סרטי השבוע

Optimus_Prime

New member
זו הדמות.

הוא לקראת סוף ימיו, הוא סובל מבעיות בריאותיות, הבת שלו עושה לו בעיות ויש לו יריבים חדשים וצעירים. בנוסף, סצינת הוידוי (אחת הסצינות הטובות בטרילוגיה) שואבת ממנו כל כח אפשרי שעוד נותר לו. אם הוא לא קיבל מועמדות אז קל וחומר, פשוט בושה וחרפה.
אם אני זוכר נכון הוא זכה שנה/שנתיים אחרי כן על "ניחוח אישה", עוד תפקיד נהדר שלו.

תפרט מה קורה בשתיקת הכבשים ותכתוב
, אני רוצה להיזכר...

Colfax

New member

לאחר שעה ו -11 דקות מתחילה הסצינה בה ד"ר חניבעל לקטר מצליח לברוח מהכלוב בו הוא נמצא, בעת ששני סוהרים מביאים לו את האוכל. זאת סצינה מצויינת. בהמשך תבוא הסצינה בה קלריס הורגת את באפלו ביל בחשיכה בסצינה נפלאה נוספת. מעניין שאחרי שחניבעל לקטר בורח ונעלם לו, דמותו לא תופיע בסרט עד לדקה האחרונה. כך שללא ספק, הדמות היא דמות משנית ואנטוני הופקינס היה צריך לקבל את פרס האוסקר כשחקן המשנה ולא כשחקן ראשי. אבל בכל מה שקשור לפרסי האוסקר, יש שם הרבה פוליטיקה והצלחה של סרט באוסקר היא הצלחתם, בכל ובראשונה של מפיקי הסרט, שידעו לשווק נכון את הסרט לחברי האקדמיה.

Murdock18

New member
אני לא מסכים איתך לגבי הזכייה של הופקינס.

בפעם הראשונה שראיתי את הסרט, הייתי בטוח שהיה לו הרבה יותר זמן מסך. המשחק שלו שם כ"כ מופתי ומדהים, שזה גרם לי להיות משוכנע שהדמות שלו מופיעה יותר.

BlackUnicorn

New member
Flight עם דנזל וושינגטון

נו, דנזל, מה אפשר להגיד :)
החצי הראשון של הסרט יעיל, מעניין ומותח.
החצי השני... מנומנם משהו ויש לא מעט קטעים שהיה אפשר לוותר עליהם.
לצערי לא ראיתי עד הסוף כי הבת שלי התעוררה בלי סוף, אבל בעלי סיפר לי את הסוף. סה"כ נחמד מאוד, לא משהו שזוכרים אח"כ.
6.5/10

Murdock18

New member
בינתיים, זו הביקורת הנפוצה על הסרט.

כולם אומרים שהחצי הראשון מעולה, אבל החצי השני לא משהו. אולי אשקול אם לראות חצי מהסרט.

gavrik

New member
גם שלי

כששמעתי על הסרט לראשונה הוא לא עניין אותי בכלל,
אבל הטריילר היה מעולה וקנה אותי.
אם היו מקצצים איזה רבע/חצי סרט הוא היה הרבה יותר אפקטיבי.

Optimus_Prime

New member
כמה סרטים מהשבועיים האחרונים:

הנסיכה מונונוקי - קניתי את הסרט די מזמן והזדמן לי לראות אותו רק בשבוע שעבר. אז קודם כל, הוא סרט נהדר, ויותר טוב מ"המסע המופלא" לדעתי (שזה הסרט השני של מייאזקי שראיתי, בינתיים...). אני מאוד אוהב את הדיבוב ולאור המלצות פה בפורום צפיתי בו עם דיבוב ביפנית וכתוביות באנגלית. אין ספק שזה מתאים יותר וגם מקשר יותר לעולם של הסרט.
אני לא בטוח אם זה משהו כוללני לגבי סרטי אנימה או סרטיו של מייאזקי (למרות שקראתי על זה קצת באינטרנט), אבל הדימויים שלו וההגדרה שלו מחדש למושגים בסיסיים - טוב, רע, נקי, מזוהם, מהיר וכו' - פשוט יוצאים מן הכלל. זו מלאכת עשיה שמתאימה רק לאנימציה, לתת לדמויות שאין להן קשר ישיר ו/או הגיוני לסיפור (חזירים, או גנבים, או לוחמות, או רוחות רפאים) עומק ולגרום להן להיראות הגיוניות. זה פשוט מדהים, וסרטים מונפשים הם היחידים שיכולים לגרום לזה להיראות אמין בעיני, ולכן זה כ"כ יפה. אהבתי מאוד את הסרט!

אייסמן - עוד סרט נהדר שהעיקר בו הוא תצוגת משחק מרשימה של מייקל שאנון, שאני מצטער שלא יצא לי להכיר עד עכשיו. הסרט מבוסס על מקרה אמיתי ועוסק בסוציופת שרצח מאות אנשים בשירות המאפיה (ובאופן עצמאי) במשך כ-30 שנה באיזור ניו-יורק. סרטים כאלו נהוג לכנות כ"סטנדרטים לז'אנר" ו"סרט פשע/מתח יעיל", אבל אני קיבלתי דווקא ערך מוסף בהפרדה שהאייסמן עשה בין החיים ה"מקצועיים" שלו לחיים האישיים. זה ציר עלילה די מרכזי, ורואים לאורך כל הסרט כיצד הוא מתמודד עם האישיות המפלצתית שהוא סיגל לעצמו. מאוד יכול להיות שאני מנתח את זה בצורה מוגזמת, אבל לדעתי השתיקות, הבעות הפנים ומדי פעם המשפטים והקצרים שהוא מוציא לסובבים אותו - פשוט מציגים את ההפרדה הזו בצורה הכי טובה שראיתי עד היום בסרטים/סדרות מהסגנון (כולל הסופרנוס, אגב, מהסדרות האהובות עלי) וזו הסיבה שהסרט עובר למדרגת "טוב מאוד" מבחינתי ולא סתם סטנדרטי. מומלץ למי שאוהב עיסוק ברעיון הפשע והפשע המאורגן , רוצה לראות הופעה מרשימה של מייקל שאנון וקצת להתפלסף על אישיות כפולה.

וינסנט רוצה לים - בסוף השבוע ספריית האוזן השלישית בHOT VOD הייתה חינמית ויצא לי לראות את הסרט הזה ששמעתי עליו די הרבה. בחור גרמני עם תסמונת טורט בורח ממוסד שהוא מאושפז בו עם שני חברים כדי להגיע לחוף ים באיטליה, לפי משאלתה האחרונה של אימו שנפטרה. בסה"כ סרט כיפי, עובר מהר ומרגש לפרקים. לא מצאתי בו משהו מיוחד או מעניין בצורה בלתי רגילה, חוץ מהמשחק של שלושת השחקנים הראשיים (כל אחד מהם סובל מהפרעה אחרת בגינה הוא מאושפז במוסד) שהציגו את ההפרעות השונות בצורה די טובה.

GK_FF

New member
יפה מה שכתבת על מונונוקי...

אני מאוד אוהב אנימה וממליץ לך לנסות לראות עוד יצירות וסדרות, גם לא של מיאזאקי..
גם בעיני מונונוקי עדיף על המסע המופלא.

למעלה