סרטי השבוע

AsafA55

New member
המקום בתוך היער

ובכן...זה היה שבוע דליל מאוד.

מקום בתוך היער -
תקציר הסרט מועתק מאתר "סרט" כי פשוט אין לי דרך טובה יותר לתאר את העלילה בלי לקלקל אותה -
פעלולן אופנוע מתחיל לגנוב כדי לממן את אישתו ואת ילדם הקטן - החלטה ששמה אותו במרכז ההצטלבות עם שוטר שאפתן המונע על ידי מחלקה המנוהלת על ידי שוטר מושחת.

אז...בגדול,אין ספק שזה סרט טוב,דרק סיאנפראנס בהחלט יודע לעשות קולנוע,וכמו בבלו ולנטיין המצויין,אין ספק שטביעת האצבע שלו מורגשת היטב.
ראיין גוסלינג ממשיך להוכיח שהוא ליהוק מבריק לכל תפקיד שיתנו לו,דווקא בראדלי קופר אחרי הופעה מצויינת באופטימיות היא שם המשחק נותן הופעה פושרת למדי,לדעתי הוא פשוט יפה ו"נקי" מדי בשביל התפקיד הזה.
העלילה כאמור הצליחה להפתיע אותי,לא ממש ידעתי על מה הסרט מלבד העובדה שראיין גוסלינג הוא פעלולן אופנועים וגיליתי שהסרט הוא הרבה יותר מזה.
הסרט מתחלק באופן ברור ל-3 חלקים שונים בני כ-45 דקות כל אחד כמעט במדוייק,החלק הראשון הוא מבריק,קולנוע משובח וסקרן שגורם לך לרצות עוד.
הבעיה ששני החלקים הבאים הם צניחה חופשית ברמה,כאשר החלק השלישי שמכניס אותנו לסרט שחוצה את השעתיים הוא כמעט ארוך ומייגע.

בסה"כ מדובר בסרט טוב מאוד,אבל אחרי חלק ראשון כל כך טוב,הרגשתי פספוס גדול ככל שהסרט המשיך.

אשמח לדון בסרט הזה,כי כאמור הוא מסקרן ושונה ואני הייתי רוצה לשמוע עוד דעות בקשר אליו.

ציון - 7/10

מסכים ולא מסכים

החלק הראשון אכן החלק הטוב ביותר שאחריו באה צניחה קטנה, אבל מצד שני קשה להתעלות עליו. קראתי את הדעה הזאת בכמה מקומות ואני מסכים איתה אבל לי זה היה די שולי, אני חושב שהסיפור השלישי היה גדול באותה מידה. השני לעומת זאת הוא שהיה פחות מעניין. לא מסכים על בראדלי קופר, אני חושב שהוא עשה כאן את העבודה.

מסכים איתך בגדול. אני גם חושב שחשוב להרגיש את טביעות האצבע של הבמאי בסרטים שלו וכאן בהחלט היה את עצמי.

ראיתי 2 מעולים.

מיסיסיפי בוערת- על הסיפור המפורסם שקרה במיסיסיפי בו נרצחו 2 יהודים ונער שחור ע"י ה-KKK. ישנם כמה פרטים לא נכונים כמו תמיד אבל חוץ מזה סרט מצויין.

לתפוס גנב- גנב יהלומים לשעבר נחשד באשמת גניבות בעלי אותן המאפיינים שלו יוצא להוכיח את חפותו. סרט בעל כל אותם המאפיינים של היצ'קוק עם כל היתרונות שבכך. סרט אדיר.

פלאות - החדש של אבי נשר.

העלילה הבלשית מסועפת, מרתקת ומפתיעה (למרות שבשלב מסויים עניין ה"חשבתי שX בצד שלי אבל הוא בעצם בצד של מישהו אחר אה לא הוא בעצם כן בצד שלי אה לא יש בכלל עוד איזה 4 צדדים אחרים לעניין הזה" מתחיל להעיק), הסגנון קצבי ושנון, יש אווירה חזקה מבוססת לוקיישן, הדיאלוגים דווקא היו מעולים והמשחק, גם אם לא מדהים, ממש מהנה (אדיר מילר בהופעה שהיא די תו אחד בלבד, אבל תו טוב ; אורי חזקיה היה דווקא ממש לא רע ; גם יובל שרף לא הייתה טובה במיוחד אבל גם לא גרועה לדעתי ; יהודה לוי היה מצויין ; אפרת גוש גם הייתה סבבה לגמרי).
מצד שני, הסרט כמעט נטול רגש אמיתי, ולא צריך לצפות למצוא פה כל סימן להתפתחות או לעומק מינימלי מצד הדמויות, שלא נדבר על סוף אנטי קליימקטי ולא קשור ברמות מטורפות (אבל חיבבתי את הפאנץ' ליין של סצינת הסיום). ויש פשוט דברים שבכלל לא היה טעם שייכנסו לסרט – למשל, למה בעצם ארנב צריך להיות צייר רחוב מכור לסמים אם אין לזה תכלס קשר אמיתי לעלילה*? שלא נדבר על קטעי האנימציה האלה. לא רק שהם נראים ממש לא טבעי (קצת נקיים וישרים מדיי יחסית לציורים שצוירו על אבן ירושלמית), אבל אין להם בכלל שום סיבת קיום, מלבד כדי להגיד ש"הנה קטעי אנימציה". לא מבין למה היה צריך את זה.

* לא ספוילר

timboy123

New member
איך ראית את הסרט?

אני, מכיוון שהוא יוצא בדיוק (היחיד, למען האמת, חוץ מהחדש של מ.נייט שאמלאן) ביום הולדתי הוא נבחר להיות 'סרט יום ההולדת שלי' (מנהג די מטופש אמנם אבל הוא כבר הפך להיות מסורת שההורים שלי התחילו איתי עוד כשהייתי ילד והיום אני ממשיך אותו) שאותו אראה (זה משתנה בהתאם לסרט הנבחר) עם בני משפחתי.

משמח לראות שסה"כ הביקורת שלך על הסרט חיובית.

בנוסף השתתפתי גם במבצע של וואלה! לזכייה בהקרנה מיוחדת של הסרט בסנימטק+שיחה עם אבי נשר, מקווה מאוד לזכות (אל תשאלו, מפה לשם מצאתי את עצמי כותב שיר במנגינה של 'שיר נחמה' של הדג-נחש)

Murdock18

New member
הסרט הוקרן בסינמטקים השונים.

למשל הייתה הקרנה בסופ"ש האחרון (או בזה שלפניו), בסינמטק תל אביב.

timboy123

New member
פחחחחח, אני גר בעמק יזרעאל, ניצחתי.

וגם זה לא מדוייק, הישוב שאני גר בו הוא משהו כמו 'סביוני שפרעם' או 'שפרעם פיתוח' אם תרצה לקרוא לזה ככה, פשוט החליטו לשייך אותו למועצה אזורית של עמק יזרעאל

timboy123

New member
יש לי משהו מוזר בסרטים...

אני לא שורד אותם עד הסוף.
לפני כמה שבועות (לא זוכר זמן מדוייק) התחדשתי בכמה דיודים, ביניהם דג'אנגו, כוננות עם שחר, ההוביט וענן אטלס.

את שלושתם ראיתי השבוע, ופשוט לא שרדתי עד הסוף (פרט לדג'אנגו, אבל גם זה בקושי רב).

עכשיו נכון, הם ארבעתם סרטים ארוכים ביותר, אבל הקטע הוא שבד"כ אין לי שום בעיה עם האורך הזה של הסרטים ואני מתמודד איתו יפה מאוד.

סרט אחד שכן הצלחתי לצפות בו במלואו השבוע, וגם זה עם הפסקות ארוכות, דבר שלא כל כך מתאים לי, הוא:

כמה טוב להיות פרח קיר

בקצרה:
עזרא מילר מדהים, אמה ווטסון מעולה, לוגן לרמן נחמד מאוד.
הסיפור סה"כ טוב אם כי די צפוי, אבל קל מאוד להזדהות עם הדמות הראשית בעיקר.
הבימוי ברובו טוב, סאונטראק מצויין.

סה"כ 7.5/10

Colfax

New member
סרט שאני מפסיק לצפות באמצע וממשיך למחרת

לעולם לא יוכל לקבל אצלי 4 נקודות. סרט צריך להיות מספיק סוחף ומספיק מעניין כדי שיהיה אפשר לראות במכה אחת. ראיתי שלושה מתוך הארבעה. את "ענן אטלס" צריך להתייחס לא כמו סרט קולנוע, אלא כמיני סדרה בת שלושה חלקים. ולכן ברור שלא צריך לראות הכל ברצף.

sako10

New member
ראיתי את Zero Dark Thirty

לפני כמה ימים ראיתי את Zero Dark Thirty
סרט בהחלט נחמד הספר את המרדף אחרי הטרוריסט מספר 1 בעולם.
בגדול נהנתי מהסרט רק חבל שלא היתה נוכחות משמעותית יותר לדמויות המשנה בסרט.

למעלה