות, כי אני רגילה שהרבה גוונים של ג'ייד - יש להם בקבוקים מרהיבים ממש אבל בפועל יש הרבה פחות נצנצים...

מצד שני, אני מעדיפה לק עם מעט נצנצים או לחלוטין בלי, אז אני מרוצה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כתבתי שם את המספרים של שניהם

אחד היה ירוק כהה מטאלי (בלי שום נצנצים) שעל הציפורניים פשוט לא נראה מטאלי ופשוט לא אותו גוון בבקבוק; סתם ירוק כעור.

השני היה שחור עם נצנצים מוזהבים וקניתי אותו בגלל הנצנצים (שהיו חלק עיקרי בו) אבל הם לא ממש באו לידי ביטוי על הציפורניים וזה יצא פשוט גרוע. כשהסרתי את הלק התברר (תוך תהליך ההסרה) שהוא נראה טוב אחרי שמורידים ממנו את השכבה של השחור... מסתבר שהלק השחור היה אטום מדי ופשוט כיסה את הנצנצים. זו פשלה של הפורמולה, זה לא אמור לקרות ככה.

p0st

New member
כן אני רואה

פשוט אני לא בטוחה איפה בדקים את המספרים שלהם כי ראיתי עליו גם 700 מודגש כזה, אבל בתחתית כתוב משהו אחר...

בקשר ללק השחור - נשמע ממש מבאס

נראה שלכל חברה יש את הפאשלות שלה...

trilliane

Well-known member
מנהל
יש מדבקה על הבקבוק עם ברקוד ומספר הלק

זה בקבוק כ"כ קטן שבאמת אין איפה להחביא אותה...

denush

New member
לדעתי...

תודה על הדיון המעניין, לפני שאענה בהרחבה כי זה נושא שמעסיק את כולנו, אני אצטרף ל-lilo4 ואומר שייתכן וההערה לגבי האוסף הייתה לא במקום.
אני חושבת שכל אחת וראות עיניה בנוגע לכמות הלקים והגוונים שברשותה, וייתכן שחלק מאיתנו פחות שמות לב להבדלים בין הגוונים, ולחלק זה יותר חשוב, כמו בכל דבר בעצם.
אני למשל ככה באיפור, יש לי מס' צלליות בודד, מסקרה אחת באוסף, ובערך מוצר אחד מכל דבר שאני צריכה, אבל זאת אני, וככה אני מתחברת לזה, אבל עם לקים אני אחרת לגמרי.
וכל אחת מתחברת לזה אחרת, כל אחת מבטאת את עצמה אחרת.
לגבי לקים כמובן, שני הדעות והעמדות כאן בפורום מקובלות, והתנסחת סכ"ה בסדר, אבל חשוב לי לנצל את ההזדמנות ולהעיר ולהאיר לכל בנות הפורום, שחשוב לי מאוד שנשמור כאן על אווירה טובה, ולכן חשוב לי שננסה כמה שיותר להתנסח בצורה לא שיפוטית ולא פוגענית אחת כלפי השניה.
זה שלא מבינים למה האחר עושה משהו מסוים, לא מקנה לנו הזכות לשפוט.

וזהו, אסיים את המונולוג בנושא זה, ואחזור שוב ואומר תודה על הדיון המעניין - זה בהחלט נורא שמעסיק את כולנו כמכורות לקים :)
אני חושבת שאני כנראה מהבנות שהאוסף לקים שלהן יותר גדול בפורום, ואני אישית מאוד אוהבת שיש לי הרבה צבעים, הרבה גימורים ומרקמים שונים (חוץ מפרווה וקוויאר שאני פחות מתחברת). אני אוהבת שיש לי מבחר, שאני באה לעשות נייל ארט שיש לי מגוון לבחור ממני ושיש לי בדיוק את הגוונים שאני רוצה.

אני מאוד משתדלת לא לקנות גוונים שכבר יש לי, אבל לפעמים שמזמינים מחו"ל לא תמיד רואים את הגוון ויצא לי לפספס כמה פעמים. אבל נדיר שיוצא לי ממש אותו גוון בדיוק, ואני אישית כן רואה הבדל בגוונים, גם אם זה הבדלים קטנים, אני שמה לב אליהם ולכן חשוב לי שאם אני רוצה אדום חם יותר או קר יותר, חשוב לי שיהיה לי את שניהם.

באיזשהו שלב ההתרגשות יורדת כי כבר יש בערך כל מה שצריך באוסף, ואז מתחדשים רק בדברים הבאמת מיוחדת שיוצאים כמו גליטרים מיוחדים או חידוש כזה או אחר.
אני אישית בשלב הזה, שיש לי מלא מלא דברים כבר (אני חושבת שהאוסף שלי נושק ל-300 לקים כרגע)
אני בעיקר מתרגשת מעיצובים ומנייל ארט. אני לא בנאדם בהכרח מאוד כשרוני, אבל יש לי סבלנות ללמוד טכניקות חדשות ולהשקיע, כי זה הכיף שלי, זה התחביב שלי. ואני חולה על זה!

לגבי לקים יקרים, אין לי הרבה לקים יקרים באוסף, הרוב מחברות "עממיות" יותר, בארץ ובחו"ל. גוונים קרמיים בסיסיים אעדיף לרכוש מחברות זולות יותר ומהחברות היקרות לרכוש את הגוונים המיוחדים יותר. קרה כן שראיתי גוון ממש מיוחד, למשל של a-england הייתי מוכנה לשלם הרבה יחסית, כי זה גוונים ממש מיוחדים שנכון לאותו זמן לפחות (לפני שנה +) לא ראיתי במקומות אחרים וקניתי. אבל אני חושבת שאם יש את האפשרות לקנות, אז שיבושם למי שיכולה. גם יש משהו כיף בחברות בינלאומיות שכולן מכירות.

אז זו דעתי, כתבתי באריכות הפעם :) וזהו, שמחתי לקרוא גם דעתכן וזה נחמד לקרוא את הדעות השונות :)

וואי זה מה זה לא היה בקטע של עקיצה

זה באמת היה כדי להראות דוגמא. גם נמנעתי מלהגיד למשל של מי האוסף כדי שבאמת לא ייקחו את זה אישית ויפגעו, למרות שבאמת לא התכוונתי לזה בצורה רעה. אמרתי את הדעה שלי, שהרגשתי בה דיי במיעוט [לא ידעתי שעוד בנות מרגישות ככה, עד עכשיו], ורציתי לשאול את הצד השני, את הבנות שכן נהנות לעשות את זה, איך הן רואות את הדברים, כי אני באמת שואלת בשביל לנסות להבין.

כשקוני באינטרנט יותר קשה לפספס, נראה לי, כי אפשר בשנייה לפתוח את המגירה ולבדוק מה יש ומה אין [אלא אם כן הצילומים של הסווצים לא משקפים את המציאות ואז ייתכן שנקנה צבע שכבר יש לנו...], אבל קרה לי מלא פעמים שעמדתי בחנות, מצאתי לק שמוצא חן בעיניי, באתי הביתה כולי שמחה ומחוייכת, ואז גיליתי שכבר יש לי בדיוק אותו הדבר בארון

הלוואי שהייתי מצליחה לעשות נייל ארט... יש פה בנות שעושות דברים משגעים

denush

New member
אני יודעת שלא התכוונת לרע

בגלל זה גם כתבתי שכתבת בסדר ופשוט ניצלתי את ההזדמנות לומר משהו זה הכל,
אבל אני קראתי מה שכתבת ולא הרגשתי נימה עוקצנית או שיפוטית מדי בדברייך, כפי שכתבתי קודם.

לגבי הנייל ארט, אם נגיד לא זורם לך על החתמות, גם אפשר לעשות דבריםע ם מנקדים ועם סלוטייפים, או מדבקות מים נגיד, יש הרבה דרכים לגוון ולשדרג את המניקור

GeneticTorture

New member
גם אני כבר לא מתרגשת כמו פעם.

אם נתחשב בזה שאני לא מחבבת במיוחד ליקוויד סנד, פרווה/קטיפה, נצנצים ומט, בזה שאני גם לא מחבבת צבעים שהם בהירים מאוד ובזה שאני לא סובלת את הרעיון שיהיו לי באוסף שני צבעים שדומים אחד לשני, כל אלה מצמצמים מאוד את האפשרויות שלי.
כל פעם שאני מגיעה לנייל סטודיו או לסופר פארם להתעדכן, אני משתעממת יותר ויותר. זה פסיכי - פעם הייתי מגיעה לשם ורואה קיר ענקי של לקים, זה היה כמו להיות ילדה בחנות ממתקים. היום מה שאני רואה זה שהכל כבר ממוחזר, הכל בנאלי, ומה שכן מצליח לתפוס לי את העין כבר יש לי.
לקים של אסי יש לי בדיוק ארבעה. שלושה מהם קניתי ואחד קיבלתי מתנה. עבורי הם די שווים את המחיר בזכות העמידות שלהם עליי. רוב הצבעים באמת סטנדרטיים אבל אני חייבת להודות שיש כמה גוונים שבאמת תפסו אותי, בעיקר אלה שרכשתי. פעם כמעט התפתיתי לרכוש את Dive Bar שלהם אבל החלטתי לדחות את זה, ואחרי כמה זמן ג'ייד יצאו עם הליין החדש והאיכותי יותר שלהם עם בדיוק אותו גוון - Green Garnet אם אני לא טועה. ובכלל התלהבתי מהלקים החדשים של ג'ייד, אם לא היו כבר קיימים באוסף שלי חלק מהגוונים שגם הם הוציאו. שזה חבל כי ג'ייד זולים הרבה יותר.
הפעם היחידה שהזמנתי משהו מהאינטרנט הייתה עם שניים הולוגרפיים של קולור קלאב, וגם אז ביקשתי מחבר טוב שיזמין אותם עבורי בגלל שאין לי כרטיס אשראי. אם כן היה לי כבר סביר היה שהאוסף שלי היה גדול פי שניים ממה שהוא כרגע, פשוט כי בחו"ל יש כ"כ הרבה יותר דברים שווים, מצד שני, אני שונאת להטריח חברים. וגם כי קצת צריך לחסוך כסף עכשיו. P:
בסך הכל, שוב, אני כבר לא מתרגשת כמו פעם. מצד שני, יש לי המון גוונים. לא כל הגוונים שאפשר להעלות על הדעת, כמו שהייתי רוצה (מה שמזכיר לי - אין לי בכלל צהוב באוסף שלי, חוץ מאחד זרחני של אורלי. למי מכן יש המלצות? :D) אבל מספיק כדי שלא ישעמם. להמון, המון זמן. :)

lilo4

New member
דעתי

אני מסכימה איתך לגבי חלק מהנקודות... באופן אישי גם אני לא כ"כ מתרגשת מאסי, אבל זה עניין שלי

אני חושבת שהחברות הישראליות- שיק, ג'ייד [ולייף שמיוצרים ע"י ג'ייד] הן אחלה חברות, בשנים האחרונות הן עושות מאמץ להיות מעודכנות, כל הזמן יוצאות קולקציות חדשות וצבעים חדשים. באופן אישי דווקא הלקים של שיק וג'ייד מחזיקים עלי הכי הרבה זמן

כמו שאפשר לראות באוסף שלי, הבסיס שלי הוא של החברות הישראליות הזולות. אם בא לי על צבע סטנדרטי יחסית אז אני אפנה קודם כל לחברות האלה. אבל היתרון של החברות הגדולות והיקרות יותר מחו"ל זה המגוון האדיר של הצבעים, המרקמים וכו'. למשל OPI יצאו עם הליקוויד סנד שרק לאחרונה יש לו אלטרנטיבות זולות יחסית [וגם, מגוון הצבעים נמוך יותר]. יש לי גוונים של OPI, צ'יינה וקולור קלאב שלא מצאתי בחברות הישראליות. היתרון של החברות בחו"ל שמגוון הצבעים פשוט גדול משמעותית

יש חברות שאני לא מתלהבת לרכוש את הלקים שלהן- למשל רבלון, אורלי, אסי וכו'- פשוט כי אני לא מתחברת, זה בעיקר עניין של טעם אישי. אני למשל מאוד אוהבת את הלקים של צ'יינה גלייז, המברשת, הגוונים והפורמולה בד"כ מאוד טובים ואני מתחברת אליהם יותר מאשר חברות אחרות.

לגבי הגוונים ... קרה לי כמה פעמים שהזמנתי או קניתי בטעות צבעים דומים. חלק מהם מסרתי / החלפתי / מכרתי / תרמתי, אבל יש כמה גוונים שנשארו אצלי, ואני בטח אתרום בפעם הבאה שיצא לי. ויש גוונים שאומנם מאוד דומים אבל אני כן מחליטה להשאיר, כי המגוון הזה כייפי לי.
לאחרונה אני קצת יותר נכנסת לקטע של נייל ארטים וחותמות, אז אני שומרת גם גוונים שאני פחות אוהבת במחשבה שאני אוכל לשלב אותם טוב בנייל ארט.

ובאופן כללי גם אותי קצת יותר קשה לרגש עכשיו. ככל שהאוסף שלי גדל אני מרגישה שכבר ראיתי המון, קשה לחדש לי וקשה לגרום לי להתלהב. הלק צריך להיות באמת מיוחד כדי שאני ממש אתלהב.
ולגבי לקים יקרים מאוד- כואב לי הלב להוציא 60-70 שקל למשל על לקים, גם אם אני חושבת שהם מהממים.... אני מגבילה את עצמי ל-40 ש"ח ללק כולל משלוח, וגם זה גבולי מאוד בשבילי, אני משתדלת לקנות ב-20-30 שקל ולא יותר מזה

iefrat

New member
כן מצליחה להתרגש אבל קונה פחות

אחרי 3 חבילות שלא הגיעו ומשא ומתן מתסכל כדי לקבל את כספי חזרה זנחתי קניות ברשת.

כשאני מתלהבת מגוון זה או אחר, לפעמים המותג לא בארץ וגם אם כן אזי לא תמיד אפשר להשיגו.

היום קניתי 2 לקים סוכר של שיק - בעיקר מהסקרנות אחרי הבזז ברשת

trilliane

Well-known member
מנהל
מזדהה מאוד (יש סיבה שאני לא פה לאחרונה
)

אחרי שנה+ סוערת שבה הקפצתי את מספר הלקים מ-30 ל-130 בערך, באמת הגעתי לשלב שאין גוון שאני אוהבת ואין לי, והתחלתי לחפש רק דברים מיוחדים, וגם בהם אני לא אוהבת כל דבר, כי כמה נצנצים כבר אפשר?

למעט כמה זולים שקניתי בגיחה לחו"ל, בחודשים האחרונים לא קניתי לקים וגם לא חיפשתי ולא עקבתי (יש כמה בלוגים שאני מנויה אליהם, אני מרפרפת על הדוגמאות, מפהקת משעמום ומוחקת) וגם לא ממש מרחתי כי אין לי כ"כ סבלנות לזה כרגע (אני מניחה שהמוזה עוד תחזור).

אני מסכימה איתך לחלוטין שבגוונים הסטנדרטיים אין שום סיבה לשלם יקר וגם אני לא מבינה את הנהייה אחרי אסי, בפרט לאור המחירים הגבוהים בארץ והמברשת הרחבה שאני לא סובלת ולא מסתדרת איתה בכלל (אבל אני יודעת שיש בנות שאוהבות מאוד). יש לי רק שלושה לקים שלהם – Dive Bar (גוון מיוחד דואכרומי שבאמת אהבתי) ועוד שניים כסופים שקניתי במבצע לצורכי החתמות. יש לי גם גימור מאט שלהם (הוא מצוין) והוא הגיע בעסקת חבילה עם המייבש שגם הוא סבבה. אף אחד מהם לא נקנה בארץ, הזמנתי מחו"ל ויצא לי חצי מחיר ומטה.

לדעתי 'שיק' היא החברה הישראלית הטובה ביותר מבחינת תמורה למחיר. יש לה שפע של גוונים, פורמולות מצוינות ועמידות, ובקבוקים עם כמות מכובדת שלא נראים כמו דוגמיות. בפארמים היא פחות זולה, אבל אפשר למצוא חנויות זולות יותר ולשלם הרבה פחות.

כמה נצנצים כבר אפשר???

המון!!!!!!!

אני חולת נצנצנים. הבעיה היחידה איתם היא ההסרה

[חיפשתי בגוגל את Dive Bar, הוא נראה ממש יפה :]

yaelsn

New member
הגישה שלי ממש שונה משל רובכן

באמת יצא לי לחשוב עלזה בזמן האחרון, בזמן שסידרתי את הלקים החדשים שקיבלתי, והגעתי למסקנה שאני מתייחסת לאוסף הלקים שלי כאל אוסף לכל דבר. יש כאלה שאוספים בולים, יש כאלה שאוספות צלליות, אני אוספת לקים

יש לי באמת המון לקים (משהו כמו 130, אני צריכה לעדכן את הרשימה כדי לדעת בוודאות), ומתוכם יש לי כמה לקים קבועים, שאני חוזרת אליהם שוב ושוב, וגם כמה כאלה שקניתי בידיעה שהם ישמשו אותי רק פעם או פעמיים.

כמובן שעל לק "חד פעמי" כזה אני לא אוציא סכומים גבוהים במיוחד (עד 25-30 ש"ח, תלוי כמה הוא מיוחד)
על לקים שאני ממש אוהבת אני מוכנה להוציא עד 50-60 ש"ח. עדיין לא קניתי לק ביותר מ40 ש"ח, אבל אם יהיה משהו שממש ארצה, אני מוכנה להוציא עליו את הסכומים האלה (כמו למשל clowning around של lush laquer שמאוד מאוד קשה להשיג אותו)

אני כמובן משתדלת לא לקנות גוונים דומים מדי, אבל גם זה קורה לפעמים... השבוע קיבלתי את המשלוח שלי מcherrycolture ואחד הצבעים שם (Queen B) מאוד מאוד דומה לno more film של אסי שכבר יש לי באוסף, אבל זה לא כזה מפריע לי. אני מאוד אוהבת למרוח את no more film על הרגליים, אבל יש לי אותו בגירסת מברשת עבה וזה קצת מעצבן. עכשיו עם הלק של צ'יינה יהיה לי יותר קל

היום גם קיבלתי מהיח"צ של OPI לק שמאוד מאוד דומה ללק של ג'ייד שכבר יש לי, וזה דווקא נחמד כי בתור בלוגרית אני יכולה להעלות פוסט השוואה על הגוונים הדומים

ולמרות שיש לי כמות באמת גדולה, אני עדיין מוצאת את עצמי מחפשת גוון מסויים שאני רוצה ולא מוצאת, והwish list שלי עדיין מלא בדברים שאני חולמת להשיג

LemonLimeLilach

New member
גם אני מזדהה

אני לא רואה כרגע משהו שמרגש אותי במיוחד, ובינתיים אני כבר תקופה ללא קניות חדשות ואני מרוצה מהאוסף שיש ברשותי אפילו שהוא לא גדול במיוחד (לא מאמינה שיש לי יותר מ-60). הרוב אצלי זה שיק, ועליי הוא עמיד במיוחד וחוץ משניים שלושה בקבוקים עם פורמולה מזעזעת אני מרוצה מהאיכות, אז לא מושך אותי להסתכל ולהזמין מחו"ל, מעבר לזה כרגע לא הגיוני מבחינתי לקנות לקים במחירים גבוהים (מטליים של שיק ב-19 ש"ח הם כנראה הכי יקרים אצלי) אז זה גם מוריד את זה מהפרק. אבל מכירה, וקורה לי שיש שבועות ששום דבר לא נראה לי ואני נשארת עם ציפורניים ריקות. אגב כבר תקופה ארוכה שלא עשיתי חותמות כי זה קצת נמאס לי, והייתה תקופה שעשיתי הרבה סטרייפינג טייפ ואז נמאס לי, וזה נראה לי הגיוני שזה קורה לנו וזה בסדר. באיזשהו שלב ההשראה חוזרת

אביeג7

New member
כן,אני באמת חושבת שאסי

כ"כ מיוחדים.

ובעיני זה לגמרי שווה את המחיר וזמן ההמתנה <במקרה הגרוע,שבועיים, בפעם האחרונה תוך שבוע הם היו כבר אצלי>

אני חושבת שכל אחת שיש לה אוסף מכובד,חוטאת בלקים די דומים, אבל אני יכולה להגיד לך שיש לי בערך 15 לקים אדומים של אסי וכל אחד שונה מהשני בעיני.

מה שכן,אני לגמרי לא מתרגשת כמעט מכלום. אני אוהבת לקים אך ורק בגימור קרמי <יש לי 2 נצנצים כאלה שאני בקושי שמה> ולא אוהבת צבעים כמו ירוקים,צהובים וכאלה,אלא צבעים יחסית יותר סולידים כמו ורוד, אדום,סגול, על כל גווניהם..

למרות שדווקא הפעם האחרונה שהתלהבתי הייתה לא מזמן,מקולקציית החורף של אסי ורכשתי את כל הצבעים הקרמים.
<וכן,הם מהממים ומרגשים>

למעלה