שרשור מחירונים

וואו! המחירים פשוט יצאו מכל פרופורציה. מסתבר

שמוזמן לא קרוב שמביא 300 ש"ח ליחיד מביא שיק שלא מתקרב אפילו ל'כיסוי' המנה.

מכאן, שזוגות צעירים רבים בוחרים (כן, בוחרים) להוציא הון לא מבוטל על ערב אחד, ערב תחילת חייהם המשותפים.

כלה אחת.

Ruby Gem

New member
גם אני בהלם, זה פשוט תלוי אזור

בצפון המחירים הרבה יותר נמוכים. אנחנו שילמנו 205 ש"ח למנה (וזה כולל הכל!) + 4000 תאורה והגברה. והיה אוכל מעולה, עם מבחר ממש עשיר.

אני חושבת שעלייך

לכלול את מחיר התאורה וההגברה בעלות המנה, שכן זהו חלק מתנאי המקום לשכירת שירותי המקום- ואין באפשרותך לוותר עליהם.

אם כן, באם מוסיפה את את עלות ההגברה בסך 4,000 ש"ח -ובהנחה שהיו לך בממוצע 300 אורחים- אזי שעלייך להוסיף 13.3 ש"ח לעלות המנה- מכאן שעלות המנה תופחת ל- 218 ש"ח.
205+13=218

כעת- בהנחה שכל השירותים האחרים הבסיסיים (צלם, דיג'י, הזמנות, שמלה, חליפה, אלכוהול תוצרת חוץ, זר כלה, איפור, שיער) יעלו לך מחיר כולל של 50,000 ש"ח בלבד (ולא הזכרתי עיצוב, חופה, מגנטים, אטרקציות וכדומה)
הרי שעליך לחלק 50 אלף שקלים ב-300 אורחים - 166 ש"ח.

155+218= 373 ש"ח.

מכאן, שעל מוזמן להביא בממוצע 373 ש"ח רק על מנת לכסות את חתונתך.

מזל טוב!

hillala8

New member
זה עדיין הפרשש גדול

כשאת מוסיפה את ה-166 ש"ח האלו על 220 ש"ח (עלות מנה ואולם) לעומת אם את מוסיפה אותם על 320 ש"ח למנה....

מה יעשה מי שלא גר בדרום/בצפון?

ישנע 300 מוזמנים ליעד מרוחק? זה גם לא ריאלי.
הנקודה היא שגם במרכז מן הראוי שהיו אלטרנטיבות שפויות.
אבל בעצם כבר אמרתי שעסקי החתונות דומים באופן חשוד לשוק הנדל"ן הישראלי...

nitzan gng

New member
וואו, 50,000 לכל המסביב זה גבוהההה

אני לא בטוחה מה המספר ה"אופייני" אבל אני ממש לא חושבת שיש סיבה להגיע למספר כזה. אנחנו סיכמנו את כל המסביבים בחצי ממה שכתבת.

אבל כן, עם מחירי הגנים באיזור השרון המחיר הסופי שהגעת אליו הוא אופייני לחלוטין. אין ספק שרק ב"עזרת" האורחים הרגילים קשה לכסות אירוע כזה. אבל עם התנהלות נכונה אפשר לא לצאת בהפסד גדול.
אנחנו למשל ידענו שיהיו לנו מתנות יפות מההורים אבל בכל מקרה מאוד ניסינו לצמצם בהוצאות מסביב (למרות שהיה קשה ויצא הרבה יותר ממה שחשבנו בהתחלה) ולכן כיסינו פלוס.
בדיעבד - גם בלי המתנות של ההורים - אבל כן המתנות של החברים והמשפחה הקרובה - היינו מכסים כמעט מינוס ~6000 ש"ח. זה משהו שהיינו מוכנים להשקיע כדי שיהיה מה שרצינו, אבל לא יותר מזה. ידענו שיהיו מתנות מההורים אבל העדפנו לתכנן את החתונה כדי להתקרב כמה שיותר למחיר ממוצע של 350 ש"ח ולא להתנהג כאילו התקציב גבוה יותר בגלל מתנות מהמשפחה.

Ruby Gem

New member
תודה על המזל טוב

ואל תדאגי, כיסיתי את החתונה ואפילו הרווחתי.
היו לי 217 אורחים ולא ציפיתי מהם שיכסו את המנה... ממש לא עשיתי חישוב כזה.

אגב, עלות של צלם, דיג'יי, הזמנות שמלה, חליפה, אלכוהול ואיפור ושיער עלו לי 21,700 ש"ח. (וזה אחרי שעיגלתי כלפי מעלה כי לא זכרתי במדוייק את כל המחירים). רחוק מאוד מאוד מ-50,000.

אכן. המדינה שלנו השתגעה.

אני גם ממש הופתעתי מהסיפור הזה.

בשנים האחרונות הייתי הרבה פעמים אורחת במקומות האלה, חלקם טובים יותר, חלקם פחות. ברובם המוחלט האוכל היה סביר (ואני לא אנינת טעם במיוחד) - אוכל סטנדרטי של חתונות, גם במקומות עם הקייטרינגים ה"נחשבים". לא תיארתי לעצמי שאלו המחירים.
אני מניחה גם שכל שנה המחירים בשוק הזה עולים (באחוזים דו ספרתיים, להערכתי).

אין לזה שום הצדקה וזה מקומם!
ברור למדי שאף זוג צעיר (להוציא ילדי טייקונים) לא מסוגל להרשות לעצמו סכומים כאלה, ולפיכך נאלץ להסתמך על מימון ההורים. אח"כ מתלוננים שאין כסף לקנות דירה, לשלם לגני הילדים (עוד דוגמאות למחירים מופרכים) ועל רמת החיים הנמוכה בארץ.

בחישוב הגס שעשיתי, חתונה ברוב חלקי הארץ (חדרה-גדרה, נגיד), גם כזו שחוסכים בה בשלל התחומים (צלמים, ביגוד וכו') - אין סיכוי שלא לצאת ממנה במינוס של כמה עשרות אלפי שקלים.

הבעיה שהמחירים עולים פשוט כי כולנו נותנים לזה יד, מתעלקים במידה על ההורים ונושכים שפתיים כי זה "פעם בחיים", והספקים בתחום מרוויחים מן ההפקר. מדהים שזה קורה בשוק שבו יש תחרות ענפה!
משהו לא עובד אצלנו הצרכנים הישראלים.
ואני לא חושבת שיש באמת אלטרנטיבה כי גם כשעושים אירוע קטן במסעדה משלמים והרבה.

אצלי לפחות זה מעורר מחשבה של לא לציין את הנישואים באירוע כלל. זה חשוב לי והייתי רוצה לחגוג את המאורע עם משפחתי וחבריי, אבל לא בכל מחיר.

מסכימה איתך לחלוטין. נא ראי

את תשובתי ל- Ruby Gem אשר מצאה מחיר מציאה של "205" של למנה.

באם נכלול את יתר העלויות- הרי שעל אורח ממוצע בחתונה להביא 373 ש"ח. אני חוזרת- שלוש מאות שבעים ושלושה שקלים חדשים. וזאת רק על מנת לכסות את הוצאות החתונה.

השתגענו.

אין לי ציפייה לכסות את עלות החתונה

כשעושים אירוע כלשהו, ברור שיהיו הוצאות. והאורחים לא צריכים לממן את השמחות הפרטיות שלנו.
גם כשעושים מסיבת יומולדת לחברים בבית, זה עולה כסף.
השאלה היא רק מהו סדר הגודל של ההוצאה ביחס לתמורה שמקבלים.

לדעתי אין צורך שהצ'קים של האורחים יכסו את כל ההוצאות (כמובן שאם זה קורה זה מבורך). ואם היינו מקבלים מהקייטרינג ארוחות מלכים, אז אולי אפשר היה לקבל את זה. אבל זה לא המצב. המנה שאת מקבלת בחתונה "שווה" אולי 100 ש"ח במסעדה בקנה מידה אובייקטיבי (ואני מכלילה בזה את השתייה וכל המנות). זה מה שמעצבן.

ולגבי מה שרובי רשמה - אכן מחוץ למרכז הארץ המחירים קצת יותר נמוכים, אבל צריך גם לשאול באיזה עונה ויום מדובר (ובאיזו שנה נערכה החתונה) ובעיקר כמה אורחים היו ומהו סוג המקום בו נערכה החתונה, כדי להיות מסוגלים לעשות השוואה נאותה.

Ruby Gem

New member
עונה לך לשם השוואה

התחתנתי באוקטובר האחרון, יום רביעי. 217 אורחים.
המקום בו התחתנתי היה ה"נסיכה"- אולם באזור הקריות. המחיר הראשוני שלהם היה בסביבות ה-250 עד 230. (אני לא זוכרת במדוייק). כאשר ביום חמישי מוסיפים בערך 10 ש"ח למחיר המנה (אם אני זוכרת נכון).
המחיר שסגרנו היה לאחר הנחה, והוא כלל את הכל.
הלכנו לבדוק אולם אחר- "הינומה" בנשר (אותו אזור). גם שם טווח המחירים הראשוני היה זהה. לא סגרנו שם בסוף כי כמעט ולא היו להם תאריכים לאוקטובר והם גם דרשו לאוקטובר התחייבות של 350 אנשים.

חברים שלנו התחתנו ב"ערוגות הבושם" ביוני האחרון, יום א. היו להם איזה 400 אורחים. אני לא זוכרת במדוייק את המחיר, אני חושבת שזה היה בין 320 ל-350. וכמובן שזה לא כולל עיצוב של החופה למשל. בשביל שרק יעשו להם שביל ויעמידו להם חופה- הם היו צריכים להוסיף עוד אלפיות.

אגב

סתם בשביל הכיף, תעשי חישוב דומה כאשר מחיר המנה הבסיסי הוא 350...
מעניין מה תהיה התוצאה

זו בדיוק הנקודה שלי. אם לא ניתן לכסות

עלות חתונה נמוכה ללא הוצאה על סעיפים שאינם נחוצים- אז מה קורה כאשר מחיר המנה הוא 350-400 ש"ח וצפונה? (לא כולל עיצובים/אטרקציות וכו')

מבלי להתייחס למקרה הפרטי שלך- כדבריי קודם- אני חושבת שכעם איבדנו מזמן את הפרופורציות והמידות הטובות כשזה נוגע לענף החתונות.
אני מרגישה שהסובבים אותי צמאים לשינוי מהותי בסטנדרטים הנהוגים בארץ בתחום החתונות.

neurotica

New member
דווקא אפשר לא לצאת במינוס.

עובדה שאנחנו הצלחנו אפילו לצאת בפלוס, ואנחנו גם לא היחידים, לאחרונה היו פה כמה דיונים על חתונות קטנות ושפויות. הכל עניין של סדרי עדיפויות.

לא נטען לרגע שאין זה אפשרי. אולם זה יוצא דופן

על סמך היכרותי האישית בלבד- זוגות שהצליחו לצאת בפלוס מיום החתונה הם:
א. זוגות שהוריהם העניקו להם סכום יפה מאוד מאוד. (עשרות אלפי שקלים והלאה)
ב. זוגות שחישבו כל אלמנט. למשל: הזמנות מקוונות ולא מודפסות/ מקום לא שגרתי לקיום האירוע/ שמלה לבנה ברשת עממית ב-400 ש"ח/ חליפה ב-300 ש"ח/ נעליים קיימות מנעליה של הכלה/ איפור שיער עצמאיים/ צלם מטעם המשפחה/ ללא דיג'י- אוסף שירים מתנגן למשל, ללא מניקור פדיקור וכו'.

אכן אתגר

neurotica

New member
וזה חבל (שזה יוצא דופן)

כי עכשיו כשאני מוזמנת לחתונה של חברים רחוקים זה מרגיש יותר כמו נטל כלכלי ולא כמו הזדמנות לשמוח בשמחתם ולחגוג איתם.

האמת שאפילו לא חשבתי על אפשרות א' כ"לא לצאת במינוס" כי גם להכניס את ההורים למינוס או באופן כללי לשלם כ"כ הרבה על ערב אחד, כשאפשר לחסוך אותו לדירה וגני ילדים, כמו שאמרת, זה משהו שאני לא הייתי עושה. אז כן, אנחנו יותר משתייכים לאפשרות ב', ואני אגיד לך מה, אני לא חושבת שמי שהיה בחתונה שלנו הרגיש ש"חסכנו" במשהו.

מסכימה איתך לחלוטין. כמה נקודות שלי באופן

אישי צורמות במהלך ארגון החתונה:

1. הורינו המקסימים מעניקים לנו מתנות יפות. הורינו עובדים שנים רבות קשה עבור הכסף שלהם. לעולם לא ארצה לבזבז אותו על ערב אחד.
אני בשאיפה לשמור מתנות אלו להמשך חיינו המשותפים כזוג צעיר.

2. זוג שלא מזמין מגנטים/הפעלות/אטרקציות ושאר שטויות- נחשב כקמצן.
זוג שעורך חתונה במקום צנוע- נחשב חסכן.
מה קרה לחתונות המקסימות של פעם?

3. עבורי, חתונתי היא לא אירוע עבורי, אלא אירוע עבור הורינו המקסימים שגידלו אותנו. חשוב לי שהורי יזמינו את כל מי שחשוב להם להזמינו.
צר לי לעתים שמעטפת הזמנה לחתונה נחשבת כעול כלכלי לפיו לא מעט זוגות מחליטים האם להגיע או לוותר.
הדבר תקף גם לגבי- יש לי חברים רחוקים/מכרים חביבים/עמיתים ממקום העבודה לגביהם אני בהתלבטות- מחד אני רוצה לכבד אותם בהזמנה ומנגד לא ארצה שיחשבו שהם חייבים לבוא וירגישו תחושת אי נעימות מאי הגעה.

שמחה לשמוע שערכת בחירות מושכלות ושיצא מוצלח!

toxic babe

New member
ממש לא נכון

אנחנו עשינו חתונה שפויה, יצא בסביבות ה-50,000 ש"ח.
תתפלאי שהשמלה שהשכרתי עלתה 5000 ש"ח והחליפה של החתן עלתה כמעט 4000 ש"ח.
האיפור והשיער שלי עלו 1500 שקל, ממש לא עשיתי לבד וגם קניתי 2 זוגות נעליים לחתונה במיוחד.
בצילום אומנם הייתה לנו הנחה, אבל זה ממש לא הפך את החתונה פחות טובה. ההפך, היה לנו ממש כיף עם הצלמת הלא ידועה שלנו והתמונות בעיניי יצאו נפלאות.
אומנם הייתה לנו חתונה קטנה, אבל עדיין במימדים של חתונה ישראלית ממוצעת היינו אמורים לעמוד על 100,000 שקל מה שכמובן לא נתנו לקרות.
פשוט צריך להיות שקולים יותר. לא לחשוב "זה פעם בחיים" כי באמת שקל ליפול למערבולת הזאת. צריך לחשוב שזה פעם בחיים אבל יש גם את מחר ורוצים להתחיל את החיים ממקום טוב יותר ולא ממקום של דאגות ומינוסים. בטח שעם המצב הכלכלי שלנו בארץ שבנאדם חושב פעמיים מתי להביא ילדים כי זה יקר וחושב מתי הוא בכלל יחשוב על לקחת משכנתא כי זה בלתי אפשרי לקנות כאן דירה.

niki86

New member
מגיבה לכל השרשור ולאו דווקא לך -

אני לא יודעת מאיפה לקחתן את כל החישובים שנעשו פה,

אני התחתנתי בחתונה של 600+ איש, באזור השרון (בטירה בגעש),
והכל, כולל ה-כ-ל, אבל באמת ה---כ---ל (כולל גרביים לחתן!)
עלה לי בממוצע 305 שקלים לאדם (אם אני לא טועה, אני אבדוק את החישוב המדוייק בערב).
וכן, יצאנו ברווח של כמה עשרות אלפי שקלים שגם כיסה לנו את ירח הדבש, לא כולל המתנות מההורים.

למעלה