שרשור מחירונים

התשובה בגוף השאלה

ככל שיש יותר מוזמנים, המחיר צונח משמעותית.
נסי לקבל מהם הצעת מחיר ל-250 או 300 איש, ותראי את ההפרש.

Juliettta7

New member
גם אני בהלם מהמחירים..

אמנם לא שמרנו את הצעות המחירים שקיבלנו ממקומות אחרים, אבל התחתנו בחיפה/קריות, בחורף, ביום חמישי והמחיר היה הרבה הרבה פחות מזה (ולא התפשרנו על האוכל בכלל)

PrincessAurora

New member
אני בהלם מהמחירים וחוששת לשאול על

עניין המע"מ, האם המחירים פה כוללים או לא...
איזה תסכול

יש מקומות בהם המחירים אינם כוללים מע"מ ויש

שכן.

פרמטרים חשובים נוספים שיש לקחת בחשבון:

1. כמות מוזמנים.
2. עונה.
3.. יום בשבוע.
4. תאריכים "מיוחדים" לטוב ולרע- ערב גמר המונדיאל המצניח את המחיר מחד, ותאריך ויזואלי כגון 12.12.12 שיש זוגות שבאופן תמוה עבורי, מוכנים לשלם הון עתק עבורו.
5. תאריכים "אסורים" על פי הרבנות- מוזילים את המחיר.
6. חתונת שישי או חתונת ערב?
7. וכמובן- תוספות שונות שאינם מגולמות במחיר המנה, כגון:
מע"מ/ תאורה/ הגברה/ קייטרינג אם אינו כלול/ שכר מלצרים/ עיצוב/ תוספות למיניהן/ ועוד ועוד- השמיים הם הגבול, מסתבר.

neurotica

New member
אחוזת מרגו, חורף, בהתראה של חודש

היו עוד כמה מקומות שדיברתי איתם טלפונית אבל כנראה שלא טרחתי אפילו לרשום את הסכומים שהם הציעו לנו.

בכל מקרה, כמו שרשום בכותרת:
אחוזת מרגו, נובמבר 2013, בהתראה של חודש -
הציעו לנו לבחור מבין 3 סוגי תפריטים, 210, 230, 265.
זה לא כלל מע"מ + אלכוהול תוצרת חוץ,
אבל כן כלל בר אלכוהול תוצרת הארץ, תאורה, הגברה, קישוטים סמליים של המקום.

c love1

New member
התפיסה שלכם פשוט לא נכונה

כל מה שאתם חושבים עליו זה איך לכסות את החתונה וכמה האורחים יביאו..מחליטים על תקציב ללא קשר לאורחים אם זה 60K , 80K או 100K סכום שתוכלו לעמוד בו ללא קשר לכמה יביאו לכם.
האורחים לא צריכים לכסות או "להחזיר" את המנה שלהם .
אישית בחרנו מקום שנחשב יקר כי הוא היחיד שמצא חן בעינינו .
ולא בגלל שזה "היום שלי" "פעם בחיים" וכדומה..אהבתי אותו וזה מספיק לי.
אם לא היינו יכולים להרשות לעצמנו לא היינו עושים את זה אני יוצאת בהנחה שלא משנה מה יום אחרי האירוע יש לי כסף לשלם לכל הספקים עם או בלי המתנות של האורחים.

c love1

New member
אפשר גם לנסות

לא להזמין את כל העולם ואשתו ולהגיע ל400+ מוזמנים.
אלא להזמין אנשים שבאמת ישמחו לחגוג אתכם יתרגשו בשבילכם אנשים שהם באמת חלק מהחיים שלכם. ולא חברים של אבא מהעבודה, המזכירה של אמא הבוס וכדומה.

הלוואי והיו לי 400+ מוזמנים

זה היה מוריד את מחיר המנה בצורה משמעותית.
אגב, אין לי הרבה מוזמנים ואף אחד מהם אינו "חבר של אבא מהעבודה" או "המזכירה של אמא".
ועדיין אין לי עשרות אלפי שקלים בחשבון הבנק שלי. אין קשר בין הדברים.

c love1

New member
אבל יהיה לך יותר קל לעמוד בזה

כי גם אם תקבלי הנחה על כמות מוזמנים ותשלמי רק 250 כפול 400 יוצא לך 100K
אבל אם תזמיני חברים ומשפחה קרובה 150 נגיד, ותקחי מנה יותר יקרה אפילו ב-350 ש"ח יצא לך רק 52K

וזה סכום שיותר פשוט לעמוד בו

neurotica

New member
התפיסה שלי נכונה ומתאימה *לי*

ואין זה ממקומך להחליט שהיא "פשוט לא נכונה".

חוץ מזה, אני חושבת שלהתעלם מזה שאורחים בחתונה מביאים מתנות כספיות ולהגדיר את תקציב החתונה מבלי לקחת את זה בחשבון זו התנהגות שאינה אחראית במציאות של ימינו ובמצב הכלכלי של רוב תושבי מדינת ישראל.
אם את יכולה לדעת מראש שגם בלי המתנות של האורחים יש לך כסף לשלם לכל הספקים, כמו שאמרת, אז התברכת.

c love1

New member
לא התכוונתי לפגוע

וכנראה שנעלבת , זאת ממש לא הייתה הכוונה.
ולהפך אין יותר אחראי מזה. קבעתי תקציב שאני עומדת בו לא משנה מה אני יקבל בחזרה ומה שאקבל מהאורחים זה מתנה .

זה פשוט נהייה מגעיל שאנשים צריכים לחשוב פעמיים אם לבוא כי אין להם כסף..וכי בעלי אירוע בתפיסה שלהם חושבים שהאורחים שלהם חייבים מינימום לכסות את המנה שלהם..
לא יכולים להרשות לעצמכם? תתחתנו בבית , בבית כנסת ואל תלכו למקומות המוכרים ביותר על חשבון האורחים שבאים לשמח אתכם .

yael1985

New member
מה זה המחירים האלו??!! אני בהלם!

אני כבר מפחדת להגיד כמה אנחנו קיבלנו... שלא יחשבו שאני קמצנית או משהו כזה. אולי בגלל שאני סטודנטית ובאנו דרך "סטודנטים נישאים" או שזה פשוט באשדוד.

מה שכן , אפילו ההצעה שקיבלנו מאולם אחר כבר נראית לי יותר הגיונית ביחס למחירים שראיתי פה. בסוף לא סגרנו איתם.

בסוף סגרנו באולם אחר.. במחיר טוב , ואני הכי שלמה עם הבחירה , ויותר שלמה כשאחת הקרובות אליי שדעתה מאוד חשובה ראתה את האולם ואמרה שהוא מהמם.... נרגעתי...

אנחנו מתחתנים בחודש ספטמבר לפני ראש השנה.

והכי הזוי שאנחנו כ"חברה" פשוט מקבלת את התעשייה הזאת. אני עושה סקר שוק לפני שאני סוגרת ספק...

יעל

neurotica

New member

ואם מי שיראה את השירשור הזה בעתיד יראה ששילמתם "מעט" יחסית ויקבל מזה את הכח להתמקח ולחפש אלטרנטיבות, אז מה טוב.

yael1985

New member
סגרנו באחוזה על הים בחוף הקשתות באשדוד

ב-160 ש"ח להתחייבות של 250 איש... במידה ומגיעים פחות משלמים 170 ש"ח.

הגברה , תאורה , ומסכים - 2500 ש"ח. שזה עוד נחשב לזול.... במקומות אחרים מציעים מ-5,000 ש"ח ומעלה.

זה כולל את העיצוב של החופה ועיצוב סטנדרטי של האולם... האולם עבר שיפוץ כך שהכל לבן חדש... יש פמוטים יפים כאלה על השולחנות וזה מספיק לנו...

אם אימא של החתן התלהבה מהמקום , סימן שאני יכולה להיות עם ראש שקט...

טבע-לו בכרכור, ספטמבר 2010, 180 למנה.

אני משערת שהיום זה קצת יותר.
התפריט חלבי ומבחינתי היה מושלם.

Sofi Sh

New member
גן הקונגרסים בחיפה

זה היה דיל חורף שכלל גם די'גיי, צלמים, הגברה ותאורה, וגם בר לא רע בכלל (ששדרגנו לבד בעלות נוספת של 1000 ש"ח סה"כ)- יום חמישי, דצמבר 2013, 230 שקלים למנה.
בשאר ימי השבוע לאותו הדיל המחיר הוא 200 שקלים.

לדעתי, מחיר הוגן יחסית לשלל המחירים המטורפים שאני רואה פה...
ברור לי שזה זול יותר בגלל שהיה חורף, ובגלל שמדובר בצפון, אבל זה דווקא אולם שנחשב טוב בצפון.

אגב, חברה שהתחתנה שנה לפני, ללא הדיל, בחודש מאי שילמה 260 למנה בערך. זה ממש משתנה...

סאטורן1

New member
אני גם מתפדחת לכתוב את ההצעות שאני קיבלתי...

אני תוהה אם יש משהו שפספסתי שמצאנו מקומות בפחות ב200 שקל... אני קמצנית? האמהות שלי ושל החתן תותחיות בלמצוא דברים זולים?....
בכל אופן, בערך 400 מוזמנים, מתחתנת בסוף אוגוסט. הציעו בויטראז' בנס ציונה 160, באולמי השרון גם 160 ובבנייני האומה 155 אם אני לא טועה... באריאל (לא דרך המלון, אבל כן שם) אפילו 130 וזה מקום ממש יפה. לפני שבאתי לבדוק. ובכל האולמות האלה הייתי בחתונות וזכור לי שהם היו אולמות יפים עם אחלה אוכל.
אז באמת אני שואלת את עצמי מה אני מפספסת?......

למעלה