המשך מצעד אהוד מנור- 100 הגדולים

feldman89

Well-known member
מקום 44

צריך לשמור על הבית שלי- עדנה לב ויגאל בשן

עוד דואט קסום והפעם שני הזמרים ששירתו יחד בלהקת פיקוד הצפון! בשנת 1972 זכו עדנה לב ויגאל בשן כנבחרי השנה בגלי צהל ולכבוד הזכייה(כמו בשיר הקודם) הקליטו נבחרי השנה את שיר הנבחרים שכתב תמלילן השנה- אהוד והלחין מלחין השנה- יאיר רוזנבלום. אני מאד אוהב את השיר הזה ואת הביצוע המדהים של שניהם
מעולם לא שיניתי את דעתי על יגאל בשן שהוא זמר ענק ועדנה לב שהיא זמרת מעט מפוספסת. השיר זכה להצלחה אם כי לא נכלל באלבום אצל אף אחד מהשניים. ממליץ בחום לתת לו צ'אנס

inbal321

New member
נתתי צ'אנס

לא יודעת מה דעתי בשמיעה ראשונה, זה לא שיר קליט במיוחד

feldman89

Well-known member
מקום 43

כל עוד- בעז שרעבי

השיר האחרון של בעז במצעד, אחד האומנים שכיכבו במצעד שלי ובצדק גמור. בשנת 1987 יצא השיר כל עוד לרדיו מתוך האלבום "משאלה" אך השיר לא היה ללהיט מצעדים אם כי לא נכשל ממש. אפשר לומר שהוא קיבל הערכה מאוחרת. בעיני זה אחד השירים המדהימים ביותר של בעז המופלא ואולי חלקכם יסכימו איתי שהוא ראוי להופיע במיקום הזה. שיר ענק

inbal321

New member
שיר יפה מאוד,

נראה שאני צריכה לבדוק את האלבום הזה "משאלה"...

feldman89

Well-known member
מקום 42

ברית עולם- מתי כספי

שיר שבמגמת עליה גדולה מאד אצלי, שיר מקסים ביותר שראוי להערכה רבה. פעם פחות התחברתי אליו. השיר הוא שיר אהבה רומנטי ואישי שהלחין מתי למילותיו של אהוד. השיר בוצע לראשונה במסגרת חגיגת הזמר העברי תשל"ו 1976 ומאז הפך לאחד השירים האהובים ביותר במדינה. זהו השיר המפורסם ביותר של מתי כספי והוא נכלל באלבומו המצליח "מתי כספי" בשנת 1976. למתי יש עוד שיר נוסף במצעד!

ForeverMC

New member
איכשהו אני לא מופתע שזה מחוץ לטופ 40 שלך

שיר ענק ענק ענק ענק ענק ענק ענק ענק !!!!!!!!!!!!!!!

אורישקי

New member
ללא ספק אחד השירים הכי גדולים שהיו פה

ואני מבין את האהבה אליו, ואוהב אותו מאד
למרות שבמצעד אישי גם אצלי הוא לא בין האהובים ביותר, שורה תחתונה מעולה!

inbal321

New member
תהיתי מתי יגיע השיר הזה!

שיר מקסים ויפה, עם זאת אני מרגישה שאני אוהבת אותו פחות מרוב האנשים...

avital 27

New member
וואו

אצלי השיר בירידה קלה. פעם הוא היה ה-שיר מבחינתי, וכיום הוא בין 15 השירים האהובים עליי ביותר.

feldman89

Well-known member
מקום 41

ידעתי- צמד דרום

לא יעזור כלום, אני ממוטט מהשירים של הצמד, צמד נפלא וקסום בעיני
השיר הזה הוא אחד מהשירים הפחות זכורים מאלבום הבכורה של הצמד שיצא בשנת 1968. השיר הזה לא הפך ללהיט בזמן אמת כמו שירים אחרים אך הקסם שלו לא פג בזכות המילים, הלחן המרהיב של נחום היימן והביצוע ההרמוניסטי של ציון צדוק ודני גולן

feldman89

Well-known member
מקום 40

יש אהבה- אדם

הזמר הכה מיוחד בשירו המקסים והאנדרייטד- יש אהבה. השיר יצא בקו התפר שבין 1989 ל- 1990 וצעד בתחילת שנת 1990 במצעד הפזמונים. למרות שלא הפך ללהיט ענק, אני מאד אוהב את הלחן, את המילים ואת הביצוע המהמם של זמר שהיה יכול להגיע יותר גבוה ממה שהגיע למרות הכל. אני יודע שלחלק מכם אין חיבור מיוחד אליו אבל באמת שאני מאד אוהב אותו, עוד לא קם זמר ששר בסגנון ג'ו קוקר כמו אדם- חיים כהן. השיר מופיע באלבומו השלישי "חופשי"
בגלל תקלה- הנה קישור:
https://www.youtube.com/watch?v=ulEQJWNNU00

ForeverMC

New member
בצדק ממוקם גבוה...אחד היפים היותר שלו, בלדה רגישה ומדהימה

אולי הביצוע הקולי הכי טוב בקריירה שלו.

feldman89

Well-known member
מקום 39

ילד שלי- ריקי גל

הפתעה? שיר נשכח של ריקי מאלבומה השני "מה זאת אהבה" משנת 1988. זהו הסינגל השישי שיצא מהאלבום וכנראה האחרון. דווקא השיר הזה לא זכה לחיבוק מצד הקהל ולא נהיה ללהיט גדול אך מרגע שהכרתי אותו, הוא נהיה אחד הכי אהובים עלי ברפרטואר המרשים של ריקי הנהדרת. שיר כל כך מיוחד ואני ממש חושב שמגיע לו המיקום הזה. את הלחן כתב כרגיל מתי כספי למילים של אהוד שכה חסר במוסיקה הישראלית
מעניין אותי מי יגיב עליו אם בכלל......

למעלה