בנות, דיוניישן

בנות, דיוניישן

אנחנו כל הזמן מחפשות לק חדש בצבע וגימור שירגשו אותנו. לפעמים אנחנו מוכנות לשלם המון עבור בקבוק לק אחד, ולפעמים אנחנו מרחיבות את החיפושים שלנו גם לאינטרנט שבו יש גישה לשוק רחב ומגוון יותר של לקים...

לפעמים אתן כאן מתלהבות מחברות של לקים [האמ אסי האמ] שאין לי מושג על מה כל המהומה. הגוונים שלהם נראים לי דיי בנאליים, לא משהו נניח שלא נמצא בשיק - ובמחיר הרבה יותר שפוי.
אתן באת חושבות שאסי כלכך מיוחדים? הם באמת שווים את העלות שלהם? הם באמת שווים את העלות של המשלוח מחו"ל ואת זמן ההמתנה? [בהנחה שהזמנתן אונליין]
ובכלל, יש בנות שיש להן באוסף המון לקים כמעט זהים לחלוטין [עיין ערך "האוסף שלי" האחרון בקטגוריית האדומים
], ולא משנה אם זה מחברות שונות או אפילו אותה חברה. זה באמת הכרחי?
מה שאני מנסה להגיד הוא... שדיי קשה לרגש אותי כבר. אפילו בשיטוט באינטרנט אני כבר בקושי מוצאת לקים שמלהיבים אותי, זה נראה לי כאילו כבר ראיתי הכל.
לק קרמי, שימרי, גליטר, קוויאר, אפקט סוכר, אפקט הולוגרפי, מט וכו'...

בואו נגיד, לקים שיש בהם כמה גוונים בבקבוק אחד - הם מאוד מרגשים בעיניי, אוקי?
אבל לק שהוא בסך הכל צבע אחד, ולא משנה איזה... יש מיליון ירוקים ומיליון אדומים ומיליון סגולים וכו'. בחלק הזה אני מרגישה שכבר הגעתי לגבול שלי. נניח, בשיק, שהם הכי עממיים ונגישים, לדעתי יש את רוב הצבעים הרגילים. כלומר, לפעמים בנות מספרות שהן קנו לק כלשהו, של איזו חברה כלשהי בעלת שם בחו"ל, ואני תוהה - יש בדיוק אותו הצבע בפרפומריה במרכז המסחרי הקרוב ב-10 שקל, לא?

נייל ארט הופך את העניין להרבה יותר מגוון, אבל אני אישית דיי ידיים שמאליות ולא מצליחה לעשות נייל ארטים מיוחדים ונשארת עם לק שיחסית דיי משעמם אותי. גם הלקים שלי כבר משעממים אותי...

אני יודעת שההודעה קצת מבולבלת, אז אני אסם ואומר בשורה התחתונה: אני כבר לא מצליחה להתרגש.
אתן כן? יש לכן מה להגיד בנושא?

צונית

New member
אני מזדהה

החידושים בתחום מדהימים אותי כל פעם מחדש, אבל באמת שכבר קצת קשה להתרגש.
הצבעים בסופו של דבר הם אותם צבעים, רק במרקמים שונים. גם אני מתקשה עם חותמות והנייל ארט שאני עושה הוא מאוד בסיסי, וזה אחלה - זה אכן מחדש לי קצת ומרגש אותי - אבל לא כמו בהתחלה, כשהתחלתי לבנות את האוסף ועוד לא היו לי כל גווני הקשת++

בניגוד לתחביבים אחרים, לקים מגיעים למיצוי די מהר. זה לא כמו בגדים או נעליים שאפשר לקנות בלי סוף ועדיין לחדש. או כמו איפור - שגם האמת הגיע למיצוי אצלי בסופו של דבר, אבל יש כל כך הרבה מוצרים שונים בתוך הקטגוריה שאפשר להתרגש לאורך זמן.
לקים זה תחום שקשה לחדש בו, וכל החידושים הגיעו בשנה האחרונה בערך - הכל קרה נורא מהר ועכשיו אנחנו כבר לא מתלהבים מהדברים הרגילים. אבל גם אי אפשר לחדש לנו יותר מדי - אז פה הבעיה.

בקיצור, אני איתך. אולי צריך לקחת קצת הפסקה ואז לחזור?

אה,

קודם כל, גם לי תמיד נראה שראיתי הכל ושבעתי ואז עובר יום ואני רואה משהו חדש שבא לי

מבחינתי זה סוג של אספנות/התמכרות ולזה אין סוף.

אני יכולה להעיד על עצמי שאני מזמינה מחו"ל רק לקים מיוחדים שאני לא אמצא בארץ ומסכימה איתך לגבי CHIC שלדעתי יש להם פורמולה מעולה, צבעים מאוד מגוונים, ברק ועמידות מעולה (אני חושבת שהם הלקים שהכי מחזיקים עליי).

אני מאוד אוהבת להחתים אז אני כן מזמינה חותמות.

לגבי אסי ודומיו, לדעתי זה כמו מותג בכל תחום אחר, אפשר לקנות אחלה ג'ינס בגג חמישים שקלים בתמנון ואפשר לקנות דיזל במאות שקלים וגם אפשר למצוא את האמצע, יש כאלו שלהם זה לא משנה ולא ירגישו הבדל ויש כאלו שמבחינתם זה שופוני או לחלופין כן מרגישות את ההבדל באיכות וזה חשוב להן.
אני קיבלתי השבוע במתנה 2 אסי הראשונים שלי וכשמרחתי אותם על הציפורן הדוגמנית באמת התלהבתי מהאיכות אבל זה עדיין לא יגרום לי ללכת להוציא את הסכום שמבקשים בארץ על לק בצבע אחיד וחלק כשיש זולים יותר ואיכותיים כמו שיק אבל כן אני לא חושבת שזה נורא להוציא 30-35 ש"ח על לק שהוא שווה את זה מבחינת מריחה נוחה ואחידה ועמידות ולכן מזמינים מחו"ל.

MyRun

New member
לגמרי מזדהה

העניין של חו"ל לדעתי הוא פשוט ההתרגשות והכיף שבציפייה למשהו חדש. זה לא בהכרח שהגוונים שמזמינים הם משהו שאין בארץ... אבל כן, כיף לקבל משהו שארוז יפה ונראה טוב

מבחינת הריגוש אני מסכימה איתך... כבר תקופה אני מוצאת את עצמי לא קונה לקים בכלל, ולא שיש לי אוסף מאוד גדול, פשוט קשה להתרגש. גם אם לא הזמנת הכל, ראית הכל..
חוץ מזה, יוצא לי פעם בתקופה להסתכל על האוסף שלי ולראות לקים ששכחתי מהם ולהגיד לעצמי איזה באסה שאני לא שמה אותם, פשוט כי אין מתי! לא בא לי שהאוסף יהיה ענק סתם ויישבו אצלי לקים בלי שימוש, בגלל זה אני באמת מחכה לאיזה שוס כדי להרחיב אותו. ובנתיים לא מוצאת יותר מדי (כל מה שנאמר פה לא חל על גליטרים בצבע כחול.
)

גם אני כבר בקושי קונה לקים...

בהתחלה הייתי קונה כמה ביחד, אבל היום כשיש לי בערך את כל הצבעים שמוצאים חן בעיניי אני כבר כמעט לא קונה. ועדיין נכנסת כל יומיים לסופרפארם לראות אם במקרה הגיע משהו חדש

trilliane

Well-known member
מנהל
אני נכנסת לפעמים לסופרפארם... ומשתעממת

אין שום חדש במדף הלקים, לא מביאים גוונים חדשים של רבלון, אורלי או חברות אחרות עם חידושים מסעירים... כבר שנה שאני מזמינה בעיקר מחו"ל פשוט כי לארץ לא מביאים את הגוונים שאני רוצה.

נכון, וגם החברות עצמן

כל הזמן מעתיקות אחת מהשנייה צבעים.
נניח, עד שניו פארם יצאו בליין חדש של לקים - הצבעים בנאליים להחריד!!!

lilo4

New member
אני קצת מתלבטת איך להגיב

כי הדיון שהעלית הוא לגיטימי, וגם לי לפעמים יש את התהיות האלה.
מצד שני, זה שהביקורת הועלתה עם "קריצה" לאוסף שלי לא כ"כ נעימה לי...

זאת לא ביקורת

זאת הייתה דוגמא למשהו שהרבה בנות עושות, רציתי פשוט לשאול מה אתן חושבות על זה. לא התכוונתי לרע

lilo4

New member

אני מתנצלת, היה לי יום רע וכנראה שהעצבים שלי היו חשופים ורגישים יותר מהרגיל, אז משום מה לקחתי ללב....

אביeג7

New member
דווקא חשבתי שהיא מדברת על האוסף

שלי.. ובאמת הציניות לא הייתה נעימה.

p0st

New member
דעתי

בתור מישהי שעד לא מזמן הייתה קונה רק לקים עממיים (אני מאוד מחבבת את ג'ייד), אני יכולה לומר שברגע שנסיתי את אסי גליתי עולם אחר. אולי זו עדיין ההתלהבות של הנסיון הטרי יחסית עם חברה יוקרתית, אבל אני חייבת לציין שהם עמידים עלי טירוף (כמעט שבוע) ואני ממש נהנית מהם.
גם התחלתי לרכוש לקים מחברה נוספת - פופה (הם יקרים בטירוף בעיני, במיוחד לאור הכמות הקטנה שיש בבקבוק), וגם הם עמידים עלי נורא וממש יפים.

בנוסף, לפחות בגוונים שנסיתי של שתי החברות לעיל, הייתי זקוקה לשכבה אחת של לק בלבד, או מקסימום 2 ממש דקות לאטימות מושלמת.

לעומת זאת, השבוע יצא לי לקנות שני לקים של שיק, וגם אחרי 4 (!!) שכבות מאווווד נדיבות ממש לא הגעתי לצבע שבבקבוק. מיותר לציין שהלקים החזיקה בקושי יומיים... ממש מאכזב.

מכאן, אני בהחלט מעדיפה לשלם פי 2 ולהנות. (בפועל, תחשבי שאם לא הייתי קונה את שני השיק האלה, יכלתי לקנות פופה ולהנות מהכסף שהשקעתי. אבל במקום זה יש לי 2 בקבוקים שסתם עומדים על המדף וככל הנראה לעולם לא יהיה להם שימוש מעבר למה שנוסה).
אם המצב הכלכלי שלי היה מאפשר, בהחלט הייתי קונה יותר לקים של החברות היותר יקרות. אבל אין לי אפשרות כזו, לכן אני בוחרת צבעים שהם אהובים עליי במיוחד ומנסה להתאפק עד כמה שאפשר.

בקשר ללקים זהים של חברות שונות - אני יכולה להבין למה זה קורה, קרה לי פעמיים שהייתי בטוחה שאני קונה גוון שונה לחלוטין ופועל יצא שקניתי משהו כמעט זהה למה שכבר יש לי. למזלי זה קרה אך ורק עם החברות הזולות אז זה פחות נורא.
אני בהחלט חושבת שזה לא נחוץ לקנות את אותו הגוון מכמה חברות (אלא אם זה גוון מאוד שימושי/נתקלתי במשהו ממש ממש זול).

ובקשר לשאלה שלך - אני מתלהבת מצבעים שאני אוהבת, כי בזמנו כשהתחלתי לחבב לקים היה לי ממממממש קשה למצוא גוונים שרציתי (אני תמיד קונה בעיקר כהים. אגב הם ההם של שיק היו די כהים) ועכשיו אני רואה אותם בכל מקום. התחום הפך להרבה יותר מגוון ונגיש מפעם.

לא מלהיבים אותי אפקטי סוכר או הפרווה וכד', אבל הלקים שמשנים את הצבע שלהם בהתאם לטמפרטורה זה גאוני בעיניי (למה הם כל כך יקרים..
), ואני בטוחה שעוד מעט ימציאו עוד דברים מגניבים.
אה וכן, גם אנ ממש לא בקטע של נייל ארט, זה מאוד יפה אבל אין לי כל כך סבלנות וזמן לזה (או כשרון. או ציפורניים P: ), אבל אני כן אוהבת להחליף לק, להתאים גוון למצב רוח או סתם כי בא לי על צבע מסויים. זו דרך נוספת להתבטא, בדיוק כמו סגנון לבוש.

p0st

New member
נכון!

כבר יצא לי למרוח לפני שינה, ללכת לישון בערך שעה אחרי, ובבוקר להתעורר עם סימני מיטה על הציפורניים!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת באילו גוונים מדובר, לא היו לי בעיות

עם אף לק של שיק, ולא קרה לי עד היום שלא הגעתי לאטימות בשתי שכבות (לפעמים גם אחת הספיקה). לכל חברה (גם לטובות ביותר) יכולות להיות נפילות או גוונים עם פורמולה בעייתית; חבל להשליך מזה על כל ההיצע.

אני יכולה לומר לך שדווקא עם פופה הייתה לי אכזבה איומה, קניתי בזמנו שני בקבוקים שלהם ובשניהם הגוון על הציפורניים לא יצא כמו בבקבוק (ולא כי חסרו שכבות) וסתם קניתי ביוקר (20 ש"ח לבקבוק קטנטן ולא נוח) והם שוכבים אצלי ללא שימוש.

p0st

New member
הגוונים זה שחור ובורדו

(אין לי את המספרים המדוייקים שלהם כרגע, אבל אני אגיד לך מאוחר יותר אם תרצי. הברוד היה 200 ומשהו, והשחור זה מספר דו ספרתי כלשהו, ממש לא זוכרת כרגע.. X:).

אני מסכימה שהבקבוק של פופה קטן מדי ובעיקר לא יציב, אני כל הזמן מפחדת להפיל אותו...
אפשר לשאול על אילו גוונים מדובר?

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי ניסיון עם אף אחד מהם בשיק

אבל עד היום כל השיקים שקניתי היו סבבה לגמרי, אטומים להפליא בשכבה-שתיים, לא יותר.

לגבי פופה, אני מפנה אותך להודעות שפרסמתי בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2177&messageid=160241962
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2177&MessageId=160409111

לימים קניתי שני הולוגרפיים שלהם כי הם ההולוגרפיים היחידים שאפשר להשיג בארץ והיו עליהם ביקורות טובות. אבל זהו, לא נוגעת בשאר הלקים שלהם כשיש חברות אחרות שנותנות תמורה טובה יותר למחיר.

למעלה